Šta je novo?

VS .net 2003

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Zanima me par stvari. Tacnije koliko je kod (konkretno VB-ov) kompatibilan sa verzijom 6.0

Pitam to zato sto kada sam prokusao da projekat pravljen u 6-ici pokrenem u .net-u (onom prvom, dal' 2002?) naisao sam na veliko iznenadjenje. Nista nije htelo da radi. Pokusao sam da vidim u cemu je problem i onda sam shvatio da se kod veoma razlikuje od onog iz 6-ice. E sad, cuo sam nesto kao da je u ovoj novoj verziji kod mnogo slicniji onom iz 6-ice. Da li je to tacno?

Drugo, jel ima neko prve utiske i da li bi neko na pm mogao da me obavesti gde boh mogao da pogledam kako izgledaju diskovi i tako to....:D

stvar je u tome sto je vb.net potpuno novi jezik za razvoj aplikacija....ima slicnosti i logike ali je koncept potpunop promenjen tako da zaboravi programe pisane u vb6-ici, ili ih malo preradi za .net. mada ova druga varijanta je budalastina jer glupo je koristiti COM kada sad imas .net framework......

pozdrav.

Isti problem se desava i sa C++ :(
Sve zavisi od toga sta je sve korisceno, ali se da preraditi da proradi u NET-u sto zahteva malo vremena, jer je suvise komplikovano (nemoguce) da VS to odradi sam...

Crni je napisao(la):
Isti problem se desava i sa C++ :(
Sve zavisi od toga sta je sve korisceno, ali se da preraditi da proradi u NET-u sto zahteva malo vremena, jer je suvise komplikovano (nemoguce) da VS to odradi sam...

Ma za c++ je sve u redu i radi normalno :mig:

Mozda si zasho u vode menaged c++ -a

Preeky je napisao(la):
Ma za c++ je sve u redu i radi normalno :mig:

Mozda si zasho u vode menaged c++ -a
Pa kao sto sam rekao: sve zavisi od toga sta je sve korisceno (dll, ActiveX, biblioteke.....) i koliko je standardizovano sve to odradjeno, da li su koriscene neke externe stvari (opet dll...).
Ali, kao sto sam takodje rekao sve se to da uz malo truda srediti...

Treba sad naci literaturu nekakvu posto nemam blagog pojma sta je framework itd...

Nisam jos ni ovo savladao kako treba, a ono vec New, New, New, New, New, New, New........ :(

Izgleda jedina nauka u kojoj ne mozes da se hvalis iskustvom u radu sa alatima vec samo programerskom logikom.....

Jel moze neko od vas u kratkom crtama da mi pojasni sta je frameworks?

Nadam se da MSDN moze za pocetak da objasni razlike i da malo pojasni kako to sve fercera......

Pozdrav!

Vrh Dno