Šta je novo?

Vredi li .......

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
preci sa NOKIA6600 na MOTOROLA MPx200. Dajte prednosti i mane ove Motorole. NOK6600 mi malo dosadila, a ova motorola izgleda veoma dobro.

Prednosti: sve je extra!
Mane: osim sto je sve ostalo extra nema bt ni kameru :)

cao

[Miki] je napisao(la):
Prednosti: sve je extra!
Mane: osim sto je sve ostalo extra nema bt ni kameru :)
Kameru ima, opciona, kaci se na mesto punjaca, nije nesto prakticno ali je ipak ima, sto se tice BT jeste mana, ali tu je IRDA i USB kabl. Mene interesuje kakv meni ima, da li je zivopisan i lep kao sto je npr kod NOK6600 na symbian-u. poz

Pazi kameru nema ..to sto se kaci nije kao da je ima. :) znaci opciono tipa plati pa se klati.Menu je tipa padajuci nije zivopisan kao na nokiji ali je veoma lepo sredjen.Meni jedino sto se ne svidja to je glavni ekran zato sto nema samo wallpaper nego ono informacije kao na ppcu.

wallpaper moze da se namesti, a opcije da se sklone pomocu xml-a
www.modaco.com za tutoriale

Zavisi od tebe... ako koristis napredne opcije i mogucnosti 6600, neces ni razmisljati da ides sa njega... ako ne... vodi se svojim kriterijumima pa odluci.

cao

VelikiDon je napisao(la):
Zavisi od tebe... ako koristis napredne opcije i mogucnosti 6600, neces ni razmisljati da ides sa njega... ako ne... vodi se svojim kriterijumima pa odluci.
Zar Motorola nema napredne opcije i mogucnosti kao Nokia? Uostalom kod 6600 nisam koristio ni Syncml ili kako se vec pise, niti jos poneke opcije ne znam koje su jer sam tel prodao pre pola sata (230eu) a star je bio 2 meseca i 15h razgovora. Dakle koristio sam BT i nista vise, a motorola koliko sam video na netu ima podosta opcija, i kazu da je bliza PDA uredjajima nego 6600? Koliko je ovo tacno ne znam, zato se i raspitujem za isti. poz.

Otprilike to je kao kad imas P4 na 4ghz a nemas nista instalirano na njemu posto nigde za njega i nema aplikacija, posebno ne besplatnih.
Ono sto imas na dohvat ruke na 6600 nemas na MPx200 jer jednostavno ljudi mnogo vise rade aplikacije za symbian nego za windows mobile.
Na 6600 ako ga koristis maksimalno imas [nabrojacu samo neke stvari]
1. mp3 player
2. divx player
3. teletext viewer
4. opera browser
5. irc
6. icq/msn/yim
7. telnet klijent
8. ssh klijent
9. ftp klijent
10. flash get
11. video recorder sa neogranicenim video zapisom
12. video montazu
13. gomilu photo editora
14. pdf reader
15. quick word
16. quick excel
17. quick power point
18. recnik koji prevodi sa desetak jezika na engleski a ima mogucnost i engleski->srpski i obrnuto
19. Daljinski za tv, hifi, dvd, video
20. Kompletnu kontrolu nad desktopom racunara sa kojim je povezan [ControlFreak]
eeeeetc.
21. Emulator za sega igre
22. Emulator za ngage igre
23. Emulator za game boy i game boy advance
24. Emulator za c64 i spectrum
25. Vrlo lepo ilustrovani kamasutru :)
O klasicnim aplikacijama necemo ni pricati jer ih ima na stotine kao i igara, koje su zaista izuzetne i bukvalno prate svoja pc izdanja sto se izlaska tice... a bogami i kvaliteta [ipak imajte u vidu da je ovo telefon].
Ne preterujem kad ovo navodim ;) Pa ja sve ovo imam instalirano na svom telefonu vec mesec dana, sav software mozete naci na www.Nokia-Download.cjb.net

Ti ocigledno nisi koristio ni promil onoga sto si mogao sa svojim 6600, zato si ga tako olako i prodao :)

cao

Ti ocigledno nisi koristio ni promil onoga sto si mogao sa svojim 6600, zato si ga tako olako i prodao :)
Ovo si definitivno u pravu, od svega ovoga ja sam koristio photo editore i Zezao se sa slikama, mada za to zezanje sa slikama imam svoj odlicni CanonPowerShot A75 i AdobePhotoShop. Hvala puno svima na odgovorima, kao i tebi na iscrpnim objasnjenjima, mada moras se sloziti da je i MPx200 odlican phone,a narocito revolucionaran dizajn kako su rekli ne znam na kom bese sajtu, mnogo je mocna ona sjajno crna maska, kao i ogromni displej, poz

Poslednja izmena:
Ne kazem ja da je los, samo ne mislim da je to bolje resenje.
A o okusima se ne raspravlja, nikad nisam mogao podneti telefone na preklop.

don, sve to ima mpx osim ngage emulatora
dajte stvarno jednom komentarishite telefon ili neshto drugo kad se informishete potpuno o njemu..

U svom posedu sam imao 3x 6600 i jednom mpx200 i mpx 200 je brzi,lepsi, bolji..Symbade na tebi je odluka :)

Nema sve :) A ono sto ima ne mozes nigde da nadjes besplatno :)
ima sve,imao sam oba telefona, nemoj da prichash napamet
a i nisam imao problem oko nalazhenja programa..

Dooobro!

Kupio sam Mpx200 pre nekih 5-6 dana i mogu reci da je odlican fon! :banana:
Ono sto sam do sad skinuo je EKSTRA! Moja iskrena preporuka! Opet sve zavisi od tvojih ocekivanja, ali i zelje da iz neceg izvuces maksimum(da ti se ne ponovi greska kao sa 6600)! Da znas samo kako zvuci mp3 sa spikerfona!
Ja tek pokusavam da nadjem neke igre, programcice, pa bi mi pomoc dobro dosla! Ako je neko dokon neka javi :cigar:

Boyce je napisao(la):
malo offtopic: mpx220 ce biti "ubica" :) Da li je stigao vec u Srbiju?

Imas na ovom sajtu opis:
http://www.mobile-review.com/review/motorola-mpx220-en.shtml

Ima i slika od mpx200, ali mi se cini da je malo staromodniji od novijeg modela.
pa sad.. video sam da je kamera ta od 1.3mpx mnogo loshija nego na 7610 ili na drugim 1 i vishe od 1mpx modelima, a i telefon mi je ruzniji od mpx200

cao

Kakva je motorola V80 u odnosu na MPX200, mislim kosta preko 350 eur, pa rekoh mozda je i ona dobra, ili je ipak MPx bolja.

v80 nije smartphone, vec obichan telefon, ne mogu da se porede

Vrh Dno