vanyadds je napisao(la):Stvar je u eletronici
Jeftini monitori od 19" imaju elektroniku od 17" monitora. Prepoznajes ih po tome sto nemogu da daju vise od 1600x1200 na 60 Hz
To je donja granica radi ....ali nedaje kvalitet slike koji bi trebao.
Svi monitori preko 1600x1200 (1920x1440 60 Hz ili 69 Hz...) su prave 19" znaci elektronika je primerena katodnoj cevi
Isto vazi i za 17" montore (1280x1024 na 60 Hz ili 62 Hz) su ti ustvari 15" monitori sa katodnom cevi 17"
To su nam dali braca koreanci ili kinezi nije bitno... stoveca dijagonala uz losu ili podnosljivu elektroniku....
Druga stavka je sam ekran koji ima 0.25 i.i 0.26 u eri 0.22 ili 0.20 pixela
Kinezi su napravili jako puno ovih katodnih cevi (0.25 i.i 0.26 ) pa ih sad valjaju po svetu za 10-20 EUR po cevki....cuo sam i manje
Glupa ali stara stvar prosecni korisnik neprimecuje razliku jer je 2-4 sata pred monitorom dnevno!!!! cheers
Profesionalci koji od toga zive i koji provode po 10 sati pred monitorom buljeci u PS ili Corel itekeko osete razliku (osecam se posle 8 sati kao radnik u nuklearki) :beat:
vanyadds je napisao(la):Ponesi program Nokija monitor test (staje na disketu) ....
Ashley je napisao(la):bryoni, pogledaj malo po forumu, vec se dosta pisalo o tim LiteOn monitorima. Ako te mrzi da gledas, dovoljno je da ti kazem da su LiteOn monitori = IBM monitori.
vmiro je napisao(la):
LiteOn je ogromna kompanija koja snabdeva gomilu "brand" proizvodjaca sa svojim hardverom i a sopstvenom elektronskom opremom. Davno sam citao da su tokom preosle fiskalne godine ostvarili neverovatnu zaradu i da im u posustaloj IT industriji niko ne moze ni blizu prici.bruyoni je napisao(la):...
sada je liteOn=IBM kod CD-ova LiteOn =Sony sta ce sledece kod kola LiteOn=Mazda??!!
IBM konfiguracija (Brand Name + Xp Pro Licencirani) ...5 sa 17" monitorom i 1 sa 19"......
Monitori su ispod proseka za jedno IME kao IBM....
... i nemogu da se pomirim da je veliki plavi pristao na saradnju sa ovom firmom....
...visa je rezervisana za Sony Cevi, Ricoh DVD, Combo.....)
Zato imedju novog loseg monitora ili nekog dobrog par godina starog monitora uvek bi se odlucio za ovo drugo
Lukija je napisao(la):Ja uzeo pre par dana Dell D1025HE 17" , trinitron cev, nema disanja, moze 1280x1024 u 85Hz, 1600x1200 u 70Hz i 1152x864 u 100Hz, slika ostra, boje OK, moire se lako eliminise, proverio sam preko NEC-ovog monitor testa. E samo da ostane tako![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari