Šta je novo?

Vredi li OC ???

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Athlon 2000+, Epox 8rda3i, 2x256 Samsung pc3200/400 cl2,5. jel ima sta ovde da se OC bez dodatnog budzenja/hladjenja (i onako je Athlon u load-u 62C) ??? Hvala unapred... :wave: :wave: :wave:

Ukoliko imas srece da je procesor otkljucan, promeni mu mnozilac na 8.5, a FSB podigni na 200MHz (400 efektivno). Dobices pribliznu brzinu "originala" (1700MHz, naspram originalnih 1666MHz) , ali ces imati dosta veci memorijski protok sto pozitivno utice na performanse. Nista ne kosta da probas... sem vremena.

P.S. Ako vec nisi, obavezno ocisti kuler od prasine, smanjices temp za mozda 5C, a mozda i vise...

Pokusacu kad se vrnem s´sljake. Znam da je CPU TB-A, tray varijanta, zamenjen nov cooler od skoro (malo je tisi) i sto je (ne)obicno imao je po nabavci nekakvu pukotinu na core-u koju sam popunio pastom i sljaka OK vec 1.5 godinu. Hvala... :wave: :wave: :wave:

takinada je napisao(la):
Pokusacu kad se vrnem s´sljake. Znam da je CPU TB-A, tray varijanta, zamenjen nov cooler od skoro (malo je tisi) i sto je (ne)obicno imao je po nabavci nekakvu pukotinu na core-u koju sam popunio pastom i sljaka OK vec 1.5 godinu. Hvala... :wave: :wave: :wave:

tbA je ottkljucan spusti mnozioc i stavi ga na 166 magistralu i vozi 🙂 ...(max mu je oko 1800-1850 mhz[prosek])

jeste bila verzija cpu_a 1,5-2 kojima je jegro malo okrnjeno...i bio 5 evra jeftiniji od tbB 2000+ tkdj tray...
poz

Hvala svima. Uspelo tek sa 8.5x200, sa 166x11= blue screen. Istina je, perf boost, ne veliki ali dovoljan.... :wave: :wave: :wave:

Nego, koji ti je to kuler kad ne moze da ohladi T`Bred-a 2000+, koji bas vazi za hladan proc (bar u odnosu na Palomino)?

Sada je GlacialTech Igloo 2520 (25db) a pre njega neki Dr.Thermal (32db) sa plavim diodama. Pretpostavljam da ima veze krater na jezgru sa disipaciom, tek kad "idealno" popunim rupu i nanesem na povrsinu imam 56/64C, ne uradim li OK - restart... Ista prica i sa prvim i drugim coolerom, uzgred dali da podizem mnozilac/napon sa ovako "budjavim" temperaturama ??? :wave: :wave: :wave:

Nazad
Vrh Dno