malopre na cekosovom site-u pronadjoh sledeci text:
Uredbe Vlade Republike Srbije usvojene na sednici od 25.12.2003. godine
Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj dana 25.12.2003. godine, pored ostalih, usvojila i sledeće uredbe:
Uredbu o privremenom obavljanju određenih poslova platnog prometa
Uredbu o utvrđivanju proizvoda i usluga na koje se ne plaća porez na promet u 2004. godini.
Obe uredbe su objavljene u "Sl. glasniku RS", br.130/03, a primenjuju se od 1. januara 2004. godine.
Članom 1. Uredbe o privremenom obavljanju određenih poslova platnog prometa, navedeno je da se do donošenja zakona poslovi iz člana 46. stav 3., člana 54. stav 1. tač. 3) i 4) i člana 57. Zakona o platnom prometu obavljaju na način i pod uslovima utvrđenim tim zakonom i propisima donetim na osnovu tog zakona.
Ova izmena znači:
da je i dalje moguća isplata zarada i drugih primanja putem asignacije,
da NBS i dalje vodi registar podataka o bonitetu pravnih lica i daje podatke i mišljenja o bonitetu tih lica,
da NBS i dalje prati likvidnost i solventnost pravnih lica i podnosi predloge za pokretanje postupka stečaja ako pravno lice ima blokiran račun kod banke duže od 60 dana neprekidno, odnosno 60 dana s prekidima u poslednjih 75 dana, i
da NBS i dalje vrši prinudnu naplatu sa računa klijenta.
Članom 2. Uredbe o utvrđivanju proizvoda i usluga na koje se ne plaća porez na promet u 2004. godini, utvrđeno je da se porez na promet u 2004. godini ne plaća na:
sveže, odnosno smrznuto voće i povrće, sveže, odnosno smrznuto meso i ribu, i sveža jaja,
lekove koji su navedeni u listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava za zdravstveno osiguranje, u skladu sa propisima o zdravstvenom osiguranju, materijal za dijalizu, krv i krvne produkte, ortotička i protetička sredstva, kao i medicinska sredstva - proizvode koji se hirurški ugrađuju u organizam,
ogrevno drvo,
komunalne usluge.
http://www.cekos.co.yu/aktuelno/a0312311.html
Koliko ja vidim ovde se racunari u clanu dva nigde ne spominju. Da li to znaci da se zadrzava stara uredba
http://www.cekos.co.yu/aktuelno/a0211283.html
a dodaju se nove stavke ili se sve ovo brise a vazi zamo ovo najnovije
Potom sam bio i na sajtu sluzbenog glasnika ali nema broja 130/03. Zadnji je 129/03
Sta sad ovo znaci??? Opet porez ili ne ??? Mislim totalno je neozbiljno da se 5 januara ne zna da li se porez placa od 1 januara...