Šta je novo?

Vox tv - pitanja

joojant200

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
865
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16
Tablet
Lenovo t something
Mobilni telefon
Sljamsung S23
Pametni uređaji
Fenix 7s pro ss, Xbox series X
Treba mi drugi tv u kuci.

Nisam se nesto odusevio sa trenutnim odnosom ponuda/cena jeftinih LG televozora, pa reko mogao bi probati Vox 39-43" i jos uzmem na karticu na rate.

To je turski proizvodjac? Koji su jos brandovi od istog proizvodjaca?

-Ali tehnicke specifikacije ne postoje niti za jedan tv, ono na sajtu je smesno, niti postoji uputstvo za upotrebu na sajtu.
https://www.voxelectronics.com/vox-televizori/
-Vidim da im je panel 1080p. Da li se zna koji je tacno panel u pitanju, koji je odziv i ugao gledanja?
-Kakvi su zvucnici, koje jacine?
-Koji je soc na ploci?
-Sta im znaci CMP? Da li ima paralelu sa CMR? ili sa LG oznakama?
-Sta im znaci wifi reday-moze da primi wifi adapter - kakav/posto? Da li takav tv ima utikac za zicanu mrezu, ako ima da li mi onda ni ne treba adapter ako necu wifi, a hocu smart preko kabla?
-Da li ima neke logike u tim njihovim nazivima uopste?
40DSA311G (zvucnici?)
43YB650 (2x 6W zvucnici?)
43DSM470B (2x 10W zvucnici?)

Prva dva broj su dijagonala, zadnja oznaka je boja, osim ako stoji U kada je uhd.
Sta im znace slova?
A-android ako je prva oznaka, a sta je kad je 3.ca a nije analogni tuner posto je tuner t2/c?, D-direct led? S-Slim, mogao bi biti i smart ali na svakom stoji S oznaka pa pa sam lupio slim?? W-wifi? Y- mi deluje da je neka dobra oznaka???
zadnja 3 broja su pretpostavljam oznaka modela i nemaju nikakve logike?

Mislim Kod Samsunga i LG-a ima logike svaka oznaka pa pretpostavljam da i ovde ima? 🙂

Imam VOX TV u spavacoj, star 5 godina, bio je u dnevonoj do pre par meseci, pa smo ga prebacili u spavacu i ja ili imam poldegista u TVu ili ce on da rikne jer, kada je TV iskljucen lagano vidim da blago svetli pa moram da ga iz struje izvucem.

Od 1 Oktobra do 31 Decembra VOX daje 5 godina garancije (Uz registraciju) na sve modele televizora.

Da ponovim još jednom, radi potpunog razjašnjenja: svi VOX televizori podržavaju EON. VOX je potpisao ugovore o licenci sa Google-om, webOS-om, Android-om, VIDAA-om i Tivo-om. To znači da se više ne koriste open source sistemi, već su svi sertifikovani.
da ne bude zabune, ovo se odnosi na aktuelne modele, iz ove i prethodne godine. za starije modele ne mora da važi.
izvinjavam se što tek sada citiram, tek malopre sam video poruku

navedeni su na sajtu

Nemam pitanje vezano za Vox ali pošto Vivax nema temu možda ovde može neko da pomogne .
Rođaci kupili Vivax 40le11owo povezan je na hdmi mts box , e sada tv kada se upali ne prebaci automatski na hdmi1 nego na početnu stranicu WebOS i onda treba da se dva puta klikne i izabere hdmi ,ništa teško ali njih to nervira i jedno pola sata sam pokušavao ,tražio neku opciju ali mrka kapa

otvoriš temu za Vivax. a ima i tema za domaće marke televizora (doduše, Vivax je komšijska)
inače, ima nekoliko Vivax tema

Imam problem sa VOX TV-om, zadnjih par dana mi se u My Apps pojavljuje app SystemService (com.n2.systemservice06), mislio sam da je to neki virus pa sam radio factory reset par puta ali se app vraca i kad skidam unofficial apps i kad skidam samo google play store. Kada sam skenirao sa ESET anti virusom nije mi pokazalo kao virus. Sad ne znam sta je to, ako neko zna molim vas da mi kazete.

TV je VOX 43A11U314B koji ima mnogo los OS i bukvalno nmg ni dns da promenim ili da vidim install source.

na njemu je AOSP, koji više nije aktuelan, a ne Android TV. što se tog N2 tiče, da nemaš možda kamere na istoj mreži na kojoj je i televizor?
vidi šta imaš pod Settings > System > System Services

Na mom Vox smart tv starom oko 5 god se isto zadnjih 4-5 dana pojavljuje system service, može da se deinstalira, ali se vrati za neko vreme.
Pojavljuje se kad gledam tv preko Orion aplikacije dok se kod korišćenja aplikacije Smart tube ne pojavljuje. To su i jedine dve aplikacije koje se koriste na tom tv.
Ne mogu na netu da pronađem nikakvu korisnu informaciju o toj aplikaciji pa ako neko pročita nek javi da li ima leka.
Da li mislite da će i na novijim televizorima i tv boksovima da se pojavljuju takve gluposti.

na njemu je AOSP, koji više nije aktuelan, a ne Android TV. što se tog N2 tiče, da nemaš možda kamere na istoj mreži na kojoj je i televizor?
vidi šta imaš pod Settings > System > System Services
Nemam kamere, u settings samo imam permissions i u njima files and media, location i phone. I provalio sam da kad mi se ovo skine da mi internet koci. Sad dok sam gledao seriju na stremio 2 puta za redom mi se pojavio SystemService.1000007427.jpg1000007426.jpg

Vox ne moze da se uporedi sa Hisense tv.Hisense je pre svega kvalitetniji i napredniji.Bolju podrsku ima i zna se poreklo brenda i prisutan je globalno.Vox je napravljen za sirotinju i manje zahtevne kupce.Mozda ga ima u ponudi samo na ovim nasim prostorima.

Gospodine Petroviću, čini se da Vaše mišljenje o ovom domenu možda nije u potpunosti utemeljeno. Lično posedujem dva VOX televizora – jedan sa Google TV platformom, a drugi sa webOS – oba koriste licencirane platforme i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan i jednim i drugim televizorom, kao i moja deca koja ih koriste. Oba televizora imaju sve potrebne aplikacije, odličan prikaz slike i solidan zvuk, što u kombinaciji sa cenom čini veoma dobar odnos cene i kvaliteta.

Što se tiče Hisense televizora, nisam ih posedovao, ali sam imao priliku da ih vidim na drugim mestima. Po mom iskustvu, u nižem cenovnom rangu nisu nikako za preporuku u poređenju sa VOX televizorima. Zbog toga bih u toj kategoriji uvek pre preporučio VOX sa webOS HUB platformom, posebno zbog ADS/IPS panela koji pružaju bolji kvalitet slike i šire uglove gledanja.

Apsolutno se slazem sa vasim misljenjem.Ja trenutno u kuci imam Sony Bravia,Lg,Vox(koji je mobilan),Vikendica-kuhinja i Hisense.Prva tri su 32"i u Full Hd rezoluciji a Hisense 4K(55").Nemam bas nista protiv Vox tv ali stvarno za taj novac koliko kosta na nasem trzistu mogu mnogo bolji tv da se kupe.Kada se konsultujete sa tv servisima svi beze od tog "brenda"jer je najgore od svega sto nije unificirano odrzavanje.Tesko ili nikako ne dolaze do adekvatnih delova a zamenski su uglavnom problematicni.Zvuk izuzetno los i ako niste vicni improvizaciji imacete problema sa USB konektorima. HDMI su kratkog veka trajanja.Vrlo cesto se ceo sisem rasklati i dolazi do prekidanja slike i zvuka.Ima jos mnogo cega da se napise i to je iskustvo iz servisa.A po meni taj"brend"je napravljen za nase siromasno trziste.Nema ga van,nema ga nigde.A ako znate gde se i ko ga pravi i sklapa napisite.Ovo prihvatite kao dobronamernu pricu i zasnovana na iskustvu jednog servisnog centra koji ima licencu i za Vox tv.
Inace Hisense kao i svi ostali brendovi koji se prodaju na nasem trece- razrednom trzistu su vrlo problematicni i svi imaju raznorazne probleme.Ispada da je bolje kupiti no -name brend pa neka traje koliko traje ili kupiti jak brend i dati tri-cetiri puta vise novca i da te boli glava.A usput ako nisi mlad i vican digitalnoj tehnici moras da ides na "obuku"i da procitas pola interneta da bi podesio Tv.

Gospodine Petroviću, čini se da Vaše mišljenje o ovom domenu možda nije u potpunosti utemeljeno. Lično posedujem dva VOX televizora – jedan sa Google TV platformom, a drugi sa webOS – oba koriste licencirane platforme i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan i jednim i drugim televizorom, kao i moja deca koja ih koriste. Oba televizora imaju sve potrebne aplikacije, odličan prikaz slike i solidan zvuk, što u kombinaciji sa cenom čini veoma dobar odnos cene i kvaliteta.

Što se tiče Hisense televizora, nisam ih posedovao, ali sam imao priliku da ih vidim na drugim mestima. Po mom iskustvu, u nižem cenovnom rangu nisu nikako za preporuku u poređenju sa VOX televizorima. Zbog toga bih u toj kategoriji uvek pre preporučio VOX sa webOS HUB platformom, posebno zbog ADS/IPS panela koji pružaju bolji kvalitet slike i šire uglove gledanja.
Da li bi mogao reći koji modeli su u pitanju i da li ti se više dopada izvedba sa WebOS ili Google TV? Ja sam gledao GTU090 i WOS684BU. Deluje mi kao da imaju IPS panel ali nisam baš siguran

Uglavnom se koriste BOE paneli, ADS tip odnosno njihov razvijeni IPS, dok su sve ploče bazirane na licenciranim i proverenim platformama. CHOT mogu biti 50" i oni su na SUper MVA matrici.

1766737196842.png

U suštini, nema greške ni sa jednim modelom — više je pitanje ličnih preferencija, odnosno koju platformu više voliš. Ja sam, na primer, navikao na LG webOS, pa su mi ti modeli nekako bliži, mada je i Google TV odličan i u pojedinim segmentima čak nudi više mogućnosti od samog webOS-a.

Takođe, video sam da su u prodaju pušteni modeli sa integrisanim soundbarom. Postoje varijante sa webOS HUB operativnim sistemom, što može biti vrlo interesantna i dobra kupovina u tom cenovnom rangu. Mislim da nose oznaku WSB. Na ovim modelima zvuk sigurno nije loš a razlika u ceni je mizerna.

5 god Vox, i pokazao mi se odlicno, dok je god Lg posle 2 god crklo pozadinsko. Ja nemam zamerke za Vox sa web OS, sada uzeo Teslu google, i tu sam zadovoljan sa slikom i ostalo sto nudi za taj novac.

Realno gledano, Tesla i VOX su konstruktivno vrlo slični OEM brendovi koji se tehnološki prate i razvijaju. U međuvremenu su napustili open-source platforme i potpisali ugovore za licencirana rešenja, čime su dodatno podigli nivo stabilnosti i podrške.
Suštinska razlika između njih danas se svodi uglavnom na naziv brenda i dizajn, dok je tehnička osnova gotovo identična.

Ostale lokalne brendove ne bih uzimao u razmatranje, jer su Tesla i VOX već dovoljno provereni i pouzdani, te sasvim zadovoljavaju potrebe u ovom segmentu.

Uglavnom se koriste BOE paneli, ADS tip odnosno njihov razvijeni IPS, dok su sve ploče bazirane na licenciranim i proverenim platformama. CHOT mogu biti 50" i oni su na SUper MVA matrici.

Pogledajte prilog 520322

U suštini, nema greške ni sa jednim modelom — više je pitanje ličnih preferencija, odnosno koju platformu više voliš. Ja sam, na primer, navikao na LG webOS, pa su mi ti modeli nekako bliži, mada je i Google TV odličan i u pojedinim segmentima čak nudi više mogućnosti od samog webOS-a.

Takođe, video sam da su u prodaju pušteni modeli sa integrisanim soundbarom. Postoje varijante sa webOS HUB operativnim sistemom, što može biti vrlo interesantna i dobra kupovina u tom cenovnom rangu. Mislim da nose oznaku WSB. Na ovim modelima zvuk sigurno nije loš a razlika u ceni je mizerna.
Sad sam se malo smorio jer ja pokušavam naći 50" sa ips panelom a po ovome ispada da u toj dijagonali ide MVA.

Što se tiče platforme primetio sam da GTU090 ima manje rama u odnosu na WOS684BU, tj 1.5gb naspram 2gb i malo slabije zvučnike. Mada ne znam dal je to uopšte primetno u praksi.

U praksi — razlika nije drastična, možda može da se oseti pri “težim” operacijama (npr. učitavanje aplikacija, re-render UI-a itd.). Za standardno gledanje YouTube/Netflix/emitovane TV sadržaje u principu nema razlike. Uostalom oni su za te ključne stvari uradili jako dobro optimizaciju.

Najbolje je da odeš u radnju i pogledaš modele od 50" uživo. Kao što sam rekao, nije isključeno da se pojavi i neki sa IPS panelom, ali su takvi primeri prilično retki.

U praksi — razlika nije drastična, možda može da se oseti pri “težim” operacijama (npr. učitavanje aplikacija, re-render UI-a itd.). Za standardno gledanje YouTube/Netflix/emitovane TV sadržaje u principu nema razlike. Uostalom oni su za te ključne stvari uradili jako dobro optimizaciju.

Najbolje je da odeš u radnju i pogledaš modele od 50" uživo. Kao što sam rekao, nije isključeno da se pojavi i neki sa IPS panelom, ali su takvi primeri prilično retki.
A koje ti modele imaš. Tj sa kojim imaš iskustva

5 god Vox, i pokazao mi se odlicno, dok je god Lg posle 2 god crklo pozadinsko. Ja nemam zamerke za Vox sa web OS, sada uzeo Teslu google, i tu sam zadovoljan sa slikom i ostalo sto nudi za taj novac.
Ja imam Vox kome je posle 37 meseci crklo pozadinsko, i drugi Vox koji više i ne znam koliko je star uzet kad je 32" 720p bio oko 300evra na akciji evo i dalje radi (unutra je neki falični LG kome nikad nije radio sat i još par bagova, neki škart su verovatno ugrađivali i kupovali pošto zašto, zna u sred noći sam da se pali (nije do daljinskog) ali sam ekran korektan za ono vreme), taj radi i dan danas, i imao sam i njihov 32 ili tako nešto ravni CRT radio jedno 8 godina pre nego je crkao... da sve je više stvar kako se zadesi i od serije do serije... i opet bih uzeo Vox ako bude korektna cena... pa nek traje koliko i garancija... što bi se reklo dobar za te pare.

Moram da se ukljucim u polemiku i da stanem u odbranu GhostFace.Pre nego sto mi je drug kupio VOX bio sam da kazem skeptican za taj brend.Kad me je drug zvao iz gigatron radnje i rekao ej ima VOX sa android OS rekao sam mu - ma uzmi ionako mi nije glavni tv.I posle duzeg koriscenja mogu da se slozim da me je VOX iznenadio.Ja razumem i post gospodina iz servisa koji gleda iz svog nekog ugla.Igrom slucaja pratim forum za servis LED TV iako nisam serviser televizora i ne planiram da se bavim time.I kad se pogledaju teme koje postavljaju serviseri uglavnom se vrte VOX , FOX ,VIVAX i u manjem % i Tesla.

I jedan elektronicar na youtube kanalu mi je isto rekao da su pomenuti brendovi losi po kvalitetu.Ali ima ono ali.VOX se po mom misljenju znacajno popravio.Uglavnom te price o losem kvalitetu dolaze i od starijih modela koji su bili zaista ocajnog kvaliteta.Npr taj VOX od 32 inca sa google tv je najsocijalniji smart tv sa android platformom.I iako sam tv kosta 110 e a npr Xiaomi box 50e i to ako ubodes na akciji nisam ja tu primetio skoro nikakve razlike.A plus ne treba zaboraviti da pomenuti VOX ima manje RAM-a i sad neka me kolega ghost ispravi ali mislim da je 1.5 gb ili mozda cak i 1 gb.Interne znam da ima isto kao Xiaomi box a procesori su slicni ali je ja mislim na Xiaomi brza verzija A55.

Uglavnom , posto ja imam Xiaomi box kojeg nosim zbog EON aplikacije koristio sam uporedo VOX google tv i xiaomi google tv.I razlike ima ali su toliko mizerne da u preko 98% situacija nisam primetio da koristim VOX i njegov google OS.Cak posto sam aplikacije skoro iste instalirao u vecini slucaja sam koristio VOX.I ljudi super to radi i za prosecnog korisnika mogu slobodno da kazem da moze da kupi VOX TV i da nema potrebe da baca pare za box ili stick.

Ovde ne pricam o 4K jer VOX od 32 inca nema 4K.Sto se tice kvaliteta i tu su se popravili i nisu to vise krs tv koji tako olako crkavaju.Sto se tice kvaliteta slike i zvuka ajde da budemo iskreni.Ne mozemo da prvo poredimo babe sa zabama.Ako neko kupi lupam LG tv koji kosta 300 e i VOX od 110e pa logicno da je slika kvalitetnija u tv od 300e.U svetu tehnike ce uvek vaziti ona narodna nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.I mozemo uvek da poredimo samo babe i babe i zabe i zabe.Znaci ajde da poredimo najsocijalniji LG od 32 inca i VOX od 32 inca.I da vidimo dal se isplati da se daje lupam sad napamet npr duplo vise para.Po meni ne jer kvalitet VOX i te kako se popravlja a kvalitet velikih brendova opada.Da nije tako ne bi Sony prodao Kinezima svoju liniju TV.

VOX je po meni pogodio tiket sa 7 pogodaka onog momenta kad je pod 1) ubacio sertifikovane OS i prekinuo sa praksom da ima smece od OS pod 2) ubacio kvalitetnije panele i popravio sam kvalitet tv.I pod 3) ubacio 5 godina garancije.Posto sad ima 5 godina garancije a OS im je noviji i bolje optimizovan od Tesle po meni je postao br1 brend u toj low level klasi.I nemam nameru da govorim da je bolje uzimati jeftine brendove za main TV.Ali da su popravili kvalitet - popravili su.Da jaki i veliki brendovi nisu toliko bolji - to je sigurno.I da se isplate za neko manje koriscenje tv-a tipa kuce za odmor , vikendice i spavace sobe - da to je 100%.

2018. сам мојима узео 39" нон-смарт Vox за 200-ак евра и са три године гараниције, без пуно очекивања и у нади да ће изгурати барем гарантни рок. Ради одлично и дан данас, испоставило се да је одлична куповина и тв. Слика скроз ок, коришћен једно време и уз DVB-C картицу, тренутно повезан на Ми и Јетел бокс.

Nazad
Vrh Dno