Šta je novo?

Vox tv - pitanja

joojant200

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
865
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16
Tablet
Lenovo t something
Mobilni telefon
Sljamsung S23
Pametni uređaji
Fenix 7s pro ss, Xbox series X
Treba mi drugi tv u kuci.

Nisam se nesto odusevio sa trenutnim odnosom ponuda/cena jeftinih LG televozora, pa reko mogao bi probati Vox 39-43" i jos uzmem na karticu na rate.

To je turski proizvodjac? Koji su jos brandovi od istog proizvodjaca?

-Ali tehnicke specifikacije ne postoje niti za jedan tv, ono na sajtu je smesno, niti postoji uputstvo za upotrebu na sajtu.
https://www.voxelectronics.com/vox-televizori/
-Vidim da im je panel 1080p. Da li se zna koji je tacno panel u pitanju, koji je odziv i ugao gledanja?
-Kakvi su zvucnici, koje jacine?
-Koji je soc na ploci?
-Sta im znaci CMP? Da li ima paralelu sa CMR? ili sa LG oznakama?
-Sta im znaci wifi reday-moze da primi wifi adapter - kakav/posto? Da li takav tv ima utikac za zicanu mrezu, ako ima da li mi onda ni ne treba adapter ako necu wifi, a hocu smart preko kabla?
-Da li ima neke logike u tim njihovim nazivima uopste?
40DSA311G (zvucnici?)
43YB650 (2x 6W zvucnici?)
43DSM470B (2x 10W zvucnici?)

Prva dva broj su dijagonala, zadnja oznaka je boja, osim ako stoji U kada je uhd.
Sta im znace slova?
A-android ako je prva oznaka, a sta je kad je 3.ca a nije analogni tuner posto je tuner t2/c?, D-direct led? S-Slim, mogao bi biti i smart ali na svakom stoji S oznaka pa pa sam lupio slim?? W-wifi? Y- mi deluje da je neka dobra oznaka???
zadnja 3 broja su pretpostavljam oznaka modela i nemaju nikakve logike?

Mislim Kod Samsunga i LG-a ima logike svaka oznaka pa pretpostavljam da i ovde ima? 🙂

Trebao mi je tv za malu sobu koji se ne koristi mnogo.
Stvar je u tome da ima mesta samo za 32 inča i izbor nije neki.
Imao sam LG star preko 10 godina, nisam više mogao gledati hbo max i netflix, pozadinsko osvetljenje probijalo po tačkama već godinama itd…
Hteo sam Google tv, tako da je izmedju Tesle i Voxa izbor pao na VOX 32GTQ500H zbog QLED panela.
Očekivanja stvarno nisu bila velika, ali ovo što sam dobio je ispod svakog nivoa.
Boje su užasne, crna nije crna nego siva, film na hbo-u izgleda kao da je neki loš bioskopski snimak. Pritom ucitava dugo, sve je toliko sporo i loše da je onaj stari LG u raspadnom stanju davao daleko bolju sliku. LG jeste bio full HD, ovaj je samo HD ready, ali na ovu veličinu ekrana ne bi smeo biti toliki problem, valjda.
Kako uopšte da znam da li je to to ili je eventualno neki falični primerak u pitanju?
Pokušao sam podešavanja slike naravno, razne modove, ali ništa se bitno ne menja.
Da li da ga vraćam? I ako da, šta da uzmem od 32 inča?

Nazad
Vrh Dno