Šta je novo?

Vox tv - pitanja

joojant200

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
865
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16
Tablet
Lenovo t something
Mobilni telefon
Sljamsung S23
Pametni uređaji
Fenix 7s pro ss, Xbox series X
Treba mi drugi tv u kuci.

Nisam se nesto odusevio sa trenutnim odnosom ponuda/cena jeftinih LG televozora, pa reko mogao bi probati Vox 39-43" i jos uzmem na karticu na rate.

To je turski proizvodjac? Koji su jos brandovi od istog proizvodjaca?

-Ali tehnicke specifikacije ne postoje niti za jedan tv, ono na sajtu je smesno, niti postoji uputstvo za upotrebu na sajtu.
https://www.voxelectronics.com/vox-televizori/
-Vidim da im je panel 1080p. Da li se zna koji je tacno panel u pitanju, koji je odziv i ugao gledanja?
-Kakvi su zvucnici, koje jacine?
-Koji je soc na ploci?
-Sta im znaci CMP? Da li ima paralelu sa CMR? ili sa LG oznakama?
-Sta im znaci wifi reday-moze da primi wifi adapter - kakav/posto? Da li takav tv ima utikac za zicanu mrezu, ako ima da li mi onda ni ne treba adapter ako necu wifi, a hocu smart preko kabla?
-Da li ima neke logike u tim njihovim nazivima uopste?
40DSA311G (zvucnici?)
43YB650 (2x 6W zvucnici?)
43DSM470B (2x 10W zvucnici?)

Prva dva broj su dijagonala, zadnja oznaka je boja, osim ako stoji U kada je uhd.
Sta im znace slova?
A-android ako je prva oznaka, a sta je kad je 3.ca a nije analogni tuner posto je tuner t2/c?, D-direct led? S-Slim, mogao bi biti i smart ali na svakom stoji S oznaka pa pa sam lupio slim?? W-wifi? Y- mi deluje da je neka dobra oznaka???
zadnja 3 broja su pretpostavljam oznaka modela i nemaju nikakve logike?

Mislim Kod Samsunga i LG-a ima logike svaka oznaka pa pretpostavljam da i ovde ima? :)

ima tema (linkovah je u prethodnoj poruci) za DVB-T2, koji je važeći standard u 🇷🇸. antena se priključi u DVB-T2, kao što je na toj slici.

DVB-C je za kablovsku, DVB-S/S2 je za satelitsku televiziju

valjda piše nešto u tom uputstvu od televizora

Ne traži analogne kanale.
Dobro si zakačio nazad. Meni sa običnom sobnom nađe dosta kanala. Trebalo bi da radi odlično ta antena.
Prvo uzmi uputstvo i pročitaj za dvb-T2 kako se podešava.
Tamo gde biraš ulaz, npr. HDMI stavi na DVT ako nisu menjali oznaku.
Onda "meni" dugme, automatski, Srbija, dtv, DVB-T... Moj 32" Vox ima oko četiri godine pa pogledaj uputstvo ali je tako nešto i dalje.
Bitno je da imaš ugrađen dvb- T2. Samo da podesiš.

Pomoć narode! Imam Vox Web os6tv uhd-43WOS315B. Tv je odličan ali ne znam kako mi se pojavio hotelski mod!? Ne mogu da skeniram kanale, ne mogu nikako da ga resetujem, ne postoji sada opcija jer nema onog prvog menija već je dosta meni skraćen! Isključivo sam ga iz struje i svašta radio i ništa! Zna li neko kako da ga vratim na fabrička podešavanja ili da zovem Vox podršku mada čisto sumnjam da će i oni znati da mi pomognu.

Jel imao neko slican problem

55WOS315B ,​

imam problem sa slikom, kao da je na 5% osvetljenje, u podesavanjima stoji 90%, kad ga upalim ok slika i od jednom se zatno, samo se vidi u mraku jedva ...

Imam VOX 43A11U314B vec duze vreme, kada gledam Iris TV kanali su mi nekako mutni, pa me zanima kako mogu da znam da li mi je TV u 4K. Kada odem u menu i u picure nigde nema da pise rezolucija ekrana samo sport,normal,movie... Ako mozete da pomogne bio bi veoma zahvalan.

Cak me zanima i za software update, updateovao sam TV prvog dana i posle nikada mi nije stigao novi update.

To je neki derivat Androida. Tesko da ce biti vise nadogradnji. Pusti na yt neki 4k snimak sa hdr-om pa ako upali hdr onda jeste,kao sto pise u specifikaciji.

nije neki derivat Android-a nego je u pitanju AOSP.
Iris retko koji kanal ima u 4K. kako stoje stvari sa Iris-om, videti u odgovarajućim temama (za box je u podforumu "internet provajderi", za aplikaciju/e u "online servisi")

specifikacija za tu 43-jku

Da li neko ima iskustva sa UHD 55VAU754B ?
Trenutno je na finom popustu za "black friday".

Rekao bih dobar model, primetio sam da je Vestelov model u pitnaju. Licenciran Andorid 11, uglavnom dosta sličan toshibinim modelima. Ide sve standardno HDR, Dolby Vision, BT.... uglavnom klasičan Android tv sa 2 GB radne memorije i quad core proc. Normalna podrška za sve sa play stora. Ne znam koliko je dobra cena ali deluje kao ok kupovina. Verujem da ništa bolji nije ni hisense ni tcl.
VOX QLED 55VAQ750B Mozda neko da zna o ovom VOX-u tj. da ga ima?
Isto je u pitanju vestelov model (Android 11) i ima zaista dobru sliku sa dosta jakim kontrastom. Najbolje da odeš u radnju gde ga imaju izloženog i da proveriš sam.

Provaj ove kodove :

1732285615040.png

Bio sam ubedjen da je Nec, jer sam na nekom Voxu koristio njihov kod za uparivanje. Mogu da ti predložim još par kao alternativu.

Pokušaj i ove kad budeš mogao.
  • 238​
  • 187​
  • 120​
  • 6​
  • 4​
  • 297​

Evo da podelim moja iskustva sa VOX TV.Iskreno , misljenja sam da su Fox, Vox i Tesla krs marke koje imaju veoma slab kvalitet generalno.I u prilog tome ide cinjenica da imaju najgora iskustva u smislu reklamacija.Za kucnu upotrebu tj svaki dan iskreno nikad ne bi uzeo Vox.Jer mi kuci radi TV dosta da kazem cesto i ne bi da se bakcem sa reklamacijama.Ali , nisam zapoceo ovaj post da pljujem brend VOX.

Nego , naprotiv upravo suprotno.Za vikendicu na planini mi je trebao neki TV.Posto imam internet hteo sam bas smart jer tako mogu da pustam EON ali i aplikacije za tv poput Stremio , Kodi i sl....I gledao sam naravno da prodjem jeftinije.Gledao sam ponudu i od tih jeftinih TV izdvojile su se marke Stella, FOX , VOX i Tesla.Stella nije imala smart uopste.FOX je imao smart ali neka leva verzija androida koja ustvari nije ni pravi android.Tesla je imala Android ali nisu imali na stanju u radnji a meni je trebao hitno.

I izbor se sveo na vox 32goh080b.On je imao pravi Android tj google tv OS.Iskreno , pozitivno sam iznenadjen sa VOX.Android zaista super radi.Citao sam iskustva nekih ljudi da im zapucava i zakucava TV.Nisam imao ni 1 problem.TV radi savrseno.Ima i BT sto je plus jer ima smart TV koji nemaju.Slika nije da kazes savrsena ali za cenovni rang je i vise nego korektna.Ono sta su zamerke su 2 stvari.Prva je daljinac kome je home dugme odma pored dugmeta za navigaciju.

I onda kad hoces da stisnes dugme onda ga promasis i stisnes home pa moras sve iz pocetka.Drugi minus je veci.A to je screencast.Naime , kad mu pustis sa telefona neki tv program secka jako.I sad probao sam njegov miracast i da skinem sa google play neku drugu aplikaciju za miracast.Ali , ista je prica jer jedan manje a drugi vise zakucava.Znaci , sustinski ko hoce da pusta TV preko telefona na VOX TV na ovom modelu je neupotrebljiva funkcija.E sad to sam resio sa adapterom jer imam USB-C to HDMI adapter.Pa samim tim posao pustanja slike preuzima telefon koji ima jaci CPU.A HDMI od TV je tu da kazem usluzno tako da sam resio problem.

E sad ko nema video izlaz na telefonu preko USB-C a planirao je da kupi tv za screencast da zna da je los jer secka jako slika.Uglavnom , te 2 mane su sve sto sam primetio.Zvuk nije bog zna sta ali to se moze uvek resiti sa nekim jeftinim soundbar ili BT zvucnikom.Tako da tu je plus jer tv ima BT pa zvuk moze da se poboljsa.Slika je da kazem za taj rang TV i vise nego korektna.Zakljucak je da kako sam se nadao dobro je ispalo.VOX TV ima da kazem moj pozitivan review.Ovo je naravno prvi utisak jer TV koristim retko posto tamo idem retko.Ali , za vikendice i pricu gde TV ne radi svaki dan po meni je best buy.Tesla je mozda bolja opcija ko zeli duzu garanciju.Ali u gigatronu su mi nudili za neku sicu jos 1 godinu garancije.Odbio sam jer mi tamo garancija ne igra ulogu i ako bi TV crkao ne bi ga nosio u servis.Uglavnom , iako sam bio hejter VOX brenda i u fazonu nikad ga ne bi kupio promenio sam misljenje.Za taj cenovni rang da neko nudi google TV original da nije neka prevara kao kod FOX uz BT je i vise nego dobra ponuda.

Poslednja izmena:
@bora81 Drago mi je da si zadovoljan kupovinom! Što se tiče Screencast opcije, ona je generalno namenjena za deljenje fotografija i sličnih sadržaja koji manje opterećuju procesor. Većina proizvođača ide logikom da TV uglavnom služi za gledanje kanala direktno ili preko tv aplikacija (IPTV), dok je Screencast više kao pomoćna opcija – na primer, da prebaciš ekran telefona ili podeliš galeriju slika. Video broadcast, s druge strane, zahteva ozbiljnije resurse, kako od TV-a, tako i od same mreže.
Inače, i ja imam odlična iskustva s VOX televizorima. Kada se pogleda odnos cene i onoga što se dobije, stvarno su sjajan izbor.

@stojanov To je koliko vidim malo stariji model koji ima AOSP, kod njih je uglavnom softwerski podržan HDR, zato ga i nema u podešavanjima za video,

@bora81 Drago mi je da si zadovoljan kupovinom! Što se tiče Screencast opcije, ona je generalno namenjena za deljenje fotografija i sličnih sadržaja koji manje opterećuju procesor. Većina proizvođača ide logikom da TV uglavnom služi za gledanje kanala direktno ili preko tv aplikacija (IPTV), dok je Screencast više kao pomoćna opcija – na primer, da prebaciš ekran telefona ili podeliš galeriju slika. Video broadcast, s druge strane, zahteva ozbiljnije resurse, kako od TV-a, tako i od same mreže.
Inače, i ja imam odlična iskustva s VOX televizorima. Kada se pogleda odnos cene i onoga što se dobije, stvarno su sjajan izbor.

@stojanov To je koliko vidim malo stariji model koji ima AOSP, kod njih je uglavnom softwerski podržan HDR, zato ga i nema u podešavanjima za video,
hvala, a kako otvoriti service menu?

Kupio VOX 43CBF080B bukvalno mi je trebao TV maltene kao monitor da sluzi jer na njemu je prikacen EON i ChromeCast, probam za vikend da pustim film sa fleske kad ono krene a malecka slika wtf , Pogledam rezolucija 1920 x 800 (nije pravilo problema predhodnom VOX TVu koji je u spavacoj ali on nije ni full HD ) pretpostavljam da je to problem da mi treba veca rezolucija ?

Drago mi je da si zadovoljan kupovinom! Što se tiče Screencast opcije, ona je generalno namenjena za deljenje fotografija i sličnih sadržaja koji manje opterećuju procesor. Većina proizvođača ide logikom da TV uglavnom služi za gledanje kanala direktno ili preko tv aplikacija (IPTV), dok je Screencast više kao pomoćna opcija – na primer, da prebaciš ekran telefona ili podeliš galeriju slika. Video broadcast, s druge strane, zahteva ozbiljnije resurse, kako od TV-a, tako i od same mreže.

U sustini se slazem 100% sa tvojim komentarom.Iskreno , pre tog VOX TV nikad nisam imao dodira sa low budget TV iz smart price.Koristio sam FOX TV na poslu , zatim uzeo sam mami ELIT TV za spavacu sobu.I zadnje sam uzeo za firmu Tesla TV jer se FOX pokazao kao teski krs.Ali svi pomenuti TV su obicni i nisu SMART.Tako da sam SMART koristio samo skuplje TV i zato nisam uopste razmisljao o procesoru.Jer npr na mom Grundig TV screencast ne secka ali tu je quad core procesor.A ovde iskreno ne znam koji je CPU ali pretpostavljam da je slabiji sigurno.

Tako da oko screencast funkcije propust je moj.Kad sam ga kupio i probao drug mi je rekao u fazonu pa sta si mislio na low budget TV.I to je istina 100%.No , posto su Kinezi napravili za jeftine pare USB-C to HDMI adaptere a moj telefon to podrzava iskreno nije mi bitno sto screencast secka.U sustini screencast sam probao jer supernova TV imam samo na telefonu posto mi je drug da kazem dao usluzno da koristim na telefonu zbog Arena.I zato sam i koristio screencast u tu svrhu.Ali opet kazem posto preko USB-C to HDMI moze to da se odradi na bukvalno cak i najsocijalnijem FOX-u ta funkcija mi je nebitna.

Ali podelio sam to cisto da ljudi znaju kad kupuju TV da imaju informaciju da to jedino ne radi kako bi trebalo.Ali opet kazem ti si 100% u pravu jer imas brdo mogucnosti i to nije nesto sto ne moze da se resi na drugi nacin.Ovo ostalo sve sljaka super.Sistem dize dosta brzo.Aplikacije lepo rade bez problema.Slika je onako.Nije da kazes vauu ali za taj rang TV je sasvim dobra.Zvuk sam rekao da je malo losiji i sto bi rekao narod kao iz bunara.Ali to je sve ocekivano.Hocu da kazem da me je VOX zaista iznenadio jer u toj klasi dobiti original google tv je zaista neverovatno.

Da kupis npr neki bolji android box to kosta bar 50 e.A tv se moze naci po akcijama za oko 110 e otprilike.Garancija je 3 godine sto je korektno.I posle sam gledao vise puta sta sam mogao uzeti od low budget smart tv da je bolje.I moje misljenje je da nisam mogao bolje proci.Jedino ko moze da mu parira je Tesla.Ali posto meni garancija zbog daljine kuce nema znacaj onda mi je svejedno i da ima 10 godina garancije.

Moja starija komšinica je kupila VOX Televizor LED 32CBH050B non smart. Pošto ima eon D3 mini box, prikačio sam ga na tv i radi ok, međutim, ona je navikla da na starom televizoru sa daljinskim od D3 mini boksa uključi i televizor i koristi samo taj daljinski. Pretpostavljao sam da treba da se omogući HDMI CEC na tv da bi to radilo ali u podešavanjima televizora nigde nisam našao tu opciju. Ima li neko iskustva sa vox televizorima i načinom omogućavanja hdmi cec, ja sam promenio nekoliko televizora i bukvalno svi su imali tu opciju.
Moja starija komšinica je kupila VOX Televizor LED 32CBH050B non smart. Pošto ima eon D3 mini box, prikačio sam ga na tv i radi ok, međutim, ona je navikla da na starom televizoru sa daljinskim od D3 mini boksa uključi i televizor i koristi samo taj daljinski. Pretpostavljao sam da treba da se omogući HDMI CEC na tv da bi to radilo ali u podešavanjima televizora nigde nisam našao tu opciju. Ima li neko iskustva sa vox televizorima i načinom omogućavanja hdmi cec, ja sam promenio nekoliko televizora i bukvalno svi su imali tu opciju.
Sada sam čitao uputstvo za D3 mini i vidim da treba programirati daljinski za upravljanje televizorom, nisam to znao mislio sam da ide preko hdmi cec-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno