Šta je novo?

Voodoo , MX 400, RTC Wolfenstein ???

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle imam Duron 750, Vodoo 3 3000, ali u igri RTC Wolfenstein slika secka cak i na najnizoj rezoluciji,... ne tako primetno, ali posle nekog vremena boli glavactp; Razmisljam da pazarim neki MX ( imam u ponudi MX400 za 30 Eura, ... vredi li preci na ovu karticu, s obzirom da sam cuo da je 2d slika ocajna u odnosu na voodoo...
Sta predlazete ?????

Ma nemoj sluchajno da si se izradio.... Moras da mi kazes koja je ploca u pitanju i koliko ram-a imas. Da li si patch-ovao RTC. Isprobaj razlichite verzije drajvera za V3

Ja imam Cely 566/850 i V3 2000. V3 je clocovana na 175/175 Mhz.
Drajveri su 1.07, a instaliran je i WickedQL na RtCW root-u (opengl32.dll file). Relativno normalno radi igra, kod veceg broja ljudi, i na otvorenom prostoru, kada je veci broj objekata i texture, tu i tamo secne.
Moj ti je savet da se poigras malo sa drajverima, i ako mozes malo clocknes taj Duron.

Pech ..

Nisam pechovao, koristim drivere VX Gamers 5, pre toga 1.07,
driveri su ok ....mada, skinucu pech pa da vidim,
ali niste mi odgovorili da li vredi zameniti karticu ili ne ???

Ako se bas mnogo igras i nemas love onda vredi. Ako se ne igras toliko mnog onda ce ti i V3 3000 zavrsiti posao uz mnogo lepsu sliku i desetak ustedjenih eura. Ako imas mal vise love uzmi barem MX440 ili Radeon 9000.
P.S. Ja licno nikada ne bih menjao V3 za GF2 MX. Vise gubim nego sto dobijam..

Ja imam Duron 1GHz i V3 2000 u PCI slotu, i igram Wolfenstein u 800x600 bez ikakvih problema !!! Vecu rezoluciju nisam ni probao jer imam 15" monitor.
3dfx rules

Skinuh pach ...

sada je vec bolje ...
dakle, koliko sam shvatio jos uvek voodoo moze da prodje, ...
mada nema 32 bit grafiku itd...
ali u 2d je zakon ...
cheers

Bogda je napisao(la):
Ako se bas mnogo igras i nemas love onda vredi. Ako se ne igras toliko mnog onda ce ti i V3 3000 zavrsiti posao uz mnogo lepsu sliku i desetak ustedjenih eura. Ako imas mal vise love uzmi barem MX440 ili Radeon 9000.
P.S. Ja licno nikada ne bih menjao V3 za GF2 MX. Vise gubim nego sto dobijam..

FU**IN' "A"

A moj savet svima je pre nego shto i instaliraju igru da skinu patch sa internet-a i odgovarajuci crack. Mnogo manje glavobolje...

Gringo je napisao(la):
Ja imam Duron 1GHz i V3 2000 u PCI slotu, i igram Wolfenstein u 800x600 bez ikakvih problema !!! Vecu rezoluciju nisam ni probao jer imam 15" monitor.
3dfx rules

Kod mene u 640x480 lepo radi (pra)stari Voodoo2. :) Athlon 600MHz.

Batali Wicked drajvere i pazari MX400... Mnogo je brzi i od Voodoo 5 5500, a kamoli uboge V3-ke...!

byMaX je napisao(la):
Batali Wicked drajvere i pazari MX400... Mnogo je brzi i od Voodoo 5 5500, a kamoli uboge V3-ke...!

Nema nikakve sanse da je MX400 brzi od V5 5500 u 800x600 i 1024x768 u 16-bita, u igrama pod OpenGL-om ili Glide-om.
MX400 je brzi od V3 od 40-90% zavisno od igre i 3D sistema, a V5 ima 2 paralelno vezana VSA-100 procesora. VSA-100 je 20-30% brzi od V3, a 2 komada su 80% brza od jednog komada (V4 4500), i u praksi bi trebalo da je V5 u odnosu na V3 brza 2-2,2X, u 16-bita u navedenim rezolucijama.
To nas dovodi do toga da je od MX400, V5 brza od 20-60% u 16-bita i navedenim rezolucijama. Samo treba neki jaci procesor, da to ne bi uticalo na rezultate.

MX400 je brzi od V5 u kojoj hoces rezoluciji u D3D-u i OpenGL-u, u novijim igrama (od 2000-te pa na ovamo).... Kraj price....

V5 5500 smo Peca i ja testirali i u svim testovima se smestila izmedju GF256 SDR i DDR modela, a MX400 je brzi od GF256 DDR-a ili su tu negde... Jos smo tada testirali sa detonatorima 3.xx a gde su oni u odnosu na 2x.xx ili fenomenalne 40.72???

byMaX je napisao(la):
MX400 je brzi od V5 u kojoj hoces rezoluciji u D3D-u i OpenGL-u, u novijim igrama (od 2000-te pa na ovamo).... Kraj price....

V5 5500 smo Peca i ja testirali i u svim testovima se smestila izmedju GF256 SDR i DDR modela, a MX400 je brzi od GF256 DDR-a ili su tu negde... Jos smo tada testirali sa detonatorima 3.xx a gde su oni u odnosu na 2x.xx ili fenomenalne 40.72???

Ajde da dodjes ti do mene da probamo, taj MX sa mojim starcem Vukajlom. Evo direktno si pozvan da probas.

byMaX je napisao(la):

Maxo nemas pojma !
Ja sam testirao v5 na kelerabi 1200 i bio je malo sporiji od Gf2 TI Gainward, koji je radio na 270/515, dok je v5 radio na 175/175, u q3a. U 3d marku 2001 v5 nema sta da trazi, tu je po rezultatu bio sporji 30% od Gf2 Ti, ali su zato sve igrice na v5 radile u 1024x768 da li u 16 ili 32bit, u principu sa svim detaljima na high i/ili medium.

Sve u svemu, 3dfx ne postoji vec dve godine, a i dalje je referent za neke stvari. nVidia modele stare dve god. i ne pominjete, dok voodoo (uglavnom 5) uporedjujete sa sadasnjim (nV)!!! Zar to ne dokazuje kvalitet 3dfx-a ?!? FX

Gringo je napisao(la):
Sve u svemu, 3dfx ne postoji vec dve godine, a i dalje je referent za neke stvari. nVidia modele stare dve god. i ne pominjete, dok voodoo (uglavnom 5) uporedjujete sa sadasnjim (nV)!!! Zar to ne dokazuje kvalitet 3dfx-a ?!? FX

Pa bas kao sto si rekao..nemamo nove 3dfx proizvode da ih uporedjujemo sa novim NV proizovidima. A i NV se sada ponasao ka 3dfx pre par godina tako da.."kraj ce biti vrlo tuzan". :D

Gringo je napisao(la):

Svaka chast na konstataciji. cheers

re svasta

byMaX je napisao(la):

...Voodoo3 u celini, je bolja karta od bilo kakvog MiX-a, brza nije. Ali zato Voodoo5 5500 je brzi zasigurno od MX-a :) , brzinski je u rangu GF2 Pro...a u nVidia testu ili ti 3Dmark-u naravno da prednjaci(najbolji je bio biser kada je sam MadOnion saznao za "bug" u programu koji se desavao "samo" na nVidia karticama :) .Naime program je merio frejmove i za vreme ucitavanja sekvence, cime se dobija vise stotina 3dmark poena).
I treba dodati da kvalitet prikaza 2D/3D je visestruko na strani 3Dfx-a.

A u RTCW-u na GF2 GTS,Pro...frame rate moze da padne i na 15fps-ova dok na Voodoo5 ne ide ispod 35fps, naravno na istoj konfiguraciji.

Re: re svasta

Passenger je napisao(la):
...Voodoo3 u celini, je bolja karta od bilo kakvog MiX-a, brza nije. Ali zato Voodoo5 5500 je brzi zasigurno od MX-a :) , brzinski je u rangu GF2 Pro...a u nVidia testu ili ti 3Dmark-u naravno da prednjaci(najbolji je bio biser kada je sam MadOnion saznao za "bug" u programu koji se desavao "samo" na nVidia karticama :) .Naime program je merio frejmove i za vreme ucitavanja sekvence, cime se dobija vise stotina 3dmark poena).
I treba dodati da kvalitet prikaza 2D/3D je visestruko na strani 3Dfx-a.

A u RTCW-u na GF2 GTS,Pro...frame rate moze da padne i na 15fps-ova dok na Voodoo5 ne ide ispod 35fps, naravno na istoj konfiguraciji.

Jel se slazes ti da mi dovedemo Max-a do mog V5 i da mu pokazemo a posle da mora da se osisha do glave ako nije u pravu ? :p

re:

...apsolutno! :) i posto ce mo sigurno biti u pravu, neka napravi frizuru u obliku 3Dfx logo-a :)

notax je napisao(la):
Ja imam Cely 566/850 i V3 2000. V3 je clocovana na 175/175 Mhz.
Drajveri su 1.07, a instaliran je i WickedQL na RtCW root-u (opengl32.dll file). Relativno normalno radi igra, kod veceg broja ljudi, i na otvorenom prostoru, kada je veci broj objekata i texture, tu i tamo secne.
Moj ti je savet da se poigras malo sa drajverima, i ako mozes malo clocknes taj Duron.

Kako se overclockuje v3 ?:) i da li je pozeljno to da se radi ?:) Nisam imao iskustva sa tim a zeleo bih da probam to :))
i sta je to RtCW root ?:)

re:

...obavezno moras da imas ventilatorcic povrh aluminijumskog hladnjaka, onda Voodoo3 2000(143MHz) mozes da overclockujes bezbedno na 166MHz dok Voodoo3 3000(166MHz) na 183MHz.
Root RTCW je njegov osnovni direkrotorijum, jednostavnije tamo gde je igra instalirana recimo C:\Proram Files\Return To Castle Wolfenstain.

evo programa za overclock:

Re: re:

...obavezno moras da imas ventilatorcic povrh aluminijumskog hladnjaka, onda Voodoo3 2000(143MHz) mozes da overclockujes bezbedno na 166MHz dok Voodoo3 3000(166MHz) na 183MHz.
Root RTCW je njegov osnovni direkrotorijum, jednostavnije tamo gde je igra instalirana recimo C:\Proram Files\Return To Castle Wolfenstain.

evo programa za overclock:

E super :) samo mi jos reci kakav ventilatorchich treba da bude ?:)) i koliko bi to koshtalo ?:)

te ventilatorcice moze da kupis za 5 eura i sa dva saraf prisarafis za hladnjak

re:

mcctoma je napisao(la):
a v5 ? koliko njega mozes da guras najvise

Voodoo5 5500(166MHz) neki maximum je 185MHz, mada je stabilan rad vec ugrozen iznad 175...Voodoo3 se mnogo bolje klokuje, ja sam uspeo sa sa 166MHz na 190MHz uz drugi ventilatorcic postavljen sa donje strane cipa, kartice.Mada kad se nabavi odgovadajuce hladjenje i za memorijske module i za cip, klok ide i do zadivljujucih 220Mhz!

Re: re:

Voodoo5 5500(166MHz) neki maximum je 185MHz, mada je stabilan rad vec ugrozen iznad 175...Voodoo3 se mnogo bolje klokuje, ja sam uspeo sa sa 166MHz na 190MHz uz drugi ventilatorcic postavljen sa donje strane cipa, kartice.Mada kad se nabavi odgovadajuce hladjenje i za memorijske module i za cip, klok ide i do zadivljujucih 220Mhz!

Ja sam imao jedan primerak koji je radio na 190 MHz, ali jako su retki takvi primerci. Najvise za to je kriva TOSHIBA memorija koja jedva radi i na 166 MHz, a kamoli na nekoj visoj frekvenciji. Inache hladjenje jezgra nije tesko. Znam jednog lika engleza koji je nabavio tecni helijum koji navodno mnogo bolje hladi od freona i znatno je skuplji i sa njime hladni V5 5500 na 250 MHz (ne pitajte kako) a procesor je P4 2.0A koji radi na 3.9 ili tako nesto. Jedini detalj kog se secam je da mu je radna temperatura procesora -40 C. A sto se V3 tice jedan decko je digao svoju V3 3000 na 245 MHz ... ne znam tacno kako ne secam se bas cele price, ali to je za sada koliko ja znam brzinski rekord za V3. Ja mog starca Vukajla ne klokujem ... radi on savrseno.

Inache uskoro cu da bacim kod mene na sajt benchmark V5 na mojoj masini gde sam testirao Q3A, UT (da ne kazete da nisam, mada radje ne bih), MDK2 i jos neke D3D igre.

Vrh Dno