Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

Još jedan biser koji je ili do banke ili je update najsvežije iOS 18 verzije nešto "unapredio", ne dolaze push notifikacije o potrošnji, a do sad su normalno radile.

Proradile nakon restarta telefona, gle čuda 😁, i ponovnog uključi sms/isključi sms i uključi push notifikacije. Inače im notifikacije ksne minut do nekoliko minuta.

Trebalo im je malo više od 24h da proknjiže (juče su proknjižili). Danas sam otišao i ugasio račune zajedno sa majkom. Ostali smo tipa 2h jer ima brdo papira za potpisivanje, a radi im na “blagajni” neka starija žena koja kuca slovo po slovo sa jednim prstom i sva je u strahu nekom. Kaže ja sam sva pretrnula samo da mi ne izbaci nešto da sad ne mogu da vam zatvorim račun. Još im se usput pokvario bankomat, pa na svaki sekund ulaze ljudi da se žale, pa je morala između gašenja naša 2 računa da prijavljuje telefonom pa preko tiketa kvar, pa su im objašnjavali preko telefona da sami poprave pa nisu uspeli pa je došao majstor. Naravno nastavila je majci da ugasi račun tek kad su popravili bankomat. Užas. Divna usluga. Kaže još ona joj stresa danas, a petak nam je uglavnom miran dan. Neki ljudi kao ona definitivno ni ne znaju šta je pravi stres na poslu.

Opet zeza IPS placanje?

Je l' još neko ima problem da mu ne stižu kodovi za potvrdu plaćanja, ili sam samo ja u pitanju?

EDIT: Proradilo u međuvremenu.

Poslednja izmena:
Meni od 1 din transakcija za dodavanje kartice online u aplikaciju stajala rezervacija mesec dana tek kada sam im pisao poruku preko mbanke su je sklonili.

Izgleda da iz nekog razloga te sitne rezervacije od par dinara prolaze ispod radara. Ja imam tako jednu rezervaciju u drugoj banci još iz januara stoji. 😎

Pisi im, nije vazan dinar nego posle da ne bude problem pa ako bude ti si im se obratio pa imas pokrice za sebe.

Taj jedan dinar moze izvrsitelje na vrata da ti dovede ako ne obratis paznju.

Malo ste obrnuli situaciju. Ne može rezervacija da napravi problem, baš suprotno, jer je to "zaključan" novac, koji je i dalje na vašem računu, samo ne možete da ga iskoristite ni za šta drugo. S druge strane, frka može da nastane ako banka otkaže rezervaciju, a trgovac kasnije, u razumnom roku od nekoliko meseci, iz bilo kog razloga zatraži taj iznos. U tom bi se slučaju rezervacija povampirila, da tako kažem, i potencijalno vas odvela u minus. Ali, naravno, sa ovim sitnim rezervacijama u cilju provere kartice ne treba brinuti. Razlog za brigu je, dakle, samo ako znate da ste nešto stvarno platili, a rezervacija je skinuta umesto da bude proknjižena, jer vas tad to može nekad kasnije neočekivano sačekati.

U pitanju je privremena rezervacija sredstava koja se vraća. To se povremeno dešava, da te rezervacije ostanu. Dakle, nikakvi izvršitelji niti povampirenje rezervacije. Sad gledam, imam čak i jednu rezervaciju na 0 din. 😎

Malo ste obrnuli situaciju. Ne može rezervacija da napravi problem, baš suprotno,
Moze ako zelis da ugasis racun a onda se otegne u smislu da ekspozitura mora da ceka proveru od sluzbe i sl.

To stoji, prvenstveno sam odgovarao na pomen izvršitelja, tj. problema sa dugovanjima. Za to ti ne treba pokriće, ali da, svakako znači da ti račun bude čist, bez suvišnih rezervacija.

Kad sam kupovao stan, otvore mi u CA banci privremeni racun da prodju sredstva. Izvrsi se transakcija za kupoprodaju i ja zatrazim da odmah zatvore racun i oni su mi dali nesto da potpisem i cao. Mesec dana kasnije, oni na ta 4 dinara mi pripisu neku kamatu, tipa 0.1 dinar ali posto je to sada promena na racunu, skinu mi 150 dinara. I sad racun u minusu. I to tako islo par meseci dok me nisu pozvali iz banke da hitno dodjem jer ce da pokrenu poravnjanje pred sudom. Ja odem, oni kazu da su me obavestavali i na mail i na sms. Ja pokazem papir sto sam zatvorio racun (sreca me zena naterala da ga sacuvam), oni se pocese gledaju medjusobom jer su ocigledno prejebali proces zatvaranja. Niti sam dobijao sms ni mail ni nista. A racun dogurao do sudskog poravnjanja jer sad ima zatezna kamata i promena svaki dan. Sad zamisli neko ko ne obraca paznju, ili ode u inostanstvo ili su neki stariji ljudi.

Poslednja izmena:
Stoji da te i jedan dinar može dovesti do suda i izvršitelja nagomilavanjem dugovanja, ali ne kad je kartična rezervacija, u tome je suština. Haos priča, inače, ali ništa ne čudi, nažalost.

Nazad
Vrh Dno