Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

Da li ne neko uspeo zadnjih par dana da otvori racun online? Rekoh da iskoristim promio ponudu za prenos plate, medjutim zaglavljen na pripremi dokumentacije...
Bukvalno je za svaki korak potrebno zvati i podrsku... da odglavi ili pomogne. I svaki put kazu pozovite ponovo za 15-30 minuta.

Kakvo horor digitalno iskustvo. Pre 2-3 godine sam prvi i do sada jedini put bio otvarao digitalno u RF i to je proslo sve na next next next... OTP em kasni, em je usluga u zivom raspadu. Sto je najgore, izgelda su svi svesni problema u procesu, zato sto je call centar i obucen i spreman za ovu plejadu gresaka i zaglavljivanja.

Od gasenja racuna, posle koliko vremena se korisnik brise iz sistema?
Znam da je u rajfajzenu nakon 6 meseci. Jel zna neko za OTP banku?

Evo i OTP mi se ukakio u život. Sad sa weba ne mogu ništa da platim, jer moram da skeniram QR, plus da unesem šifru. Ok, da li im treba i moja krvna grupa i DNK. Kad se uđe na telefonu u potvrdu skeniranjem, mora da se unese pin a ne otisak. I onda doduše postoje čak dva minuta, al ***, ja taj kod nisam potrefio. IZgleda će sve banke tako, tako da ću morati da plaćam preko telefona, hteo ili ne. Pristupačnost na nivou... Taman sam pobegao od jednih...

Ako je tako, sjajno. Ali mislim da ih je NBS obavezala samo za kartične transakcije, ne i za ovo. Ne znam stvarno šta je falilo unosu MToken koda, pa moj telefon je kod mene, moram da dodirnem otisak. Očekujem da sledeće bude gledanje u ekran računara, skeniranje očnog dna.

Od gasenja racuna, posle koliko vremena se korisnik brise iz sistema? Znam da je u rajfajzenu nakon 6 meseci. Jel zna neko za OTP banku?
Ne briše se iz sistema ni kod jedne, niti kod druge, ali se smatra novim korisnikom onaj koji je račun ugasio pre godinu dana.

• Like
Reagovanja: s5p
Koja glupost da za aktivaciju virtuelne kartice mora da se ide u expozituru da se aktivira sms servis. Ne mozes preko telefona. Mislim ne vidim nikakvu vezu izmedju te dve stvari. Verovatno da se ogrebu jos para za aktivaciju servisa, ne vidim drugi razlog. Takodje ako vec imate mbankig aplikaciju onda stavi opciju da aktiviram taj sms servis I cao, zar je to toliko tesko smisliti.

Iskreno, meni je sms servis i za virtuelnu karticu, ako misliš na obaveštenja za priliv ili plaćanja, od početka aktivan i ništa nisam morao da posebno traažim od banke. Račun je sa Prestiž paketom, ako to nešto znači i na njemi su oduvek aktivna sms obvaveštenja, nikad nije bio na push notifikacijama.

Mislio sam da može da se isključi sms servis posebno za karticu, ali ispada da u tom slučaju nema ni izdavanja virtuelnih kartica, što je u najmanju ruku vrlo bezobrazno. Smatram da umem i sam da kontrolišem potrošnju, te ne mora banka da mi to naplaćuje, ako je na bilo koji način takva usluga opterećuje, što na kraju i jesam regulisao u ProCredit.

• Like
Reagovanja: iOS
Vrlo nepraktično i ne znam da li je namerno tako napravljeno ili ih jednostavno ne zanima da obrate pažnju na te bazične i praktične stvari koje znače korisnicima.

• Like
Reagovanja: uji
Крајем прошле године ми је у апликацији ОТП банке стигла порука да ће се од 01.01.2026. наплаћивати провизија за подизање новца са Moneyget банкомата. Искрен да будем, иако картицом плаћам у готово 90 посто случајева, подизање са Moneyget банкомата ми је било и више него корисно, поготово што су имали банкноте од 500 динара. ОТП као да се труди да што више убије корисничко искуство, поготово после скраћивања радног времена шалтера за послове са новцем.

Da li neko ima kontakt nekog agenta/bankara za kreditne poslove (sa stanovnistvom) u otp-u?

da bi se dobio privilege status i srednji kurs eur, jel mora da se prebaci plata ili moze samo da se posalje izvod zadnjih plata ?

Moraš da doneseš potvrdu iz firme o visini tromesečnih primanja gde se vidi da su iznad 180000 dinara i onda oni traže od nadležne službe da ti odobre povlašćeni kurs za evro, isključivo. Ako imaš ličnog bankara, njemu odneseš potvrdu i on dalje to prosleđuje.
Logično je da je plata već prebačena u njihovu banku.
Mislim da nisu ništa od ovog menjali.

Od gasenja racuna, posle koliko vremena se korisnik brise iz sistema?
Znam da je u rajfajzenu nakon 6 meseci. Jel zna neko za OTP banku?
Izgleda 12 meseci, malopre mi rekose iz kontakt centra.
Ja pokusavao online da otvorim Praktik al bukvalno u startu dobijam gresku.
Zvao i rekose mi da pogodnost (besplatno odrzavanje 12 meseci) vazi samo za nove korisnike a ako ste bili klijent banke, onda mora proci 12 meseci.

... tj. mozete otvoriti slobodno racun (u ekspozituri, posto online baguje) ali necete imati 12 meseci besplatno.
Valjda ce forum spojiti postove.

EDIT: nece izgleda... 😀

Ja sam svojevremeno pokušao da otvorim račun online a imao sam račun u Vojvođanskij banci godinama pre toga ( zatvoren sigurno pet godina pre) i nije mi dozvolio da idem dalje. Čak sam posle toga svratio do privilege savetnika u OTP da proverim da li moze nešto da se uradi po tom pitanju međutim rekla mi je da su joj ruke vezane.

Imao sam prestiž paket, ugasio 2023. godine račun i prošle godine otvorio online (ponovo prestiž) sa 12 meseci besplatnog održavanja...

Ako sam dobro skontao, za Virtual karticu treba da bude aktivno SMS obavestenje u aplikaciji da bi se aktivirala? Mogu li da ga aktiviram pa posle da opet vratim na Push notifikacije? I za virtualnu karticu i te racune pretpostavljam nema nikakvih nadoknada? Sem tih sms-ova ako budem morao da ih placam.

Nema naknade, a ne znam da mora sms da bude uključen za aktivaciju računa. Svakako posle uključiš push notifikacije.
Probaj tako što ne uključiš sms, ništa te ne košta 😃

Ja sam prestao da koristim virtual, kod mene je to poluproizvod.

Kako vam radi aplikacija nakon unapredjenja servisa u petak vece na IOS-u? Meni baguje i sve sporo otvara, a push notifikacije u aplikaciji uopste ne moze da otvori…

Aplikacija i dalje baguje za poruke, u gornjem desnom ćošku, ako se klikne na kovertu, nema šanse da ih otvori. Tako je od kad su počeli "unapređenje" sistema 😁

Važno je da bar radi prvobitna namena i funkcija aplikacije, a to su transakcije. Moguće da će tek od večeras da proradi.

Dodao sam OTP m-bank app kao defolt wallet u Samsung A56. Medjutim, nista se nije ocitalo na POS-u. NFC aktivan. Jel treba nesto da se setuje u app?

Nema OTP više svoj NFC novčanik, moraš da dodaš karticu u Google Pay i da njega setuješ kao default wallet.

• Like
Reagovanja: uji
Sto se onda registruje kao wallet app. Ok, nazad na google.

Za slanje nove otp kartice 500 dinara mi naplatili skinuli mi sa racuna i poslali kreditnu karticu preko Daly Express kurirske sluzbe i to samo jednu MasterCard da sam trazio 2 onda bi 1000 dinara postarina bila haha , haos , bolje da sam isao da podignem licno. Da li su realni , samo dizu cene , odrzavanje racuna mi je 385 dinara haos.

Seća li se neko koji su bili uslovi akcije "pozovi prijatelja"? Prva plata je prošla 21.1., do kada bi trebalo da se uplati bonus pozivaocu i prijatelju?

Mislim da je 15 dana od datuma prijema plate a najkasnije 18.2. zbog praznika.

Nazad
Vrh Dno