@tex: mozda deluje protivno svakom zakonu, ali mozda i ne. Razmisli: Da li ce se CPU izradjen iz sredine silicon wafera grejati isto onoliko kao i onaj sa kraja wafera ?! recimo da oba mogu na 2ghz 10x200 ?! Ako je CPU ispao "kvalitetniji" imace manji otpor pri protoku (pa samim tim i veci OC na recimo manjim voltazama nego neki isti takav samo losije izrade) struje, samim tim i manju disipaciju zar ne ?! Zapravo ovo i mene interesuje, jer nisam 100% siguran u ovo sto sam napisao, ali mi je logicno da je tako...
Sto se tice tvog CPU-a, ako je tebi dobar, i meni je

medjutim pored brda mobilaca "out there" koji rade na 2.5 na vazduh, ja ne bi bio zadovoljan, povijao bi neki

i strpao u taj tvoj "bonged" sistem :d Ja jedva cekam da utopim ovaj moj u vodu da vidim kolko ce hteti da ide, trenutno mu je 2.4GHz MAX na 2V ali bude vruc, zimus je bio oko 45C posle 10 minuta kad mi je u sobi bilo 15C sa skroz otvorenim prozorom i ja u jakni (***. hteo sam da vidim kolko mogu da klokujem proc)....
PS. ako se secas onoga sa friziderom i hladjenjem vode i radijatora u njemu, problem je kondenzacija itd. Setio sam se cime bi se mogla izolovati creva ! Staklena vuna ili ono drugo sundjerasto cudo "cigla" boje, i jedno i drugo se koriste za izolaciju toplovodnih cevi u zemlji ! E sad ne znam sta bi moglo oko soketa i na zadnju stranu ploce. Sta koriste u vapochill-u za te svrhe ? koji materijal ?