evo mene opet
ovo polako prerasta u hobi i opuštanje cheers
povaren je rezarvar koji bi ujedno i držao pumpu kopirano rešenje od ek i sličnih firmi
trebaju mi stići još šarafi 3x20 inox A2 iso 7380 da se to sve i montira
naravno kad se to sve poboja u crno
sve je rađeno od aluminija debljine 4mm, dolaz ima produženu cjevčicu u unutrašnjosti i koja je od dna dignuta nekih 10mm
cijev i ploča na koju se priključuje puma unutrašnja rupa je 18mm gumica je vanjski fi 24mm unutarnji 19mm i debljine je 2,5mm
rupe na ploči nisu izbušene jer se neznaju dimenzije dok se postoječa pumpa ne skine i snimi
po strane sam ostavio dvije cijevi fi 8 mm koje ću spojiti s prozirnom cjevi radi uvida nivoa vode u rezervaru
pored rezervara i nosača pumpe napravio sam hladnjak za dva hdd
sve je urađeno od al. debljine 4mm i to tako da sam isjekao 3 ploče i zavario ih u sendvič s tim da srednja ima kanale široke 20mm i koji su udaljeni od rubova za 20mm
donju ploču gdje dolaze fitinzi sam malo ubušio s glodalom 20mm dubine 2mm jer je navoj dugačak na samom fitingu bez toga bi se suzio protok fluida
rupe su pomaknute u stranu zbog priključivanja sata hdd kablovi itd.
nije još napravljen spoj između hdd i ploče a to će se riješiti s pločom al. debljine 2mm s odgovarajučim rupam koje odgovaraju onima na boku hdd
naručena je termalna traka dimenzija 200x200x2mm radi spoja elektronike sa samom pločom
dimezije ploče su 170x102x12mm
i dok se to bude jednog dana montiralo snimit ću rupe na matičnoj za čipset i mosfet pa ko zna možda i to budem napravio
za sada mašina radi bezprijekorno temperature zadovoljavjuče sobna temperatura 23,6 C
naručio sam pilu preko ebaja fi 40mm 72 zuba debljine 0,4mm koju ću montirati na glodalo i idem u izradu novog hladnjaka za procesor više ne kupujem ništa već pravim sam
to mi je falilo za narezati polje iznad samog procesora jer s time bi dobio veću površinu dispelacije koja je problem kod hladnjaka cpu zbog njihove male dimenzije
to je sljedeći projekat i kad on bude gotov ide se na montažu, slike će biti okačene
pozdrav ,)
ps
za gore navedeni post ja sam naručio 10 šarafa a trebaju mi 4 pa ako ti odgovarju mogu ti ih poslati poštom