Šta je novo?

Vodic za vodena hladjenja

Kakve veze poenta ima sa bojom necijeg sistema? Za mene je crno-crvena varijanta neprevazidjena pa te necu pitati za poentu plavog sistema :)
 
Ima poente pošto su modovi 50% vezani za vizuelni utisak. Neko voli umerenije, neko ciganski vašar. Ništa lično, samo zapažanje.
 
I sada ces mi reci da crno - plava varijanta ima bolji vizuelni utisak nego crno - crvena?
Mozes ti to reci, ali to je tvoj ukus, ne mora odgovarati ostalima, njima upravo plava moze da bude ciganska a zelena smirujuca ili sta vec :D
 
Poslednja izmena:
Ma ljudi stvar je samo ukusa, ja licno ne volim sivu unutrasnjost kucista i samo zbog toga sam je ofarbao u crno. Meni se licno najvise svidja kada je crna, nekako mi ne ide neka druga boja.
Kao sto je rekao mcrazy ja licno volim plavo svetlo, nekako mi je hladna sto bi i voleo da je sto hladnije u kucistu :) , posto su creva sama po sebi vec zelena zato sam i stavio zelene ventilatore za radijator tako kao da je druga celina.
 
Poslednja izmena:
Ovo sam sve zbudzio samo zato sto sam nestrpljiv jer kupuje CM HAF X krajem sledece nedelje. :)
 
Poslednja izmena:
Svaka cast! Svidja mi se kako si uradio. Reci mi gde si nabavio plava creva ili su ipak to ona providna, a tecnost je plava? Da li znas gde mogu da nabavi blokove za gtx 280?
 
Creva sam kupio u Bench House, ali mislim da ih više nema na stanju. Creva su svetlo plava, dok je tečnost tamno plave boje.

Vga vodene blokove ćeš jako teško naći kod nas, mislim da je najbolje da odmah razmišljaš o uvozu. Inače 2 x FC WB za GTX 280 će da te košta samo tako.
 
Znam da su jako skupi. Kaze mi drug ako prodjem ispod 250€ za 2 kom, da budem presrecan. :)
 
:) Da, uf to bi bilo dobro.
Juce sam uzeo CM HAF X, pakovali smo ga nocas do 4h. Malo kada uhvatim vremena okacicu klip i slike.
Uspeo sam i cipset da povezem na vodeno.
 
Izvinjavam se što kačim isto pitanje i u ovoj temi, ali odgovor mi je jako bitan. :)

Trenutno imam jednu dilemu. Na dole priloženoj slici može se videti pumpa i rezervoar koje sam izvadio iz prvobitnog sistema. E sad pumpa ima konektor kao za ventilator sa 3 pina, što znači da bi trebao da je kačim gde?:

1) Kao ventilator na ploču
2) Da iskoristim konvertor i nakačim je na molex
3) Ili da je nakačim na fan controler (možda bi mogao preko njega da kontrolišem broj obrtaja pumpe)

Inače od fan controlera imam CM Windrunner (priložen na 2. slici dole).

Pumpa je neka OEM Jingway DP-600 DC BRUSHLESS PUMP na 12V i 0,5A. Najbolja fora od svega je što u originalnom sklopu pumpa i rezervoar su povezani 1/2in crevima, dok na izlazu iz sklopa stoje reduciri na 3/8in. Sličan raspored ću i da ostavim, tako da će rezervoar, pumpa i prvi radijator biti povezani 1/2in crevima, dok će ostatak sistema biti povezan 3/8in crevima. Znači na prvom radijatoru će na ulazu da stoji 1/2in fiting, dok će na izlazu da bude onaj od 3/8in. Ipak je jako teško naći kod nas odgovarajuće fitinge i creva, tako da ću ipak da iskoristim raspoloživi materijal.
 
Ne znam koliko ti je zdravo da pumpu na taj način utišavaš. Ploča će izdržati, a verovatno i svaki fan controler, ipak je to samo 0,5A, ali na šta će ti ličiti protok ako joj smanjiš napon?
 
Vidim da svi praktikuju da pumpu pricvrste za kuciste, tj. za metalni deo koji prenosi vibracije i time dolazi do "buke" .
Probajte da Vam pumpa bukvalno visi na crevima. Naravno pre toga treba dobro pricvrstiti creva za pumpu da ne bi crevo skliznulo (ako je pumpa teska) sa pumpe.
 
kod mene je pumpa stavljena na debeo sundjer, nesto poput shoggy sandwich-a... nema vibracija uopste, kada je bez toga stavim kao traktor da radi :D
 
Pumpa svejedno vibrira dok radi, a kad bi tako slobodno visila na crevima, verovatno bi vibrirala još više, jer nema šta da joj to ograniči. To što se vibracije ne prenose na kućište je dobro što se tiče buke, ali mislim da bi pumpi škodile sopstvene vibracije i da bi zbog toga brže propala.
 
Ja sam stavio falc kao izolaciju između pumpe i kućišta. Utišao je pumpu cca 30% što i nije loše.
 
pumpa ne treba da se stavlja na sundjer ... nego na gumiranu podlogu ...
 
Pumpa prvo ide na metalnu pločicu (nosač), a izmedju nosača i stranice kućišta ide falc.
 
od prilike koliko kosta jedan osrednji komp toliko izdvajas, zavisi sve sta ces da hladis, neka osnova i neki minimum je 250 evra, bez 400-450 pa i vise nema dobrog hladjenja
 
U, majku mu, od kud sad pa "osnova i minimum" 250 evra, kada je pre vazila prica da za *vrhunsko* hladjenje treba izdvojiti 200-250 evra? :)

Kako sad to izadje na 400-450? :D
 
pa lepo evo idemo sad jednu blagu racunicu

3 metra creva - 3 x 5 evra = 15
pumpa neka dobra - 60
radijator triple komada 2 - 2 x 45 = 90
blok za cpu - 50-70 zavisi koji
fitinzi - 8 x 3.5 (ili vise zavisi koji su) = 28

zlatna sredina 253 evra i to bez rezervoara :D i bez gpu bloka
pitaj kizu koliko je dao, ja sam dao oko 400-450 za ovo sada, i plus sam dao 250 za prethodno
 
Znaci, lagali su me kad su mi pricali "ma brajko, dve glave i vodeno da se smrznes!" :D:D:D


P.S. Cisto da se pojasnim, nisam ni mislio da ide GPU u loop... za onih 200 evra :)
 
kazem ti pitaj kizu samo koliko je platio, covek ima tri quad radijatora 125 evra komad :D pa pumpa pa ovo pa ono heheh skupi se za cas
 
Necu da ga pitam... ne treba mi glavobolja :D:D:D
 
pa lepo evo idemo sad jednu blagu racunicu

3 metra creva - 3 x 5 evra = 15
pumpa neka dobra - 60
radijator triple komada 2 - 2 x 45 = 90
blok za cpu - 50-70 zavisi koji
fitinzi - 8 x 3.5 (ili vise zavisi koji su) = 28

zlatna sredina 253 evra i to bez rezervoara :D i bez gpu bloka
pitaj kizu koliko je dao, ja sam dao oko 400-450 za ovo sada, i plus sam dao 250 za prethodno

Pa adekvatni ventilatori kad se pridodaju na taj racun.
 
Nazad
Vrh Dno