Šta je novo?

Vodic za vodena hladjenja

Oduvala bi blok sa cpu,radiatore...itd??Sve komponente prolaze testove na max pritisak koji je mnogo veci od onog koji cese koristiti svakodnevno.Recimo blokovi se testiraju na preko 8bara,radiatori takode.

Poslednja izmena:
Nisi me razumeo mozda - oduvati u smislu fizicki ostetiti, posto su blokovi garantovani na svega 1.5-3Bara, ne vise.

Pored toga, creva su takodje certifikovana na maximalni pritisak od ispod 2 bara. Tygon R-3603 (kojeg skoro svi koriste) promera 13mm (ID) je deklarisan na max 1.7Bar. :)

Uostalom - ni jedna DC pumpa o kojoj smo pricali ne dolazi ni blizu jednog bara (zapravo, ni pola bara) tako da nemas brige.

Nadam se dacu imati tu MCP355 18w uskoro,cisto date uverim da nisi u pravu.

Cudno je to koja je pumpa bolja jer obe imaju isti sistem rada (konstrukcija je slicna ,obe rade na 18W )jedino sto je MCP355 manja.I mene zanima kakva je MCP355.Fora je sto svi ljudi iz beloga sveta uglavnom koriste dve MCP355

Poslednja izmena:
U nasim sistemima je semsan pritisak ni blizu 8bara tu oko 1 mada mozda i manje

vodeno imam i ja, btw ja sam kod mene stavio ventil za automatsko otpustanje pritiska kad dodje do 0.3-0.4 bar-a pa vi sad vidite koliki je pritisak inace.... ne sme da predje 1 bar, tj idealno je da nema pritiska

@JahacMM, imas tri coveka koji imaju vodeno hladjenje (kizzam, dominator, ja) i sva trojica predlazemo MCP355, i naglasavamo da je pritisak u sistemu daleko ispod 8Bar.

I dalje ne verujes?

Pazi ja ne predlazem MCP355 jer nemam tu pumpu voleo bi da je imam cisto da je uporedim sa D5 , medjutim tu ima zezancije jer za nju moras da dokupis Laing covers DDC sto pumpu dodatno poskupljuje sto vec izadje kao D5 pumpa koje trenutno nema na trzistu ali obecavaju da ce je biti uskoro

Poslednja izmena:
Koju pumpu uzeti, a da moze da se nabavi kod nas (ako ne moze, narucicu preko emmi sa casekinga) da tera: HWlabs 360 rad, blok za cpu (za sada je ocz hydroflow-dok ne skupim pare za nesto ozbiljnije), blok za grafu (EK full cover blok za 8800gts) i T-line :p
Kao i koji redosled da to bude, tj gde pumpa ide (kontam pre radijatora odma), i gde ide T-line (pre ili posle pumpe)?
Sve to staje u kuciste Cosmos S

P.s. neke pumpe koje sam video da mogu nabaviti ovde(oglasi) su: P400, inovatek hpps+, neka magicool..

p.s.s ocu da mi pumpa bude necujna ako je moguce (ne zelim da je cujem pored 3 noctua P12 na radijatoru i ostalih ventova)

ta innovatek mislim da nije losa
Raspored ide Pumpa > CPU WB > GPU WB > RAD PUMPA

Zar nije bolje da ide radijator pre bloka?
Moj raspored rezervoar-pumpa-radijator1-CPU WB-radijator2-GPU WB-rezervoar

Hehe, dobro. Ja rekoh da se ne za****m, ali ako je tako onda cu namestiti tako da izgleda i bude organizovano :p Ako nema pada u performansama :)

Hehe, dobro. Ja rekoh da se ne za****m, ali ako je tako onda cu namestiti tako da izgleda i bude organizovano :p Ako nema pada u performansama :)

Da li preko emmia moze da se naruci roba sa Casekinga.Dok je bio Benchhouse moglo je kako je sad sa emmi-em.

Moze dase poruci,jasam nedavno porucivao konektore,creva 13/16.Ali su sada dosta nepovoljne cene u odnosu na vreme Benc sopa.Mene je porudzbina iznela preko 30% vise od cena kakve su na Caseking_u.

Moze dase poruci,jasam nedavno porucivao konektore,creva 13/16.Ali su sada dosta nepovoljne cene u odnosu na vreme Benc sopa.Mene je porudzbina iznela preko 30% vise od cena kakve su na Caseking_u.

Ja kad sam pitao, rekli su mi da ce cena biti u krugu od 10% od cene sa Caseking-a. Dakle, verovatno nesto muljaju? :p

Cena sa Casekinga je bila oko 100€ za te stvarcice stosam porucio,konacna cena kod emmija je bila 140€

Kad sam uzimao radijatore dok je benchhouse bio aktuelan bila je cena kao na casekingu

Poslednja izmena:
Racunao sam trenutne cene navedene pored proizvoda sa Casekinga.

Meni su rekli da ce cene biti kao sa Casekinga.de, mozda par posto gore. To su njihove reci :p E sada kako ce biti :p

Nazad
Vrh Dno