Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Upravo mozgam. Mozga i joe.stone ali za sada nemamo ideju. Mislio sam da je do biblioteka ali nije. Nesto je zeznuo kod kompajliranja. Moguce da je source code koji je pustio ZTE vec imao BT bug pa da su to ispravili u finalnoj verziji.

Nisam strucnjak pa ne bih da lupetam sa predlozima, ali me interesuje da li si generalno uzev zadovoljan ovim kernelom. Kod mene supercharger-om sistem radi mnogo brze. Kao test koristim Trainz ogricu za tegra platformu (simulacija upravljanja vozom, sa jakom grafikom) i mogu ti reci da u ovoj kombinaciji sve radi mnogo glatkije nego na stock verziji. Nisam primetio da se potrosnja baterije nesto mnogo promenila (ako se uopste promenila), mozda 10 posto a mozda i nije. to jos moram da proverim . . . . Pozdrav !

Ma ok razumemo se 🙂. OC kernel je nezamenjiv trenutno pa makar se odrekao BT-a. joe.stone je potvrdio da postoje neslaganja sourca i finalnog kernela. Resice se to. Malo strpljenja 😉

Krenuo sam u proces root-ovanja, konačno 🙂 ali odmah u startu sam naišao na problem.
U device menager-u prijavljuje mi da nije instaliran ZTE HSUSB Device. Skino sam driver iz prvog posta i instalirao ga.
Malo mi je čudan proces instalacije driver-a kad završi instalaciju driver-a objavi samo prozorče na kome ima dugme OK i u prozorčetu nema nikakvog teksta.
Po instalaciji pogledam u device menager-u i dalje stoji kao ne instaliran! Probao sam i sa Win update-om ali ni on ne nalazi nikakav driver za to.
Moj OS je Win7 x64. AKo moze neki predlog sta da radim?

Još jedno pitanje šta je BT bug? Mislite na Bluetooth bug ili nešto drugo?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    116.9 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Desni klik na ZTE HSUSB Device pa ga uputi na c:/Program Files/ZTE Handset USB Driver. Isto tako i kada udjes u bootloader.

BT bug je bluetooth bug => bluetooth ne radi 🙂

Desni klik na ZTE HSUSB Device pa ga uputi na c:/Program Files/ZTE Handset USB Driver. Isto tako i kada udjes u bootloader.

BT bug je bluetooth bug => bluetooth ne radi 🙂
Uspelo je! Ne znam kako se nisam seto toga, havala 😀
Sada kada je konetovan tab preko USB u Device menageru prijavljuje da je sve ok tj da su svi driveri instalirani.

E samo mi pojasni još ovo: Isto tako i kada udjes u bootloader.
Nisam siguran da sam te razumeo baš 🙂

A što se tiče BT i ne koristim na tabu tako da stavljam sigurno OC kernel 😀

Kada uđem u bootloader tj. kada stavim da se uključi tab dok je zakačen na USB obavezno mi izbaca ovo na slici dole.
Kada pokušam desni klik na to i da idem upadte driver i navedem ga na onaj folder što si mi malo pre rekao kaze da je driver kao instaliran već i da je up to date ali pri svakom drugom butovanju desava se ista stvar kao objavi da je neuspesno instalirao MTP USB Device uređaj zatim to nestane kada se tab podigne android do kraja i device menager u Win-u prijavljuje da je sve instalirano ok tj. da nema ne istaliranih drivera ali i ne registruje mi nigde tu stavku: MTP USB device za koju je objavio da nije uspeo da instalira driver?

Jel to sve ok? Da li mogu da krenem dalje u proces root-ovanja?

Prilozi

• Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    22.4 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
MTP je windows drajver za MediaTransportProtocol Njega updatuj preko winupdate da te ne bi zezao tako.

Nema više BT bug-a na OC kernelu. U pripremi je #30 :banana:

Imam problem!
Krenuo sam sa procesom root-ovanja. Kopirao sam ona dva fajla superboot.img i fastboot.exe u radni direktorijum C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools
Kucao sam u CMD kao što je navedeno u prvom postu:adb reboot bootloader
pa fastboot boot superboot.img
uređaj se restartovao i z drugu komandu mi je izbacio ovo na slici dole. Sad mi samo stoji crni ekran na tabu. Sta da radim?

Prilozi

• Capture4.PNG
    Capture4.PNG
    30.3 KB · Pregleda: 92
sada si u bootloaderu 🙂 fastboot.exe mora da ti bude u c:/users/milan

Izgleda da nisam baš najbolje shvatio proceduru 🙁
Restarovao sam tab i ponovo je podigao sistem. Da li imam negde grešku u nekom koraku?
Jel sam u pravi dir kopirao ona dva fajla? Kada sam kopirao fastboot.img tražio je da Move and Replace faile jel je u tom diru vec postojao fastboot.img. Jel to ok? Mislim jel je takva procedura?
Dok je bio crni ekran na tabu kad se tab resetovao uz komandu: adb reboot bootloader
Win je izbacio poruku USB device not recognized?

Ako može kraće objašnjenje kao teče sam proces?
Jel ovu drugu komandu: fastboot boot superboot.img kucam pošto se uređaj restartuje ili odmah pošto otkucam prvu?

@mobilx sad videh tvoju poruku
a lokacija za superboot.img ista ili?

Sve stavis u folder gde ti je adb ili pravis PATH do svih lokacija. Mislim da ti je lakse ovo prvo.

Dakle
fastboot reboot bootloader
pojavice se crni ekran sto znaci da si u bootloaderu. Nemas instaliran drajver za fastboot i zato opet taj novi uređaj usmeris na instalacioni folder drajvera. Kada to završiš onda si spreman da kucaš dalje

fastboot boot superboot.img

...

Poslednja izmena:
Evo šta se dešava u bootloaderu.
Izbaci ono da usb uređaj nije prepoznat. Kada odem da ručno dodam drajvere kao što je mobilx reko izbaci mi da drivers is up to date.
Device menager prijavljuje neki problem sa uređajem

Prilozi

• Capture5.PNG
    Capture5.PNG
    79.4 KB · Pregleda: 80
Evo šta se dešava u bootloaderu.
Izbaci ono da usb uređaj nije prepoznat. Kada odem da ručno dodam drajvere kao što je mobilx reko izbaci mi da drivers is up to date.
Device menager prijavljuje neki problem sa uređajem

Ubodi tablet u neki drugi USB port. Ovaj ti baš i ne radi kako treba.

Da nema logike kao sto kaze mobilx, ako nakacis tab i ne pokaze ti da je prikazan smarttab 10 onda ti nesto nije u redu sa tim portom pod uslovom da si pravilno instalirao drivere. Cak koliko se secam meni je win 7 sam instalirao drivere za smarttab a ja sam preko windows update morao da instaliram MTP driver.

Novi kernel #30 postavljen za download. Testiram i za sada je ok i bt radi.

Ne vredi probao sam sve USB portove na kompu i uvek ista stvar!
Čak i pokušam denstalaciju pa ponovnu instalaciju toga i traži mi restart kompa ali opet isto: Code 43 😡
Kako da nađem na win update-u MTP driver ne nudi mi ga za instalaciju jer kada je tab nakačen u normalno preko USB (nije u bootloader-u) device menager ne prijavljuje nikakvu komponentu koja nema drajver ili ne radi dobro.

@mdushan u device menager-u prikazuje da je povezan smart tab pod stavkom portable devices
Tako da pojma nemam zasto i dalje nece da u bootloaderu prepozna uređaj i dalje samo stoji: unknown device

Poslednja izmena:
Pustio sam da mi Win odradi kompletan Update što je našao.
Pa ću pokušati ponovo. Već počinjem da mislim da nije nešto mošda ok sa samim tabom?

Ne vredi probao sam sve USB portove na kompu i uvek ista stvar!
Čak i pokušam denstalaciju pa ponovnu instalaciju toga i traži mi restart kompa ali opet isto: Code 43 😡
Kako da nađem na win update-u MTP driver ne nudi mi ga za instalaciju jer kada je tab nakačen u normalno preko USB (nije u bootloader-u) device menager ne prijavljuje nikakvu komponentu koja nema drajver ili ne radi dobro.

@mdushan u device menager-u prikazuje da je povezan smart tab pod stavkom portable devices
Tako da pojma nemam zasto i dalje nece da u bootloaderu prepozna uređaj i dalje samo stoji: unknown device

Mtp drajver nema veze sa bootloaderom i adb. Kontrolise masovnu memoriju. Kada je uredjaj na adb u device manageru pokazuje 'adb interface - zte handset composite device, a kada je u bootloaderu unknown device-Android ako drajveri nisu instalirani. Kod tebe iz nekog razloga ne registruje pravilno uredjaje. Mozes da probas neki linux ili drugi racunar.

Pokušaću da probam i na drugom računaru. Imao sam ovaj zadnji OpenSUSE kde-varjijanta instaliran ali sam skoro pravio neku reorganizaciju na HDD tako da nije trenutno instaliran.
Pustiću ga čas i sad da se instalira.
Kakva je procedura pod linux-om? Ako može neko kraće upustvo 😀

U linuxu nema instalacije drajvera. Skines adb i sve radi. Kada vec instaliras novo bolje stavi Ubuntu. Komande su iste.

Imao sam nekih obaveza pa sa prekinuo na kratko zezanje sa tabom 🙂
Umeđuvremenu drugar je doneo laptop na kome sam ja instalirao i win7 32bit i Ubuntu tako da ću sada probati obe varijante pa ću javiti rezultate.

Nazad
Vrh Dno