Šta je novo?

VMware+OpenGL

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X 12GB
Kakav rad pod OpenGLom mogu da ocekujem sa VMware?
Koji bi Vm preporucili za striktno OpenGL upotrebu?

Ocekuj dosta dobar osim ako je Vista host/guest. Meni je recimo Cinebench rezultat za OpenGL bio neprimetno razlicit u VM naspram hosta.
U kom smislu koji VM? Mislis koji OS? XP, najbolje je da bude tweakovan maximalno, ili kroz nLite. Konkretno, izbaci sve one animacije, efekte, themes.

VM u smislu koji program za virtuelnu masinu, ima ih vise mada VMware mi se cini najbolji. Vista ne bi bila ni host ni gost. Konkretno XP x64 je host a razmisljam za "gosta" da stavim ili obican XP SP2 ili cak 2K sa SP4.
Treba mi za jedan program koji ima 16-bit instaler i nema teorije da ikad proradi pod x64.
Stavio bi recimo Vmware workstation 6.0.4573, si proba sa USBa da ga koristis?
Ako mi recimo treba iskljucivo za jedan program deo koji bi mu dodelio na HDDu ne bi trebalo vise od 4-6GB sa sve pagefajlom?
Znaci u C4D je priblizno bilo u OpenGLu?
Jel moze da se izabere neka bolja grafika osim onih generik?
Hvala puno!

VM u smislu koji program za virtuelnu masinu, ima ih vise mada VMware mi se cini najbolji.
VMWare Workstation je najlaksi. A sa VM6 dolaze dodatna poboljsanja za memory management (vidi se primetna razlika u brzini za dobar broj aplikacija u VM-u naspram VMWare 5).
Ako ti cena nije problem, znaj da VMWare Server 1.0.3 nema ta poboljsanja.

Konkretno XP x64 je host a razmisljam za "gosta" da stavim ili obican XP SP2 ili cak 2K sa SP4.
Mislim da je svejedno, mozda je 2K bolje jer manje trosi 😀

Treba mi za jedan program koji ima 16-bit instaler i nema teorije da ikad proradi pod x64.
Ako si na x64 zbog memorije, jesi li probao Win 2K/2K3 Enterprise server 32-bit? Oni mogu da koriste >4GB RAM-a bez problema. (U stvari postoji problem sa TACNO 4GB, ali ne i sa vishe 😀)
(cisto kao alternativa, mada je VMWare dobro resenje. Koristis Suspend, ne moras ni da cekas da se startuje sledeci put).

Stavio bi recimo Vmware workstation 6.0.4573, si proba sa USBa da ga koristis?
Mislis da bude disk image na USB-u? Samo ako ti je jako brz USB, inace ne preporucujem. VMware je dosta osetljiv na performanse diska.

Ako mi recimo treba iskljucivo za jedan program deo koji bi mu dodelio na HDDu ne bi trebalo vise od 4-6GB sa sve pagefajlom?
Nemas potrebe ni za 4GB. Ja imam VMWare image sa XP-om na 2GB, ima 700MB slobodno sa instaliranim HCT-om (mozda ce tebi trebati vishe, ovo je malo tvikovana instalacija, ali nista nije izbaceno). Pagefile velicina zavisi od toga koliko memorije dodelis VM-u. Ako imas dovoljno memorije, predlozio bih ti da dodelis dovoljno memorije, i izbacis pagefile sa Guest VM-a.
I bitna stvar.. ako mozhes, dodeli Pre-allocated disk. Primetices ubrzanje. U proseku ja napravim pre-allocated disk od 4GB za svaku virt. mashinu, ako im zatreba vishe, vrlo lako napravim veci disk, a 4GB za 15-ak mashina nije problem.

Znaci u C4D je priblizno bilo u OpenGLu?
Da.

Jel moze da se izabere neka bolja grafika osim onih generik?
Ne 🙁 VMware instalira svoj SVGA i mouse driver, u sustini grafika je dovoljno brza i efikasna za sve osim DirectX-a.

Nema na cemu.

Ako si na x64 zbog memorije, jesi li probao Win 2K/2K3 Enterprise server 32-bit? Oni mogu da koriste >4GB RAM-a bez problema. (U stvari postoji problem sa TACNO 4GB, ali ne i sa vishe 😀)
(cisto kao alternativa, mada je VMWare dobro resenje. Koristis Suspend, ne moras ni da cekas da se startuje sledeci put).

Sa tacno 4GB postoji problem, sa vise ne?

Win2003 SP 2 podrzava 32BG rama??

Ovo sam nasao na wikipediji

Enterprise Edition
Windows Server 2003, Enterprise Edition is aimed towards medium to large businesses. It is a full-function server operating system that supports up to eight processors and provides enterprise-class features such as eight-node clustering using Microsoft Cluster Server (MSCS) software and support for up to 32 GB of memory with addition of the PAE parameter in the initialization file. Enterprise Edition also comes in 64-bit versions for the Itanium and x64 architectures. The 64-bit version of Windows Server 2003, Enterprise Edition [64-bit] is capable of addressing up to 1 Terabyte (1024 GB) of RAM. Both 32-bit and 64-bit versions support Non-Uniform Memory Access (NUMA). It also provides the ability to hot-add supported hardware.

Jel ovaj PAE neki 3GB switch ili sta?

Srv03 Standard podrzava isto kao XP - max 4GB, ne vidi svih 4GB.
Srv03 Enterprise i Datacenter (ovaj drugi ti sigurno ne treba..) podrzavaju i vishe. Problem postoji sa 4GB sa nekim driverima, ne znam zasto. (rade bez problema ako imas manje ili vishe od 4GB ali ako ima tacno 4GB prave probleme).
Recimo stariji driveri za graficke ne rade, trebaju najnoviji (sto je bio problem koju godinu dok nisu izasli najnoviji 😀), AVIVO ne radi, video overlay ne radi, DScaler ne radi.
Ako ti je dostupan Srv03 Enterprise, isprobaj. Ne moras da startujes VMWare dodatno, ali nije ni tesko da samo Suspendujes VM, kad zavrsis sa programom.

Pa videcu, ako VM odradi poso kako treba zadrzacu ga, to mi je jos i lakse, imam ga aktivnog i prakticno mogu da radim u dva OS u isto vreme (ne instalira mi se sve ponovo na w2k3)

jedno pitanje,
Screen refresh rate na ghost masini, da li overide-uje host masinu?
Zat osto je tamo zakucano na 85MHz a imam TFT i ne znam kako sad to reaguje?
tj koji je sad pravi refresh rate? verujem da ako niej u full screen modu da je pravi od hosta, logicno?

Poslednja izmena od urednika:
Hostov, sta god podesis na guest-u se "ignorise".

Nazad
Vrh Dno