Šta je novo?

Vivo X300 Series

''According to the teaser posted by the company on the Chinese microblogging platform Weibo, the Vivo X300 Ultra will be available in Film Green, Silver Tone, and Black (translated from Chinese) colour options. The upcoming handset is expected to be the flagship offering in the lineup, with a premium design and a focus on imaging capabilities, powered by Zeiss optics.

The Vivo X300s, on the other hand, will be offered in Film Green, Dream Core Purple, and Silver (translated from Chinese) finishes. The handset is likely to sit below the Ultra model in the brand's flagship lineup.''

Izgleda da je to, to, što se tiče boja.

Kako kažu Rusi šajba na novoj x300u je deblja i od one na x200u 🤣 što se vidi i na priloženoj slici.

Prilozi

• IMG_20260327_132324_928.jpg
    IMG_20260327_132324_928.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 69
  • IMG_20260327_132331_015.jpg
    IMG_20260327_132331_015.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 71
Ne znam što smeta ljudima ta grba iza. Ako se već nosi veliki telefon, što bi to smetalo. Da je compact, pa i da razumem. Ovako se čovek odluči za cigletinu u svakom smislu i to je to.

I meni ne smeta, cak mi je lakše za drzanje i kad naslonim grbu na ivicu stola moze da stoji tj u balansu je 😂
Nego, znam da je predstavljanje 30. marta a jel se zna info kad izlazi globalna verzija u prodaju i neke cene?

Ja zvao da pitam ovog sto donosi iz Kine,be zna jos ni za cn verziju,kaze znace cim izadje a navodno global ilinkraj aprila ili pocetak maja s tim sto mislim da xe global biti papreno skup ali videcemo jos Moja predpostavka da global nece biti ispod 1350e,nadam se iskreno da gresin ,mislim na verziju 16/512

Ja zvao da pitam ovog sto donosi iz Kine,be zna jos ni za cn verziju,kaze znace cim izadje a navodno global ilinkraj aprila ili pocetak maja s tim sto mislim da xe global biti papreno skup ali videcemo jos Moja predpostavka da global nece biti ispod 1350e,nadam se iskreno da gresin ,mislim na verziju 16/512
Nadji nekog ko dolazi iz Kine i casti ga. X nasih ljudi radi tamo.

Ovaj daje i neku garanciju ,i korektan je ,znam da je sad slao jedan 300pro nazad u Kinu. Uzimam od njega vec 3 god i ne bih se igrao za malu razliku u ceni iskreno. Znam da je slao 300 pro nazad u Kinu tako da covek drzi rec ,doduse ko zna koliko ce cekati ali svakako bolje ista nego nista

Poslednja izmena:
Ako je to taj iz NS-a, onda potvrđujem da se radi o izuzetno korektnom i poštenom prodavcu(barem takva iskustva imam s njim).

Verujem ja da je on korektan i super, medjutim razlika u ceni nije mala, barem ono sto sam ja vidjao. Jer sam preko druga i drugarice uporedjivao direktno cene u Kini i Hong Kongu sa njegovim. Mozda gresim.

Lik je bio i ovde na forumu pa je banovan.

Otac?

Nekoliko pitanja za vas forumase koji ste koristili Vivo telefone iz Kine, ima li problema sa mobilnom mrezom kod nas? Da napomenem, 5G mi je totalno nebitan. Kakav je signal u gradu, selu, van grada i sela u odnosu na telefone koji su namenjeni za nase trziste? Planiram kupovinu x300 Ultra, ali direktno iz Kine, nikako ne Global model. Kada izadje novi apdejt na x100 ili x200, pro ili ultra, nebitno, da li se desavalo da se pokvari kvalitet fotografije, baterije, bilo sta da bude bas lose? Uvek sam koristio ili Nokia ili Samsung, uvek hakovan/rutovan, tako da nemam ama bas nikakvog iskustva sa drugim modelima, pa pitam cisto da imam neku siru sliku o Vivo iz iskustva ljudi koji ga koriste duze vreme. Odmah da kazem, ne zanima me da rutujem/hakujem Vivo, najdalje sto cu ici, kada je to u pitanju je ADBAppControl program ako bude neke potrebe, tako da nema potrebe za komentarima koji predlazu da se rutuje ili ne rutuje.

U hr na njuskalu x200u po 900e.
Ja oglasio x100u 512 star od bozica za 600 - niko nece 😂
Stavi ga na bench, siguran sam da ćeš naći kupca.
Nekoliko pitanja za vas forumase koji ste koristili Vivo telefone iz Kine, ima li problema sa mobilnom mrezom kod nas? Da napomenem, 5G mi je totalno nebitan. Kakav je signal u gradu, selu, van grada i sela u odnosu na telefone koji su namenjeni za nase trziste? Planiram kupovinu x300 Ultra, ali direktno iz Kine, nikako ne Global model. Kada izadje novi apdejt na x100 ili x200, pro ili ultra, nebitno, da li se desavalo da se pokvari kvalitet fotografije, baterije, bilo sta da bude bas lose? Uvek sam koristio ili Nokia ili Samsung, uvek hakovan/rutovan, tako da nemam ama bas nikakvog iskustva sa drugim modelima, pa pitam cisto da imam neku siru sliku o Vivo iz iskustva ljudi koji ga koriste duze vreme. Odmah da kazem, ne zanima me da rutujem/hakujem Vivo, najdalje sto cu ici, kada je to u pitanju je ADBAppControl program ako bude neke potrebe, tako da nema potrebe za komentarima koji predlazu da se rutuje ili ne rutuje.
Sve normalno radi što se tiče mreža, 4g i 5g kao na global telefonima, signal se meni pokazao bolji nego na Samsungu u podrumima, selima i zabitima.
Update radim čim izađe i više ne brinem oko toga dal će nešto da se pokvari jer se nikada nije pokvarilo ništa. Što se kamere tiče, mišljenja su podeljena, nekome je kamera bila bolja kada je telefon izašao, nekome sada, ono što je bitno jeste da je ne kvare namerno već su to neke nijanse u obradi.
Svi telefoni iz Kine nemaju esim, što se rešava fizičkim esim adapterom, nemaju Srpski jezik, imaju gomilu kineskih aplikacija koje se jednostavno izbrišu. Kineska slova se mogu videti u nekim menijima i vidgetima bez obzira što je podešen engleski.
Kineski Ai je neupotrebljiv za nas u Evropi.
Nemaju mogućnost Google istorije lokacija i ne radi im "ok Google", međutim sve ostalo što se tiče Google servisa radi normalno, aplikacije banke, Google pay, circle to search, android auto...
Kineski telefoni nemaju quick share već vivo share, radi i sa iPhone uređajima ali je potrebna njihova VS aplikacija.
Sve u svemu, pogledaj na YouTube i izlistaj teme ovde, imaš oprečna mišljenja, što se mene tiče, kineske verzije su super kupovina zbog razlike u ceni i bateriji.

Potvrđujem sve što je napisao @Spanjeli za CN verziju.
Evo za skoro tri meseca korišćenje X300 Pro nemam maltene šta da zamerim. Kad ga poredim sa P6 Pro, sa kojeg sam prešao, bukvalno je dve klase iznad u svemu. Ekran, baterija, punjenje, sirova brzina, obrada fotki, čak i sam Origin ima više finih podešavanja, ali mi se ipak više dopada pixelov material design. I tu se priča završava.

Kamere su pravljene za foto enzujaste i nema nikakvog poredjenja sa P6 Pro (što je i očekivano s obzirom na ogromnu razliku u hw, a i godinama) ni u jednom foto scenariju.
Zamerka jedino ostaje za portret mod zadnje kamere i čuveno "crtanje", dok prednja nema problem s tim.

Jedan izuzetno kompletan uredjaj, baš me zanima kako će se nositi sa 300U. Izgleda da će video biti inferiorniji (makar stabilizacija - CIPA 6.5 vs 5.5 kod X300 pro)

a Xiaomijeve globalne cene vam bile visoke 🤣

1722.jpg

I Kinez će biti blizu 1000$ u Kini, što je do pre 2,3 godine bilo neverovatno za bilo koji brend tamo koji nije Huawei.

Kinezi poludeli

pretpostavljam da je ta cena sa uključenim telekonverterom, što je opet previše za prvi globalni flagship.

plus što je niche telefon sa 35mm kamerom, plus F downgrade u odnosu na x200u za tele lens.

plus će verovatno imati sve lošije u odnosu na Xiaomi i OPPO, ako bude kao i do sada, ekran, zvučnike, mikrofon.

trebali su da se pozicioniraju ispod Xiaomija na globalnom planu, ali nema veze, taman da vidimo ove čuvene Vivo vikinge kako poštuju svoj brend i kako su spremni da "put their money where their mouth are", što bi Ameri rekli 😁

Ne bih ga uzeo za 2k eur pa sve da na ovim ringlama stvarno može da se sprema ručak.

Za 2k eura uzmem fiat stilo 1.9jtd 2004, registriran godinu dan, pun tank goriva, 4 nove gume.
Ako si zainteresovan, prodajem za upola manje 😀

Nisam ocekivao od Viva i Xiaomi modela ovako visoke cene.
Pogotovo jer Vivo ulazi polako ponovo u EU, po meni su preterali bar za 400e.

Nazad
Vrh Dno