Šta je novo?

Vivo x200 Series

Pojavila se i global verzije x200 pro mini na ovom sajtu. Šteta što nije bila kada sam ja naručivao x200 pro :)
Ako imate nekog u De, možete ga lagano naručiti. Samo pazite, meni nisu dali refund za onih 35e dodatnih troškova i ako su pisali 6,7 puta da su poslali refund. *** Kinezi.

Ne znam, po meni i nije nešto kupovina, global je pa je kao bolji izbor od Origin OS za globalno tržište, ali dosta žalbi ima na FuntouchOS, lošije je optimizovan. Hardverski gledano nije ništa spec, baterija iako velika ne drži ništa više od Pro modela, kamere meh, toliko je i pro cenovno, osim ako je ultimativno da telefon bude manjih dimenzija, ali onda imate Xiaomi 15 za 100e manje (upitnog softvera). Stalno se pojavljuju na kleinenzeigen samo otvoreni za 400-500e, evo upravo ima jedan za 380 samo otvoren. Nešto jeftiniji je i Galaxy S25.

Dosta žalbi na Funtouch od strane koga ? Indusa ? Pa koliko bi žalbi onda bilo na kineski origin OS :)
Mislim da bih pre uzeo s24 nego Xiaomi 15..

Ozbiljna je ovo mala spravica, šteta što nije bio kada sam poručivao x200 pro.

Kada smo kod x200 pro, došao je novi stable.

Prilozi

• Screenshot_20250822_155316.jpg
    Screenshot_20250822_155316.jpg
    71.8 KB · Pregleda: 100
Nisam ulazio u to odakle su korisnici, ali verovatno je najveći deo Funtouch korisnika iz Indije, mada kakve veze to ima. Što misliš da korisnici OriginOS treba više da se žale? Funtouch je svakako iznuđena opcija od kompanije, opcija B za njima manje bitno tržište, stoga i dobija dosta manje pažnje, dosta funkcija kasne, lošija optimizacija, zato ima mnogo više žalbi na kočenje, battery drain i slično. Kao i Huawei što radi sa EMUI. Možda će to popraviti sa 16-com, ali to je samo nagađanje.
Što S24, S25 256gb je trenutno 615e u Nemačkoj.
Ako hoćeš, burazer dolazi ubrzo za Srbiju, da uzme X200 FE, pa kad dođe menjajte se, on hoće Pro. :) Samo ne znam je l' ima vremena da stigne.

Inače solidan update, ja sam ga instalirao kao trial, Origin Island sada podržava neke third party app poput FB, Messenger, Telegram, X, stacked opcija za nedavno otvorene app poput iphone, fullscreen AOD, neki AI gimmick u kameri i neke optimizacije.

Poslednja izmena:
Razmišljam o kupnji X200 pro.
Kakva je kvaliteta mikrofona i spikerfona kod razgovora? To mi je jako bitno. Zanima me kako drži signal u usporedbi s nekim drugim mobitelima koje ste koristili. Preletio sam cijelu temu, ali to se slabo spominje...

Zvučnici nisu nekog kvaliteta, čist prosek.
Što se tiče mikrofona za sada mi se niko nije zalio da me ne čuje/slabo čuje dok pričam preko spikerfona

Što se tiče signala, bilo mobilnog bilo WiFi, prijem je fantastičan, već sam spominjao da sam hvatao 2-3 crte WiFi tamo gde drugari sa iPhone uopšte nisu pronalazili mrežu, a teška srca (kao bivši Huawei fan) moram da priznam i da je prijem signala bolji i da kući imam i do 50% bolji protok na 4G. Nisam stigao da testiram u extremnim uslovima u šumi, ali ne vidim razloga da bude lošiji od drugih telefona, naprotiv.

Što se tiče signala, bilo mobilnog bilo WiFi, prijem je fantastičan, već sam spominjao da sam hvatao 2-3 crte WiFi tamo gde drugari sa iPhone uopšte nisu pronalazili mrežu, a teška srca (kao bivši Huawei fan) moram da priznam i da je prijem signala bolji i da kući imam i do 50% bolji protok na 4G. Nisam stigao da testiram u extremnim uslovima u šumi, ali ne vidim razloga da bude lošiji od drugih telefona, naprotiv.
Zato se i brinem jer imam Pura 70 pro i još razmišljam vrijedi li zamjene. Volio bi da je sve na tom nivou kao kod Huaweija...

Potvrdjujem i nanpro i na ultri kvalitet signala je iznad svakog telefona kog sam imao a sto se mikrofona tice i na pro o na ultri sve je ok osim video snimka,tu bas i nije nesto a zvucnici moda prosek ali i svakom slucaju ispod cenovnog ranga telefona

Screenshot-2025-08-24-17-43-49-90-b72a20be883aec8a014bd2b7c7038e87.jpg

Nije spomenuto, ali ovako sa slike deluje da ima i kamera dugme, i to pravo dugme, izdignuto u odnosu na kućište.

Na koji nacin nabavljate Ultra modele? Da li imate nekog ko vam nabavlja iz Kine, ili porucujete odatle, i da li postoji nacin da se kupi telefon po nekoj normalnoj ceni (pribliznoj onoj na njihovom trzistu)? Moze i DM.

Još jedan trial za X200 Pro
T9 pretraga kontakta konačno radi kako treba

Prilozi

• Screenshot_20250826_003302.jpg
    Screenshot_20250826_003302.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Inače, uzeo sam ovaj tpu hydrogel za x200 pro. Ruje kažu da je dobar.
E sada, pošto nikada u životu nisam stavljao ove hidrogel folije, ako neko zna gde u BG mogu da dođem da platim da mi neko to namesti neka piše :) moj max je tempered glass I to sa onim okvirom za stavljanje :)

Prilozi

• IMG_20250828_142649.jpg
    IMG_20250828_142649.jpg
    127 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Verovatno da bi ti zalepio bilo koji servis/prodavnica koji inače prodaje folije, stakla, maskice itd. Ja sam tako ranije dok još nisam znao sam da lepim a uvek sam imao neke specifične telefone, svratimo u neki servis, zalepe mi i častim neki dinar za uslugu pošto uglavnom nisu hteli ništa.
Btw, meni stigao danas ovaj full bod wrap:

Prilozi

• IMG_20250828_161036.jpg
    IMG_20250828_161036.jpg
    232.7 KB · Pregleda: 61
x200 ultra na tradingshenzhen 900e :/ vredi li s ozbirom da je cn rom (u poredjenju sa s25u ili op13 global)

x200 ultra na tradingshenzhen 900e :/ vredi li s ozbirom da je cn rom (u poredjenju sa s25u ili op13 global)
S25u je mozda najbolji mob za globalnog korisnika ako ne patiš za vrhunskom kamerom.
Ako patiš... *** onda kinezi, x200u meni licno nije bio odusevljenje i vratio sam se na x100u.
Radije pricekaj još misec dana pa x300 seriju.

Inače, uzeo sam ovaj tpu hydrogel za x200 pro. Ruje kažu da je dobar.
E sada, pošto nikada u životu nisam stavljao ove hidrogel folije, ako neko zna gde u BG mogu da dođem da platim da mi neko to namesti neka piše :) moj max je tempered glass I to sa onim okvirom za stavljanje :)

Smart Devil odlican, zadnjih par godina samo njihove proizvode kupujem.

Nazad
Vrh Dno