Šta je novo?

VisualBasic - nasumicno biranje brojeva???

IvanGrozni

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2004
Poena
309
Da li neko moze da mi pomogne. Rec je o sledecem: na formi sam napravio jednu Label-u, i jedan Command button. U Click dogadjaju tastera napisao sam sledeci kod:
label1.caption = int(rnd * 10)
Ovom linijom koda dobio sam to da se nasumicno izabira jedan broj od 0 do 10.
Medjutim sa svakim startovanjem programa i klikom na taster za naizmenicno biranje dobijaju se isti brojevi??? Znaci startujete program, pritisnete taster pet puta i dobijete recimo brojeve 3-1-5-7-9. Zatvorite program ponovo ga pokrenete i ponovnim stiskom na taster dobijaju se isti brojevi 3-1-5-7-9. Sto mi i nije bas sasvim najjasnije. Ima li neko resenje ili programski kod. :type:

Na Load dogadjaju forme ubaci komandu "Randomize":
Private Sub Form_Load()
Randomize
End Sub

H V A L A ! ! !

Hvala ti, puno si mi pomogao.
Da li programiras u VB-u?
Interesuje me literatura i kod. Nesto sam skinuo sa interneta. I to koristim. Poceo sam skoro da nesto ceprkam, i do sada mi dobro ide. Da li znas postoji li neki prirucnik sa svim komandam i funkcijama u VB-u? :wave:

Nema na cemu. I drugi put. Ako radis sa VB6, probaj da nadjes negde "VBA vodic za programere", izdanje Mikro Knjige. Malo je starija ali je u celosti posvecena iskljucivo sintaksi. Po mom licnom misljenju, najbolja knjiga za VB6 koja prevedena na nas jezik, ikada.
Da radim sa VB-om. Istina, ne vise sa VB6. Od pre godinu i po radim sa .NET verzijom. Probao sam i 2005-cu (onaj free Express Edition) i stvarno mi se svidja.
Poz.

Poslednja izmena:
>

Iako puno moze da se nauci iz knjiga, za svaki ozbiljniji
rad sa bilo cim iz Visual Studio paketa ti je neophodan
MSDN Library (ide na 2 CD-a; full install uzme oko 700Mb)

Takodje bih ti preporucio:

Xtreme Visual Basic Talk
http://www.visualbasicforum.com/

SourceForge kao izvor source-ova
Ima pododeljak za VB.
http://www.sourceforge.net

Od knjiga:
MS PRESS Visual Basic .NET Step by Step 2003
Tako nekako :D
Posalji mail na pp.
Knjiga je 3.1 MB

Vrh Dno