Šta je novo?

Visual Studio Background Image SPOR!

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Pravim jednu aplikaciju u Microsoft Visual Basic 2008. Postoji opcija da se postavi slika u pozadini forme (BackgroundImage). Ja to postavim (velicina slike 180kb - jpg). Onda postavim nekoliko dugmadi, GroupBox, Label... GroupBox i Label imaju boju pozadine Transparent, kako bi se videla pozadina. Kad pokrenem aplikaciju, uzasno je sporo. Interfejs se ucitava 5sekundi, dugme po dugme, kontrola po kontrolu. Kada skinem BackgrndImage, opet radi brzo, super je. Ako stavim PictureBox komponentu umesto BackgroundImage, opet bude brzo, ali onda je pozadina GroupoBoxa siva, iako je na Transparent. Kako da resim ovo a da komponente budu providne i pozadina da se vidi lepo?

Poslednja izmena:
Problem je taj sto nema nativne transparency u vs sto znaci da u tvojim kontrolama vs imitira pozadinu koja je ispod njih. Znaci fajl pozadine sto manji, formu stavi da je doublebuffered= true i dodaj ovaj deo koda, ovo je u c# ali preradi ga na vb

protected override void OnPaintBackground(PaintEventArgs e)
{
// if backgroundimage is set, use it
if (BackgroundImage != null)
{
e.Graphics.DrawImage(BackgroundImage, e.ClipRectangle, e.ClipRectangle, GraphicsUnit.Pixel);
}
else
{
// else paint with backcolor
using (SolidBrush brush = new SolidBrush(BackColor))
{
e.Graphics.FillRectangle(brush, e.ClipRectangle);
}
}
}

Fina stvar. Slucajno sam nesto isprckao pre tvog posta i ubrzao sam ga dosta. Sad mu treba jedna sekunda da sve odradi, time sam zadovoljan. Hvala

Slucajno sam nesto isprckao pre tvog posta i ubrzao sam ga dosta. Sad mu treba jedna sekunda da sve odradi, time sam zadovoljan.

А јesi li možda razmišljao da podeliš i sa ostalima to tvoje rešenje ? :smackbum:

Pa kao sto sam vec rekao. Slucanjo sam nesto isprckao i to ne znam da ponovim :( Trefka kako bi se u narodu reklo (uradio 100 stvari, pretrazivao po netu i svasta nesto).

Vrh Dno