Šta je novo?

Visual C++ i Windows Vista

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je neko imao problema oko osposobljavanja svog programa da radi pod Vistom?
Ovako na prvi pogled izgleda da sve radi bez ikakve izmene.
GDI i GDI+ su sada potpuno na grbaci procesora ali ni ranije nije bilo mnogo bolje.

Da li je neko imao problema oko osposobljavanja svog programa da radi pod Vistom?
Ovako na prvi pogled izgleda da sve radi bez ikakve izmene.
GDI i GDI+ su sada potpuno na grbaci procesora ali ni ranije nije bilo mnogo bolje.

Nisam jos dobro probao Vistu posto citam da i VS2005 ima manjih problema sa njom.
Da li si ti naisao na neke probleme ili cisto pitas iz predostroznosti ?;)

Instalirao sam Visual Studio 2005 bez problema na Visti. Moram ti reci da cak i radi brze nego na XP-u jer Vista po defaultu koristi .NET Framework i onda VS ne mora da ukljucuje njegove servise. Medjutim imao sam problema sa instalacijom SQL servera. Nije mogoa da se instalira ni 2000 ni 2005. U cemu je problem ne znam.

Koliko sam upoznat jedino VS2005 sa service packom 1 i upgrejdom za service pack 1 za Vistu (da..da.. treba 2 zakrpe) moze ISPRAVNO da radi na Visti.
[offtopic]
Sto se mene tice, VS2005 mi je zagorcao zivot jer su DirectShow izbacili iz DXSDK i ubacili ga u PlatformSDK, ali PlatformSDK koji dolazi uz VS2005 ne sadrzi DirectShow (!?), pa sam morao da instaliram PlatformSDK za Win2003 i DXSDK dec2006 i popravim oko 40-ak gresaka u BaseClasses sources za DirectShow da bi uopste mogao da zapocnem rad.
[/offtopic]

Ma radi VS2005 dobro, nego me zanima da li je neko morao da menja postojeci programski kod.

Citam o onim pravima pristupa, o HKLM i system32 direktorijumima, ali izgleda da to ne pravi neke velike probleme.

Instalirao sam Visual Studio 2005 bez problema na Visti. Moram ti reci da cak i radi brze nego na XP-u jer Vista po defaultu koristi .NET Framework i onda VS ne mora da ukljucuje njegove servise. Medjutim imao sam problema sa instalacijom SQL servera. Nije mogoa da se instalira ni 2000 ni 2005. U cemu je problem ne znam.

Bas sam pre neki dan instalirao Vistu i namucio sam se da instaliram SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services SP2. Problem je bio sto sam morao da deinstaliram SQL Native Client. Nemam pojma da li je greska bila negde na pocetku pa to ostalo kao neki rep ili je instalirao Visual Studio ili ...
Uglavnom kada sam to deinstalirao instalacija je prosla bez problema.

[offtopic]
Sto se mene tice, VS2005 mi je zagorcao zivot jer su DirectShow izbacili iz DXSDK i ubacili ga u PlatformSDK, ali PlatformSDK koji dolazi uz VS2005 ne sadrzi DirectShow (!?), pa sam morao da instaliram PlatformSDK za Win2003 i DXSDK dec2006 i popravim oko 40-ak gresaka u BaseClasses sources za DirectShow da bi uopste mogao da zapocnem rad.
[/offtopic]

Jesi li probao Platform SDK za Vistu valjda 6.0 ili tako nesto ? Ja sam sa njim uspeo da iskompajliram neki DShow primer za sound kompresiju koji sam imao u VC++ 6.0 verziji. Koliko se secam nisam imao vecih problema (ko i za svaki PSDK).

PSDK je za Vistu ali sam kompajliranje vrsio pod XP-om.

Poslednja izmena:
Auuu, GDI iscrtavanje je mogo sporo pod Vistom!
Da li se neko bavio ovim problemom?

Auuu, GDI iscrtavanje je mogo sporo pod Vistom!
Da li se neko bavio ovim problemom?

Kod mene u firmi smo se bavili tim problemom i resili ga tako sto je uradjena opengl implementacija crtanja :). Gdi je ostavljen zbog kompatibilnosti, ako neko ima problema sa opengl-om.

Nazad
Vrh Dno