Šta je novo?

Visual Basic 2006 u Windows 7?

Shingli

Cenjen
Učlanjen(a)
12.04.2012
Poena
151
Pozdrav svima! Imam problema sa instalacijom Visual Basic-a 2006 na Windows 7, pa me interesuje dali je to moguce?
Ako nije, zamolio bih vas da postavite linkove za skidanje nekih novijih verzija Basica-a koje bih mogao da koristim!?

Da na taj sam mislio... A dal' ovo nije neka trial verzija sa ovog linka?

Nije, to je besplatna, neogranicena verzija koja se moze koristiti za razvoj i komercijalnih aplikacija. Jedino sto moras jeste da je registrujes tj. da uneses svoj mail u roku od 30 dana nakon instalacije, ali to je sve.

Naravno, ogranicena je po pitanju add-onova i jos nekih stvar, ali najveci broj funkcija koje su ti potrebne mozes naci u njoj. Bas za inat ne mogu da nadjem link sa poredjenjem express i ostalih verzija.

Ok, instaliracu i obnoviti stare vezbe... Hvala!!!

Dal nemate mozda neke vezbe kroz koje bih mogao da se upoznam sa ovim VB 2010? Msm mogao bih da trazim po netu, ali lakse mi je ovako :)

Msm da ces morati da trazis malo :D . Pogotovo jer je VB prilicno retko koriscen jezik. Ja (licno) nisam upoznao nikoga ko ga koristi trenutno, a video sam da ljudi koriste raznorazna cudesa od jezika.

A koji su sad programi ili programski jezici aktuelni i koje se sad najvise isplati znati? Kroz skolu sam radio dosta toga, pa da vidim onda koji je najbolje da obnovim, ili naucim neki nov...

Java, C# i VB.NET, međutim sam jezik ti bez poznavanja pratećih tehnologija ne znači puno. Javu sad da učiš od nule, verovatno ti je kasno. C# i VB.NET se oba oslanjaju na .NET platformu i funkcionalnost je ista samo je sintaksa drugačija, tako da nema potrebe da učiš C#, fokusiraj se na VB.NET i njega usavršavaj što više.

Ucio sam i Javu, u stvari neki program Eclipse... A C# i VB.NET nisam, proguglacu malo o tome...

Zašto misliš da mu je za Javu kasno?

Ako planira da radi u .NET-u, možda je bolje da ipak pređe na C#. Lakše će naći posao kao C# nego kao VB programer.

Cini mi se da mu se vise isplati da uci C#, onda zaboravi polovinu i naucio je Javu :D .

Zasto bi iko u 2012. godini zeleo da radi bilo sta u takvoj bedi od jezika zvanoj VB? Bolje uci onu MS-ovu kopiju JAVE zvanu C# ili JAVU umesto toga :)

Ja bih pre rekao da je C# evolucija Jave, a ne kopija. :)

@WebWolf: Tehnički, sam jezik - da. Ali kao što je rekao voodoo, uz izbor jezika dolazi i čitava lepeza pratećih tehnologija tako da prelazak nije baš tako jednostavan.

Ti kazes krompir, ja Vodka... :)

Pretpostavljam da je to dobrim delom stvar navike. Kada sam sa sa C++-a prešao na C#, tranzicija je bila prilično bezbolna - uglavnom sam bio imresioniran drastičnim povećanjem produktivnosti. Silom prilika sam pre mesec dana morao da počnem jedan projekat u Javi - zbog odlične ISO8583 implementacije koja postoji za Javu (jPOS).

Bukvalno sve šta mi se ne sviđa u Javi - ispravljeno je u C#-u. :) Razvojna okruženja ne bih ni poredio (Visual Studio vs. sve ostalo).

Koji problem imas u instalaciju? Normalno sam instalirao Visual Studio 6 na Win 7 x64

Znam da si odustao od VB6 ali evo samo da potvrdim da je i kod mene normalno instaliran VB6 i na Win 7 x32 i na x64 verzije i radi bez problema.

Vrh Dno