Šta je novo?

Visual Basic 2006 u Windows 7?

Shingli

Cenjen
Učlanjen(a)
12.04.2012
Poena
151
Pozdrav svima! Imam problema sa instalacijom Visual Basic-a 2006 na Windows 7, pa me interesuje dali je to moguce?
Ako nije, zamolio bih vas da postavite linkove za skidanje nekih novijih verzija Basica-a koje bih mogao da koristim!?

Da na taj sam mislio... A dal' ovo nije neka trial verzija sa ovog linka?

Nije, to je besplatna, neogranicena verzija koja se moze koristiti za razvoj i komercijalnih aplikacija. Jedino sto moras jeste da je registrujes tj. da uneses svoj mail u roku od 30 dana nakon instalacije, ali to je sve.

Naravno, ogranicena je po pitanju add-onova i jos nekih stvar, ali najveci broj funkcija koje su ti potrebne mozes naci u njoj. Bas za inat ne mogu da nadjem link sa poredjenjem express i ostalih verzija.

Dal nemate mozda neke vezbe kroz koje bih mogao da se upoznam sa ovim VB 2010? Msm mogao bih da trazim po netu, ali lakse mi je ovako 🙂

Msm da ces morati da trazis malo 😀 . Pogotovo jer je VB prilicno retko koriscen jezik. Ja (licno) nisam upoznao nikoga ko ga koristi trenutno, a video sam da ljudi koriste raznorazna cudesa od jezika.

A koji su sad programi ili programski jezici aktuelni i koje se sad najvise isplati znati? Kroz skolu sam radio dosta toga, pa da vidim onda koji je najbolje da obnovim, ili naucim neki nov...

Java, C# i VB.NET, međutim sam jezik ti bez poznavanja pratećih tehnologija ne znači puno. Javu sad da učiš od nule, verovatno ti je kasno. C# i VB.NET se oba oslanjaju na .NET platformu i funkcionalnost je ista samo je sintaksa drugačija, tako da nema potrebe da učiš C#, fokusiraj se na VB.NET i njega usavršavaj što više.

Ucio sam i Javu, u stvari neki program Eclipse... A C# i VB.NET nisam, proguglacu malo o tome...

Zašto misliš da mu je za Javu kasno?

Ako planira da radi u .NET-u, možda je bolje da ipak pređe na C#. Lakše će naći posao kao C# nego kao VB programer.

Cini mi se da mu se vise isplati da uci C#, onda zaboravi polovinu i naucio je Javu 😀 .

Zasto bi iko u 2012. godini zeleo da radi bilo sta u takvoj bedi od jezika zvanoj VB? Bolje uci onu MS-ovu kopiju JAVE zvanu C# ili JAVU umesto toga 🙂

Ja bih pre rekao da je C# evolucija Jave, a ne kopija. 🙂

@WebWolf: Tehnički, sam jezik - da. Ali kao što je rekao voodoo, uz izbor jezika dolazi i čitava lepeza pratećih tehnologija tako da prelazak nije baš tako jednostavan.

Ti kazes krompir, ja Vodka... 🙂

Pretpostavljam da je to dobrim delom stvar navike. Kada sam sa sa C++-a prešao na C#, tranzicija je bila prilično bezbolna - uglavnom sam bio imresioniran drastičnim povećanjem produktivnosti. Silom prilika sam pre mesec dana morao da počnem jedan projekat u Javi - zbog odlične ISO8583 implementacije koja postoji za Javu (jPOS).

Bukvalno sve šta mi se ne sviđa u Javi - ispravljeno je u C#-u. 🙂 Razvojna okruženja ne bih ni poredio (Visual Studio vs. sve ostalo).

Koji problem imas u instalaciju? Normalno sam instalirao Visual Studio 6 na Win 7 x64

Znam da si odustao od VB6 ali evo samo da potvrdim da je i kod mene normalno instaliran VB6 i na Win 7 x32 i na x64 verzije i radi bez problema.

Nazad
Vrh Dno