Iz biosaBroz je napisao(la):Odakle ocitavas voltazu?
Misko je napisao(la):Mozda ti napajanje dodaje, jedna od stavki kada se gleda da li je kvalitetno napajanje je da li i koliko dize napon procesoru, npr. Enermax samo 0.02V, a akumulator 0.00.
Pa i stoji na defaultnpetar je napisao(la):imam istu plocu:za cp core stavi default i bice sve u redu...(D)
Jesam i opet pise 1.85npetar je napisao(la):Ako stoji pod default onda mi nije jasno kako radi sa tom voltazom.Je si li merio napon nekim software-om iz Windojza???
neznalica je napisao(la):Jesam i opet pise 1.85
Misko je napisao(la):Mozda ti napajanje dodaje, jedna od stavki kada se gleda da li je kvalitetno napajanje je da li i koliko dize napon procesoru, npr. Enermax samo 0.02V, a akumulator 0.00.
Sasa je napisao(la):Nije Enermax bas toliko mega do jaja.
Moj Athlon 1200 se trenutno vozi na 1.78 (treba 1.75), na 365-VE napajanju.
Ploca je Epox 8KHA+.
Ko sad tu dodaje, nemam pojma, ali ovo je daleko od nekvalitetne kombinacije (Enermax + Epox).
+12 je recimo 12.20V itd. svi naponi su malo pojacani.
Mada, kad bolje razmslim, dobro je sto dodaje, malo je stabilniji sistem 🙂
Ono u cemu je Enermax sampion jeste opterecenje.
Dodam mu sta oces u masinu i naponi su i dalje isti.
Losija napajanja spuste napone i do 10%.
Pozdrav!
Ploca je Epox 8KHA+.
Ko sad tu dodaje, nemam pojma, ali ovo je daleko od nekvalitetne kombinacije (Enermax + Epox).
Ploca je Epox 8KHA+.
Ono u cemu je Enermax sampion jeste opterecenje.
Dodam mu sta oces u masinu i naponi su i dalje isti.
Losija napajanja spuste napone i do 10%.
Pozdrav!
laxduke je napisao(la):Mozes li da popunis sve PCI slotove, i stavis 3 5.25 incna uredjaja, i 4 hdd?
Ako mozes zanima me temperatura tih diskova posle 6 sati rada.
Ako su hladni, onda je napajanje ok.
RasetaM je napisao(la):Ne mogu da verujem da si ovo napisao!!! Pa da ima BIG kuciste pregrejali bi se bez dodatnog hladjenja, i sa napajanjem od 1000W najboljim na svetu 🙂 🙂 🙂
laxduke je napisao(la):Evo jedne zanimljive price...
Na benchmarku, starom forumu pre 18 meseci, covek je dao oglas da prodaje napajanje za PC.
..................................................................
INFORMACIJA:
"Zdrava" struja cini cuda u PC racunaru, bio sam spreman na preko DHL-a porucim Acer "killer noise" napajanje od sertifikovanih 400W za 240 DEM.
Kada imas kvalitetno napajanje, tek onda pocnes da ga cenis!
nekad_bio_SOKO je napisao(la):kod mene je slican problem
duron radi na 1.63 V
memorija 3.6 V
+5 V = +5.11 V
+12 V = 12.10 V
-5 V = -5.13 V
-12 V = -11.65 V
ovo mi se pocelo desavati od kada sam zamenio napajanje imao sam Leadman 250 W i kada mi je ono crklo kupio sam neko za koje ne znam ko ga pravi i evo cuda od napona posebno me brine napon memorije 3.6 V
jel neko zna kako da skinem ovih 0.3 V za memoriju
Mozes li mi objasniti sa strucnog aspekta (elektr.) ovu cudnu pricu.laxduke je napisao(la):Evo jedne zanimljive price...
INFORMACIJA:
"Zdrava" struja cini cuda u PC racunaru, bio sam spreman na preko DHL-a porucim Acer "killer noise" napajanje od sertifikovanih 400W za 240 DEM.
Kada imas kvalitetno napajanje, tek onda pocnes da ga cenis!
Gedza je napisao(la):Mozes li mi objasniti sa strucnog aspekta (elektr.) ovu cudnu pricu.
Ako sam shvatio neka napajanja daju magicnu struju?
Za kvalitetno napajenje vaze ona kojima je lepo ispeglan napon i nemaju variranje napona pri opterecenju koje je fabricki predvidjeno. Podrazumeva se da konektori budu dobri da ne bi pravili prelazni otpor (to se prepoznaje tako sto se kontaktna mesta greju). Za one koji nisu mnogo strucni u izboru napajanja moze da vazi pravilo: oceni ga na kilo. Kvalitetna napajanja su po pravilu masivna i teska. Potrudite se da napajanja nose prefiks PFC.
Ovih dana dopalo mi je šaka Chieftec napajanje od 300W. Prvo što me je dojmilo je njegova extremna težina.Gedza je napisao(la):Za one koji nisu mnogo strucni u izboru napajanja moze da vazi pravilo: oceni ga na kilo. Kvalitetna napajanja su po pravilu masivna i teska.
vlasta je napisao(la):Ovih dana dopalo mi je šaka Chieftec napajanje od 300W. Prvo što me je dojmilo je njegova extremna težina.
Kul, ali kako znati da li zaista ima TUV ili zuti samo lepe nalepniocu 😀laxduke je napisao(la):Ako ima TUV sertifikat, tesko da ce da bude lose napajanje.
U čemu je fora? Ima li nekog posebnog razloga ili je iskustveno utvrđeno ?Pogledajte takodje da li je nalepnica zalepljena iskosa, ako jeste preskocite to napanje, znaci ako je ta stranica gde je nalepnica pravugaonik, ako je nalenica krivo zalepljena, batalite.
ivo.r je napisao(la):Kul, ali kako znati da li zaista ima TUV ili zuti samo lepe nalepniocu 😀
U čemu je fora? Ima li nekog posebnog razloga ili je iskustveno utvrđeno ?
Verovatno si napravio lapsus pa stalno pominješ oscilacije struja umesto napona?laxduke je napisao(la):Kupi se relej od 12V recimo 5A, i prikaci se na vod, unimer se prikljuci i gledaju se oscilacije struja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari