Šta je novo?

VISA Virtuon

Porez na porez? Jedino mesto gde znam da se ovo desilo jeste u Mobtelovom racunu za post paid. Ima ona tzv. "Sesenjeva taxa" sto zapravo spada u kategorji porez na luksuz i u pocetku je i na to naplacivan porez :cuss:

Re: posta i carina ...

zubor je napisao(la):
Znaci ...diskove sam dizao u Posti kod Zeleznicke stanice ... a nisam platio BAS carinu vec usluge carinske sluzbe koja me je oslobodila placanja carine :cuss: , mislim stvarno haos kao i usluge poste , posto je "roba" stajala kod njih! ... ne zna se sta je potrebnije ... ali opet sve skupa i jedni i drugi uvek budu, zajedno, ispod 300 din za 2-3 diska ... kao sto rekoh nisam slao vise od 3 komada ... niti cu :)

Uh...Ti bas nisi imao srece... Ja sam do sada jedno 10-ak puta narucivao 1-2 DVD-a, i nikada nisam platio carinu. I postar mi ih je uvek donosio na legalo...

PJ je napisao(la):
Porez na porez? Jedino mesto gde znam da se ovo desilo jeste u Mobtelovom racunu za post paid. Ima ona tzv. "Sesenjeva taxa" sto zapravo spada u kategorji porez na luksuz i u pocetku je i na to naplacivan porez :cuss:

Pa i dalje se naplacuje... ti dopunu od 500din ne placas 500 vec vise pa ti od toga odbijaju minute + porez... ma prevara...

imas i primere prilikom uvoza kada placas porez na carinu i sl...

inace ovih primera ima koliko volis... npr. placas porez na usluge provajdera a on u svojim troskovima placa raznorazne poreze npr. na link itd... mozda ce se naci naci ekonomista da nam bolje ovo objasni...

Hm, da, ima logike ovo za prepaid. Ovo za carinu i porez je tako kako je, jer ti placanjem carine stvars promet, a to je porez na promet tako da....

Nego da se mi vratimo na ove CC?
Jel poceo neko da pravi spisak sajtova? Evo svi da mi uplatiti po 100e na racun i ja da isceprkam sve zive sajtove koji hoce da posalju u YU....po 100e da bi smo proverili da li roba stize :D

A sta bi se narucivalo????

Anyway, ne bi bilo lose da imamo nekog coveka kod koga bi uplacivali na racun pare, i to lepo stoji na kreditnoj kartici!!! I kada samo nekome nesto zatreba, on poruci i njemu stize u extra brzom, roku!!!!!

izgubljena posiljka

Cisto informativno za one koji zele da narucuju sa interneta da obavezno iazberu PRAVE site-ove kao npr. amazon jer evo sta su mi rekli na moje pitanjce gde mi je posiljka koja je trebalo da stigne do mene od 01 do 06JAN a jos je nema ...
In this case, it appears that a replacement dispatch may be needed,
since we can confirm that your order was dispatched on 23/12/02.

Before we proceed, however, we would just like you to confirm that
the following delivery address (as it appeared on your original order
form) is correct for your order:

Drugim recima :) ako mi ne stigne ovih dana originalni paket oni ce mi poslati novi .... uz put su me zamolili da pozovem postu i pitam da li nesto znaju o "tom i tom" paketu :D :D mislim stvarno smesno pozvati postu :rocket: .. gde mi zivimo ...

pa po tom principu i ako ti je neshto stiglo, ti bi mogao da kazesh da nije, pa bi ti oni ponovo poslali, zar ne? Mislim jes' da je ovo chisto srpsko razmishljanje "daj da ojadim(o) nekoga", ali ipak govorim samo hipotetichki :D

Evo i ja da prijavim da sam sa Raiffeisenovom VISA Virtuon karticom uspeo bez problema da platim hosting za Bench House, narucio ZD-ove nove Benchmark programe - samo jos da vidimo da li ce da stignu regularno...

Na kojim sajtovima si je koristio Peco?

Misha je napisao(la):
pa po tom principu i ako ti je neshto stiglo, ti bi mogao da kazesh da nije, pa bi ti oni ponovo poslali, zar ne? Mislim jes' da je ovo chisto srpsko razmishljanje "daj da ojadim(o) nekoga", ali ipak govorim samo hipotetichki :D
Pa ne verujem da su bas tolike veverice :D
Pre ce biti ono tipa: platis, oni posalju, roba ne stigne (neki postar se ovajdi), a ti posle mecku rodis da od nekog nekako naplatis svoje pare ctp;
PTT u Srbiji...:rocket: :cuss:
To treba :whip

Peca je napisao(la):
Evo i ja da prijavim da sam sa Raiffeisenovom VISA Virtuon karticom uspeo bez problema da platim hosting za Bench House, narucio ZD-ove nove Benchmark programe - samo jos da vidimo da li ce da stignu regularno...
Kada smo vec kod hostinga, evo jedno pitanje... Ovih dana bih i ja trebalo da uzmem ovaj Virtuon pa me zanima koji strani host je dobar i kako stoje cene?

Mi koristimo onaj na www.siteturn.com

500 MB, neogranicen protok (pod uslovom da nisu u pitanju fajlovi i slicice vec veci deo cini HTML) - za tri meseca je 50 $ sto je prilicno povoljno. Nisu losi, mada ima i boljih ali i skupljih...

Da li se josh nekom desio slichan maler?

Kad sam na B&N hteo da izaberem UPS Express delivery, sajt me je odbio porukom da takva isporuka ne vazi za Jugoslaviju, pa sam promenio na Internacional e-mail.
Problem je u tome sto je B&N software automatski rezervisao lovu za narudzbinu sa UPS express, i ne moze da zaduzi karticu po stvarnoj porudzbini.
Dopisujem se sa njima vec nekoliko dana, ali stalno dobijam bezvezne odgovore (verovatno software-ski generisane).
Zna li neko kakva je procedura da se ovo odblokira (dobiti zivu osobu u Raiffeisen-u telefonom je kao dobiti sedmicu na Loto-u, stalno se javlja automat).
Unapred zahvalan!

cisto hipoteticki ...

pa po tom principu i ako ti je neshto stiglo, ti bi mogao da kazesh da nije, pa bi ti oni ponovo poslali, zar ne? Mislim jes' da je ovo chisto srpsko razmishljanje "daj da ojadim(o) nekoga", ali ipak govorim samo hipotetichki

Upravo sam primio e-mail da su mi ponovo poslali izgubljene DVD-jeve ... jos samo da sada i stignu ...

To je normalna praksa u inostranstvu... npr www.newegg.com su bez blama poslali ponovo uredjaj od 45$ jer je prvi koji je trabao da stigne promasio adresu :)

jednom drugaru je opet neka druga firma poslala bateriju za notebook kada ih je pozvao telefonom i rekao da originalna nece da se puni... nista nisu proveravali, poslali su odmah jos jednu bateriju od $200 :p

a nasi distributeri bi mu mast izvadili :hump:

Nazad
Vrh Dno