Šta je novo?

[VIP] Pismo

vladej

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
169
Danas dobio koverat sa ponudom od VIP-a (uskoro mi ističe 24mes ugovor), da ako produžim ugovor imam da biram neki telefon za 1 din

ILI

da plaćam 25% nižu pretplatu za ceo period ugovora (2god).

Nešto je moja računica,.... inače sam na 325 tarifi pa skoro 300 din puta 24,....

a nisu naveli koji telefoni su na izbor.

Želim da čujem vaše mišljenje.

25% popusta na pretplatu mogu da ostvare svi koji potpisu ugovor na dve godine, tako da to i nije neka posebna pogodnost. jedino da se nadas da dobijes neki telefon ispod regularne cene kao nagradu za vernost...

Nešto mi je nelogično da 25% imaju svi, onda bi otvoreno naveli 25% niže cene za sve postpaid pakete, pošto je svaki pospaid ugovor na 24 meseci, a na sajtu ni slova o tome.

Da li je neko možda bio lično da vidi koje telefone nude u ovoj varijanti?
Znači samo neko kome ističe ugovor, pa ga sad želi produžiti, taj slučaj.

25% popusta dobijaju svi oni koji se obavezu na 2 godine ali koji ne kupe telefon po snizenoj ceni
znaci to je popust za ljude koji su vec zadovoljni svojim telefonom i potreban ima je samo postpaid paket

Dakle totalni promašaj marketing tima VIP-a. Mogli su to prevesti u sve tabele sa postpaid tarifama i privukli bi daleko više ljudi.

Što u prevodu znači da nisam nimalo povlašćen u odnosu na nove pretplatnike a plaćao im 2 godine.

Samo dve? Ja kod Telenora nisam povlascen evo vec jedanaest punih postpaid godina... Samo me broj (jos malo) drzi kod njih.

Pravo na drugi telefon po cenama kao da uzimash novu karticu sa istim paketom, u VIPu imash vec 2 meseca pre isteka pretplate, ne morash da cekash da prodje cele dve godine :)

Pravo na drugi telefon po cenama kao da uzimash novu karticu sa istim paketom, u VIPu imash vec 2 meseca pre isteka pretplate, ne morash da cekash da prodje cele dve godine :)

Исправка. Већ три месеца пред истек уговора можеш продужити исти и узети нов телефон.

Исправка. Већ три месеца пред истек уговора можеш продужити исти и узети нов телефон.

Isto ima i kod Telenora. Meni je istekao dvogodisnji ugovor u martu, a drugi telefon sam uzeo u januraru ove godine (a mogao sam i u decembru).

Pa kad su im tarife nikakve, 25% popusta nije nesto...
mybel, npr. kod Telekoma je 500 din (VIP 60 je 400), a ima 5x vishe besplatnog svega i nize cene posle...
tako da i kad daju popust - nije nesto.

Danas sam ih zvao, potvrdili da mogu odmah (2 meseca ranije) obnoviti ugovor i da ništa povlašćeniji nisam u odnosu na nove korisnike.

Što se tarife tiče ja sam na 325 i imam 325MB gratis tako da to nema ni 064 ni 063, ja za 750 din +pdv+pumt mogu imati 325minuta + 325sms ILI MMS (svejedno) i 325MB., i razmišljam se da li mi je to ok ili neko nudi bolje.

Inače u zadnje vreme ne stignem da potrošim ništa od toga do kraja (sa svim sam na oko 230).

Prvo pogledaj pa onda pricaj ;)
http://www.mts.telekom.rs/index.php/My_BEL.html
Kod:
Pozivi u okviru mt:s mreže uključeni u mesečnu pretplatu 300 minuta 
Broj SMS poruka u domaćem saobraćaju uključenih u mesečnu pretplatu 300 
Prenos podataka u domaćem saobraćaju uključen u mesečnu pretplatu 300 MB
Znaci, 300 minuta, 300 SMS, 300MB, za 500din+pdv+pumt.

Što se tarife tiče ja sam na 325 i imam 325MB gratis tako da to nema ni 064 ni 063, ja za 750 din +pdv+pumt mogu imati 325minuta + 325sms ILI MMS (svejedno) i 325MB., i razmišljam se da li mi je to ok ili neko nudi bolje.

Inače u zadnje vreme ne stignem da potrošim ništa od toga do kraja (sa svim sam na oko 230).

Na isti nacin kao sto besplatni minuti u VIP mrezi koriste vecini ;)
Ipak je to 300 minuta, a ti imas jos 200 din razlike za druge mreze, jeftinije od VIP-a po min/SMS, plus jako jeftini minuti sa drugim myBel brojevima. Nema obaveze na 24 meseca.
(slazem se da nije isto, ali skoro svima koje znam je veca koristi nego bilo koja VIP tarifa)

Poslednja izmena:
e *** onda ;) Ti si trebao nesto na Telenoru da trazis ;)

Alfaunits, ipak je ovaj Vipov paket mnogostruko bolji. Em imaš 325 minuta u svim mrežama ( šta ti znači lebati paket kod koga mozeš da okreneš samo brojeve u toj mreži, pa makar bilo i 5 hiljada minuta), drugo - imaš kombinovane sms/mms poruke koji ni jedan operator kod nas ne nudi, ne znam samo zašto su se toliko stisli Telenor i MTS za mms poruke, takođe imaš i dodatne munute u VIP mreži nakon potrošenih. Tako da je to dobra i velika prednost. Ali naravno, ovo važi samo za paket od hiljadu dinara VIP325, za manje pakete je bolja konkurencija, ali VIP-u je to i bio cilj. Samo još da kažem, da sam ja sa MTS-a posle 4 godine korišćenja i mesečnog plaćanja skoro 2000dinara, a uz to nisam smeo da šaljem ni jednu MMS poruku, ili kamoli internet prešao kod VIP-a od decembra, i samo imam reči hvale. A, u početku su ljudi pričali, ma koji VIP, ma raspala mreža, puca veza, nema neta, prekid razgovora i tako. Samo mogu da kažem da su to sve same koještarije. Takođe, sam primetio da VIP-ov gprs-edge radi po meni zilion puta bolje od MTS-ovog, Telenorov nisam isprobavao. A o Vipovom korisničkom centru sve pohvale, u odnosu na MTS-ov raspali drndo centar kojeg em ne možeš da dobiješ, em ga još i plaćaš po pozivanju.

Poslednja izmena:
Sto se tice paketa, naravno da je kako za koga.
Recimo ja bukvalno nikoga ne znam da ima VIP (osim oca koji ga koristi zbog parkinga samo :D), a skoro svi koje zovem imaju MTS broj. Tako da besplatni minuti/SMS u VIP mrezi posle istrosenih ostalih mi znace 0. A na MTS-u imam 250 din jeftinije. Em ne moram ugovor da potpisujem.
Ko ne zove MTS naravno da je VIP325 bolji paket - cak i u varijanti bez ugovora na 24 meseca ili sa telefonom (bez popusta znaci). Ja iskreno u ovoj zemlji ni sa kojom firmom ne smem da potpisem ugovor na 24 meseca.
(potpisao sam sa SBB-om jer ionako nemam izbora za net, pa bar da mi ispadne jeftinije ;))

A sto se mreze tice - NEMAM POJMA kakva je VIP mreza :D Posto bukvalno, bez preterivanja nikoga ne znam da koristi VIP za razgovor. (mozda imaju ali ja imam njihov 066/5/4/3/2 broj)

Poslednja izmena:
Raspitao se lično u vip-u, svako ko dođe, bez razlike, stari ili novi korisnik ili ima 25% popust 2 godine na osnovnu pretplatu ili može da kupi phone po ceni iz tabele.

Najverovatnije ću obnoviti ugovor, za par meseci, nadam se da će do tada biti pokrenuta još neka dodatna akcija.

Inače sam na 325 i zadovoljan sam , jedino na nekim mestima u ns ne radi 3g pa mi nekad radi edge nekad gprs, a nekad uđem u 064 mrežu.

Samo još da kažem, da sam ja sa MTS-a posle 4 godine korišćenja i mesečnog plaćanja skoro 2000dinara, a uz to nisam smeo da šaljem ni jednu MMS poruku, ili kamoli internet prešao kod VIP-a od decembra, i samo imam reči hvale. A, u početku su ljudi pričali, ma koji VIP, ma raspala mreža, puca veza, nema neta, prekid razgovora i tako. Samo mogu da kažem da su to sve same koještarije. Takođe, sam primetio da VIP-ov gprs-edge radi po meni zilion puta bolje od MTS-ovog, Telenorov nisam isprobavao. A o Vipovom korisničkom centru sve pohvale, u odnosu na MTS-ov raspali drndo centar kojeg em ne možeš da dobiješ, em ga još i plaćaš po pozivanju.

POTPISUJEM!!!
Na mts postpaidu sam vec 4 godine, i ugovor od 2 god mi istice 20-og maja. Na mixu2000 sam i mesecno trosim oko 4000-5000 din. Ugovor mi istice za mesec dana a oni umesto da mi ponude novi ugovor iskljucili su mi broj 3 puta za mesec ipo dana. I to ljudima u mojoj okolini nisu. Neverovatno.
Toliko sam poludeo da sam otisao u VIP i pre isteka ugovora sa mtsom potpisao post1800 (s tim da sam nasao vaucer -50% mesecna pretplata naredne 2god) i Bog da me vidi.
Sta reci o VIPu? U stvari, postavim sebi pitanje. Da li je VIP toliko dobar ili je MTS toliko los?
Bice da je i jedno i drugo, ali vise ovo drugo. Mislim da ovo sto nudi VIP je sasvim normalno i tako bi svuda trebalo biti.
Ljubaznost zaposlenih, potpisivanje ugovora, pismo na kucnu adresu kao zahvalnica kao i smernice, ljubazan call centar koji je i besplatan, ponuda telefona... A da sitni znaci paznje mnogo znace, pokazala mi je poruka iz VIPa nakon placenog prvog racuna gde su mi se zahvalili na placenom racunu. Nemam reci.

A sto se tice signala i mreze, nisam imao nikakvih problema, mada nisam isao nigde van grada, sms ili mms je extra varijanta dok 1800MB ne znam kako da potrosim i slazem se da njihov edge radi bolje nego mtsom.

Sve u svemu, svaka preporuka.

Nešto mi je nelogično da 25% imaju svi, onda bi otvoreno naveli 25% niže cene za sve postpaid pakete, pošto je svaki pospaid ugovor na 24 meseci, a na sajtu ni slova o tome.

a, pa ne bi.
Ovako ce lepo da naprave:

"samo za studente"
"samo za penzionere"
"samo za verne korisnike"
itd...itd...

a sve isto srnj drugo pakovanje:d

Cenkaj se ... pomeni i raskid ugovora kao mogućnost .... Drug je uzeo telefon za dinar, i popust iskamčio na 6 meseci ..... kod njih sve može ...

Preterujete sa hvalospevima o VIP-u. Nisu baš toliko ljubazni, naprotiv imam drugačija iskustva. Trenutno su mali pa nema mnogo ljudi problema sa njima.

Preterujete sa hvalospevima o VIP-u. Nisu baš toliko ljubazni, naprotiv imam drugačija iskustva.

Pa upravo o tome ti pricam. Svako iskazuje svoja iskustva. Ja nikom nista nisam nametao vec samo preneo svoje impresije nakon 1.5 mesec koriscenja VIPa i 4 godine Telekom postpaida (o prepaidu ne pricam).

Nazad
Vrh Dno