Šta je novo?

Vip mobile postpaid

@ZAP mozes da imas kartice (debitnu i plastificirana kartica sa brojem računa koju izdaje banka), a da ne budes u KB.

Jedva sam čekao da počnu (VIP) sa post paid,ako ni zbog čega drugog onda zbog konkurecije. U zadnjih godinu dana je primetan veliki pomak, valjda će sad promene iči i brže. U nekim zemljam paketi nude 0 eura u 4 mreže za mesečnu pretplatu od 15-20eura (daleko je sunce).I da dodam moj glas za postpaid bez obaveza, najjeftinija je usluga koja se odmah plati.

cim imas racun u Banci (bilo koji) onda si dostupan i u KB :eyebrows:

Izgleda da je Postpaid faza 2 pocela (?) ali je lista telefona malo kraca ovaj put:
* Nokia 1600
* Nokia 2626
* Nokia 3110
* Nokia 8600
* Nokia 8800 Gold
* Nokia N73ME
* Nokia N95
* Samsung C300
* Samsung C520
* Samsung X550
* Sony Ericsson W200i
* Sony Ericsson K550i

Doduse, mnogi telefoni su sada skuplji :(
http://www.vipmobile.co.yu/cm/offer/postpaid/handsets/index.php?lang=sr&

Poslednja izmena:
Hehe, sad su se i oni "opametili".
Bilo je ovako:

Nokia N95

Cena u prodaji 54.999 din

Postpaid 60 45.999 din
Postpaid 150 43.499 din
Postpaid 325 39.499 din
Postpaid 1500 1 din

Sad je ovako:

Nokia N95
Postpaid 60 45.999 din
Postpaid 150 43.499 din
Postpaid 325 39.499 din
Postpaid 1500 24.999 din

Hehe, sad su se i oni "opametili".
Bilo je ovako:

Nokia N95

Postpaid 60 45.999 din
Postpaid 150 43.499 din
Postpaid 325 39.499 din
Postpaid 1500 1 din

Sad je ovako:

Nokia N95
Postpaid 60 45.999 din
Postpaid 150 43.499 din
Postpaid 325 39.499 din
Postpaid 1500 24.999 din

25k dinara i da placas dve godine 3000 dinara pretplatu? Hahahahahahahaha! :bottle:

25k dinara i da placas dve godine 3000 dinara pretplatu? Hahahahahahahaha! :bottle:

Ma, mi smo "cigani", zato što hoćemo normalne uslove plaćanja + da se ti uslovi ne promene
od momenta kad vidimo reklamu do momenta kada odemo u radnju + da se ti uslovi
ne promene drastično tokom te dve godine koliko ćemo plaćati.

Baš "ciganski" od nas.

Ne razumem njihov menadzment, pa oni moraju da daju najbolje uslove s obzirom da oni jure nove korisnike, a ne konkurencija.

Eto,prosla je i akcija "Ko rano rani" (aka " Ko voli da ceka u redu")...
Nove cene telefona nisu nista (mnogo) nize nego kod Telenora...
Sada sam uporedjivao za K550i,cene su iste.
Ni ja ne razumem vip...
Cene vise nisu atraktivne,paketi takodje...Kako oni misle da povecaju broj (zadovoljnih!) korisnika!?
Bolje je misliti lepse i imati prijatelje!:))

A Telenor ima nesto zbunjujuce vezano za K550i,naime, jeftinije je kupiti ga bez ugovorne obaveze,nego sa ugovornom obavezom od godinu dana i uz Prenesi 50.:)
http://www.telenor.co.yu/index.php?...1&do=phone_info&phone_id=47&back=select_phone

Iscitah ovu zadnju stranu (koja mi je zaostala od pracenja teme) i ne mogu da verujem koliko je marketing chudo i koliko su Srbi "paljevinski" narod... Svi se primili da ce da imaju tel. i pricaju za DZ a tek kad sam procitao 10 rata,provera stanja na racunu,kartice,cuda...pa ja i neznam sta je to!:p (Kesh je chudo ;) ) Da su takvi uslovi u MTS recimo ja onda ne bih mogo da "prismrdim" da budem postpaid korisnik jer nisam zvanicno u radnom odnosu (morao bih da izvlacim razonorazne potvde i gluposti da im dokazem da ima ko da placa taj racun fakticki - i zbog tog cimanja bi mi preselo da budem postpaid)... Zakljucak: U tudjoj ruci je uvek komad bio bolji i veci... Zato se ja drzim svog " vrabca",a vi slobodno hvatajte golubove (Vip) :vomit:

A sto se "cigana" tice,evo vam jedna SMS "zvonjavina" ,iseko je iz reklame S radija (valjda nije copyright :trust: ,ako jeste,modovi uklonite slobodno )
P.S. ***,uhvatilo me neko "raspolozenje" pa eto... :D:D:D :-devil-:

Prilozi

• sms.rar
    72 KB · Pregleda: 97
Ja opet mislim da vi gresite, to sto se uplati recimo u vipu 25000 dinara za N95, to je sva uplata i nema nikakvih jos 10 rata mesecno...Sa druge strane od tih 25000, VIP odbija svaki mesec polovinu od tog paketa *konkretno 3000+pdv...Znaci umesto mesecno da dajete za telefonski racun 3540, placate samo polovinu...Ja sam tako razumeo onu iz centrale...Sto je najkgore ni oni u centrali nisu sigurni, pa niko jos ne zna...

JA ovakav glupav kakav sam jer je stvarno vise tesko ispasti pametan sa ovim VIPovcama koliko sam razumeo od tih 25000 dinara se ne skida nista nego eto sad jednostavno povrh onog jednog dinara treba da se plati jos 24999 dinara da bi se dobio telefon i to nema veze sa onih deset rata unapred. Ja sam eto ispao magarac jer sam trebao da uzmem dva telefona a uzeo sam samo jedan(koji mi nista ne znaci bez drugog igrom slucaja) pre no sto su odlucili iznenada da promene uslove u takve da se mora platiti 6 meseci unapred za bilo koji telefon ako osoba ne poseduje kreditnu karticu. A to mi se desilo jer sam hteo da uzmem w200 kojeg je nestalo i rekli su mi da ce biti sutra jos, medjutim ja sutra(tj. ponedeljak) kad sam dosao docekala me je informacija da se od upravo za taj telefon mora platiti jos 4000din da bi se uzeo uz isti paket uz koji je do juce bio 1din i ajde predjem ja i preko toga i onda me saceka ona stvar sa kreditnom karticom...

E tu sam prso skroz :mad: Lepo sam ih zamolio da meni oni objasne kako je to postpaid i telefon za jedan dinar kada ja placam unapred i treba jos da platim i telefon sad od 4000-25000din ?!? Ljude koji su bili tu za telefone necu da komentarisem jer vec jesam.

A najtuznije i cak mozda i ilegalno je eto to sto se svaki dan vrte reklame na tv-u i novinama, reklame koje nemaju veze sa stvarnoscu, da naivan narod dodje tamo i da ih onda sisaju ko merimo ovce!

Eto toliko o mom iskustvu sa VIP mrezom...

Poslednja izmena:
Ja opet mislim da vi gresite, to sto se uplati recimo u vipu 25000 dinara za N95, to je sva uplata i nema nikakvih jos 10 rata mesecno...Sa druge strane od tih 25000, VIP odbija svaki mesec polovinu od tog paketa *konkretno 3000+pdv...Znaci umesto mesecno da dajete za telefonski racun 3540, placate samo polovinu...Ja sam tako razumeo onu iz centrale...Sto je najkgore ni oni u centrali nisu sigurni, pa niko jos ne zna...
postpaid = placaj posle... ne prepaid

i da ih onda sisaju ko merimo ovce!
Samo jedan OFF ispravak,ne postoje "merimo ovce" vetj MeriNo ovce.;):D Cisto malo zologije,nema nikakve veze sa Vip-om... Mada posle ovakvog zapleta stvari mozda ih mozemo poistovetiti sa nekim zivotinjama?:-devil-::p

Samo jedan OFF ispravak,ne postoje "merimo ovce" vetj MeriNo ovce.;):D Cisto malo zologije,nema nikakve veze sa Vip-om... Mada posle ovakvog zapleta stvari mozda ih mozemo poistovetiti sa nekim zivotinjama?:-devil-::p

Samo jedna ispravka, ne postoji zologija, vec zoologija.:d

Samo jedna ispravka, ne postoji zologija, vec zoologija.:d
Brzina je vrlina,sta drugo da kazem :p

Čekaj, a Merima Njegomir? :d
Ona je pametna zena, sigurno nije u VIP mrezi :d

Dosta s Off-om...

Djelem,pricao sam danas sa par mojih ortaka,svi su se nalozili da potpisu ugovor i sa Vip-om,iako vec gule ugovor kod mts-a, zbog kazu mi oni "dzaba telefona i dosta minuta za male pare"...Pokusao da im objasnim da nije sve bas tako "Vip-ichasto",) ali su im izgleda reklame isprale mozak,tako da ako Vip ima dobru marketinsku kampanju (citaj: da se ne skidaju s tv-a ) imace solidan broj korisnika,sigurno:bottle:

A taj solidan broj korisnika ce morati da proda pola svoje sobe da bi otplatila svoje racune koje ce napraviti sa pretplatama :D. Da ne govorimo o onima koji mesecno posalju 3 poruke i naprave 3 poziva, a uzimaju Postpaid 1500 koji ce placati 3000 dinara mesecno. Stvarno smo cudan narod :). To se isplati onima koji trose inace 3000 dinara mesecno na telefon pa i vise, ali ti koji imaju para za takve racune uzimaju telefone u prodavnici, zasto bi se vezali ugovorm na dve godine? Nema veze, ovce su za sisanje, right?

A taj solidan broj korisnika ce morati da proda pola svoje sobe da bi otplatila svoje racune koje ce napraviti sa pretplatama :D. Da ne govorimo o onima koji mesecno posalju 3 poruke i naprave 3 poziva, a uzimaju Postpaid 1500 koji ce placati 3000 dinara mesecno. Stvarno smo cudan narod :). To se isplati onima koji trose inace 3000 dinara mesecno na telefon pa i vise, ali ti koji imaju para za takve racune uzimaju telefone u prodavnici, zasto bi se vezali ugovorm na dve godine? Nema veze, ovce su za sisanje, right?

Ma dobro, i treba da šišaju budale, ali me posebno iritira kada nešto reklamiraju
što jednostavno nije istina... tj. kada kradu, menjaju uslove itd.
kod nas kupac nije ni najmanje zaštićen od malverzacija.

Drugo, ne razumem zašto su uslovi baš TOLIKO nepovoljni za neke bolje telefone,
kapiram da im naši gubavi zakoni dozvoljavaju da mušterije tretiraju kao stoku,
al' te firme ne moraju baš tako da se ponašaju... ipak će oni biti ovde godinama.

Juce isao da platim net i na slaviji ispred VIP-a opet guzva, ne kao ranije, ali bilo je "mase"

I opet sada sam ustanovio ovako : ako imas kreditnu karticu, placas telefon koliko sada pise da treba da se plati na primer N73Music Edition je oko 7000 dinara i ne moras da dajes 6 meseci unapred za mesecnu pretplatu...A ako nemas kreditnu karticu, dajes kesh za telefon i 6 rata za ovaj paket, (oko 22000 dinara), pa sve ukupno izdje N73 oko 30000 dinara!!! Koja glupost...Od ovih 22000 dinara, odbija ti se mesecno polovina pretplate od racuna.Inace, kupio sam obicnu pripaid karticu sa VIP brojem i ono sto mi se ne svidja je to da stalno i u toku razgovora ispadas iz mreze i gubis signal...Definitivno treba jos da se ceka...

Da li se i dalje dele Prada mobilni telefoni?

Postoji informacija da VIP naplacuje dolazne poruke u roamingu.

Da/Ne?

To mi deluje potpuno besmisleno, jer ne moze korisnik da kontrolise da li ce neko i kada da mu salje poruke. To znaci ako je u romingu neko moze da mu posalje 100 poruka i baci ga u trosak samo da mu napakosti. Nema sanse da je to tacno.

Pa uopste mi nije logicno. Na dolazne pozive korisnik moze da utice u smislu da ako hoce odgovori i onda zna da ce platiti u zavisnosti od zemlje gde se nalazi u romingu odredjenu sumu novcu. Ali korisnik nikako ne moze da utice na prijem SMS poruka, odnosno ne moze da ih odbija kao pozive.

Zato mi ovo deluje potpuno neverovatno.

Vrh Dno