Šta je novo?

Vip mobile postpaid

Jel neko mozda uzeo ovu Nokiu 6300 ???!!!!!
Zanima me da li je otkljucana tj. da li moze da se stavi 063/062/064/065 kartica.
Molim vas bez nagadjanja. Ako je neko uzeo telefon neka proba i neka javi a komentari tipa da ce MOZDA ili VEROVATNO biti zakljacan nemojte da stavljate.

A ti bi da uzmeš telefon za 1 dinar i da ga koristiš na drugoj mreži? :wall:
SIGURNO je zaključan.

Pa to su svi pricali i za Telenor pa kada sam uzeo N73 vidi cuda. Radi sa 064/065 i 061 karticama a svi zivi su mi rekli da je telefon zakljucan i da ne moze da se koristi na drugim mrezama osim na Telenorovim. To su mi potvrdili i pri kupovini telefona na Telenorom standu !!!
Posle mene uzeo drugar i njemu rekli da ne moze kad, gle cuda, moze i kod njega. E sada mozda je do Symbiana posto sam nacuo da Symbian telefoni ne mogu da se zakljucaju........
Aj sad dok neko ne stavi drugu karticu u taj telefon nemojte da budete sigurni.
Licno bih uzeo taj telefon i presao na VIP ali veliki su krsh za sada. Slab signal i slaba pokrivenost, nemaju svoju infrastrukturu itd....

Poslednja izmena:
Sto se tice 061 i 064 mislim da rade kartice obe mreze iz jednostavnog razloga sto vip koristi telekomove repetitore. Kada se to promeni (ako se promeni) onda verovatno nece moci. Uostalom proveri 063 karticu ako ti uspe, to bi bila jako lepa vest :)

Malocas sam bio do njih i izgleda da sam ih bar ja pogresno shvatio. Naime svi telefoni za dinar uz bilo koji paket, u stvari znaci da svaki paket ima svoje telefone za dinar i da ne moze jelte ko sto sam ja hteo 6300 uz 125 paket za 1 dinar.
Nema prenosenja poruka i minuta kao sto smo i pretpostavili.
Nisam samo stigao da pitam koliko cifara imaju brojevi.
Sto se tice kreditne sposobnosti kopiraju licnu kartu pa proveravaju da li moze ili ne, ukoliko je neka srednja vrednost onda se placa 6 rata unapred.
Usput sam cuo i da kreditni biro trenutno nesto zabusava...

Srecno svima pa javljajte utiske.
Ja sam za sada odustao od kupovine.

Kreditni biro ne zabusava jer se svi izvestaji povlace elektronski, potpuno automatizovano. Ono sto je realnije je da su u Vip poslovnicama zagusili svoje linkove koje koriste (izmedju ostalog) i za povlacenje izvestaja iz KB.

Uostalom, na izvestaju iz KB se i ne vide te neke "srednje vrednosti" u smislu plateznosti nego opterecenja koje fizicko lice ima (krediti, kreditne kartice...) kao i kasnjenja u izmirivanju istih. Na osnovu tih podataka, Vip moze da trazi placanje 6 mesecnih pretplata unapred sto mi je jako cudno. Pa ni za revolving kartice ne traze izvestaj KB, a ovi iz Vip-a za telefone 100-500 eura traze... :S:

Da se odmah ogradim, ne radim ni za Vip ni za Kreditni Biro!

Mozda sad traze, nisam siguran.

Znači druga su odbili za karticu (Banka Intesa) jer je firma u kojoj radi bila blokirana 10 dana u poslednjih 6 meseci. Poznavao je službenika, inače takve informacije ne daju. Imaju svašta oni tamo u bazi i ne proveravaju samo tebe kao fizičko lice, nego čak i firmu za koju radiš.

Па ни Београд нису још покрили у целости са својом мрежом, већ су у ромингу са мт:с-ом. На то сам мислио.

20% Srbije je pokriveno.

N95, 8600 i Prada su otkljucani. N95 je jutros u shopu kod Merkatora otisao za manje od 2h.

Ne znam sta vas toliko iritira provera kod kreditnog biroa? Sasvim normalna stvar koju radi i Telenor (ako niste znali).
Nego, za kol'ko ocekujete kopije paketa od strane Telekoma? :D

Poslednja izmena od urednika:
Iskreno, ja bih se obradovao makar kopiranju ovih paketa, pa čak i nekih Telekomovih ponuda, od strane Telenora... ali očekujem da će neki koraci, tj. nove akcije biti sprovedene od Tele*o*a... a bliže se i božićni i novogodišnji praznici... :)

Poslednja izmena:
Ja bih bio prezadovoljan da Telekom izjednaci MIX1000 sa VIP-ovim 325 paketom.

Sto se tice mreze i ja sam cuo iz vise izvora da VIP koristi Telekomovu mrezu. Kao sto vec napisah.

Uostalom to nije trenutno toliko bitno :)

Sto se tice Telenora ja bih vise preferirao da daju daekvatnu ponudu telefona, sto se mene tice mogu i isti koje nudi VIP :)

jedino me plasi sto su skoro ubacili nove telefone pa je pitanje kada ce sledeci put...

No drago mi je da smo dobili i treceg igraca na trzistu postpaid-a to ne moze lose da bude :)

Da li je neko proverio kakve brojeve daju? Sa koliko cifara i da li zaista moze da se uzme bilo koji broj?

Neka daju (bilo ko) paket gde je
uspostava veze 0 dinara,
pretplata 0 dinara,
zaokruživanje na sekundu od prve sekunde razgovora,
ništa "besplatno",
minut razgovora ista cena prema svim mrežama,
a cena za SMS i minut razgovora da je bazirana prema svemu gore navedenom, pa sad koliko god da je, meni bi odgovoralo.
Ovaj i par sličnih predloga sam poslao svim mobilnim operaterima, ali nema vajde od toga.
Suština je da oni vole da muljaju sa tim "besplatnim" i kojekakvim tarifama jer su svesni da niko ne može uvek da vodi računa koliko i šta troši, i to najčešće bude na "štetu" korisnika, pogotovo što softver ni jednog operatera ne daje real time uvid u to šta je od "besplatnog" potrošeno. A oni paketi što su bili reklamirani ranije "posle 4" i slično su tek teški idijotizam, čekaću baš 16h da bi telefonirao, mislim... :mad:

malo me je zbunila ova prica sa proverom u kreditnom birou. ja sam sve do sada bio u ubedjenju da je interes operatera da nama (pro)daju povoljno telefone, a u zamenu za to mi cemo naredne dve godine (ili godinu) da korisitimo njihovu mrezu - po cenama dosta skupljim nego u nekim normalnim zemljama - znaci da guramo njima pare u dzep, a sada ispade da mi u stvari od njih ne kupujemo uslugu mobilnog operatera, nego kupujemo telefone na kredit?? znaci njima u VIP-u treba dokaz kreditnog biroa da cu ja moci da placam racun od 1000 dinara za mobilni, odnosno pisljiva nokia 6300 mene na taj njihov kredit izadje na kraju 28320 dinara?? a da, dobicu privilegiju da naredne dve godine korisitim mrezu koja pokriva celih 20% teritorije (ako i toliko), a pitanje je koliko ce onda oni mene da zaduze u kreditnom birou. mislim da je jednostavnije da dignem kredit na 12 meseci i lepo otplatim telefon, a uzmem pospaid broj kod nekog od preostala dva operatera koji imaju svoju mrezu i van Beograda.

drugo, cinjenica je da je jedino mt:s (Telekom) dovoljno jak da moze da (pro)daje telefone bez ikakve provere osim licne karte, jer ih bas briga posto ne znaju sta ce od para, jer drze monopol u fixnoj i veci deo mobilnog trzista; a da su druga dva - STRANA operatera dosli ovde u grcu ko da su dosli u neku africku zabit, pa se brinu da im pokvareni srbi ne pobegnu sa njihovim jeftinim telefonima. cinjenica je da smo jos uvek daleko od toga da shvatamo neke stvari onako kako treba, a to je da nama niko ne "daje" telefone za dinar, nego KUPUJE nasu obavezu da korisitimo njihovu mrezu naredne dve godine...

jedina pozitivna stvar u svoj toj proveri kod KB je (kao sto vec neko rece), je to sto ce zastititi mnoge ludake od samih sebe, jer mi drug koji je danas bio da vidi za nokiju 6300 rekao da svi kupuju nokiju n95 uz onaj paket sa pretplatom od 3000, znaci ludilo...

Neka daju (bilo ko) paket gde je
uspostava veze 0 dinara,
pretplata 0 dinara,
zaokruživanje na sekundu od prve sekunde razgovora,
ništa "besplatno",
minut razgovora ista cena prema svim mrežama,
a cena za SMS i minut razgovora da je bazirana prema svemu gore navedenom, pa sad koliko god da je, meni bi odgovoralo.
Ovaj i par sličnih predloga sam poslao svim mobilnim operaterima, ali nema vajde od toga.
Suština je da oni vole da muljaju sa tim "besplatnim" i kojekakvim tarifama jer su svesni da niko ne može uvek da vodi računa koliko i šta troši, i to najčešće bude na "štetu" korisnika, pogotovo što softver ni jednog operatera ne daje real time uvid u to šta je od "besplatnog" potrošeno. A oni paketi što su bili reklamirani ranije "posle 4" i slično su tek teški idijotizam, čekaću baš 16h da bi telefonirao, mislim...
'oces mozda i da ti svi operateri izrecituju neku pesmu? Geeez.... kakav mentalitet.

Brojevi imaju 7 cifara, pocinu od 060 1000000.
Danas nije bilo moguce birati broj zbog problema sa sistemom. Svi koji su danas kupili postpaid broj, mogu da dodju u narednim danima da zamene isti za neki drugi "bolji".

Poslednja izmena:
Mts vrsi proveru uvidom u placanje fiksnog telefona. Provera se vrsi jer su ljudi koji ne placaju nijednu obavezu drzavi tipa porez,struja godinama ,uzimali najskuplje telefone naravno uz najvece pakete ,telefon se preproda a kartica se trosi dok je ne blokiraju.

'oces mozda i da ti svi operateri izrecituju neku pesmu? Geeez.... kakav mentalitet.
Zaista ne razumem u čemu je tvoj problem i zašto vređaš članove foruma? :)

Već si jednom korisniku u ovom topiku rekao vrlo grubo "Lupaš gluposti!", sad meni nešto prebacuješ. :S:

S obzirom da si mod, trebalo bi da daješ ljudima pozitivan primer ponašanja, a ne negativan.

Brojevi imaju 7 cifara, pocinu od 060 1000000.
Danas nije bilo moguce birati broj zbog problema sa sistemom. Svi koji su danas kupili postpaid broj, mogu da dodju u narednim danima da zamene isti za neki drugi "bolji".
a ja hocu 6-ocifren broj. koji imam sada.

LOL problem sa sistemom :D
bice takav problem i sutra cini mi se :trust:

Zašto sedmocifreni?
Zar nije pisalo da su na 060 omogućili milion brojeva za psotpaid korisnike. To je taman 6 cifara :)

Lupas gluposti.

Sto lupam gluposti?
Pa lepo ti covek kaze koliko procenata teritorije pokrivaju. Nije lako izgraditi mrezu na 65% teritorije koliko su po ugovoru morali da pokriju do jula meseca. Zato je i sklopljen ugovor sa MTS-om o koriscenju njihove mreze. Najlakse je pokriti Beograd, stavis 20 baznih stanica i imas 1.500.000 potencijalnih potrosaca, ali aj ti pokrij ostatak Srbije.

on-topic:
Prolazio sam danas pored dve Vipove prodavnice, one u Resavskoj u 12h i 18.45h bilo oko 50-tak ljudi u redu. A u Vipu (u NLB zgradi) nije bilo reda ispred, negde oko 14.30h, rekli su mi da telefoni dolaze u ponedeljak (pitao sam za Lunu i N95)

Sta mislite o N93i, ona je kao najskuplji telefon u VIP-ovoj ponudi?

Mislim da je ovo danas pokazalo da srpski potrosac ne mari mnogo o tome da li je minut 5,9 dinara, 6,7 dinara ili 7,5 dinara, jedino pale akcije sa telefonima ili one uplatis 200, dobijes jos dvesta. Telefoni od 700 evra se uzimaju za jedan dinar odmah, a o posledicama cemo da mislimo kasnije.

Ja sam uzeo u MTS-u, nikakva provera, jedino ako oni imaju (najverovatnije) evidenciju o placanju fiksnog (koji btw nije na moje ime), nisam zaposlen (student sam). Nekom su decku trazili potvrdu od roditelja, jer je imao samo 19 godina.

Ne bi oni nudili i prodavali da se njima u neku ruke to ne isplati.
Pa nisu oni mutavi. Zar bi iko od vas bio da je vlasnik Telenora, MTS-a ili VIP-a.

Koliko znam Vip zakupljuje MTS-u mrezu, eventualno je pokrio BG sa par svojih repetitora tako da mi nije jasno na osnovu cega ti kUdtiHaEX kazes da covek lupa gluposti. Mozda si upoznat sa necim a da drugi ljudi ne znaju???!!!!

Pitam se da sta bi se desilo kada bi nabavio laznu licnu kartu i otisao da uzmem taj N95 za 1din, dekodirao ga i stavio neku drugu karticu?!! Da li bi me ikad navatali?????

Pitam se da sta bi se desilo kada bi nabavio laznu licnu kartu i otisao da uzmem taj N95 za 1din, dekodirao ga i stavio neku drugu karticu?!! Da li bi me ikad navatali?????

To bi bio jedini nacin da budes "dobar" u nekoj akciji tipa "mobilni za dinar",ali naravno prekrsaj je :)

Ne bi oni nudili i prodavali da se njima u neku ruke to ne isplati.

1. Sigurno im se isplati, mada ce VIP-u trebati jos dosta vremena da izadje na zelenu granu, gledajuci troskove koje sad ima. Nego sam mislio na ljude koji uzimaju telefon od 700 evra za 1 dinar bez razmisljanja.

2. Pa kako mislis da telefoni dolaze u Srbiju, bar deo. :eyebrows:

Nazalost i sam znam da je dobar deo uzeo N95 uz 3000din mesecnog racuna a kuci nema sta da jede. Al N95 je N95. Sta ce im hrana pored tog telefona. ,) :p Lozane a da ih pitas sta sve moze taj telefon ne bi znali da ti kazu. Sta ces, ribe se valjda loze na mobilan telefon kada vec u gacama nemaju dovoljan domet......

Poslednja izmena:
Nazalost i sam znam da je dobar deo uzeo N95 uz 3000din mesecnog racuna a kuci nema sta da jede. Al N95 je N95. Sta ce im hrana pored tog telefona. ,) :p Lozane a da ih pitas sta sve moze taj telefon ne bi znali da ti kazu. Sta ces, ribe se valjda loze na mobilan telefon kada vec u gacama nemaju dovoljan domet......

Heh, upravo tako... I da stvar bude jos gora, kasnije ce na sva usta da pljuju kako su ih zaje*ali. Daleko od toga da branim ikoga, ali ljudi ovde ne citaju uslove kupovine, krenu kao zdrebe na sarena vrata i onda se kasnije pitaju kako odvajaju toliko para mesecno za telefon koji je trebao da bude jeftin. Mada su za to krivi i provajderi koji iskoriscavaju ljudsku maloumnost pa sve cake pisu negde zabacene u neki tamni ugao sa slovima velicine molekula, ne bi li ti omasio to pa se zeznuo i onda kad dodje vreme da ih kudis oni ti samo pokazu prstom na to i kazu "we told you so...".

Ma ja cak mislim da tu nije pitanje neinformisanosti ili sitnih slova. Vise je problem mentaliteta "lako cemo", kada se misli na placanje.

Slicno kao kod kredita, kad neko uzme kredit, pa se posle zali da mu je skup, kao "visoke kamate". A uopste nije problem u tome, jer kamate mogu biti nize samo nekoliko procentnih poena, vec je problem u glavnici, tj. sto kredit uopste treba da se vraca.

Mada ja ne bih zanemario potrebu prosecnog Srbina za integrisanim GPS-om u N95. Verovatno da slucajno ne bi skrenuo desno kod Albukerkija. :bottle:

Da, u pravu si, ovde kod nas postoji problem pozerstva :D. Da ljudi pokazu da imaju, a kako ce to imati i da li ce imati sta da jedu zato sto su uzeli to nesto, nema veze, ali vazno je da "vidi sto imam telefon, kosta 500e i ima GP(R)S navigacioni sistem, ne znam kako se time upravlja, ali bas je fensi" :d

Vrh Dno