Vidim da dosta njih tupi jednu istu stvar, ali ajmo recimo ovako: ako platis bojler za vodu 100€, i taj bojler ti mesecno potrosi 400din. struje i tako narednih 10god., koliko te je izasao bojler?
100€ (8000din.) + 400din. x 10god. x 12meseci = 56.000din.
kosta bojler. Pa Vi vidite jel to sad prevara, dal ga treba kupovati!
Glupost.
To je kao kada bi kupio vectru 2004 godiste za 4k eura i izaslo te jeftino.
Ali, ne! 5 litara benzina dnevno po 83 dinara pa puta 365 = 130.725 dinara 1675 eura.
Znaci auto te izasao 5675 eura.
GLUPOST.
Znaci da rezimiramo, ko ne prica na mob. tj. ne uklapa se ni u jednu tarifu neka jednostavno ne uzima. Ko prica, neka se povede time koliko prica, za koliko novca, itd... a ne time koji telefon dobija, pa ce zagaziti i u skuplju tarifu samo da bi dobio extra fon. Niko nikog ne tuce po usima da uzme neki paket, ponude su tu pa ko moze i treba mu, zasto da ne!?
Tacno. Ja kada sam uzimao postpaid, zdraV razum i logika su igrali najvecu ulogu.
Prvo sam razgranicio zasto uzimam postpaid. Za razliku, slobodno mogu reci od mnogih, uzeo sam jer mi treba da pricam. Slabo saljem poruke.
Znaci, hocu telefon kada mi treba da pricam, da to mogu da radim a da ne mislim na kredit. Jer ako cu da se opterecujem time, ne zelim postpaid. Znaci pricam koliko mi treba, naravno, ne preterujem. Drugo, telefon uz ugovor 2 godine. To u zivotu ne bih uzeo. Zasto bih se ja vezivao 2 godine zbog telefona koji ce, ionako, da zastari za 6 meseci, a tek za dve godine...
Kada mi se prelazi na drugu mrezu, predjem, ugasim karticu i cao. Nikom nista.
A ovi sto se zalecu n95 za dinar uz pretplatu od 3500 dinara mesecno je ludost cista.
Ja sam prvi paket uzeo bel100, pa 150, sada sam na 200. Obicno i to prekoracim, ali nije strasno. I uvek mogu da uzmem manju pretplatu, u zavisnosti od situacije.
Ali ovo sa N95 je ludilo... :S:
Koliko sam shvatio treba potvrda iz KB, nezaposleni, studentarija, skolarci, placaju prvih 6 mesecnih pretplata odjednom.
Tek je ovo zesca glupost. Da im platim 6 pretplata odjednom??? Hocu q.
Ja kada sam uzimao, odem u mts u kralja aleksandra, dobar dan, dobar dan, ja hocu postpaid, odredjeni broj, seli, proverili 10-ak brojeva, ja uzeo jedan, potpisao ugovor i dovidjenja.
Kraj price. I dan danas koristim isti broj. I koristicu ga, koliko vidim.
Telefon sam naavno qpio posebno, onaj koji mi odgovara, i onaj koji mi se svidja, a ne uz 2 godine onaj sto je fensi.
Neka mi neko kaze da sam lud...