Šta je novo?

Vip mobile postpaid

Besan sam ako je tacno ovo za kreditni biro i ostale p*zdarije.

Kakvi bre cigani, lazne karte i bakraci. Sve su to glupi izgovori za neposlovnost... Ako nisu sposobni da obezbede ljudima telefon od par stotina eur, neka zaklope radnju i nek prodaju drzalice za budak.

Ipak je mts - mts.

Poslednja izmena:
Koliko sam shvatio treba potvrda iz KB, nezaposleni, studentarija, skolarci, placaju prvih 6 mesecnih pretplata odjednom.

Bice telefona i u Komtrejdu od ponedeljka.

Vidim da dosta njih tupi jednu istu stvar, ali ajmo recimo ovako: ako platis bojler za vodu 100€, i taj bojler ti mesecno potrosi 400din. struje i tako narednih 10god., koliko te je izasao bojler?

100€ (8000din.) + 400din. x 10god. x 12meseci = 56.000din.

kosta bojler. Pa Vi vidite jel to sad prevara, dal ga treba kupovati!

Znaci da rezimiramo, ko ne prica na mob. tj. ne uklapa se ni u jednu tarifu neka jednostavno ne uzima. Ko prica, neka se povede time koliko prica, za koliko novca, itd... a ne time koji telefon dobija, pa ce zagaziti i u skuplju tarifu samo da bi dobio extra fon. Niko nikog ne tuce po usima da uzme neki paket, ponude su tu pa ko moze i treba mu, zasto da ne!?

Vidim da dosta njih tupi jednu istu stvar, ali ajmo recimo ovako: ako platis bojler za vodu 100€, i taj bojler ti mesecno potrosi 400din. struje i tako narednih 10god., koliko te je izasao bojler?

100€ (8000din.) + 400din. x 10god. x 12meseci = 56.000din.

kosta bojler. Pa Vi vidite jel to sad prevara, dal ga treba kupovati!
Glupost.
To je kao kada bi kupio vectru 2004 godiste za 4k eura i izaslo te jeftino.
Ali, ne! 5 litara benzina dnevno po 83 dinara pa puta 365 = 130.725 dinara 1675 eura.
Znaci auto te izasao 5675 eura.

GLUPOST.

Znaci da rezimiramo, ko ne prica na mob. tj. ne uklapa se ni u jednu tarifu neka jednostavno ne uzima. Ko prica, neka se povede time koliko prica, za koliko novca, itd... a ne time koji telefon dobija, pa ce zagaziti i u skuplju tarifu samo da bi dobio extra fon. Niko nikog ne tuce po usima da uzme neki paket, ponude su tu pa ko moze i treba mu, zasto da ne!?
Tacno. Ja kada sam uzimao postpaid, zdraV razum i logika su igrali najvecu ulogu.

Prvo sam razgranicio zasto uzimam postpaid. Za razliku, slobodno mogu reci od mnogih, uzeo sam jer mi treba da pricam. Slabo saljem poruke.
Znaci, hocu telefon kada mi treba da pricam, da to mogu da radim a da ne mislim na kredit. Jer ako cu da se opterecujem time, ne zelim postpaid. Znaci pricam koliko mi treba, naravno, ne preterujem. Drugo, telefon uz ugovor 2 godine. To u zivotu ne bih uzeo. Zasto bih se ja vezivao 2 godine zbog telefona koji ce, ionako, da zastari za 6 meseci, a tek za dve godine...
Kada mi se prelazi na drugu mrezu, predjem, ugasim karticu i cao. Nikom nista.
A ovi sto se zalecu n95 za dinar uz pretplatu od 3500 dinara mesecno je ludost cista.
Ja sam prvi paket uzeo bel100, pa 150, sada sam na 200. Obicno i to prekoracim, ali nije strasno. I uvek mogu da uzmem manju pretplatu, u zavisnosti od situacije.

Ali ovo sa N95 je ludilo... :S:

Koliko sam shvatio treba potvrda iz KB, nezaposleni, studentarija, skolarci, placaju prvih 6 mesecnih pretplata odjednom.
Tek je ovo zesca glupost. Da im platim 6 pretplata odjednom??? Hocu q.
Ja kada sam uzimao, odem u mts u kralja aleksandra, dobar dan, dobar dan, ja hocu postpaid, odredjeni broj, seli, proverili 10-ak brojeva, ja uzeo jedan, potpisao ugovor i dovidjenja.

Kraj price. I dan danas koristim isti broj. I koristicu ga, koliko vidim.

Telefon sam naavno qpio posebno, onaj koji mi odgovara, i onaj koji mi se svidja, a ne uz 2 godine onaj sto je fensi.
Neka mi neko kaze da sam lud... :p

Tiristore tako nekako i ja razmišljam. Sve je to slatko u početku, uzeti fensi telefon, ali kad početna euforija splasne, a telefon zastari i bude out kroz pola godine, ostaje obaveza plaćanja za još dosta meseci.
@VLADA.R.
Meni iskreno nije najjasnije kome su ti paketi uopšte namenji. Meni se čini najviše lakomislenoj ubogoj sirotinji. Pa onaj koji ima para otićiće u prodavnicu i kupiti mob po svom izboru, bolje i malo skuplje nego uz ugovor na 2 godine. Ovi paketi, hm, čak i da sad imam potrebu za razgovorima za 3000din mesečno, otkud znam šta će biti za godinu dana?
Ko realno ima da plati 3000din mesečno i da to opušteno plati, takvom paket nije ni potreban. Par ljudi koje poznajem i koji imaju para i telefone od preko 500e nisu ih kupili uz paket nego u prodavnici, po svom izboru.

A sta ce oni ljudi koji inace koriste 5000 i vise dinara mesecno, zasto da ne uzmu telefon koji kosta 700e za 1 dinar, to je poprilicna usteda, a racun svakako placaju

Zato što ne mogu biti sigurni da će i za godinu dana, a kamoli dve imati iste potrebe.
Za godinu dana može svašta da se izdešava, npr. dolazak novog operatera, nova povoljnija varijanta na tržištu, a ti si vezan ugovorom.
Na kraju krajeva zašto bi neko ko ima para i može kako hoće sebe vezivao ugovorom i rizikovao bilo šta. Rizikuje onaj koji mora i koji drugačije ne može.
A i neko ko pravi račun 5000din mesečno, može da ga napravi i sa telefonom od 50e, pitanje je da li je telefon od 700e "ušteda", odnosno da li je to nešto što je zaista potrebno nekom.

Prolazio sam danas pored dve Vipove prodavnice, one u Resavskoj u 12h i 18.45h bilo oko 50-tak ljudi u redu. A u Vipu (u NLB zgradi) nije bilo reda ispred, negde oko 14.30h, rekli su mi da telefoni dolaze u ponedeljak (pitao sam za Lunu i N95)

Aj' ne bilo ti teško ... javi u ponedeljak (ili kada već budeš prošao) da li su stigli aparati ... Imam čudan osećaj da će biti priča "ne ovaj ponedeljak, sledeći ...", i tako u nedogled.

Uz sve provere i osiguranja, kombinovano Telenor/MT:S/VIP ne mogu da održe isplativosti investicije u korisnika tako što će mu unapred "dati" ~600 EUR (cena + carina + PDV), a zatim davati besplatne minute i poruke ...

Gde je tu prihod? Gde je tu profitna stopa? Ne kapiram logiku, al' ne mogu da se otmem utisku da sve što operateri rade TRENUTNO rade u debelom minusu ...

E, sad ... pošto je dosta bilo šišanja do sada, krajnje je vreme da se stvari malo okrenu i nama u korist ... :D

Uz sve provere i osiguranja, kombinovano Telenor/MT:S/VIP ne mogu da održe isplativosti investicije u korisnika tako što će mu unapred "dati" ~600 EUR (cena + carina + PDV), a zatim davati besplatne minute i poruke ...

Gde je tu prihod? Gde je tu profitna stopa? Ne kapiram logiku, al' ne mogu da se otmem utisku da sve što operateri rade TRENUTNO rade u debelom minusu ...

E, sad ... pošto je dosta bilo šišanja do sada, krajnje je vreme da se stvari malo okrenu i nama u korist ... :D
Koji provajder daje besplatne minute i poruke ? Koliko sam informisam imaš određeni broj minuta i poruka uključenih u pretplatu, a to je daleko od besplatnog. Tako da je tu profit, samim tim sto je određeno da uz manju pretplatu možeš da uzmeš jeftiniji telefon, dobro je to izračunato. Operateri sigurno ne rade sa minusom, jer gde je još ponuda od 0 dinara razgovora u okviru mreže koju neki strani operateri imaju u svojoj ponudi ?

A sta ce oni ljudi koji inace koriste 5000 i vise dinara mesecno, zasto da ne uzmu telefon koji kosta 700e za 1 dinar, to je poprilicna usteda, a racun svakako placaju
onaj ko pravi mesecno 5000 i vise na razgovor, ima para da uzme telefon od 700€ i bez ikakvih obaveza i ugovora.

@Joker - Pa nešto ti daje od ta dva ... Moja matematika kaže:

Telefon od ~48.000 RSD prodaje ti za 1 RSD, uz ugovornu obavezu od 24 meseca i minimalni mesečni prihod/izdatak od 3.000 RSD, u koje je uključeno 1.500 minuta i 1.500 poruka.
Na vr' dve god'ne dana, operater je dobio od tebe 72.001 RSD, a ti si dobio telefon (koji u trenutku kupovine košta ~48.000 RSD) i 36.000 minuta i 36.000 poruka.

Ne možeš reći i da si otplatio telefon (kao što se toliko puta provlačilo po forumu) i da si plaćao razgovore. Dobio si po vrlo povoljnim uslovima, ili jedno ili drugo ...

@Illidan: Da, sigurno ima para ... al' ovako može da ih potroši na nešto drugo - operater će mu pokloniti telefon, a on će ionako nastaviti da priča i da plaća ... para na paru ide ...

evo ja sam imao racune od 3000-4000 dinara racune na bussines special (cak je jedan bio extreman ~5000). trazio sam telefon za max 200€ i tada se pojavio telenor sa n73. uzeo sam pro400 (koji necu menjati ni posle 2 godine) i telefon za 200€. sada su mi racuni izmedju 2 i 3000 znaci 1000 dinara manje mesecno + dobar telefon koji nikako ne bih tada mogao kupiti za 200€.

Prvo telefon je daleko ispod 600e (nabavna cena im verovatno nije preko 250 na kolicinu), a drugo ti minuti i poruke, kao sto joker rece nikako nisu besplatni! ;)

Toro imas cudan pogled na sve to.

@El Toro Loco

Hmm...ne znam da li cu bas sutra ici, poenta je sto sam ja vec uzeo telefon u MTS-u, tako a me Vipova ponuda ne zanima. Bio sam u prolazu pa sam video, a u Comtrade-u imas telefone u izlogu (N95 i Luna, u Staklencu i Luna na Obilicevom), samo cekaju cenovnike od VIP-a. Doduse mozda to bude sklonjeno za poznate musterije. ;)

Tiristore tako nekako i ja razmišljam. Sve je to slatko u početku, uzeti fensi telefon, ali kad početna euforija splasne, a telefon zastari i bude out kroz pola godine, ostaje obaveza plaćanja za još dosta meseci.
@VLADA.R.
Meni iskreno nije najjasnije kome su ti paketi uopšte namenji. Meni se čini najviše lakomislenoj ubogoj sirotinji. Pa onaj koji ima para otićiće u prodavnicu i kupiti mob po svom izboru, bolje i malo skuplje nego uz ugovor na 2 godine. Ovi paketi, hm, čak i da sad imam potrebu za razgovorima za 3000din mesečno, otkud znam šta će biti za godinu dana?
Ko realno ima da plati 3000din mesečno i da to opušteno plati, takvom paket nije ni potreban. Par ljudi koje poznajem i koji imaju para i telefone od preko 500e nisu ih kupili uz paket nego u prodavnici, po svom izboru.

Meni je namenjen :) Pa pre ce sirotinja da uzme u radnji bez ugovora !?

@Joker - Pa nešto ti daje od ta dva ...
Da ali ti si napisao da ti oba daje, i telefon i minute/sms.

tako što će mu unapred "dati" ~600 EUR (cena + carina + PDV), a zatim davati besplatne minute i poruke ...
Daje ti telefon, a minute/sms plaćaš kroz pretplatu.
Sad vidim da je pod navodnicima dati 600 €, moja greška :)

Pa jel je uzeo neko telefon na ugovor i kakvi su utisci? Konkretno, interesuje me LG Prada

Ja jutros otiso da uzmem, a ono ispred izmedju 50 i 100 ljudi ... ma dzaba ti ...

Ja sam pre nekog vremena uzeo U700 preko telekoma za 10600, a tada je taj telefon u roamingu kostao 33000. BEL 200 sam vec koristio 2 godine i sigurno cu ga i dalje koristiti, a uy to sam kupio telefon za koji sigurno ne bih mogao da platim punu cenu. neki od vas kazu da je svako ko potpise ugovor budala. Znam da ima budala koje ne razmisljaju kako ce da plate racun ali s obzirom da nisam jedan od takvih mislim da sam napravio dobar posao kad sam uzeo telefon.

Danas oko 15h na Slaviji, kisa, voda do kolena, 100 ljudi u redu.;)

Isto kao i kod Beogradjanke, strasno :zgran:

Poslednja izmena:
Posto necu da cekam sa 100 ljudi na kisi samo da bih nesto pitao, a na 060/1234 se niko ne javlja, mozda neko zna (mada mi je logicno da moze..)
- da li moze da se uzme broj po izboru i bez tog 24 meseca ugovora i telefona bla, bla - znaci samo post-paid broj - bez ikakvih ugovornih obaveza - po izboru-

Skupljam iste brojeve u svim mrezama pa .. :)

Posto necu da cekam sa 100 ljudi na kisi samo da bih nesto pitao, a na 060/1234 se niko ne javlja, mozda neko zna (mada mi je logicno da moze..)
- da li moze da se uzme broj po izboru i bez tog 24 meseca ugovora i telefona bla, bla - znaci samo post-paid broj - bez ikakvih ugovornih obaveza - po izboru-

Skupljam iste brojeve u svim mrezama pa .. :)

Ja sam u NS-u prosle nedelje usao da pitam isto pitanje. Citiram sta mi je rekao jedan od zaposlenih kojeg su zaduzili da pravi reda medju masom:"Verovatno moze...ali nisam siguran..."!
Informisanost zaposlenih na nivou...! :S:

Potvrdujem. Na Slaviji katastrofa od guzve , bas me zanima da li ce tako biti i za mesec dana...

Ja sam u NS-u prosle nedelje usao da pitam isto pitanje. Citiram sta mi je rekao jedan od zaposlenih kojeg su zaduzili da pravi reda medju masom:"Verovatno moze...ali nisam siguran..."!
Informisanost zaposlenih na nivou...! :S:

E super su :S
Nista, sacekacu da prestanu te guzve pa ako niko nije uzeo moj broj, videcu sta moze ili ne moze da se uradi

Ja sam uzeo ugovor i telefon.
Osoblje krajnje ljubazno, sve sam zavrsio za 10 min. Guzve su katastrofalne, ko 1993. za mleko i hleb :D Cuo sam da telefona nema mnogo i da su u prvoj turi prodali skoro sve.

Otvorio sam pakovanje telefona i zatekao sve sto treba od kablova, slusalica pa cak i punjac za auto (ide uz nove N95 pakete). Garancija overena, broj radi kao sat i imam bolji signal nego kod MTS-a (Zarkovo).

Sto se mene tice, ja zadovoljan.

Vrh Dno