Šta je novo?

Vip mobile postpaid

LG Prada
Cena u prodaji 49.999 din

Postpaid 60 34.999 din
Postpaid 150 31.999 din
Postpaid 325 27.999 din
Postpaid 1500 1 din

Зашто?

По мени су ово три главне мане (и једине), као што сам изнео:
1. Нема тарифних додатака.
2. Нема преношења непотрошених минута/порука.
3. Започет разговор се тарифира као минут.
+ немају своју мрежу.

И даље не верујем да ни један оператер није спреман да иде до краја. Ајд' оно под 1. Али зашто 2. и 3.! Да тога нема били би ван сваке конкуренције. Овако све иде на кашичицу, као да сви имају договор потеза које ће да одиграју. :wall:

Space cowboy

Хвала за Праду.

VIPova mreža je za sada očaj, signal ima velike oscilacije. Sad, kada će se to srediti niko ne zna, ali dati x hiljada i vezati se ugovorom za mrežu koja ne radi korektno i ne zna se kad će...

Telenor će ispasti najveći gubitnik. Nemaju tarifne dodatke u novim paketima, ne može se proveriti stanje (trenutno ne može ni kod mt:s-a, ali će biti).

A od kada to nemoze da se proveri stanje na postpaid broju... ja od kada imam postpaid broj mogu da proverim stanje na *311# ili na *411#

I vise je nego povoljno to sto daju na primer U600 za 1 dinar uz paket od 100 din. Ja sam preko telekoma platio U700 10600 dinara uz BEL200.

I vise je nego povoljno to sto daju na primer U600 za 1 dinar uz paket od 100 din. Ja sam preko telekoma platio U700 10600 dinara uz BEL200.

Mislio si uz paket od 1000 din...

Samsung U600
Cena u prodaji 26.999 din
Postpaid 60 19.499 din =250 din.
Postpaid 150 16.999 din =500 din.
Postpaid 325 1 din =1000 din.
Postpaid 1500 1 din =3000 din.

Poslednja izmena:
U ograničenom vremenskom periodu, Vip u svakoj tarifi nudi popularne telefone za samo 1 dinar. Kupcima je na usluzi bogat izbor telefona, čiji su proizvođači Nokia, Samsung, Sony-Ericsson i LG Prada, a mogu se kupiti za samo 1 dinar, u skladu sa
tarifom koju korisnik izabere. Tu su i izuzetno popularni modeli, na primer: Nokia 1600, Nokia 2626, Nokia N70, Nokia 8600, Samsung C300, Samsung C520, Sony Ericsson w200i, Nokia 6300, Samsung U600, Nokia N95 i LG Prada. Zalihe su ograničene. Traži se i potpisivanje ugovora na 24 meseca i pozitivan izveštaj Kreditnog biroa, koji se obezbeđuje odmah na mestu prodaje, elektronskim putem

Prosao pored VIP-a Slavija, gomila ljudi ceka, iako pada kisa.

...

У оквиру претлате на Подстпејд 60, моћи ће се имати максимум 60 позива у месецу (важи и за остале пакете пропорционално)! :wall: Лепо су израчунали да већина разговора траје испод минуте, па као "дајемо више бесплатних минута", а с друге стране постављена замка у виду тарифирања. :bottle: Биће оваца за шишање, нема сумње. Већ видим бомбастичну маркетинг кампању у којој ће се скривати (тј. ситним словима ће бити негде на дну) начин тарифирања, али ће се у први план гурати бесплатни минути/поруке, којих има више него код конкуренције.

Otkud ti ideja da nemaju?
Па ни Београд нису још покрили у целости са својом мрежом, већ су у ромингу са мт:с-ом. На то сам мислио. ;)

A od kada to nemoze da se proveri stanje na postpaid broju... ja od kada imam postpaid broj mogu da proverim stanje na *311# ili na *411#
Нисам се добро изразио: да ли се може проверити тренутно задужење у новим пакетима Пренеси и Флекси? Не може, једино на Пренеси можеш да провериш колико минута/порука си пренео из претходног месеца (ако ти је остало).
Да ли може на осталим, не знам (говорим о тренутном задужењу).
Првобитни Теленор пакети: Једна цена, Моје време и Више приче су чиста пљачка. Имаш месечну претплату + пдв + успостава везе, па уместо 590 дин. на Више приче 500 стигне ти још ко зна колико. :S: Не кажем да то скривали (лепо пише), али... :wall:

Poslednja izmena:
Cene lune, prade i n95 su odlicne :D

Prosao pored VIP-a Slavija, gomila ljudi ceka, iako pada kisa.

Ista prica na Novom Beogradu, kod NLB zgrade. U 8 jutros pada kisa, red kao da dele nesto besplatno. Ehhh Srbijo, nema nista besplatno i za 1 dinar. Sve se to plati i preplati, pre ili kasnije :bottle:

Minut razgovora im je skuplji na postpaid-u (5.9 din) nego što je na prepaidu (4.9din), a cena SMS-a je ista!?

Kome ne treba telefon koja je svrha prelaska na postpaid?

Pored toga ovo ograničenje na 60 poziva.

Kad od samog početka idu na jednostavnost, mogli su bar oni dati jedan paket bez ičega besplatnog uz minimalnu pretplatu, ali da je izbalansirana cena minuta i SMS-a, pa koliko potrošiš toliko platiš. To stalno preračunavanje koliko sam čega potršio od "besplatnog" mi ide na nerve oduvek.

Шта кажу други...

Преносим са ЕС форума:
Da li ste culi za novu VIP ponudu? Otisao sam jutros po ovoj kisi i pola sata cekao otvaranje centra da bih kupio telefon uz pretplatu za 1 dinar. Ozbiljnost je na nivou, kao prvo otvorili su u 8i10 iako su svi bili na svojim mestima (vidi se kroz izlog), a kao drugo poceli su da rade a sistem za uslugu gde sami birate broj nije radio. Bio sam 10 po redu i kada su nas pustili ljudi su poceli da se raspituju za usluge postpaida... Svih 9 ljudi ispred mene su izasli bez telefona i to iz razloga jer vam prvo kopiraju licnu kartu pa kontaktiraju Kreditni biro, da vide koliko kredita imate na vasem imenu. Telefon nisam mogao da uzmem jer nemam racun u banci. Postoji mogucnost kupovine i bez tekuceg ali onda odjednom mora da se plati 6 mesecnih pretplata, sto bi u mom slucaju za paket od 1200(sa pdv) bilo 7200 dinara. Imam 2 postpaida preko MTS-a i ovakvih budalastina nije bilo prilikom potpisivanja ugovora. Osecam se veoma prevareno.

Је ли био неко? Ја бих отишао, али у Сомбору нема нигде, у Суботицу идем у понедељак, а до тада питање шта ће бити.

Poslednja izmena:
Ista prica na Novom Beogradu, kod NLB zgrade. U 8 jutros pada kisa, red kao da dele nesto besplatno. Ehhh Srbijo, nema nista besplatno i za 1 dinar. Sve se to plati i preplati, pre ili kasnije :bottle:

Ali to je neverovatno i stalno se ponavlja.

Kakva navlakusha:)

Verovatno postoji razlog sto se za postpaid uz telefon trazi provera Kreditnog biroa,Mts proverava da li redovno izmirujete fiksni telefon,kod Telenora 6 meseci redovnog postpaid racuna i nema provere.

Poslednja izmena:
Ja se secjam josh kad je bio Mobtel da su odredjeni likovi nalazili siromashne rome i slali da im potpishu ugovor i posle se izhivljavali koliko su telefonirali. Zamisli sada da uzimaju i telefone od >500eura?

Ma kad pogledaš i fer je to što proveravaju, tako štite (pojedine) ljude od sopstvene maloumnosti. A verujem da to nije mali broj ljudi. Ježim se kad vidim ispred mene matorce na kasama megamarketa, ono svki ima špil kartica u novčaniku i samo provlači, provlači, kupuj, kupuj, a Boga pitaj kako će to sve otplatiti kad im se skupe silne rate, kamate, provizije, mesečna održavanja, itd., što nije problem, jel, kad čovek ima solidna primanja, ali te kad pogledaš tačno se vidi da nema pas za šta da ih ujede, a po pet kartica u novčaniku. Verujem da takvi i slični trče prvi da uzmu telefon za dinar i kad se zaglibe... :bottle:

sta njih briga da li ja imam racun ili ne koliko novca imam i odakle mi. ja sam dosao kod njih kao musterija i ocekujum uslugu koja kosta koliko kosta. ako ce oni da proveravaju ko sam i sta sam da bi dobio pisljivi telefon, onda je to stvarno bezobrazno. ako ne budem imao da placam mesecno pretplatu 2 godine, opet sta njih briga, oni od mene ocekuju novac, i ja cu nekako pronaci nacin da taj novac stvorim.

Problem je u tome što ti ne plaćaš uslugu odmah, nego uzimaš telefon na "veresiju".
Ti si možda pametan promišljen čovek koji zna šta radi i planira da stvori novce za svaki račun kako zna i ume, ali veruj mi da većina nije takva. Prisustvovao sam lično u Telenoru kada su odbili dva lika ispred mene koji imaju ogroman dug već (za koji će biti tuženi), a došli su da uzmu nove telefone sa paketom. I to neka priča, kao "kako ne plaćen račun, pa ja sam dao bratu pare da plati, kako sad taj dug", znači teški mufljuzi. A takvih je na tone.

zato se to i zove postpaid :D, ne uzimas pobogu kredit za kucu ili tako nesto pa da sada treba da provere i finansijsko stanje tvojih komsija :)

Pa znaš kako, tamo negde u svetu daleko, daleko odavde, ljudi na kreditnu kupuju kola, bunde, kuće... kod nas su ti limiti smešni, većina ljudi koje poznajem nema ni 1000e limit na kreditnoj.
Tako da, sve u skladu sa našim standardom. Za mnoge u ovoj zemlji je i ta mesečna rata velika i nedostižna i zna da napravi probleme.
Meni lično je malo i smeštno (ali to je samo moje mišljenje) to što znam bar 5 likova iz komšilika koji imaju platu 200e, a telefone od 400e, znači to valjda samo u Srbiji ima.

Jel neko mozda uzeo ovu Nokiu 6300 ???!!!!!
Zanima me da li je otkljucana tj. da li moze da se stavi 063/062/064/065 kartica.
Molim vas bez nagadjanja. Ako je neko uzeo telefon neka proba i neka javi a komentari tipa da ce MOZDA ili VEROVATNO biti zakljacan nemojte da stavljate.

Zar ti nije lakše da nazoveš VIP-ov call cantar i pitaš da li je telefon zaključan ili ne?
A ja ću ti reći, ne možda, ne verovatno, već SIGURNO je zaključan.

Vrh Dno