Šta je novo?

[VIP] Internet

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
s1m2bt.jpg

L I N K

С обзиром на покривеност и квалитетег њиховог сигнала понуда је, по мени, сиромашна. Мислим и у пакету наглашавају брзина до, док наког преласка границе пакета, проток пада на до 200 Kbit/s што се своди на неки мало јачи dial-up.
Ипак Предност овакве понуде је што не постоји могућност додатног набијања рачуна у случају преласка квоте која се користи-

Sve je to relativno, do skoro su mnogi plaćali po 2k dinara wireless od 64Kbit/s, tako da je ovih 200Kbit/s prilično jače od "malo jačeg dial-up-a". :)

Bilo bi dobro da postoje dva moda, high speed i low speed i da i pre potrošenih gigabajta u okviru paket korisnik ima mogućnost da se prebaci na 200Kbit/s kako bi recimo odradio neki veći download preko noći i sl.

24 meseca ako uzimas laptop. ako uzimas bez ugovora valjda samo ona famozna 3 meseca, kao obican postpaid ugovor.

Jeli ko probao kako to radi tj kakva su iskustva.

hoce li se moci koristiti njihov internet uz neki tablet pc

Ja sam probao na laptopu (imate vec u temi na bechu moje utiske) i radi super.

Mocice uz neki tablet, ali verujem ako koristi Windows Operativni sistem, posto je softver neophodan. Naravno i USB port....

Mini test sam napisao i OVDE

Bio sam u VIPu da tražim paket na probu na jedan dan kako bih isprobao kako radi na par lokacija sa kojih bih koristio ovo. Međutim ne daju :( čak ne može ni na mesec dana da se uzme uz jednu pretplatu, najjeftinija varijanta da se proba je ugovor na tri meseca.

Da li postoji neka bitna razlika između USB modema Vip Easy Net 7.2 USB modem 190 i Vip Easy Net 21.6 USB modem E182e?

Ako mi je dovoljno 5GB, jel ima smisla uzimati najjaču tarifu samo zbog brzine? Skuplja je duplo, a vidim da je i u njoj brzina svakako oko 5 megabita?

Poslednja izmena:
Ako uzimaš tarifu sa 5GB sa maksimalnim protokom od 5Mbit/s, onda ti je dovoljan 7.2 USB modem 190.

U paketu 15G, omogućuene su i veće brzine od 7.2Mbit/s, pa ima logike da se uzme modem čija je tehnički maksimalna brzina 21.6 Mbit/s...E sad, koliku ćeš stvarno brzine izvući zavisi od dosta parametara...

Pre svega zavisi od jačine signala na mestu (odnosno mestima, s obzirom da je ovakav pristup internetu predviđen za pokret) gde planiraš da koristiš taj modem.

Pitali su me za lokacije tj. njihove adrese i proverili su. Odgovor devojke iz VIPa je bio simpatičan "brzina će biti veća napolju nego unutra". :) Pošto sam tražio malo precizniji odgovor, rečeno mi je da je na tim logacijama pokrivenost signalom dobra, ali da ništa ne mogu da garantuju...

VIP ne dozvoljava probno par dana kao Telenor. Steta jer to itekako ima smisla da bi korisnik imao uvid sta dobija.

Koliko god delovalo jadno tih 200kbps, za mene je ovo revolucija interneta u Srbiji.

Nadam se da ce Telenor odgovoriti nekim flat paketom na ovo, neka bude bar isto, ne mora bolje.

Neki dan mi je dosao racun 20 000 dinara za mts 3g net jer moja sestra nije znala da torrent izmedju ostalog i salje podatke. Ne smatram da je ona kriva. To je cist pederluk Telekoma sto dozvole da se zabodes i isklepaju te kao slepca.

Neki dan mi je dosao racun 20 000 dinara za mts 3g net jer moja sestra nije znala da torrent izmedju ostalog i salje podatke. Ne smatram da je ona kriva. To je cist pederluk Telekoma sto dozvole da se zabodes i isklepaju te kao slepca.

Taj bezobrazluk od strane Telekoma sam i ja osetio na svojoj koži, na svu sreću ne tako drastično. Da su fer igrači oni bi posle utrošene kvote trebalo da te isključe, ili te obaveste da si je potrošio, pa ako hoćeš da plaćaš nekoliko dinara po Mb, tvoja volja. To im nisam zaboravio, čim mi istekne ugovor eto mene kod VIP-a.

razmisljao sam da uzmem to ali moj drug me je odgovorio cene su ok ali je pokrivenost losa eto kod njega na vidikovcu radi ok,dok kod mene signal je mnogo los

Pa necu 20mb/sec ali za 790din u mts-u imas 6gb...sto je 200mb dnevno(poprilicno odlicno za paket namenjen surfu). a ti sa ovim 200 mbit/sec tesko da ces dnevno prebacivati 200mb surfa na strano sto ces izgubiti zivce dok ucita stranicu. BTW.....o ozbiljnijem download-u i ne treba razmisljati na 200mbit/sec osim ako nisi bas zaludan, takodje ces veoma tesko koristiti i youtube, da ne pominjemo pokrivenost signalom!!! A i cisto sumnam da ostvaruje svih 200mbit/sec mora tu biti bar malog gubitka.

Pa ti sad vidi sta se vise isplati!!!

Da li je neko koristi vip internet u ns ? Kakvi su utisci u realnoj upotrebi ?
Ja koristim telenor internet vec otpr. godinu dana i radi dosta dobro (Klisa,novi sad) , download torrenta ide i do 3mb (oko 300kb/s).
I to radi dosta pouzdano dosad nisam imao problema da sam ostajao bez interneta.
Ali ova ponuda da i posle isteka kupljenih GB moze koristiti internet i to 4 puta brzi od dial-up a za manje para nego kod telenor-a zvuci dosta dobro.(1090din za VIP 5gb ,dok kod telenora 1365din).
Sad sam u velikoj nedoumici da li sacekati odgovor ostalih provajdera ili zameniti provajdera i uzeti povoljniju varijantu.

Sledeci vikend idem u ZR i na Fed kup u Novi Sad, pa cu probati i tamo da ga testiram.

MT:S je toliko loš da je to skoro neupotrebljivo. A i HSDPA pokrivenost je baš slaba, uglavnom hvata EDGE, pa je to mnooogo lošije čak i od ovog ograničenog VIPa. Znam, jer sam koristio.

I ja imam mts, ok period od 5 popodne do 9 je bas kritican ali generalno ne radi lose.

Da li neko zna kakav je signal u Rusnju? Uzela bih VIP-ov internet, ali posle uzasno loseg iskustva sa MTS-ovim internetom plasim se!
Inece operater mi kaze da je slab signal sto ne znaci da mogu da koristim bar 2G.....

Najbolje da stavis VIP prepaid karticu u telefon i vidis otprilike kakav je signal..

Ja koristim vip uzela sam telefon kod njih imam pun signal cak mi je i taj internet na telefonu ok, ali opet ne znam? Da bar moze da se proba kod njih na par dana, ali tu opciju jos nemaju....

Vrh Dno