Šta je novo?

[VIP] HTC Magic

Uroshh

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2008
Poena
309
20.07.2009
Prvi mobilni telefon sa ekranom osetljivim na dodir sa Android platformom u Srbiji

"Veoma smo ponosni što smo prvi mobilni operater koji u Srbiju donosi HTC Magic sa Android platformom, " kaže Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile. "Siguran sam da će Vipovi korisnici biti veoma zadovoljni internet i multimedijalnim iskustvom koje pruža moćni HTC Magic sa uslugama kao što je Google™ Search. HTC će u potpunosti zadovoljiti komunikacijske i multimedijalne potrebe kompanija i pojedinaca," dodao je Šperl.

Vipovi korisnici će među prvima u regionu imati priliku da koriste HTC Magic. Telefon će moći da se nabavi samo u Vipu. HTC Magic će se od srede prodavati u odabranim Vipovim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, već od 19.999 dinara. Korisnici će, uz to, svakog meseca dobijati i besplatan internet paket od 1.800 MB kako bi mogli da bez dodatnih troškova uživaju u pretraživanju interneta i povlačenju aplikacija.

HTC Magic za lično multimedijalno i internet iskustvo

Ovaj elegantan smart telefon podjednako impresionira svojim spoljnim oblikom i unutrašnjim funkcijama: LCD ekranom osetljivim na dodir, potpuno intuitivnim korisničkim interfejsom, uz to korisnici ovaj uređaj mogu potpuno da prilagode svojim ličnim zahtevima. Takođe, nove inovativne aplikacije se jednostavno, brzo i bezbedno unose u telefon.

Izuzetno kvalitetan pretraživač i brza veza za prenos podataka preko HSDPA i WLAN protokola čine surfovanje po internetu i korišćenje socijalnih mreža, kao što je Facebook, veoma jednostavnim. HTC Magic ima poseban taster za lak izbor funkcije Google pretraživanja, a kuglica-tragač obezbeđuje brzu navigaciju i izbor. Snažna Li-Ion 1340 mAh baterija omogućava razgovore do 450 minuta i ima trajanje do 660 sati.

Ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir, ima i ugrađeni senzor koji reaguje na promenu položaja i omogućava okretanje ekrana po horizontali ili vertikali prema potrebi, recimo kada se gleda video.
Još neke od pogodnosti HTC Magic-a su: kamera od 3.2 megapiksela sa autofokusom, koja može da se koristi i za snimanje video zapisa, kao i ugrađeni GPS.

...

Uvek prvi! Uredjaj je extra, ako se budem ovih dana igrao sa njim, javljam utiske :d

Ovo je izuzetno povoljno, narocito 1.8GB mesecno. Kod Telenora se mesecno uz BlackBerry servis dobija 30MB protoka, sto je bezobrazno i smesno. Jos samo da uvedu portabilnost brojeva i stvari ce definitivno krenuti na bolje na nasem trzistu.

Meni se cini da oni misle na onih 1800 MB koji su standardno ukljuceni u paket sa najvisom pretplatom (Postpaid 1800, 3000 din. + porezi), a da su to onako fino upakovali kao i "duplo vise minuta"...

evo i cena

HTC Magic
Cena u prodaji 42.999 din
Postpaid 60 35.999 din
Postpaid 150 32.999 din
Postpaid 350 29.999 din
Postpaid 900 24.999 din
Postpaid 1800 19.999 din

Cena uključuje PDV.

Ipak nije povoljno, naprotiv. U manje pakete uopste nisu ukljuceni megabajti, a cena od 20k dinara i 1.8GB protoka je samo uz najskuplji paket od oko 3500 dinara mesecno. Verovatno postoji i ugovorna obaveza od dve godine. Strasno.

Primetio sam da Vip u poslednje vreme mnogo koristi nasu slabu zakonsku regulativu, pa cak ne stave ni zvezdicu i ne napisu sitnim slovima, nego hvataju ljude na prevaru... Meni nije jasno kako se ne oglasava NUPS ili sl.

Ipak nije povoljno, naprotiv. U manje pakete uopste nisu ukljuceni megabajti, a cena od 20k dinara i 1.8GB protoka je samo uz najskuplji paket od oko 3500 dinara mesecno. Verovatno postoji i ugovorna obaveza od dve godine. Strasno.

1000rsd - 350mb
2000rsd - 900mb
3000rsd - 1800mb

1000rsd - 350mb
2000rsd - 900mb
3000rsd - 1800mb

1280rsd => 350MB
2560rsd => 900MB
3840rsd => 1800MB
;)

Ali glavna nepovoljnost tih tarifnih paketa u odnosu na konkurenciju je sto se razgovori zaokruzuju na 60+30, a naplacuje uspostava (posle besplatnih) 3.9+28% poreza i minut je skuplji (5.9+28%). Oni dodatni minuti u mrezi vaze tek posto se potrose regularni minuti za sve mreze.

Ako neko razgovara prilicno i treba mu internet, onda ti paketi mogu biti isplativi, ali nazalost vecina ljudi u Srbiji i ne koristi GPRS.
Smatram da traba da kazu sta se dobija za te pare, pa da ljudi mogu da procene da li im se isplati ili ne :)

Poslednja izmena:
Primetio sam da Vip u poslednje vreme mnogo koristi nasu slabu zakonsku regulativu, pa cak ne stave ni zvezdicu i ne napisu sitnim slovima, nego hvataju ljude na prevaru... Meni nije jasno kako se ne oglasava NUPS ili sl.

saopstavaju cene SVOJIH usluga a ne usluga drzave :d

saopstavaju cene SVOJIH usluga a ne usluga drzave :d

U tom postu sam mislio na reklamu "jos povoljniji postpaid paketi sa duplo vise besplatnih minuta", kojoj nedostaju sledece informacije pa makar i sitnim slovima:
- Dodatni minuti su u mrezi i vaze tek posto se potrose prvi.
- Povecano zaokruzivanje
- Povecana uspostava veze
- Neke pretplate su povecane

Dalje, uvek se u reklamama "frljaju" sa naj... odokativno odredjenim kategorijama.

Uređaj je zastareo, a paketi (bez DATA saobraćaja) su totalno neupotrebljivi uz ovaj uređaj. Još ako se ispostavi da nema Google servise - ovo je "pucanj u sopstveno stopalo" ...

Mada, biće verovatno kao sa Storm-om - svako čudo za tri dana ... kupili su verovatno 50-100 komada, napraviće larmu oko toga i posle mesec dana - pffft ... izduva se balon i nastaviće da komuniciraju razigrano kinesko đubre u 15 boja ... to je ionako VIPova ciljna grupa ... ;)

Al' dobro ... prestigli su Telenor za 1 dan, makar i sa đubretom od uređaja ...

Uređaj je zastareo, a paketi (bez DATA saobraćaja) su totalno neupotrebljivi uz ovaj uređaj. Još ako se ispostavi da nema Google servise - ovo je "pucanj u sopstveno stopalo" ...

Mada, biće verovatno kao sa Storm-om - svako čudo za tri dana ... kupili su verovatno 50-100 komada, napraviće larmu oko toga i posle mesec dana - pffft ... izduva se balon i nastaviće da komuniciraju razigrano kinesko đubre u 15 boja ... to je ionako VIPova ciljna grupa ... ;)

Al' dobro ... prestigli su Telenor za 1 dan, makar i sa đubretom od uređaja ...

Zasto mislis da je zastareo?, da li si imao prilike da ga probas?

nazalost verovatno je ostao u senci "zastarelog" htc-a. :)

"Ćuj ćit'o, drž'o ga u ruci, care ..." :D

Ako nije zastareo, zašto izbacuju posle nepunih 6 meseci novi uređaj, drastično boljih karakteristika, po istoj/sličnoj ceni?

Čak i prokleti Apple to radi jednom godišnje, pritom ne menjajući suštinski ništa, ili skoro ništa ... ovi su iz korena promenili uređaj (od procesora pa nadalje) i pritom svesno odlučili da sve operatere koji su se nauzimali velikih inicijalnih količina (ne bi li dobili ekskluzivu) zakopaju u kutije, kad "oni drugi" uzmu bolji uređaj i ponude ga tržištu. Samo gledaj, kad se Hero pojavi preko Tehnomobile-a uz MT:S pakete krajem avusta/početkom septembra.

Pritom, očigledno da su se spremali da urade istu stvar - Telenor je najavio (nije još počeo da prodaje, ali je najavio) bolji uređaj. Pretpostavljam da će (kao što su radili za 5800 i N96) da počnu sa prodajom početkom meseca. Ostaje da vidimo kakve će cene i uslove ponuditi. Tada ćemo 100% znati da li je HTC Magic u VIP-u "mrtvorođeni" projekat, ili ne.

Uzgred - kako VIP stoji sa 3G/HSDPA mrežom?

"Ćuj ćit'o, drž'o ga u ruci, care ..." :D

Ako nije zastareo, zašto izbacuju posle nepunih 6 meseci novi uređaj, drastično boljih karakteristika, po istoj/sličnoj ceni?

Čak i prokleti Apple to radi jednom godišnje, pritom ne menjajući suštinski ništa, ili skoro ništa ... ovi su iz korena promenili uređaj (od procesora pa nadalje) i pritom svesno odlučili da sve operatere koji su se nauzimali velikih inicijalnih količina (ne bi li dobili ekskluzivu) zakopaju u kutije, kad "oni drugi" uzmu bolji uređaj i ponude ga tržištu. Samo gledaj, kad se Hero pojavi preko Tehnomobile-a uz MT:S pakete krajem avusta/početkom septembra.

Pritom, očigledno da su se spremali da urade istu stvar - Telenor je najavio (nije još počeo da prodaje, ali je najavio) bolji uređaj. Pretpostavljam da će (kao što su radili za 5800 i N96) da počnu sa prodajom početkom meseca. Ostaje da vidimo kakve će cene i uslove ponuditi. Tada ćemo 100% znati da li je HTC Magic u VIP-u "mrtvorođeni" projekat, ili ne.

Uzgred - kako VIP stoji sa 3G/HSDPA mrežom?

O cemu ti sto si ga drzao pricas?
"Ne vredi bez data prenosa." Ko kaze da nema uracunat data?
"Hero drasticno bolje performanse". Aj navedi mi razlike izmedju ova dva aparata.
To sto je Telenor najavio je Samsung Android, jel tako? Jos nas ubedi da je Samsung bolji od HTC-a.
Za razliku od Telenora, Vip ne brendira software aparata za koje dajes debele pare(skuplji su od svih do cak par hiljada), tj. dobijas ne izakani originalni software umesto Telenor teme> :mad:
Vip stoji sve bolje sa 3G, nego ti meni reci kako stoji MTS sa billing sistemom, a Telenor sa svakodnevnim padom signala u krugu od par km od njihove centrale na N.Beogradu?

Vip je toliko bolji sa 3G signalnom kao i mts tako da ga skoro i nema :)

Meni na vecini mesta gde mts i vip nemaju signal Telenor ima pun ;)

Mada odosmo u off...

Auuu ... kakav ton ... i to od novajlije ... ccc ... kao u zenicu oka da sam ubo. Jel' ima neki MOD warning za ovo? Ccc ... al' nema veze, još jednom ću ti odgovoriti. Idemo redom:

O cemu ti sto si ga drzao pricas?
"Ne vredi bez data prenosa." Ko kaze da nema uracunat data?
VIP -> http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/postpaid-tarifa.33.html

Dva verovatno najrasprostranjenija paketa nemaju DATA u paketu, uopšte, a prvi sledeći (1.000 RSD mesečno) ima tek 350 MB. Dok skineš sve sa Android Market-a, potrošićeš svih 350 MB. Uzmi pogledaj malo okolo ko i šta nudi i po kojim uslovima. 1 GB je minimum.

"Hero drasticno bolje performanse". Aj navedi mi razlike izmedju ova dva aparata.

DIY - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2861&idPhone1=2714

Ja ću samo reći da aplikacije ne mogu da se instaliraju na memorijsku karticu. Barem nisu mogle kod onih koje sam ja imao prilike da vidim.

To sto je Telenor najavio je Samsung Android, jel tako? Jos nas ubedi da je Samsung bolji od HTC-a.

Već sam pričao o tome na http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1873808&postcount=10, a ti vidi sam - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2791&idPhone1=2714

Za razliku od Telenora, Vip ne brendira software aparata za koje dajes debele pare (skuplji su od svih do cak par hiljada), tj. dobijas ne izakani originalni software umesto Telenor teme> :mad:

Hihihi ... pa niko neće da se mlati sa brendiranjem 50 komada telefona. Uzgred, ako pogledaš velike svetske operatere (VF, TMO), primetićeš da to SVI rade, čak i hardverski, ne samo softverski. Deo jeste zbog brendiranja (da logo bode oči svuda i na svakom koraku), ali je daleko veći deo zbog toga da servisi budu lako vidljivi i dostupni svima (pa da se tako ljudi "navuku" na korišćenje DATA saobraćaja, MMS-a), i tako to ... Korisna adresa - http://en.wikipedia.org/wiki/Vodafone_live!

I šta je "neoriginalni SW", molim te? :D

Vip stoji sve bolje sa 3G, nego ti meni reci kako stoji MTS sa billing sistemom, a Telenor sa svakodnevnim padom signala u krugu od par km od njihove centrale na N.Beogradu?

Ne sumnjam ... naročito ako uzmemo u obzir da do skora nisu stajali nikako. Al' dobro ... rade, trude se ... to je OK ... Ne znam ništa o MT:Sovom billingu, zadovoljni sam korisnik Telenorovih/MOBTELovih usluga (i NOKIA aparata) već 10 godina i nemam nameru da menjam ni jedno ni drugo.

P.S.: Kapiram da ti je posao u VIP-u omogućio da kupiš veliki i lep monitor, da razmišljaš o laptopu i novog konfiguraciji, al' nemoj da te ovakve stvari pogađaju lično. Neće firma ni propasti, niti će se tebi plata povećati zbog lansiranja Magic-a.

P.P.S.: Koliko traje garancija na Magic?

Auuu ... kakav ton ... i to od novajlije ... ccc ... kao u zenicu oka da sam ubo. Jel' ima neki MOD warning za ovo? Ccc ... al' nema veze, još jednom ću ti odgovoriti. Idemo redom:

VIP -> http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/postpaid-tarifa.33.html

Dva verovatno najrasprostranjenija paketa nemaju DATA u paketu, uopšte, a prvi sledeći (1.000 RSD mesečno) ima tek 350 MB. Dok skineš sve sa Android Market-a, potrošićeš svih 350 MB. Uzmi pogledaj malo okolo ko i šta nudi i po kojim uslovima. 1 GB je minimum.

DIY - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2861&idPhone1=2714

Ja ću samo reći da aplikacije ne mogu da se instaliraju na memorijsku karticu. Barem nisu mogle kod onih koje sam ja imao prilike da vidim.

Već sam pričao o tome na http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1873808&postcount=10, a ti vidi sam - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2791&idPhone1=2714

Hihihi ... pa niko neće da se mlati sa brendiranjem 50 komada telefona. Uzgred, ako pogledaš velike svetske operatere (VF, TMO), primetićeš da to SVI rade, čak i hardverski, ne samo softverski. Deo jeste zbog brendiranja (da logo bode oči svuda i na svakom koraku), ali je daleko veći deo zbog toga da servisi budu lako vidljivi i dostupni svima (pa da se tako ljudi "navuku" na korišćenje DATA saobraćaja, MMS-a), i tako to ... Korisna adresa - http://en.wikipedia.org/wiki/Vodafone_live!

I šta je "neoriginalni SW", molim te? :D

Ne sumnjam ... naročito ako uzmemo u obzir da do skora nisu stajali nikako. Al' dobro ... rade, trude se ... to je OK ... Ne znam ništa o MT:Sovom billingu, zadovoljni sam korisnik Telenorovih/MOBTELovih usluga (i NOKIA aparata) već 10 godina i nemam nameru da menjam ni jedno ni drugo.

P.S.: Kapiram da ti je posao u VIP-u omogućio da kupiš veliki i lep monitor, da razmišljaš o laptopu i novog konfiguraciji, al' nemoj da te ovakve stvari pogađaju lično. Neće firma ni propasti, niti će se tebi plata povećati zbog lansiranja Magic-a.

P.P.S.: Koliko traje garancija na Magic?

Kada bi prestalo sa favorizovanjem pojedinih operatora tada bi i diskusije bile "normalne" odnosno produktivnije.
A o pljuvanju tipa kinesko djubre da ne pricam.

Pozz

Poslednja izmena:
Mislim da aparate tip HTC ne uzimaju korisnici na dva najniza paketa, tj pretplate.

To sto ti mislis je irelevantno. Ako nemas neku statistiku koja pokazuje drugacije, jedino je logicno zakljuciti da najveci broj korisnika HTC-ovih telefona, kao i korisnici bilo kojih drugih telefona, koriste jeftinije pakete. Suprotnu poziciju je jako tesko braniti.

Kada bi prestalo sa favorizovanjem pojedinih operatora tada bi i diskusije bile "normalne" odnosno produktivnije.
A o pljuvanju tipa kinesko djubre da ne pricam.

Pozz

Ovde mi se cini da si upravo ti taj koji favorizuje odredjenog operatera. I nisi odgovorio ni na jedan El Toro Locov argument ili pitanje.

To sto ti mislis je irelevantno. Ako nemas neku statistiku koja pokazuje drugacije, jedino je logicno zakljuciti da najveci broj korisnika HTC-ovih telefona, kao i korisnici bilo kojih drugih telefona, koriste jeftinije pakete. Suprotnu poziciju je jako tesko braniti.

Tesko da ce neko izdvojiti na paketu 60(300 RSD pretplata) 35.999 din na aparat za koji pola ljudi nije ni culo, da ih pitas.
Oni koji ne mogu da priuste pretplate vece od 1000 RSD ne treba ni da uzimaju "skupe" aparate.
Za njih ima druga ponuda, tipa Samsung ;)

Ovde mi se cini da si upravo ti taj koji favorizuje odredjenog operatera. I nisi odgovorio ni na jedan El Toro Locov argument ili pitanje.

OK.

Koliko znam besplatne pakete je prvi i jedini Vip davao uz Postpaid tarife, npr. Postpaid 1800 - 1800 MB, Konstantacija da je 1Gb minimum je smesna.

I na druge smart aparate tipa BlackBerry ne mogu na memorijsku, ali interna memorija je dovoljna za sve potrebe i neometan rad aparata

Hihihi ... pa niko neće da se mlati sa brendiranjem 50 komada telefona

Ne znam koji operator pravi liste za narucivanje aparata, tipa imamo ekskluzivno Nokia N96 ali ga prvo narucite pa onda on stigne jednog dana i Vi ga kupite kod nas po ceni vecoj za par hiljada nego kod konkurenata
Evo ga primer:
Zauzmite najbolje mesto u redu za naručivanje prvog Android telefona u Srbiji. Ostavite nam svoje podatke i bićete prvi koji će dobiti cene telefona i uslove prodaje, kao i link preko koga ćete moći da naručite telefon.
Jao kako su smesni.

Takodje sam korisnik Telenora i uglavnom sam zadovoljan.
Koristio sam i Nokia E71 koji je jedan od najboljih Nokia aparata ikada, neracunajucu 6110 :)

No Comment

Poslednja izmena:
Tesko da ce neko izdvojiti na paketu 60(300 RSD pretplata) 35.999 din na aparat za koji pola ljudi nije ni culo, da ih pitas.
Oni koji ne mogu da priuste pretplate vece od 1000 RSD ne treba ni da uzimaju "skupe" aparate.
Za njih ima druga ponuda, tipa Samsung ;)

Jedna od tvojih gresaka u razmisljanju je sto na pretplate gledas iskljucivo novcano. Kazes da oni koji ne mogu da priuste vece pretplate od 1000RSD ne treba da uzimaju skupe aparate.

Prvo, zasto "ne treba" da uzimaju skupe telefone? Nije da se ne slazem sa tobom, ali ko sta radi je iskljucivo njihov problem. A kod nas je vrlo poznata pojava da ogroman broj ljudi nosi skupe telefone, mnogo skuplje od ovih Androida, na prepaidu su i vecito nemaju kredita. Siguran sam da skoro svako u svojoj okolini zna za bar jedan takav slucaj. Ne zaboravi da je vecina korisnika jos uvek na prepaidu, mada se ta situacija polako menja.

Drugo, zasto mislis da je cudno da neko ima skup telefon, a da placa malu pretplatu? Neki placaju pretplate od 600-700RSD, zato sto im je dovoljna minutaza i broj poruka koje dobijaju za te novce, i prosto im ne treba vise. Ali zato vole da imaju aktuelne telefone i vrlo rado bi pored razgovora i poruka koristili data servise. Sta u tom slucaju mogu da rade? Recimo da su spremni da plate malo skuplji paket mesecno da bi dobili i data. I sta dobiju? Mizernih 350MB. Za minimalnih 1GB koliko je dovoljno da se komforno koriste ovakvi telefoni, potrebno je platiti mnogo, mnogo vise mesecno.

Vrh Dno