Šta je novo?

[VIP] HTC Magic

Sta se dobija kod drugih operatora za 1000 RSD pretplate?
I ne zaboravi:
Postpaid 60 - gratis 60 MMS = 600 RSD
Postpaid 150 - gratis 150 MMS = 1500 RSD

Znaci jedni paketi su namenjeni za jednu, a drugi za drugu ciljnu grupu.

Poslednja izmena:
Kakve sad to veze ima šta se dobija? Ovo je tema o konkretnom aparatu iz ponude VIP-a.
Daj, oladite glave, jeste vrućina ali ne natežite tenzije stvarima koje nemaju direktne veze sa temom..

Kakve sad to veze ima šta se dobija? Ovo je tema o konkretnom aparatu iz ponude VIP-a.
Daj, oladite glave, jeste vrućina ali ne natežite tenzije stvarima koje nemaju direktne veze sa temom..

Zato sto su se uhvatili za besplatan data i izmisljeni minimum od 1Gb, kao da drugi nesto daju pa je sad ovo sve malo i zanemarljivo.

U svakom slucaju HTC Hero ima noviji OS koji je bolji sto se tice personalizacije, karakteristike su manje vise iste.
Android je nov OS i malo ko ga koristi, tj. niko se jos nije navikao na njega pa ne mozemo ni porediti varijacije OS, a kamoli da govorimo da je zastareo.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da su drugi operateri bolji (nisu), ovde govorimo o VIP-u i nedostatku killer data servisa kakav je neophodan za pravo koriscenje telefona koji sami nude. Korak napred bi bili odvojeni voice i data paketi, gde bi svako mogao sebi da izabere ono sto mu odgovara. Telenor ima nesto sto lici na to u vidu data dopuna, ali su te dopune neprakticne i skupe. Ni jedan operater nije izasao sa pravom ponudom za data orijentisane telefone. No, sve ovo je off-topic, jer ovde je rec o VIP-u.

Ne mozes me ubediti da je 350Mb malo za prenos podataka preko mobilnog aparata.
350Mbx1024x0.04RSD = 14336 RSD.
O cemu mi pricamo, a Postpaid 1800 = 1800 MB, no comment

Neka su aplikacije po 1Mb, to je brate mili 350 aplikacija.
A mogu se download-ovati i preko WiFi-a.

BTW, i Vip ima dodatne data pakete :)

I da ponovim:
U svakom slucaju HTC Hero ima noviji OS koji je bolji sto se tice personalizacije, karakteristike su manje vise iste.
Android je nov OS i malo ko ga koristi, tj. niko se jos nije navikao na njega pa ne mozemo ni porediti varijacije OS-a, a kamoli da govorimo da je zastareo.

Poslednja izmena:
Citat sa sajta (ms) namenjen mobilnim telefonima, za HTC Magic: "ovaj aparat u sebi ima instaliran i najnoviji Android OS verzije 1.5, pod nazivom "Cupcake". Ova verzija operativnog sistema donosi sledeće novitete: virtuelnu tastaturu za kuckanje preko ekrana, mogućnost dodavanja widgeta na početnu stranu, snimanje/upload video klipova (email, chat, youtube), brži pretraživač, glasovna pretraga, stereo bluetooth, brži rad aplikacija i gomilu sitnih poboljšanja".

Ja mozda mesecno potrosim oko 100 din na mobilni telefon ako ne i manje :) Samo sms i razgovor, ostalo ne koristim, ali sam uvek voleo da imam skuplji telefon pa ga nosio po 5 godina :) Mobilni mi najvise sluzi da se javim i da vidim kolko je sati.
Ne volim da kupim krsinu od telefona jer onda najradije ne bi ni nosio telefon.

Ovaj HTC bi uzeo da kosta 300€ ut neku pretplatu od 300 din ali sve preko toga mi je nepotrebno i bilo bi mi bacanje para.

Da ne otvaram novu temu, da li neko zna MTS parametre za GPRS za Android OS?, zvao sam njihovu tehnicku podrsku, ali nema sanse da ih dobijem(bar ne danas).

Ne mozes me ubediti da je 350Mb malo za prenos podataka preko mobilnog aparata.
350Mbx1024x0.04RSD = 14336 RSD.
O cemu mi pricamo, a Postpaid 1800 = 1800 MB, no comment

Neka su aplikacije po 1Mb, to je brate mili 350 aplikacija.
A mogu se download-ovati i preko WiFi-a.

BTW, i Vip ima dodatne data pakete :)

I da ponovim:
Android je nov OS i malo ko ga koristi, tj. niko se jos nije navikao na njega pa ne mozemo ni porediti varijacije OS-a, a kamoli da govorimo da je zastareo.

1. Cisto jedna napomena: tarifiranje prenetih podataka vrsi se zaokruzivanjem na 100kB, tako da tih 350MB ili 1800MB mozete da okacite Vip-u o rep.

2. Cemu toliki MB u pretplati kada Vip (osim na par mesta) nema 3G? Da nema ovog zaokruzivanja iz tacke 1., te "besplatne" MB nikada ne bi ste mogli da potrosite.

3. Android platforma (jos) ne podrzava mnoge aplikacije koje su standard na drugim platformama: npr. Fring, zatim nema potpune sinhronizacije sa M$ Outlook i sl.

4. Google maps: Google nas nije snimio iz satelita, tako da Google Maps kod nas nemaju isti smisao kao u nekim drugim zemljama koje su detaljno pokrivene. Dalje, zbog same Android platforme koja je jos u zacetku, nema mnogo STANDARDNIH alternativa u vidu navigacionog softvera.

Medjutim, i pored svega gore navedenog, mislim da je Vip (sa tarifnim paketima koji ukljucuju neke MB) napravio jedan korak ispred Telenora (koji dere za dodatak MB-a), ali je prvo rekao "Hop!" (MB-i i Android), pa onda skocio (nedostatak 3G).

Ja cu ipak jos sacekati.

Poslednja izmena:
1. Cisto jedna napomena: tarifiranje prenetih podataka vrsi se zaokruzivanjem na 100kB, tako da tih 350MB ili 1800MB mozete da okacite Vip-u o rep.

2. Cemu toliki MB u pretplati kada Vip (osim na par mesta) nema 3G? Da nema ovog zaokruzivanja iz tacke 1., te "besplatne" MB nikada ne bi ste mogli da potrosite.

3. Android platforma (jos) ne podrzava mnoge aplikacije koje su standard na drugim platformama: npr. Fring, zatim nema potpune sinhronizacije sa M$ Outlook i sl.

4. Google maps: Google nas nije snimio iz satelita, tako da Google Maps kod nas nemaju isti smisao kao u nekim drugim zemljama koje su detaljno pokrivene. Dalje, zbog same Android platforme koja je jos u zacetku, nema mnogo STANDARDNIH alternativa u vidu navigacionog softvera.

Medjutim, i pored svega gore navedenog, mislim da je Vip (sa tarifnim paketima koji ukljucuju neke MB) napravio jedan korak ispred Telenora (koji dere za dodatak MB-a), ali je prvo rekao "Hop!" (MB-i i Android), pa onda skocio (nedostatak 3G).

Ja cu ipak jos sacekati.

1. Otkud ti ideja da se u nacionalnom saobracaju zaokruzuje GPRS?
2. Bitno je da su dali Mb, mozes skinuti ali sporije :)
3. Potpuna sinhronizacija se vrsi preko Microsoft Exchange aplikacije
4. Google maps prevashodno sluzi za pozicioniranje

Poslednja izmena:
Gledam na VIP sajtu i nigde ne vidim info da zaokružuju na 100kb. To je postao standard zaokruživanja za postpaid data only kartice kod MTS i Telenora.

Telenor u prepaid data paketima obračunava na 10kb.

Kod klasičnih voice paketa, obračunski interval je 1kb.

S druge strane, 100kb i nije mnogo, jer ja telefon ujutru zakačim na 3G i gasim ga poslepodne/uveče, zavisi od obaveza...

Meni se na Google maps vidi dvorišni nameštaj, a ne automobil u dvorištu i sl, tako da nemam neke zamerke što nas nisu "satelitovali" :)

evo i cena

HTC Magic
Cena u prodaji 42.999 din
Postpaid 60 35.999 din
Postpaid 150 32.999 din
Postpaid 350 29.999 din
Postpaid 900 24.999 din
Postpaid 1800 19.999 din

Cena uključuje PDV.

Nisu ti tacne cene koje si naveo. Prave cene su:

HTC Magic
Cena u prodaji 42.999 din
Postpaid 60 35.999 din
Postpaid 150 32.999 din
Postpaid 350 24.999 din
Postpaid 900 14.999 din
Postpaid 1800 9.999 din

Link: http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/mobilni-telefoni/htc-magic.566.html

POZDRAV

Poslednja izmena:
Bile su tacne dok ih vip nije promenio.

Silom prilika znam da su cene od prvog dana nepromenjene, tj. da su od prvog dana takve kakve su u javnosti i bile sto znaci da info nije tacan. U svakom slucaju, bitno je da smo se nasli, zar ne? ;)

POZDRAV

Nazalost za razliku od Vodafone-a koji ima Beli Magic (Beli mag :)) ViP iskljucivo nudi crni :(

Jos jedna zamerka je to sto telefon pored "default" Engleske lokalizacija ima samo Češku!?!

Doduse, bilo bi nerealno ocekivati Srpsku lokalizaciju za aparat cija prodaja nikako nece biti masovna.

Mene je android malo razočarao, iskreno...

Info jeste tacan. Cene su promenjene nakon par dana.

OK, iako pouzdano znam da nije tako ali nema to vise nikakve veze, zar ne? Sustina teme i nije utvrdjivanje istine sta nije a sta jeste vec jednostavna diskusija o pomenutom uredjaju, kakav je i sta (ne)nudi.

POZDRAV

Mene je android malo razočarao, iskreno...
zbog čega?
Evo dva dana se igram sa HTC Magicom, i jedino što mi smeta jeste virtuelna tastatura, na koju još uvek ne mogu da se naviknem, i koja je sigurno lošija od one na iPhone-u

OK, iako pouzdano znam da nije tako ali nema to vise nikakve veze, zar ne? Sustina teme i nije utvrdjivanje istine sta nije a sta jeste vec jednostavna diskusija o pomenutom uredjaju, kakav je i sta (ne)nudi.

POZDRAV

Cene su iskopirane sa VIP-ovog sajta isti dan kada su ih objavili.

Nisam ja nista izmislio :wave:

Kako da izvedem da mi se Magic ne kači stalno na internet? Postoji li mogućnost da se GPRS jednostavno ugasi ili moram da brišem pristupnu tačku?

imas da skines widget sa kojim mozes on-off internet.

Nazad
Vrh Dno