Šta je novo?

VIP Android izazov 3

Gore i nezanimljivije za android developere. Manji broj i fond za nagrade, spakovano na isto mesto i takmicenje za nove i unapredjene aplikacije.
Bojim se da ce ovo takmicenje iznedriti daleko manji broj aplikacija. No verovatno ce one koje se pojave biti jako dobre :)

Nego nisam imao vremena da citam ni android a kamoli ostale no nemojte mi reci da ce oni koji se prijave za takmicenje za win phone 7 placati onu taksu od 100$ za pristup marketu. To bi tek bila motivacija :)

Dopuna:

Ne bejah lenj :) Ipak su iskusno obezbedili nalog za deploy ovih aplikacija. My bEd.

"Za deployment aplikacija na same uređaje - telefone neophodan je App Hub nalog. Srbija još uvek nije na listi podržanih zemalja u kojima je moguće kreirati ovaj nalog. Vip mobile će svim učesnicima takmičenja čije su aplikacije prihvaćene kao validne od strane Vipa omogućiti besplatno slanje aplikacija na Windows Phone Marketplace kroz naš nalog, a detalji će biti objavljeni na naknadno."

Poslednja izmena:
mmmmmm Bada too
vreme je da se zasuču rukavi i pokrene mozak

Dal da se zahebem i treci put i posaljem nesto :party:

pa dobro svi znamo da je takmičenje nameštaljka, ali lepo je maštati o nagradi :D

pa dobro svi znamo da je takmičenje nameštaljka, ali lepo je maštati o nagradi :D

Nije nameštaljka. Samo žiri ima njima svojstven "ukus". Na osnovu iskustva na Drugom izazovu i analiziranja Prvog, bitno je da se koristi internet. Što veća potrošnja, to bolje. I mape. Mape takođe vole.

Nije nameštaljka. Samo žiri ima njima svojstven "ukus". Na osnovu iskustva na Drugom izazovu i analiziranja Prvog, bitno je da se koristi internet. Što veća potrošnja, to bolje. I mape. Mape takođe vole.

Po meni je Bioskop na prvom jedino bio, ili namesten, ili barem poguran.
Drugi mislim da je bio regularan. Sigurno nije sve bilo po mom ukusu ali nemam utisak da je tu bilo ko koga progurao. Jedino je b92 mislim namerno uskracen za prvo mesto da bi ta glavna nagrada isla u ruke "nezavisnih programera". I mislim da im je to bila ok odluka posto pretpostavljam da su ocekivali da ce ionako uzeti nagradu korisnika i biti kompenzovani tako.

Oko spoecificnog ukusa zirija kao i oko bilo kog ukusa se ne vredi raspravljati. Videli smo da i su i glasovi developera bili prilicno rasprseni tako da svako ima drugo vidjenje sta je njemu najbolje. Kriterijumi, medju kojima je i upotreba interneta su bili poznati tako da se tu nemamo cemu nuditi. Fer je od njih sto je to jasno napisano. A jel misli ko da provajderi promovisu Android i slicne platforme zato sto su toliko zaljubljenici ili zato sto se tako otvara sve vise trziste potrosnje mobilnog interneta ;)

Ne znam da li ce mape biti toliko popularne i na ovom takmicenju posto je google maps u novoj verziji poboljsao kesiranje preko wirelessa za offline upotrebu :) Mozda na badi i wp7, ne znam kako su tamo resene.

Ne znam da li ce mape biti toliko popularne i na ovom takmicenju posto je google maps u novoj verziji poboljsao kesiranje preko wirelessa za offline upotrebu :) Mozda na badi i wp7, ne znam kako su tamo resene.
Ne zelis da znas kako je na badi bilo sta reseno :party:

Ne zelis da znas kako je na badi bilo sta reseno :party:

Hehe to sam shvatio vec :)
Bejah i na onom Bada danu i razgledah posle malo ali dzaba ti bada.
Niti servisa, niti reagovanja na sistemske dogadjaje a treba da se brinem o dealociranju memorije u C++ zarad neke brzine koju niko nece primetiti mi ne treba u zivotu :)
Bada a svakoga, osim za mene ;)

Wp7 je ozbiljnija prica u svakom slucaju. Sad koliko ozbiljna videcemo...

Pozdrav androidashi,

Da li je neko dobio potvrdu o prijavi aplikacije za android izazov3, bilo preko mejla ili barem u vidu nekog prozorceta na kome pise "Uspesna prijava" na samom portalu za prijavu aplikacije?

Kada sam sa timom popunjavao prijavu, bila je jedna skromna forma, koju kad popunis, nemas vise pravo izmene niti naslova, niti opisa. Malo je bilo nejasno i kome ce se VIP obratiti, da li prvom u navedenoj listi clanova ili onom ko se registrovao na njihovom sajtu i sa cijeg smo naloga popunili prijavu.

Proso je rok prijave, jos nemamo nikakvu potvrdu. s obzirom na link vidim da ima mnogo vise aplikacija nego samih programera, pa sumnjam da ima i duplih prijava jer je sam sistem za prijavu (barem nama) malo nejasan

Hvala unapred

Pozdrav androidashi,

Da li je neko dobio potvrdu o prijavi aplikacije za android izazov3, bilo preko mejla ili barem u vidu nekog prozorceta na kome pise "Uspesna prijava" na samom portalu za prijavu aplikacije?

Kada sam sa timom popunjavao prijavu, bila je jedna skromna forma, koju kad popunis, nemas vise pravo izmene niti naslova, niti opisa. Malo je bilo nejasno i kome ce se VIP obratiti, da li prvom u navedenoj listi clanova ili onom ko se registrovao na njihovom sajtu i sa cijeg smo naloga popunili prijavu.

Proso je rok prijave, jos nemamo nikakvu potvrdu. s obzirom na link vidim da ima mnogo vise aplikacija nego samih programera, pa sumnjam da ima i duplih prijava jer je sam sistem za prijavu (barem nama) malo nejasan

Hvala unapred

Nije niko ni dobio potvrdu. Niste verovatno ucestvovali na prethodnim pa zato ne znate da ni do sada nisu slali (dobro nam dosli :) )

Znaci nece ti se ni javljati oni nista nego do kraja mesece opet posetis formu i posaljes aplikaciju i izglede ekrana i sta stignes sve.
Jedino ako ces da iskoristis ovu novu mogucnost da im se najavis da bi isao kod njih da isprobavas aplikaciju na telefonima njihovim. To ne znam kako tacno ide.

Sistem za prijavu je bas skroman ali nije nesto nejasan. Odnos broja aplikacija i programera ne ukazuje na taj problem vec da su programeri prijavljivali vise aplikacija ili istu aplikaciju za vise platformi (mislim da to sabiraju isto kao da su razlicite aplikacije) (ili i vise istih aplikacija na vise platformi)
Iz iskustva ako se pojavi trecina implementiranih bice dosta ostalo ce ostati na prijavi.
Od toga ce, po mojoj proceni, biti u grupi smrti Android a 1/3 za badu i wp7.

Vip-ovci kad nesto i kontaktiraju mailom, kasnije, nekad je stizalo svima a nekad onome ko je otvorio nalog valjda (citaj meni). Tako su me i zvali na mob kad je to neko potpisivanje ugovora. Smor je verovatno kad je veci tim zato sto moraju svi da dodju zajedno da poptpisu...

Aj dobrodosao jos jednom pa pitaj ako te sta jos buni.

Nazad
Vrh Dno