I tako nam se zavrsi jos jedan VIP Izazov

arty:
Ucestvovao sam kao i na proslom takmicenju i ponovo nisam osvojio nista (kao i na proslom takmicenju)... smmmmrc

No, ovog puta sam mnogo zadovoljniji rezultatima, te srecnim dobitnicima/pobednicima cestitam; mada i dalje ne razumem (ali jednostavno ne razumem) po kojim kriterijumima su izabrane neke pobednicke aplikacije. Ne kazem ja da je moja savrsena... konkurencija je bila vrlo jaka i ovoga puta nemam zamerki - kao prosli put gde sam tehnicki gledano oduvao sve i za to dobio na gurku Tattoo
Informacije:
Ovo je ono sto se u sportu zove grupa smrti. Organizatori su trebali da spoje ovu kategoriju sa kategorijom "Komercijalni servisi", pogotovu kada su videli da je pristiglo 30+ aplikacija za informacije, a samo 6 za servise. Medjutim kako nam je organizator danas rekao (za te dve grupe), imali su srece oni koji su naboli kategoriju sa manje entry-ja - da stvarno su nam to rekli
Pobednicka aplikacija -
Vipovanje... WTF? Cemu ovo sluzi? Komentari na marketu su da ispucava Force close tu i tamo.
B92 i
Red Letenja - VRH! Svaka cast za ove dve. Predpostavljam da je B92 radjen u saradnji sa tom kucom. Obe aplikacije vuku podatke sa neta, sa dozvolom "domacina", nema kradje podataka kao pobednicka aplikacija sa prethodnog takmicenja. U ovoj kategoriji bih izdvojio jos Ćiriloid i TV Vodic (koji palim 5x dnevno i prava je steta sto nije uzeo barem neku nagradu).
Komercijalni servisi:
Moj apsolutni favorit je bio Mala Biblioteka - svaka cast. Berza i Taxi su isto kul. Tako da ovde nemam neke zamerke, samo bih malo izmesao ova tri pobednika drugacijim redosledom.
Zabava:
Mislio sam da RPG pobedjuje 100%... ako se neko pita zasto - zbog komplexnosti + zabave, dok mi Assault sadrzi samo zabavu. Ali ono sto je kriminal jeste Shaker (nista licno autoru

). Shaker je aplikacija koja se pravi za 2 dana, od cega vam dan i po ode na unos sadrzaja. Pogledajte sta ima jos u toj kategoriji - Velemajstor. Covek je razvio sah... ej bre

A pobedila ga je aplikacija koja izcrtava jednu listu na ekranu i kad kliknes na item dobijes jos jedan ekran sa textom i slikom

Ovde je ziri hteo verovatno da razbije monotoniju da ne pobedjuju samo igre, pa je ubacio Shaker na sam vrh. Btw, mislim da bi autoru aplikacije Pipaj trebalo zabraniti da pise programe do kraja zivota i cudi me kako ga VIP nije diskvalifikovao (Petra nam je danas pricala kako su sve aplikacije ultra kvalitetne i imaju extra UI

).
Najbolja unapredjena aplikacija:
Klasicno izvlacenje za kradju u prvom "izazovu". Nemam zamerke, pobedili su oni koji su trebali da se nadju umesto Kradjoskopa.
Jos jednom bih cestitao pobednicima, a i ovim ostalim mojim favoritima koji nisu osvojili nista

Mislim da smo ovoga puta dobili mnogo vise upotrebljivih aplikacija nego na prvom izazovu.
Puno srece svima za one glavne nagrade :eyebrows: