Šta je novo?

VIP Android Izazov 2.0 - Domace aplikacije, epizoda 2

Stigao mi poziv za dodelu nagrada za izazov. Prosle godine su pozive dobili (ako se ne varam) oni koji su osvojili neku od glavnih nagrada. Jesu i ovaj put tako uradili ili smo svi dobili pozivnice?

Da iznenadila nas ove godine. Em poslali svima, em ih nismo ocekivali ovako rano :)
Manje aplikacija ima nego sto su ocekivali pa stigli da ih pretrce brzo.

U cimu je fora sa jednom osobom po pozivnici. Mislim meni je prijavljena jos samo moja zena u timu koja se borili sa podacima a ona ionako ne bi isla tamo.
Nego se cudim kako vi sto vas ima dvoje troje ravnopravno u timu? Ide jedan po slucajnom izboru :)

Bacih pogled na ono ko je u kojoj grupi i drago mi je sto nisam slao nijednu aplikaciju u grupu gde je "Mala biblioteka" isto tako mi nije drago sto sam slao vecinu u grupu Informacije gde su "Red Letenja" i B92. Mada koliko sma omasio u procenama prosli put ko zna ko ce sada podobijati nagrade :)

Tim pre sto ste vecina vas stipsa ( :D ) stavili aplikacije da rade tek od 1.6 pa nisam mogao ni da ih isprobam. Tj mogao sam na Tatoo-u kod zene ali koriscenje ekrana na njemu mi jako lose utice na nervno stanje pa nisam :)

Takodje mi je "drago" sto nisu Beodroid i meni konkurentski BeoGsp nisu konkurisali za unapredjenje. Realno su ih doterali prvi put toliko da nisu imali mnogo prostora za unapredjenje a verovatno su se sa razlogom smorili kako su prosli na prvom izazovu. *** bili moji favoriti na proslom izazovu.

Kolege srecno pa ko dobio, ko izgubio, dugorocno cemo svi dobiti.
Firme su prosto gladne za komercijlanim android/pda aplikacijama :)

Pozdrav kolege,
evo da i ja predstavim moju igru Assault Lite koja konkurise u kategoriji "Zabava":

Assault Lite je besplatna verzija igre "Asault". 2D pucacka igra u retro stilu ali nije klasican top down shooter. U ulozi ste vojnika koji treba da osvoji sve neprijateljske zastave u toku misije. U toku igre cete nailaziti i na borbena vozila koja ce vam olaksati postizanje cilja. Igra radi na Android OS verzijama od 1.5 do 2.2 (testirano). Vise informacija o igri na sajtu http://funfactor.mobi

Pozdrav svima i vidimo se 23. septembra

QR code:
assault_lite_qr_code.png

Screenshot:
screen_03.Png

Bil' neko mogao da obavesti ko su dobitnici i kako je bilo.. Ako vas nisu obavezali na ćutnju il tako nešto (Ako jeste može i privatnom porukom :p).

Opa, 2x Joe :) Čestitam!

Poslednja izmena:
Evo i ja zelim ovom prilikom da se zahvalim forumasima koji su dali lepe komentare na android marketu za moju igru sa 5 zvezdica :wave:

Kao sto mozete videti na VIP-ovom sajtu i moja igra "Assault Lite" je pobednik u kategoriji "Zabava" :)

I tako nam se zavrsi jos jedan VIP Izazov :party:

Ucestvovao sam kao i na proslom takmicenju i ponovo nisam osvojio nista (kao i na proslom takmicenju)... smmmmrc :) No, ovog puta sam mnogo zadovoljniji rezultatima, te srecnim dobitnicima/pobednicima cestitam; mada i dalje ne razumem (ali jednostavno ne razumem) po kojim kriterijumima su izabrane neke pobednicke aplikacije. Ne kazem ja da je moja savrsena... konkurencija je bila vrlo jaka i ovoga puta nemam zamerki - kao prosli put gde sam tehnicki gledano oduvao sve i za to dobio na gurku Tattoo :)

Informacije:

Ovo je ono sto se u sportu zove grupa smrti. Organizatori su trebali da spoje ovu kategoriju sa kategorijom "Komercijalni servisi", pogotovu kada su videli da je pristiglo 30+ aplikacija za informacije, a samo 6 za servise. Medjutim kako nam je organizator danas rekao (za te dve grupe), imali su srece oni koji su naboli kategoriju sa manje entry-ja - da stvarno su nam to rekli :)

Pobednicka aplikacija - Vipovanje... WTF? Cemu ovo sluzi? Komentari na marketu su da ispucava Force close tu i tamo. B92 i Red Letenja - VRH! Svaka cast za ove dve. Predpostavljam da je B92 radjen u saradnji sa tom kucom. Obe aplikacije vuku podatke sa neta, sa dozvolom "domacina", nema kradje podataka kao pobednicka aplikacija sa prethodnog takmicenja. U ovoj kategoriji bih izdvojio jos Ćiriloid i TV Vodic (koji palim 5x dnevno i prava je steta sto nije uzeo barem neku nagradu).

Komercijalni servisi:

Moj apsolutni favorit je bio Mala Biblioteka - svaka cast. Berza i Taxi su isto kul. Tako da ovde nemam neke zamerke, samo bih malo izmesao ova tri pobednika drugacijim redosledom.

Zabava:

Mislio sam da RPG pobedjuje 100%... ako se neko pita zasto - zbog komplexnosti + zabave, dok mi Assault sadrzi samo zabavu. Ali ono sto je kriminal jeste Shaker (nista licno autoru:)). Shaker je aplikacija koja se pravi za 2 dana, od cega vam dan i po ode na unos sadrzaja. Pogledajte sta ima jos u toj kategoriji - Velemajstor. Covek je razvio sah... ej bre :) A pobedila ga je aplikacija koja izcrtava jednu listu na ekranu i kad kliknes na item dobijes jos jedan ekran sa textom i slikom :) Ovde je ziri hteo verovatno da razbije monotoniju da ne pobedjuju samo igre, pa je ubacio Shaker na sam vrh. Btw, mislim da bi autoru aplikacije Pipaj trebalo zabraniti da pise programe do kraja zivota i cudi me kako ga VIP nije diskvalifikovao (Petra nam je danas pricala kako su sve aplikacije ultra kvalitetne i imaju extra UI:)).

Najbolja unapredjena aplikacija:

Klasicno izvlacenje za kradju u prvom "izazovu". Nemam zamerke, pobedili su oni koji su trebali da se nadju umesto Kradjoskopa.

Jos jednom bih cestitao pobednicima, a i ovim ostalim mojim favoritima koji nisu osvojili nista :) Mislim da smo ovoga puta dobili mnogo vise upotrebljivih aplikacija nego na prvom izazovu.

Puno srece svima za one glavne nagrade :eyebrows:

Evo i ja zelim ovom prilikom da se zahvalim forumasima koji su dali lepe komentare na android marketu za moju igru sa 5 zvezdica :wave:

Kao sto mozete videti na VIP-ovom sajtu i moja igra "Assault Lite" je pobednik u kategoriji "Zabava" :)
Posto je ovo demo, postoji li full verzija za Android i kako doci do nje (legalnim putem)?

Cestitam na pobedi... igra je vrh, iako mi se malo vise svidja RPG izazov :D

Posto je ovo demo, postoji li full verzija za Android i kako doci do nje (legalnim putem)?

Hvala Patton na lepim komentarima. Sto se tice full verzije ona se za sad moze samo kupiti u zemljama podrzanim na android marketu (USA, Nemacka, UK, ...) ali cu se potruditi (u dogovoru s VIP-om najverovatnije) da je obezbedim besplatno za srpsko trziste (a nadam se i za trzista u okruzenju). Moramo samo sacekati da prodje drugi krug VIP izazova.

Probaj da se dogovoriš sa VIPom da distribuiraju na svojim telefonima. ;)

Ja sam isprobao par aplikacija sa ovog takmičenja, B92 i red letenja stvarno odlične, mada od ove druge ja nemam koristi. :( Na telefonu su mi još važni brojevi, tv vodič, berza, beogsp (mada čini mi se da je ovo sa prošlog izazova). Vipovanje instalirao i zaglavila, a još je trebalo da se registrujem, pa sam deinstalirao.
Igre nisam isprobavao.
Šejker sam deinstalirao, stvarno je siromašan, malu biblioteku isto, mada nije autor kriv što i nemamo neki izbor u gradu.

Pocelo je glasanje, potrebno je skinuti "Android Vip Glasanje", mogu da glasaju samo androidi sa Vipovim karticama

hehehe em ne mogu da glasam za sebe za nagradu programera, em moram da imam vip broj (koji nemam) za nagradu korisnika... vrh! :D ajd pa sretno svima!

Ja necu glasati za neku koja je vec dobila nagradu. Ima dosta aplikacija koje su zasluzile da budu nagradjene, a nisu (izesh ga, kad ima vise od 12 dobrih aplikacija). Cak i bez tih 12 nagradjenih mislim da cu da se pomucim da odaberem :).

Ja necu glasati za neku koja je vec dobila nagradu. Ima dosta aplikacija koje su zasluzile da budu nagradjene, a nisu (izesh ga, kad ima vise od 12 dobrih aplikacija). Cak i bez tih 12 nagradjenih mislim da cu da se pomucim da odaberem :).

smrc :(
salu na stranu, ne bismo trebali komentarisati ko ce za koga glasati do 15. oktobra. Posle toga mozemo cisto informativno da kazemo kome smo dali svoj glas i zbog cega.

@dachans :D Slazem se. Pitam se oce li rezultati glasanja biti javni, to jest oce li se znati kolko je ko dobio glasova. To bi bilo zanimljivo videti :).

Drage kolege hteo bih da vas obavestim o jednom neprijatnom komentaru na mojoj igri na android marketu. Jos uvek ne mogu da verujem da neko moze biti toliko maliciozan. Meni je jasno da je jos uvek u toku glasanje korisnika na Vip android Izozovu 2.0 ali uspeh se ne postize gazenjem drugih kolega. Verujem da ce se i mnogima od vas uskoro desiti slicna stvar pa da vas upozorim na vreme:
Naime ovako glasi komentar sa ostavljenom jednom zvezdicom:

Lep meni i uvodi, ali grafika u igri je ocajna... - Vladan :mad:

Meni je potpuno razumljivo da se moja igra ne svidja svima, ali mi nije razumljivo dati jednu zvezdicu koja se obicno daje kad aplikacija ima mnogo bug-ova ili uopste ne radi. Igra inace ima skoro 5000 download-a (vecinom su to download-i iz inostranstva) i ni jedan prijavljen bug!
Svi se trudimo da napravimo neki proboj na inostrano trziste i veoma sam zahvalan mnogim ljudima sa foruma koji pomazu u tome davanjem lepih komentara i 5 zvezdica. I ja sam pod razlicitim nalozima davao 5 zvezdica i ostavljao lep komentar na velikom broju domacih aplikacija.
Jako sam neprijatno iznenadjen da neko moze da razmislja u stilu "Da komsiji crkne krava"
Sta vi mislite o tome?

Slazem se da je to glupo i nekad bez rezona. Ja sam sa tastaturom imao situacija da mi ljudi daju jednu zvezdicu sa komentarom da ne radi, a u stvari ne poznaju svoj telefon dovoljno dobro da bi skontali kako treba da se aktivira tastatura. Od toga ne mozes pobeci nikako, pogotovo sto si napravio igru, koje su generalno i na racunarima i na telefonima najtrazeniji tip softvera, pa prema tome i privlace veliki broj ljudi, medju kojima se uvek mora naci i procenat onih koji su, kako si sam rekao, "maliciozni". A opet, s druge strane, mozda mu se igra zaista i ne svidja pa stoga takva ocena, ali to je misljenje jednog a imas ih 5000. :D

Drage kolege... blabla...
Sta vi mislite o tome?
Vidi se da si nov na marketu? :D

Ne treba uopste da te brinu te gluposti od komentara. Ja kada sam uradio Spacetracks, dobio sam rate 1 i komentar da ne radi na Motoroli Milestone - fer i posteno. Medjutim, onda su krenuli da se redjaju Motorola korisnici i da dele keceve ko blesavi sa komentarom, zamisli kojim - ne radi na Motoroli Milestone. I pored toga sto u komentarima 20 puta pise da ne radi i dalje su se javljali Motorola korisnici sa losim rejtovima i to je trajalo mesec dana dok nisam uz pomoc jednog (normalnog) korisnika nasao u cemu je problem i bug popravio. Sada posle 6 meseci se zale ljudi da im je igra preteska i da ju je nemoguce preci; a ja sam je savladao za jedno 2-3 sata celu.

Korisnici su cudo, a pogotovu oni koji ovako jadnim flejmom pokusavaju da naude tvojoj igri. Imas 5000+ download-a posle mesec dana, to je ono sto se racuna i sto treba da te greje; pusti ti nagrade sa konkursa (jer je moguce da ce se glavne nagrade dodeljivati ovako (procitati par poslednjih strana teme)) i koncentrisi se da tu tvoju aplikaciju prodajes preko ili da nadjes nekog publishera.

Vrh Dno