Šta je novo?

VIP Android Izazov 2.0 - Domace aplikacije, epizoda 2

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Verujem da ce ovih dana krenuti lavina domacih aplikacija na Android marketu.

Ko god naleti na neku novu domacu aplikaciju, nek postavi ovde description i QR kode, da ih imamo na jednom mestu izlistane, nesto slicno OVOM threadu

Poslednja izmena:
Aplikacije za vip takmičenje će te najjednostavnije naći kucanjem "vip srbija" u android market, sve aplikacije su bile obavezne da spomenu ove dve reči u opisu.

Evo da dodam i svoje čedo

Velemajstor

Jednom rečju šah. Podržava pet nivoa težine. Ako imate neke sugestije i zamerke. Slobodno se obratite (ne znam da li je to offtopic)

img.php

Slike:

screenshot2wqy.png

screenshot1wgp.png

Evo i mojih programa. sto starih azuriranih, to novih.
Ima ih vise pa evo link samo:
http://www.cyrket.com/search?market=android&account=android.co.rs

Probao sam Bubjeve i Velemajstora od ovih gore i dobro su uradjeni.
Sah sam igrao malo dok nije poceo da me razbija pa sam batalio dok se ne smirim ;)
Care kod saha meni samo fali mogucnost da vidim koji je zadnji potez odigrao. Proleti mi pa se posle ubijem gledajuci po tabli sta je pomerio :)
Bilo da stavis standardne oznake za potez bilo sta drugo da smislis.

Berzu ne mogu da pokrenem a red letenja mi ne pronalazi na marketu. Verovatno je to zbog mog Galaxy-ja na 1.5 verziji a ne zbog programa. I znam da je na izazovu bio uslov da radi na telefonima od verzije 1.6 ali ako ne koristite neke novije apije pokazite malo kolegijalnosti prema nama koji cemo pre promeniti telefon nego dobiti updejt ;)

Ima dosta dobrih programa prijavljenih. Azuriracu uskoro svoju verziju programa "Android srbija" kako bi se lakse doslo do njih. Medjutim nakon one vesti od 233 prijavljenih aplikacija ocekivao sam dosta vise realizovanih programa, ili ih ja jos nisam nasao. Do sada sam video 20-30 plafon. Mozda je i leto sprecilo ljude da realizuju ideje. Zimi se ima vise slobodnog vremena :)

znanje kod programskog jezika je potrebno da se napravi neka aplikacija?

znanje kod programskog jezika je potrebno da se napravi neka aplikacija?

Java programski jezik je prirodno okruzenje za pisanje android aplikacija (iako to na android i nije prava java ali sa gledista programera recimo da jeste :) )

Mislim da prave ljudi i u nekim drugim jezicima/skriptovima aplikacije za android ali to je egzotika kojom se ja nisam bavio. Ako si zainteresovan za ulazak u android programiranje ovo http://developer.android.com/index.html ti je verovatno najbolje mesto za pocetak. Uz pojedine forume koje ne bih reklamirao ovde gde moze naci razne primere i odgovore na pitanja "kako ovo?".

Red Letenja

Prikaz dolaznih i odlaznih letova sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

Aplikacija razvijena za Android izazov VIP Srbija.

screen
screen

Download: Link

Taxi Srbija

Pozovite TAXI lako i brzo sa ovom aplikacijom! U sledećoj verziji podrška i za mnoge druge gradove u Srbiji!

Download

Mapko

Mapko je urađen za VIP Android izazov 2.0. Omogućava vam da na lak i zanimljiv način pronađete znamenitosti nekog grada u Srbiji (za sada Kragujevac i Beograd). Izborom znamenitosti, dobijate iscrtanu putanju od nje do mesta gde se nalazite. Osim toga možete da pogledate njen istorijat, galeriju fotografija...

109704-1.jpg
109704-2.jpg

Download: Link

MojaBerza

Svrha ove aplikacije jeste da korisniku omogući što lakši pristup informacijama o berzi
i što lakši uvid u korisnikov portfelj. Aplikacija još donosi korisniku lak način komunikacije sa brokerom po pitanju izdavanja naloga. Vip Srbija

110426-1.jpg
110426-2.jpg

Poslednja izmena:
Zanimljiva ideja, ali batali smajlije, neozbiljno izgleda.

@cubrovic Da u pravu si i meni se desavalo da ne znam sta je igrao, videcu da to sredim.

Evo još jedne moje:

Taxi!
img.php

Aplikacija detektuje Vašu lokaciju i prikazuje taksije iz pet najbližih gradova. Podržani su sledeći gradovi: Beograd, Novi Sad, Priština, Niš, Kragujevac, Subotica, Leskovac, Zrenjanin, Smederevo, Pančevo, Kruševac, Čačak, Valjevo, Kraljevo, Zaječar, Šabac, Vranje, Sombor i Užice.

Za lokaciju koristi mrežu, tako da ne morate da čekate da fiksira GPS poziciju. Podržava pozive i SMS poruke.

oqaaadjyy8uc8ftuoi24e5s.png

ogaaajnxbt5p6p3fh18udbf.png

@defufna

Neće da mi nađe tvoj program na marketu, skenirao Barcode Scannerom i uopšte ga nema.

@trenje hm meni nađe, koji telefon imas ? Ako je neki sa Android 1.5 moguće da sam slučajno stavio da je 1.6 minimum. Videću da sredim pošto mi ne treba 1.6

Hm, skroz sam zbunjen, drugu na milestone-u na 2.1 radi.. Da li si u Srbiji trenutno ? Ogranicio sam da se moze skinuti samo iz Srbije. Ako trazis Taxi! (meni je druga na listi) ili Vip Srbija u marketu jel se pojavljuje? Hvala na ovoj asistenciji :)

U Srbiji sam, druže, uopšte ne vidim tvoju kada tražim Taxi! :)

Ne vidim je ni ja, Nexus, Froyo.

Ja vidim, a evo sad se i "Taxi!" pojavio na marketu. :)

Svašta, ali ja baš ništa nisam uradio :) Sve u svemu hvala puno na pomoći. Evo i poslednje moje aplikacije ;)

Pedometar

Aplikacija Pedometar omogućava merenje pređenih koraka. Za merenje koristi akcelerometar. Podržava režim održavanja tempa/brzine.

img.php

Slike:

pedometar3.png

pedometar2.png

defufna probao sam ranije tvoju aplikaciju, samo je broj telefona za Naš Taxi (NS), koji jedini koristim, stavljen mobilni (+381653003000), a ne fixni (+38121300300).

od 233 aplikacije samo ovoliko malo , nemoguce da je to to?

Defufna mozes li pedometar okaciti na neki free host tipa megaupload da skinem posto nemam net na fonu trenutno?

Hvala.

Nazad
Vrh Dno