Šta je novo?

Vidi sta sam nasao u ostavi..

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
.. i jos uvek radi:

Prilozi

• retro.jpg
    retro.jpg
    113.1 KB · Pregleda: 602
Vreme mnogo brzo prolazi..........[emoji17]

Meni je prvi kontakt sa kompjuterima bio komšijin Spectrum,i posle je starijem bratu i meni trebalo par meseci da iskukamo c-64. [emoji2]

Ne računam "konzole" koje su bile aktuelne malo pre toga i uglavnom dostupne samo drugarima koji su imali babu u Austriji. [emoji2]

Sada sam pogledao i moju. Nisam nista nasao kao ti, gde je tu pravda? 😀

Elem, mene je mimoisao Mac talas tako da nisam sentimentalno vezan za njih, ali mogu da razumem i pozdravljam interesovanje svakako. 🙂

Kupio sam ga pre 15 godina, za nekih 20 DEM... i radio je jedno vreme kao stoni sat u cosku kncelarije. Onde smo se preselili, pa nisam nasao mesta za njega. Proslog mesece je bilo nekog tumbanja u firmi pa smo pronasli kutak gde da ga smestimo. Diskete su i dalje citave i rade!!!

Ugasim sat pre nego što zaključam kancelariju. 🙂
Problem je sto je toliko spor da ne može sekunde iscrava u realnom vremenu.

Hmm, a da li si probao da pozatvaraš sve prozore, isključiš i uključiš? A, ne, nije to taj OS... 🙂

Uzgred, na temu Apple-a, evo kako mi je stigao monitor za MAC LC II:
12771495_10208701671124167_6915387614798579114_o.jpg
Momak koji je poslao je lepo zapakovao, ali nije obeležio paket kao lomljiv, što je AKS-u bilo dovoljno da, pošto jel'te, nije lomljiv, istumba paket i dostavi mi ovako. A pošto nije pisalo da je lomljivo, nisam imao živaca da se upuštam sa njima u rasprave jesi-nisam... Ono što sam uradio je da sam rešio 3D puzlu i napravio ovo:
Monitor.JPG
Nije savršeno, ali nije loše, s obzirom kako je bilo...

Nije to samo trud, zanemarujete iskustvo.

.. i jos uvek radi:

kako ja nisam nasao? 😀

nadji neki bolji software. jeste Mac bio vugno ali ne bas toliko da ne moze da ispise sekunde... 😉

Pitam se sta li su radili sa tim paketom kada su tako polomili plastiku.
Ja kad sam pre par meseci lupao CRT monitore, retko na kom sam tu zadnju plastiku uspeo da polomim.

da mi je znati gde radis ili koji ti je posao... "Ja kad sam pre par meseci lupao CRT monitore"... City Exprsu? 😀

btw
svaka cast zzarko ne strpljenju!

---
@yooyo inace prava vrednost tog Mac-a iz 1984. bi bila da se ukaze mladim narastajima (kolegama iz kancelarije) da mi i dalje racunare koristimo kao pisace masine - potpuno isto kao i 1984. (btw2 znam da to nije model iz 1984. ali jeste funkcionalno isti kao model iz 1984. tako da poenta stoji); bolje umesto sto se demonstrira sat na tom racunaru...

Poslednja izmena:
Pa dajte programe koje bi zeleli da vidite.

^
kako ces ih snimiti na disketu?
jel taj mac ima super drive?

Imam interni i externi floppy. Mora da postoji način da se neki floppy iskoristi i snime programi. Možda na Amigi sa emulatorom?

koji je to tacno model Mac-a?

Prvi Mac racunari su imali flopy sa promeljivom brizinom rotacije flopyja, nesto sto je bilo specificno za Mac racunare.
Nisam siguran, mislim da neki Mac emulatori na Atariju mogu da citaju ove diskove.

u svakom slucaju ako tvoj mac ima: https://en.wikipedia.org/wiki/SuperDrive onda moze da cita MS-DOS (FAT) diskete i problem je resen 🙂 (taman bi mogao i meni da iskopiras par disketa O🙂)

da mi je znati gde radis ili koji ti je posao... "Ja kad sam pre par meseci lupao CRT monitore"... City Exprsu? 😀

Honorarno u filmskoj industriji. 🙂

CRT sam trebao da polupam u svrhe nekog spota, za neki levi heavy metal band iz Loznice. Stavise CRT-ovi su bili samo jedne od zrtava...

Za posao u kurirskim sluzbama ocigledno nisam dovoljno dobar, jer moji CRT-ovi nisu tako pucali ni posle padova sa 1.5m.

^
LOL :d

@yoyoo jedino ako je taj externi disk SuperDrive inace tesko ces ubaciti bilo sta od softwarea na taj racunar. Eventualno preko SCSI harddiska (ako ti treba driver za HDD, ja ga imam).
Ja imam SCSI disk ali nemam 25pin>50 pin externi kabl...

Poslednja izmena:
zzarko je bas dobro zakrpio ovaj monitor, nadam se da je elektronika i CRT prezivela tumbanje.

zzarko je bas dobro zakrpio ovaj monitor, nadam se da je elektronika i CRT prezivela tumbanje.
Pa, bilo je oko sat i po posla za lepljenje/sklapanje, čemu je prethodilo oko sat i po vremena čišćenja/pranja računara i montora. CRT i elektronika su nekim čudom ostali čitavi (još jedan razlog zašto nisam zvao AKS da se žalim) i monitor lepo radi.

Dobro da je na kraju sve ispravno, da te posluzi puno godina. 🙂

U mojoj ostavi: C64/disk/cassette; Amiga 500;Super Nintendo, Sega MD2, Nintendo 64, Sega Dreamcast (3 kom - moja omiljena konzola). Ima još ali novijih uređaja. Ima i jedan PC AMD486DX4 - 120MHz/32MB EDO/3DFx Voodoo 2 - ko zna o čemu je reč znaće da ceni

Nazad
Vrh Dno