Šta je novo?

Video nadzor preko WEBkamere još jednom.

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Još jedna tema, treba mi savet, listao sam forum, ali su sve teme stare preko godinu i po i više.

Par puta sam nalazio tragove da mi neko nešto radio oko brave na radnji u kojoj radim.
Hteo bih sledeće. Da povežem web kamericu na produžni USB,da je zamaskiram u izlogu,i ako treba kupio bih i neku bolju od ovog mog krša, i da snimam na HDD, možda i ne sve, nego recimo snapshot svakih 5 sekundi i slično.

Da li zna neko neki takav programčić koji će da vrši posao.

H264WebCam

H264WebCam.
Taj sam koristio u slicne svrhe ,radi odlicno..imas tamo svasta nesto od podesavanja i za vise kamera,mozes da ga setujes da aktivira snimanje samo na pokrete[kao i senzitinvost pokreta] (recimo,prolazi macka ulicom u 03.47h u jutro,on ce krenuti da snima,a njihanje lisca i zbunja iza macke nece(ukoliko je mirno,tj,ukoliko niko ne prolazi)..ima jos puno korisnih opcija,mozes da napravis server i da ostavis da ti tako snima ispred kuce,a ti odes u Australiju i zakacis se preko servera i gledas sta ti se desava ispred kuce..isto tako mozes da mu kazes(ukoliko nisi ispred PCa)da ti na mail (GPRSom)posalje svih 10 snapshots koje kreira,onako u slide modu u toku nekoliko sekundi,pa ako ti se neko muva ispred,dobices na mail uzastopnih 10 slika,u pokretu.Naravno,mozes mu podesavati i vreme sminanja na min.1min do ne secam se koliko max.
Probao sam vise slicnih programa,ovaj je No1.

btw,sto se tice duzine USB produznog,ako je u pitanju obicna web kamerica,kod mene je bila latenca u videu,tako da taj produzni USB moze,ali sto kraci i ne ono kao nastavljanje,produzni USB,pa jos 1 produzni USB,vec mora kraci produzni+kamerica na njega i radi sve.
Imam Logitech QuickCam Connect,znaci nije krs,iz tog domena,spada u srednju klasu.

Poslednja izmena:
Hvcala obojici, videcu sad za vikend da probam malo. ..

Pitanje za web kamere koje bih upravo hteo da koristim za nadzor - vidim da se cesto pominje kod opisa ovih modernih web kamera ta rezolucija od 1.3Mpixela, a uvek se za snimanje videa pominje mod 640x480 30fps. Da li to znaci da te kamere mogu da snimaju i u 1.3MPixela, ali npr. u 15 i 10 fps, pa zato ta opcija ne stavlja u prvi plan?

POZ

A zar vam nisu prevelike web kamere za nadzor?
Ima onih namenskih mini cmos kamerica (2-3cm duzina i sirina), jedino ne znam kakva im je slika.

A zar vam nisu prevelike web kamere za nadzor?
Ima onih namenskih mini cmos kamerica (2-3cm duzina i sirina), jedino ne znam kakva im je slika.

Nije problem kvalitet slike nego petljancija da se sve to namesti.

Generalno morao bi da imaš neku TV karticu kako bi nakačio kameru na video ulaz iste, par metara kabla, par konektora i ispravljač za napajanje kamere. Ovako samo bocneš kameru u USB.

Video sam na internetu da ima i bezicnih. U pravu si, jeste komplikovanije zbog tv kartice i sigurno bi izaslo skuplje nego webcam.

Ja sam za video nadzor preko web camere koristio MSI StarCam kao i njen software. Vrlo je jednostavan. Kamera ima senzor pokreta pa sam je ja podesio da kad god se nešto pomeri, u zoni koju označim, da uradi 3 uzastopne slike i pošalje mi na eksterni mail. Može čak i da se ostavi uključen komp gde se nalaziš i da ti email klijent alarmira stizanje mailova. Ovo je mnogo bolje od klasičnog video nadzora (koji msi software isto radi) jer ne moraš biti kraj ekrana računara gde vršiš video nadzor plus imaš dokazne fotografije. Kamera ima i nightvision tako da radi i u totalnom mraku.

Ja sam za video nadzor preko web camere koristio MSI StarCam kao i njen software. Vrlo je jednostavan. Kamera ima senzor pokreta pa sam je ja podesio da kad god se nešto pomeri, u zoni koju označim, da uradi 3 uzastopne slike i pošalje mi na eksterni mail.

Nema kamera senzor pokreta nego je to mogućnost software koji dobijaš uz nju. Tačnije, da ne otkrivam toplu vodu, sam software uporedjuje slike sa kamere i ako se pojavi promena u slici aktivira izabranu akciju (pokreće snimanje, pravi slikice...

а колико би отприлике најдуже могло кабла да се стави од рачунара до камерице?

Problem predstavlja što se kamerica napaja preko USB porta, ali ima i USB kablova koji to rešavaju... mislim da sam u BG-u video kabl sa kojim bi mogla da ide do 25m.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno