Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Pozdrav za forumase. Obzirom da imamo problem sa parkingom, odlucio sam na fasadu 13m visine da stavim kameru. Povrsina parkinga je oko 30m udaljenosti najveca.
Idem sa varijantom bez snimaca, sa SD karticom.
Dobio sam u ponudi:

Dahua SD49225GB-HNR (2 MP, 25× PTZ) 500e
Dahua SD49425GB-HNR (4 MP, 25× PTZ) 700e
Dahua P5D-5F-PV (Wi-Fi Dual Lens, 5+5 MP) 150e
Ugradnja, kablovi, dizalica je 100e

Sta izabrati ? Prioritet je slika po noci... Zahvaljujem :)

Poslednja izmena:
Pozdrav za forumase. Obzirom da imamo problem sa parkingom, odlucio sam na fasadu 13m visine da stavim kameru. Povrsina parkinga je oko 30m udaljenosti najveca.
Idem sa varijantom bez snimaca, sa SD karticom.
Dobio sam u ponudi:

Dahua SD49225GB-HNR (2 MP, 25× PTZ) 500e
Dahua SD49425GB-HNR (4 MP, 25× PTZ) 700e
Dahua P5D-5F-PV (Wi-Fi Dual Lens, 5+5 MP) 150e
Ugradnja, kablovi, dizalica je 100e

Sta izabrati ? Prioritet je slika po noci... Zahvaljujem :)

Pogledaj ovaj video na YouTube za SD49425GB-HNR pa ako ti odgovara to ti je malo skuplje ali odlično rešenje.

Imam, ovu slabiju [2Mp] na par lokacija i zaista extra radi. Pretpostavljam da jaca verzija radi i nesto bolje...
Jedino nisam nigde isao sa sd karticom, pa nemam iskustvo, kako snima, koliko je fluidno premotavanje, skidanje snimaka,itd.
pozz

Potrebne su mi kamere za vikendicu, da li uzeti imou dual cruiser 10mp ili tapo c520/530?

Vidim da dosta ljudi ovde hvali imou, ali takodje se spominju i razni neki problemi sa karticama i slično.

Ja već par godina imam kod kuće 2x tapo c310 i nisam imao nikakvih problema. Sad se dvoumim da li da eksperimentišem sa imou ili da ostanem u tapo ekosistemu.

Potrebne su mi kamere za vikendicu, da li uzeti imou dual cruiser 10mp ili tapo c520/530?

Vidim da dosta ljudi ovde hvali imou, ali takodje se spominju i razni neki problemi sa karticama i slično.

Ja već par godina imam kod kuće 2x tapo c310 i nisam imao nikakvih problema. Sad se dvoumim da li da eksperimentišem sa imou ili da ostanem u tapo ekosistemu.
Taj Imou Dual Cruiser slobodno zaobiđi, istu sam posedovao i skinuo posle 3 meseca, ima dosta laznih detekcija a desavalo mi se i da ne detektuje čoveka kad prođe. Od tih jeftinih kineskih kamera a dosta sam ih promenio najbolje se pokazala Dahua P5D-5F-PV, imas za 70€ na kupujem prodajem.

Taj Imou Dual Cruiser slobodno zaobiđi, istu sam posedovao i skinuo posle 3 meseca, ima dosta laznih detekcija a desavalo mi se i da ne detektuje čoveka kad prođe. Od tih jeftinih kineskih kamera a dosta sam ih promenio najbolje se pokazala Dahua P5D-5F-PV, imas za 70€ na kupujem prodajem.
Ja sam ih uzeo vise komada, i sem jedne koja je skripala (ptz bila pretegnuta), i problema posle proslog apdejta (nije mogla da se gleda kamera na dve aplikacije u isto vreme) koji je resen jos novijim firmverom pre par dana (njihova je greska bila, bagovit firmver) ni jedan drugi problem nije postojao evo 8-9 meseci kako ih koristim i prazdovoljan sam. Jedino sto su moje 3+3mpx

Kamera koja ima samo konektor RJ45 , DVR ima samo konektor BNC , dali to moze da se poveze sa kabli i kako . Poe + Ruter + DVR to radi

POE + DVR ili POE + switch + DVR ili kako si ti napisao ruter.
Samo DVR mora da ima mogucnost da prepozna tu kameru i da podrzava IP kamere.
Na Dahua i HikVision obicno ima da pored analognih kamera podrzi i jednu ili vise IP ili da iskljucis neku od analognih i da predje u IP mod. U svakom slucaju pogledaj u DVR sta ti nudi u podesavanjima.
Moje neki stari HikVison od pre par godina ima povezano 4 analogne (nije bas to analogno danas ali zovimo tako :)) i dve IP kamere. Moglo bi vise IP ako bi se odrekao neke od analognih.

Kakve su ove uniview kamere? Vidim da dobro kotiraju... posto planiram da u skorije vrijeme radim kamere oko kuce pa sam u dilemi sta uzeti dahua, hikvision ili ove uniview! Trebaju mi i 2 interfona na kapijama pa sad gledam razne opcije! Ostavljeni mrezni kablovi na kuci za 5 kamera
Pogledaj i REOLINK kamere... Oko 100e 8mp...odlicne,dosta opcija, podesavanje slike, kontrasta svetline i sl i preko aplikacije... Stabolilan rad i mreza, nikad problem kolko vec koristim oko godinu dana 2 komada...

POE + DVR ili POE + switch + DVR ili kako si ti napisao ruter.
Samo DVR mora da ima mogucnost da prepozna tu kameru i da podrzava IP kamere.
Na Dahua i HikVision obicno ima da pored analognih kamera podrzi i jednu ili vise IP ili da iskljucis neku od analognih i da predje u IP mod. U svakom slucaju pogledaj u DVR sta ti nudi u podesavanjima.
Moje neki stari HikVison od pre par godina ima povezano 4 analogne (nije bas to analogno danas ali zovimo tako :)) i dve IP kamere. Moglo bi vise IP ako bi se odrekao neke od analognih.
Tako radi ali problem sto postoji kabli sa BNC konektori ,nije bas blizu i visoko da provlacem nove kablove ,
probao sa ovim konektorom ali nece

Screenshot_2.pngOva kamera https://www.aliexpress.com/item/100...order_list.order_list_main.256.53a51802jHl4r9

Jel potrebno neko odobrenje od policije za postavljanje kamera na zgradi, a koje gledaju na ulicu, i kakva su iskustva sa ovim u praksi? Da li neko vrsi provere?

Jel potrebno neko odobrenje od policije za postavljanje kamera na zgradi, a koje gledaju na ulicu, i kakva su iskustva sa ovim u praksi? Da li neko vrsi provere?

Ne vrši niko provere ali ako si imao ili imaš posla sa slepcima i jajarama u komšiluku, mogu da te prijave pa da te onda smaraju.

Ja sam stavio moje dve kamere na zid od stana koje snimaju ulicu u oba smera i nikad me niko nije smarao.

Pre 2 godine su mi došla dva inspektora policije na vrata i praktično molili ako nije problem da uđu da pregledaju zapis od pre 2-3 dana kada se dogodila neka pljačka.

Nisu mi ni reč rekli da li imam ili nemam dozvolu za video nadzor. Zahvaljivali mi se do neba nakon što su pregledali da li imam nešto snimljeno.

Ma da, njih generalno boli uvo sve dok te neko ne prijavi, e onda nastaje problem

Da li bi mogao neko da mi preporuci 2 spoljne kamere (jedna fiksna a druga rotirajuca). Bitno mi je da podrzava ONVIF (koristim Agent DVR) a pozeljna je opcija POE (ako je moguce da se ukopim u cenu reda velicine 50-100eur po kameri).

Problem je privatnost, moras da imas napismeno od komsija da im ne smeta ako hoces da sve bude legalno ali to te opet ne oslobadja ostalih stvari koje moras da uradis.

Jer onog momenta kad ti komsija koji te ne voli provali da ga snimas, pozvace nekog na keca i imaces nesto iz spektra mogucih problema.

Ako je normalno okruzenje, samo stavis i cutis.

Vrh Dno