Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Slab wifi signal, slab net, veliki ping...? Naravno i da je ping na kameri 0-5 a nema šanse da je tako mali, to je opet neka vrtsta streama koja će uvek kasniti, tako da nemoj da očekuješ instant okretanje, nije to mrežna upravljača tastatura spojena kablovima. U odnosu na iscee, ycc 365 i ostale kineske bućkuriše ova imou za 30ak evra je best buy!
Ne znam,kamera je na istom mestu gde je bila stara to jest samo su zamenjene,ruter je blizu,net je isti neznam zasto je onda stara kamera bolje radila,kod ove slika jeste bolja ali pokretljivost nikakva.
Ili je do softvera,da li svi koristite Imou Life sa google pley stora ili ste ga skinuli sa nekog drugog mesta?

Stigle i meni ove Dual Cruiser 3 komada i 3 Kodak kartice od 128GB. Namontirao danas i sve radi odlicno, iskreno prezadovoljan za ovaj novac.
Ako nije peoblem stavite link odakle ste kupili i velicinu microsd kartice ?
Moze i @kalin62 i ostali kojima radi kodak.
Da porucim i ja. Da ne pogresim opet prodavnicu i artikal, da uzmem provereno.
Ujedno jel neko uzimao sa temua i da mu lepo radi kodak microsd, ili ste svi uzeli sa alija?

"Ili je do softvera,da li svi koristite Imou Life sa google pley stora ili ste ga skinuli sa nekog drugog mesta?"
I mene ovo interesuje ?

Poslednja izmena:
Zamislio sam da kamere iz nekoliko lokala u različitim gradovima ubacim u jedan softver i da izbegnem gledanje preko Cloud-a, već direktno da se povezujem na njih preko IP adrese odnosno ako sam dobro istražio putem Chat GPT-a da ONVIF standard tako nešto omogućava ukoliko podignem i umrežim lokale u jedan VPN. Takođe je moguće to uraditi direktno preko Bind-ovanja IP adrese kamere u ruteru i port forwarding-a ali kako sam negde pročitao onda bi morao svaki PORT od kamere da menjam.

Navodno ispravan i besplatan VMS softver za ove stvari je ISPY, koji sam instalirao i zatekao problem kada sam se hteo povezati na kameru koja je bila na mojoj lokalnoj mreži gde se i program nalazio.
U pitanju je Dahua IP kamera koja radi bez NVR-a, podržava ONVIF standard koji sam omogućio u njenom control panel-u, kao i podesio ONVIF User-a. U program sam uneo sve tražene parametre poput IP adrese, Port-a od kamere, admin korisničkog naloga kamere kao i onvif user-a ali svaki put je povezivanje bilo bezuspešno.

Da li neko ima iskustva sa ovim stvarima da pomogne? VMS program ne mora biti ISPY, kao ni ONVIF standard ukoliko postoji neki lakši i brži. Samo da naglasim da su u svakom lokalu različiti brendovi kamera i NVR uređaja.

Stigle i meni ove Dual Cruiser 3 komada i 3 Kodak kartice od 128GB. Namontirao danas i sve radi odlicno, iskreno prezadovoljan za ovaj novac.
Nema bolje za ove novce , koju Kodak karticu si uzo zutu ili crno zuta , el si naruciju 3 jednim klikom ili u razmaku
Ako nije peoblem stavite link odakle ste kupili i velicinu microsd kartice ?
Moze i @kalin62 i ostali kojima radi kodak.
Da porucim i ja. Da ne pogresim opet prodavnicu i artikal, da uzmem provereno.
Ujedno jel neko uzimao sa temua i da mu lepo radi kodak microsd, ili ste svi uzeli sa alija?

"Ili je do softvera,da li svi koristite Imou Life sa google pley stora ili ste ga skinuli sa nekog drugog mesta?"
I mene ovo interesuje ?
Crno zuta sve su iste samo razlicite prodavnice ,Ali i Temu

• Like
Reagovanja: s5p
Meni te žute (2 kom od po 64gb) ne prihvata nijedna od 3 kamere.
Aj molim te proveri koja ti je verzija firmware na kameri? I koja ti je verzija apk?
Cudno... Pocinjem da sumnjam u kamere a ne u memorijske kartice.

Meni te žute (2 kom od po 64gb) ne prihvata nijedna od 3 kamere.
Aj molim te proveri koja ti je verzija firmware na kameri? I koja ti je verzija apk?
Cudno... Pocinjem da sumnjam u kamere a ne u memorijske kartice.
1742541603733.jpeg

• Like
Stigle su mi imou kamere sa temua.
Povezao ih na napajanje i na wifi. Instalirao apk imou life.
Medjutim, kada sam im stavio micro sd karticu , nece nikako da je ucita. Probao 2 razlicite kartice (one zute kodak sa alija, od 64gb), i nece.
Probao na sve kamere, opet nece.
Formatirao ih na laptopu u exFat formatu, opet isto.
Negde gresim, ili sam dobio felericne kamere koje ne ucitavaju microsd kartice?
Slike u prilogu pokazuju sta mi se desa

Stigle su mi imou kamere sa temua.
Povezao ih na napajanje i na wifi. Instalirao apk imou life.
Medjutim, kada sam im stavio micro sd karticu , nece nikako da je ucita. Probao 2 razlicite kartice (one zute kodak sa alija, od 64gb), i nece.
Probao na sve kamere, opet nece.
Formatirao ih na laptopu u exFat formatu, opet isto.
Negde gresim, ili sam dobio felericne kamere koje ne ucitavaju microsd kartice?
Slike u prilogu pokazuju sta mi se desava...
I ja sam imao problem kada sam u istu kameru ubacio Kodakovu od 256gb gde mi je trazio azuriranje firmera kao sto tebi pokazuje da kliknes na azuriraj. Iz nekog razloga tebi kada kliknes pise da nemas mrezu i tu ti je problem, kamera ne koze da se azuriria. Ne mogu da se setim da li mi je kamera bila vezana na wifi ili direktno na mrezni kabl kada sam je azurirao. Ako pokusavas da azuriras softver preko wifi i izbaca ti ovu gresku da nisi vezan na mreu, povezi kameru preko mreznog kabla direktno na ruter pa probaj. Ako ni tako nece, drzi dugme na kameri koje se nalaizi na poklopcu za sd kameru dok se kamera ne resetuje na fabricko podesavanje, neka ti ostane vezana preko mreznog kabla i ponovi postupak azuriranja firmware-a. Kada sam azurirao firmwer ucitao mi 256 gb a pre toga pisalo kao tebi abnormalnost skladista.
Ne znam,kamera je na istom mestu gde je bila stara to jest samo su zamenjene,ruter je blizu,net je isti neznam zasto je onda stara kamera bolje radila,kod ove slika jeste bolja ali pokretljivost nikakva.
Ili je do softvera,da li svi koristite Imou Life sa google pley stora ili ste ga skinuli sa nekog drugog mesta?
Meni je kamera povezana preko mreznog kabla i pomeranje donje kamere radi sa zakasnjenjem od 1 sekunde (kada pristupam sa udaljene lokavije preko interneta) sto je po mom misljenju odlicno. Juce je jednoj koleginici stigla koju smo podesavali povezanu preko wifi i naravno da kasni mnogo vise kada pomeramo kameru. To je normalno. Koristim Imou life aplikaciju.

Poslednja izmena:
Ok je to sto kazete ali meni ova Imou radi uzasno sporo u odnosu na neku drugu kupljenu kod nasih kineza,danas sam opet probao i ona stara se tecnije pomera u odnosu na Imou.
Pristupam i jednoj i drugoj sa istog mesta i ruter mi je u garazi a stara je bila na toj istoj garazi i sada je zamenjena sa Imou koja je na mestu stare i jednoj i drugoj pristupam preko wifija.

I ja sam imao problem kada sam u istu kameru ubacio Kodakovu od 256gb gde mi je trazio azuriranje firmera kao sto tebi pokazuje da kliknes na azuriraj. Iz nekog razloga tebi kada kliknes pise da nemas mrezu i tu ti je problem, kamera ne koze da se azuriria. Ne mogu da se setim da li mi je kamera bila vezana na wifi ili direktno na mrezni kabl kada sam je azurirao. Ako pokusavas da azuriras softver preko wifi i izbaca ti ovu gresku da nisi vezan na mreu, povezi kameru preko mreznog kabla direktno na ruter pa probaj. Ako ni tako nece, drzi dugme na kameri koje se nalaizi na poklopcu za sd kameru dok se kamera ne resetuje na fabricko podesavanje, neka ti ostane vezana preko mreznog kabla i ponovi postupak azuriranja firmware-a. Kada sam azurirao firmwer ucitao mi 256 gb a pre toga pisalo kao tebi abnormalnost skladista.
Hvala na ovako detaljnom odgovoru
Do malocas sam pokusavao sve solucije koje si naveo, nece ni dalje.
Povezao na lan kabal, restartovao kameru, probao sa starijom imou aplikacijom, ama bas mi nista ne pomaze.
Kakve sam srece... Moracu da pokrenem spor za povrat novca na temu. Ipak su 3 komada u pitanju.

Hvala na ovako detaljnom odgovoru
Do malocas sam pokusavao sve solucije koje si naveo, nece ni dalje.
Povezao na lan kabal, restartovao kameru, probao sa starijom imou aplikacijom, ama bas mi nista ne pomaze.
Kakve sam srece... Moracu da pokrenem spor za povrat novca na temu. Ipak su 3 komada u pitanju.
Ako sve tri kamere ne rade onda to nesto do tebe , mozda desetak kamere mi proslo kroz ruke ni jedna nema problema

Kupio sam dve Imou Cruiser dual i rade apsolutno normalno bez ikakvih problema.
Ne znam kakva se brzina to očekuje o okretanju, ni što je to toliko bitno, neće neke sprintere da juri po ceo dan.
A što se problema sa karticom tiče, na Bullet 2C sam imao taj problem, i već sam pisao o tome. Ja bih probao sa nekom drugom krštenom SD karticom.

Kupio sam dve Imou Cruiser dual i rade apsolutno normalno bez ikakvih problema.
Ne znam kakva se brzina to očekuje o okretanju, ni što je to toliko bitno, neće neke sprintere da juri po ceo dan.
A što se problema sa karticom tiče, na Bullet 2C sam imao taj problem, i već sam pisao o tome. Ja bih probao sa nekom drugom krštenom SD karticom.
Probao sam sa krstenim original sandisk extreme, jedna od 64gb i 256gb. Nece prosto nijedna nece.
Da li neko koristi ove kamere preko optike supernova (wifi i lan)? Da li je mozda neki problem u ruteru, nesta mi ogranicava, ili zato sto sam iza cgnat (natovan) ?
Nisam pametan vise...

Ti si prvo pričao da si stavljao Kodak, i neku staru karticu od 8GB i da je tu karticu kamera učitala. Sad kažeš nije učitala nijednu.
Ja stvarno ne mogu više da pohvatam priču. U svakom slučaju da ne radi baš nijedna od 3 kamere mi je malo verovatno.

Ti si prvo pričao da si stavljao Kodak, i neku staru karticu od 8GB i da je tu karticu kamera učitala. Sad kažeš nije učitala nijednu.
Ja stvarno ne mogu više da pohvatam priču. U svakom slučaju da ne radi baš nijedna od 3 kamere mi je malo verovatno.
Tu od 8gb pokaze zeleno
Ali kada kliknem na nju, baci me u onaj deo da azuriram firmware i da ima greska sa mrezom, i u nedogled ne mogu da azuriram firmware
Znaci i na toj od 8gb nemam apsolutno nikakvu kontrolu , samo sto je pokazuje kao zelenu stikliranu, dok ove ostale sve crveni iks.

P.S.
Upravo sam probao i na drugom interetu da se povezem (preko hotspota na a1 net), pokusao i vpn da ukljucim, ali nazalost opet sve bezuspesno, opet pokazuje da nema mreze, da treba da se azurira firmware, i da je greska u kartici.
Zaboravih samo da probam dal ce hteti preko tailscalea, nemam vise vremena.

Tu od 8gb pokaze zeleno
Ali kada kliknem na nju, baci me u onaj deo da azuriram firmware i da ima greska sa mrezom, i u nedogled ne mogu da azuriram firmware
Znaci i na toj od 8gb nemam apsolutno nikakvu kontrolu , samo sto je pokazuje kao zelenu stikliranu, dok ove ostale sve crveni iks.

P.S.
Upravo sam probao i na drugom interetu da se povezem (preko hotspota na a1 net), pokusao i vpn da ukljucim, ali nazalost opet sve bezuspesno, opet pokazuje da nema mreze, da treba da se azurira firmware, i da je greska u kartici.
Zaboravih samo da probam dal ce hteti preko tailscalea, nemam vise vremena.
U selo instalirane kamere, ovde ubacena Globaltel kartica i rade dve kamere bez greske brzina 20/10 dovoljno za dve kamere ,videcu koliko ce da potrose za 30 dana
huav.png

• Interesting
Napokon uhvatih vremena da ubacim karticu u kameru. Ubacih Imou od 256gb i jedini problem je bio sto mi samo ubacivanje kartice trajalo preko sat vremena 😱 Jednostavno ispao mi jedan od ona dva vijka u travu, al se nisam smirio dok ga nisam nasao :ROFLMAO:🍻Karticu je odmah prepoznao, formatirao sam je i to je to. Na aplikaciji za mobilni je sve jasno oko pretrazivanja snimaka sa kartice dok na aplikaciji za Win i ne mogu bas da se snadjem. Kliknem dole na dnu na znak memorijske, izbaci mi timeline, ali nigde na ekranu nema nijednog video zapisa iako znam da ih ima na kartici.

edit. Nadjoh i na aplikaciji za Win, iako (za moj ukus) nije najsrecnije reseno sve to

Poslednja izmena:
U selo instalirane kamere, ovde ubacena Globaltel kartica i rade dve kamere bez greske brzina 20/10 dovoljno za dve kamere ,videcu koliko ce da potrose za 30 dana
Pogledajte prilog 485461
Region stavljas Srbija?
Ja probah i sa Srbijom i sa Nemackom, opet isti problem. Definitivno me nece...

Vi koji ste apdejtovali kamere, kad ste otisli na stavku firmware, automatski vam je ponudilo azuriranje?

P.S.
Jel postoji jos neka aplikacija sem imoulife gde mogu da podesim kameru i memorijsku karticu? Neko spomenu ddns

Region stavljas Srbija?

Vi koji ste apdejtovali kamere, kad ste otisli na stavku firmware, automatski vam je ponudilo azuriranje?

P.S.
Jel postoji jos neka aplikacija sem imoulife gde mogu da podesim kameru i memorijsku karticu? Neko spomenu ddns
da ne guras ti karticu naopako ?

A što se problema sa karticom tiče, na Bullet 2C sam imao taj problem, i već sam pisao o tome.
Nisam pronašao tvoj post o tome. Drugar kod nas kupio 2c i isto mu nije prepoznavao nijednu karticu koju smo ubacili.
Kako si ti to riješio?
Zamijenili mu kameru u garanciji.

Imao sam neke dve Sandisk kartice, ali mislim da su imale prilično spore brzine, nisu ni bile najsrećniji izbor za piši-briši režim. Nije prihvatala kamera, onda poručio njihovu Imou karticu i kad sam je ubacio sve okej.

Ja sam danas resio moju kameru,nakacio sam je preko lan kabla i sada radi kako i treba,ocigledno ima neki problem sa wifijem.
Probao sam i sa drugim ruterom i opet isti problem onda rekoh da probam i sa lan kablom i sa njime radi.

Ja sam danas resio moju kameru,nakacio sam je preko lan kabla i sada radi kako i treba,ocigledno ima neki problem sa wifijem.
Probao sam i sa drugim ruterom i opet isti problem onda rekoh da probam i sa lan kablom i sa njime radi.
Los Wifi
Napokon uhvatih vremena da ubacim karticu u kameru. Ubacih Imou od 256gb i jedini problem je bio sto mi samo ubacivanje kartice trajalo preko sat vremena 😱 Jednostavno ispao mi jedan od ona dva vijka u travu, al se nisam smirio dok ga nisam nasao :ROFLMAO:🍻Karticu je odmah prepoznao, formatirao sam je i to je to. Na aplikaciji za mobilni je sve jasno oko pretrazivanja snimaka sa kartice dok na aplikaciji za Win i ne mogu bas da se snadjem. Kliknem dole na dnu na znak memorijske, izbaci mi timeline, ali nigde na ekranu nema nijednog video zapisa iako znam da ih ima na kartici.

edit. Nadjoh i na aplikaciji za Win, iako (za moj ukus) nije najsrecnije reseno sve to
Sto kliknes lokac recordin izaberes datum i to je to
Region stavljas Srbija?

P.S.
Firmware bas ako pogledam onda azuriram , ne opterecujem se sa tim

Poslednja izmena:
  • Like
Los wifi ali na kameri,ona starija kamera lepo radi na tom istom wifiju cak i sada kada sam je postavio na drugom kraju dvorista prekoputa ove Imou opet na istom wifiju radi bolje od Imou.

da ne guras ti karticu naopako ?
Majok, skljocne lepo i pojavi se u apk, ali sa crvenim iksom.
Danas bio kod drugara koji koristi drugi internet, ista prica i tamo, i preko wifi i preko lan.
Kada kliknem azuriraj, pise greska sa internet mrezom, a kamera stoji pored rutera.
Pozajmio mi i on jos 2 memorijske kartice koje aktivno koristi, i opet bezuspesno i sa njima je crveni iks i prijavljuje gresku.
U prevodu probano do sada 7 memorijskih kartica. 😂
Ne znam vise sta da radim i pokusavam, mozda je neka serijska greska, i prosto treba da vratim nazad (temu) i porucim nove kamere.

Izgleda da sa kontigentom Cruiser duala koji je prodavan u poslednje vreme ima nekih softverskih problema.
Drugar je kupio nakon mene, skorije mu stigla i baš mu rekoh večeras da proba da ubaci karticu i vidi šta se dešava pošto je nije još montirao.
Kamera regularno prepoznaje kartici izbacuje zelenu štikliranu oznaku, sve radi kako treba. Ali ima taj isti problem u vezi traženja ažuriranja firmvera.
Kad se ide na opciju da odradi formatiranje kartice, traži da se odradi ažuriranje firmvera i kad se pokuša ažuriranje izbaci grešku da nema konekcije sa internetom.
Isti problem i preko wi-fi i preko kabla, dakle ne može ni da se pristupi onim opcijama SD kartice.

• Like
Izgleda da sa kontigentom Cruiser duala koji je prodavan u poslednje vreme ima nekih softverskih problema.
Drugar je kupio nakon mene, skorije mu stigla i baš mu rekoh večeras da proba da ubaci karticu i vidi šta se dešava pošto je nije još montirao.
Kamera regularno prepoznaje kartici izbacuje zelenu štikliranu oznaku, sve radi kako treba. Ali ima taj isti problem u vezi traženja ažuriranja firmvera.
Kad se ide na opciju da odradi formatiranje kartice, traži da se odradi ažuriranje firmvera i kad se pokuša ažuriranje izbaci grešku da nema konekcije sa internetom.
Isti problem i preko wi-fi i preko kabla, dakle ne može ni da se pristupi onim opcijama SD kartice.
Dobrodosao u klub. 😂
Celu nedelju sam posvetio paznju ovim kamerama, pokusavajuci da ih osposobim, da bi se na kraju ispostavilo da je serijska greska.
Neka proveri koji je datum proizvodnje (pise na kutiji), i koja mu je trenutno verzija firmwarea unutra?
Kod mene je proizvodnja - Decembar 2024
Firmware - 2.900.0000000.1.R.241023 (u prevodu 23. Oktobar 2024.)

Mora da ima neki nacin da se uradi force update firmware-a, mozda treba pisati tehnickoj podrsci na sajtu proizvodjaca.

Nazad
Vrh Dno