Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Jer 32 bit verzija radi bolje od 64bitne, zadnja 32 bit verzija na kojoj radi p2p je General_SMARTPSS-Win32_EN_IS_V2.002.0000008.0.R.20241012

Jer 32 bit verzija radi bolje od 64bitne, zadnja 32 bit verzija na kojoj radi p2p je General_SMARTPSS-Win32_EN_IS_V2.002.0000008.0.R.20241012
Možda samo na 32-bitnom sistemu... greota je u ova vremena furati 32 bitni Windows! ;)

Malo šale, ali stvarno zadnja verzija koju sam predložio radi odlično a P2P radi bez greške!

SmartPSS.jpg

Ja na Desktopu nemam problema i to radi ( Win 10 64-bitnom sistemu) Kod mene nestalo gDMSS plus na telefonu
Dobro je sto DMSS radi

Ta poslednja verzija je imala vise bug-ova nego sve pre nje..[na vise racunara je ubacivana i probana] i mislim da je isto mogla samo 64kamere, kao i ova nova Smart Pss lite...
Kod mene je najduze i najstabilnije, radila 2.001 verzija, ali joj dosao kraj prosle nedelje i to je to.
Pitanje i sad kad ce i ostele po-iskljucivati.

Da li Vi to pričate o Desktop verziji SmartPSS-a...?

Zašto jednostavno ne skinuti najnoviju verziju sa Dahua sajta: "General_SMARTPSS-Win64_En_IS_V2.003.0000004.1.R.230310" gde sve radi bez greške!

Hvala puno! Ova verzija radi bez problema na Win11 23H2. Bio sam ubedjen da je supernova nesto blokirala.

Da li postoji neka app za video nadzor(imou kamere ) da se gleda na tv-u(Eon box)?

Ja samo da pohvalim ove neke IP Kineske kamere. Koristim ih pune 3 god bez greske. Posle 3 god jedna je krenula da baguje i zamenio sam je. Ostale i dalje rade kao prvog dana. Svaka ima mem karticu i povezana je na wi fi. Ono sto me odusevljava jeste sama ICSee aplikacija koja radi brzo i fluidno i zaista nema zamerki na sam softver. Kamere koje imam sam placao oko 4.500 din sa dostavom i mem karticom od 128 gb. 8 mp su sociva i UHD rezolucija.

Prilozi

• Screenshot_20241101_101230_iCSee.jpg
    Screenshot_20241101_101230_iCSee.jpg
    524 KB · Pregleda: 105
Ej cao na poslu imam ovaj snimac kamere Videosec blinka crveno svetlo kad se prikljuci na adapter sa prednje strane takode i na njemu (na punjacu) isto blinka crveno svetlo ,,,, Punjac je crkao ili ? Bio je serviser kaze crkao snimac mora da se menja kompletno novi.

Poslednja izmena:
Porucio sam za test Reolink kameru P330, 8mp...ce javim utiske...

Ta poslednja verzija je imala vise bug-ova nego sve pre nje..[na vise racunara je ubacivana i probana] i mislim da je isto mogla samo 64kamere, kao i ova nova Smart Pss lite...
Kod mene je najduze i najstabilnije, radila 2.001 verzija, ali joj dosao kraj prosle nedelje i to je to.
Pitanje i sad kad ce i ostele po-iskljucivati.
2.02.000008 se pokazala kao najstabilnija, zna da pukne nekad nije bas kao 2.01 ali najbolja od svih sto su ostale da im radi p2p

Zdravo ljudi
Gledam Dahua NVR i kamere

Primetio sam veliki raspon cena za iste modele.
U prodavnicama su rasponi ~20-30% za isti model
A na KP nekada i 100% za isti model

Istrazio sam malo i video sam da su Dahua uredjaji na Aliexpresu dosta jeftiniji nego u prodavnicama (bilo kod nas i u inostranstvu)
Pretpostavljam da se najjeftinija mesta snabdevaju na Aliexpress

Da li postoji neki realan razlog da ne kupim na najjeftinijem mestu?
U smislu da li ima fake uredjaja, ili nekih regionalnih lockova, softwarea itd?

Ne znam sta si to nasao jeftinije na aleixpresu, daj neki primer

Primer: Dahua IPC-HFW3841E-AS

A zapravo ako odes na KP i pretrazis: "Dahua IPC-HFW38" videces jako velike raspone cena

To sto gledas kod domacih prodavaca su svercovane a drugo su legalne preko zvanicnih alavih distributera i one su bukvalno duplo skuplje
Istrazio sam malo i video sam da su Dahua uredjaji na Aliexpresu dosta jeftiniji nego u prodavnicama (bilo kod nas i u inostranstvu)
Pretpostavljam da se najjeftinija mesta snabdevaju na Aliexpress
ne znam kako si dosao do zakljucka da je jeftinije na aliexpresu jer je tamo ova kamera oko 150$ a na KP oko 90-100eur?

Pozdrav svima, postavio sam video nadzor i to po preporuci montera, kamere i snimac od Elteh-a.
Na snimacu ne mogu da podesim da snima na pokret, da li je moguce da nema tu opciju uopste? I imam problem sa vremenom, kad god nestane struje ili se iskljuci iz struje, vrati mi vreme na 2000.-tu godinu 01.01.2000. Da li moze to da se namesti ili se nesto poremetilo?
Hvala unapred na pomoci! 😊

Stavio novo ili polovno?
Da krepa cmos baterija, tako brzo, to je za Riplija..
Stavi mu da vreme "kupi" sa net-a ili zameni bateriju, na ploci..
Svi imaju snimanje na pokret, samo sto fabricki uvek prvo podesavanje je kontinualno snimanje..
pozz

Primer: Dahua IPC-HFW3841E-AS

A zapravo ako odes na KP i pretrazis: "Dahua IPC-HFW38" videces jako velike raspone cena

To kada u pretrazi kucaš samo "IPC-HFW38" ništa ne znači!

Bitno je da tačno znaš koji model hoćeš i oznaku modela... evo primer ako na Dahua sajtu kucaš samo "IPC-HFW38" takođe ti izbaci jedno 10 -ak različitih modela, gde je isto veliki raspon u cenama i nameni.

Prvo od pitanja je samo da li ti trebaju kamere sa fixnim ili pokretnim objektivom i samo ta opcija dosta utiče na cenu, a da ne pričamo još o dosta raznih funkcija i mogućnosti...

Evo da budem konkretniji:

Dahua IPC-HFW3841E-AS​

Prilozi

• IMG_6608.jpeg
    IMG_6608.jpeg
    91.9 KB · Pregleda: 45
  • IMG_6607.png
    IMG_6607.png
    279.1 KB · Pregleda: 23
  • IMG_6606.png
    IMG_6606.png
    218.4 KB · Pregleda: 23
  • IMG_6605.png
    IMG_6605.png
    209.9 KB · Pregleda: 59
Evo da budem konkretniji:

Dahua IPC-HFW3841E-AS​

Da li si probao da kontaktiraš konkretno prodavce kod kojih je model Dahua IPC-HFW3841E-AS sa cenom oko 100 i kusur €?
Naravno da nemaju taj model u ponudi, već su samo lupili cenu pa kada pozoveš skroz je druga priča i cena...
Ta kamera je iz WizSense serije i od 8MP-a je i ne košta sigurno 100€, već malooo više! ;) :)

Ne bih kupovao dahuine kamere ni po toj ceni na kp, iz jedne druge kompanije sam letos poručio 1 dome ip dahua od 4mpx iz entry serije, sa garancijom i fiskalnim, pa se ispostavilo da gubi konekciju, nekada posle dan, nekada par dana, nekad posle 10 minuta. Pravili kablove, krimpovali kablove, testirali sa original lan kablom, isto. Na kraju uložili reklamaciju i dobili novu. Nije neka cena bila, oko 9000 ali čisto sumnjam da bi na kp dobili zamensku,novu.

Kamera je sasvim korektna... Na splavu vec imam imou cruiser 2 od 5MP...kvalitet ne mogu uporedim najbolje jer je ova 2.8mm a imou 3.6mm te stim dosta uzi i uvecaniji ugao... Malko je bolja rezolucija na reolinku ali zato ima mnogo siri ugao pa nije bas uporedivo... Da sam uzeo 4mm siguran sam da bi bi razlika bila mnogo veca.

Aplikacija odlicna, brza... I najbitnike mnogo opcija... Ne za samu sliku kamere, ali zato za sva moguca podesavanja osetljivosti, smart pracenja, filtracije, itd itd... Bas bas prilagodljiva za sve potrebe, dosta ispred recimo ovih imou.

Sa detekcijom moras da se igras, i ja se jos igram... Ako oces preciznije filtriras ljude, objekte, automobile... Sve u svemu ja sam zadovoljan, 4mm ti je sigurno jos ostrija slika ali zato ugao daleko uzi pa ti vidi sta ti odgovara za tvoje potrebe.

Ps sve ovo je instalirano na splavu tako da uvek tu ima i mrduckanja svih objekata a i samog splava sto degradira ostrinu sigurno

Prilozi

• P330_0_playback_1730926296182.jpg
    P330_0_playback_1730926296182.jpg
    373.2 KB · Pregleda: 53
  • P330_0_live_1730926271801.jpg
    P330_0_live_1730926271801.jpg
    400.9 KB · Pregleda: 66
Stavio novo ili polovno?
Da krepa cmos baterija, tako brzo, to je za Riplija..
Stavi mu da vreme "kupi" sa net-a ili zameni bateriju, na ploci..
Svi imaju snimanje na pokret, samo sto fabricki uvek prvo podesavanje je kontinualno snimanje..
pozz
Stavio sam novo. Kakva se tu baterija nalazi, neka specijalna ili obicna?
Znaci samo treba podesiti dobro da bi snimalo na pokret?? Prosto mi neverovatno da ni monter nije znao to da namesti. 🤦‍♂️
Da li ima neki tutorial na youtube koji je slican sa ovim Elteh snimacem, posto od Elteha nisam uspeo nista naci.
Hvala na odgovoru.
Pozdrav.

Znaci samo treba podesiti dobro da bi snimalo na pokret?? Prosto mi neverovatno da ni monter nije znao to da namesti. 🤦‍♂️
Da li ima neki tutorial na youtube koji je slican sa ovim Elteh snimacem, posto od Elteha nisam uspeo nista naci.
Hvala na odgovoru.
Pozdrav.
Ja mislim da je dugmasta baterija CR2032 kao za komp

Hvala na odgovoru.
Pozdrav.
Ako je "kompjuterska" cr2032, smo zamenis u podnozju, ali sad svi guraju manje baterije i uopste nije pravilo da l je podnozje ili zalemljena kombinacija.Bukvalno sam sretao sve i svasta..
Nisam nikad imao tu "marku" dvr-a..Guglaj po oznaci ili daj ovde tacnu neku oznaku..
pozz

Ako je "kompjuterska" cr2032, smo zamenis u podnozju, ali sad svi guraju manje baterije i uopste nije pravilo da l je podnozje ili zalemljena kombinacija.Bukvalno sam sretao sve i svasta..
Nisam nikad imao tu "marku" dvr-a..Guglaj po oznaci ili daj ovde tacnu neku oznaku..
pozz
Ovo je jedino sto se nalazi na snimacu,koliko sam ja video. 😊

Prilozi

• IMG_7153.jpeg
    IMG_7153.jpeg
    108.1 KB · Pregleda: 45
Da li si probao da kontaktiraš konkretno prodavce kod kojih je model Dahua IPC-HFW3841E-AS sa cenom oko 100 i kusur €?
Naravno da nemaju taj model u ponudi, već su samo lupili cenu pa kada pozoveš skroz je druga priča i cena...
Ta kamera je iz WizSense serije i od 8MP-a je i ne košta sigurno 100€, već malooo više! ;) :)

Epilog, bio si u pravu :)
1. Kontaktirao sam dva prodavca, jedan je rekao da nema na stanju i uklonio oglas, drugi se nije javio
2. Svakako te Dahua IPC-HFW3841E-AS za 100e su S1 (stariji) model (slabiji od aktuelnog S2 koji minimalno kosta 170e)

Ne znam da li neko ima iskustva sa NVR5216-EI ?
U specifikaciji pise da mu je max podrzana rezolucija na 16 kanala:
  • 64MP bez AI
  • 32MP sa AI

Da li neko zna, ako kombinujem kamere sa AI i obicne (na kojima NVR radi AI - SMD Plus) mogu da dobijem podrsku za vise MP?
Konkretno planiram da uzmem 6 kamera, idealno 8MP
I gledam da li mogu da ustedim time sto bih uzeo 3xWizSense i 3xLite

EDIT: Svakako za sada sam porucio NVR5216-EI + IPC-HFW3841E-AS-S2 + IPC-HFW1439TL1-A-IL da ispitam sta mi zapravo treba :)

Nazad
Vrh Dno