Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Vi koji koristite kamere za unutrašnji nadzor, šta nadzirete sa njima? Nisam paranoičan, ali ne bih mogao da držim kameru u sobi. Pogotovo ne neku koja se povezuje na cloud.
Video sam dovoljno tuđih soba preko shodan.io, pa ne bih da se i moja nađe na spisku.
Pozz.. Kad budes imao decu i ostavljao ih same povremeno na kratko, trebace i tebi jedna... Da ne govorimo ako si u prizemlju zgrade pa oce i cika lopov udje...

Razumem ljude sa decom. Naši klinci su uzrasta zabavište i predškolac i retko ih ostavimo kući da budu duže sami. Živimo u kući. Duševni mir mi donose spoljne kamere i polako pokrivam svaki ugao odakle može da se priđe. U kući se zadovoljavam sa senzorima na vratima, prozorima i PIR i senzorima prisustva. Stariji je pametan i zove na nas na mobilni za bilo koju sitnicu, ali ovaj mlađi je đavolak. Više puta me štrecne gde je i šta radi, pa proverim brzo senzore i kamere i vidim da je izašao na ulicu ili dovorište, ili preko senzora vidim da se sakrio u spavaćoj sobi ili mojoj radnoj sobi igra igrice. Samo odluči šta hoće i nikome se ne javi...
Ne verujem da će mene neko da hakuje pa da me nadgleda preko mojih kamera, ali za ove cloud kamere po defaultu daju svima pristup osim ako to ne isključiš ili podesiš firewall ili ruter. Većina ljudi koji ih koriste nemaju pojma u šta se upuštaju sa njima.
Što se tiče dece... nadam se da moji neće biti kakav sam ja bio kad sam bio mali. Jednom smo brat i ja zamalo zapalili stan kad su nas ostavili na kratko same. Isto ose sećam da smo se "igrali" sa makazama i vešom i za to dobili dobre batine posle. A i više puta me je dobro prodrmala struja... Za nas ne bi ni 10 kamera vredelo :D

Jedna od važnih funkcija kamere u unutrašnjem prostoru je pronalaženje izgubljenih stvari :) Imam jednu u radionici. Nekada nešto ostavim tamo gde mi je najbliže, a posle ne mogu da ga nađem. Zato pregledam snimak i sve je nađeno :)

Glupo je to pitanje. Moguce su razne situacije gde je kamera vrlo korisna u zatvorenom prostoru. Kada nema nikoga kod kuce, kamera moze snimiti nepozeljnog posetioca i momentalno poslati sliku na mail i obavestenje na aplikaciju. Meni to izgleda odlicno resenje za svakog.

Glupo je to pitanje. Moguce su razne situacije gde je kamera vrlo korisna u zatvorenom prostoru. Kada nema nikoga kod kuce, kamera moze snimiti nepozeljnog posetioca i momentalno poslati sliku na mail i obavestenje na aplikaciju. Meni to izgleda odlicno resenje za svakog.
I tako uvece legnete, cutite 10 minuta i onda supruga pita: "a kako si znao da je bas u ormaru i direktno posao tamo?" :ROFLMAO:

I tako uvece legnete, cutite 10 minuta i onda supruga pita: "a kako si znao da je bas u ormaru i direktno posao tamo?" :ROFLMAO:
Ja imam 7 nekretnina u 3 drzave i niko u njima ne boravi, tako da meni odgovaraju kamere kao resenje za nadgledanje. I ne mora biti bas u spavacoj sobi.

Jel uspeo neko da one kineske kamere sto rade preko CareCam napravi da normalno snima i pusta klipove kad je SD memorija ubacena?

Deluje da su ukinuli to i da je jedina opcija za gledanje unazad - placanje njihovog clouda..

Jel uspeo neko da one kineske kamere sto rade preko CareCam napravi da normalno snima i pusta klipove kad je SD memorija ubacena?

Deluje da su ukinuli to i da je jedina opcija za gledanje unazad - placanje njihovog clouda..
Na početnom ekranu ideš dole na "playback", izabereš SD card i gledaš snimke.

Stigle su mi dozne sa Temu-a. 4 komada za nešto ispod 1700 din.
Samo sam hteo da vidim kakve su i da li vredi da ih koristim umesto dosadašnjih (nazidne za struju).

Ovako izgledaju kad se uporede:
1746032136132.png

1746032180064.png

1746032214082.png

Što se tiče kvaliteta, nisu loše. Jedino mi se ne sviđaju ove obeležene rupice gde treba da se šrafi. Ne vidim da odgovara mojoj kameri na sve 4 rupe. I iz nekog čudnog razloga, meni se više sviđaju ove kvadratne... valjda sam navikao na njih, pa zato...

Планирам куповину 3 камере Имоу ип пое ,и снимача. Повезано ће бити са нетом,е сад питање за Вас,пошто ово радим сам и први пут,да ли апликација за мобилни може да буде за Имоу камере,или мора само апликација за снимач?Претпостављам да апликација за Имоу камере требала би да ради нормално лајв,а за снимач ако желим да погледам снимке,или грешим?

Prilozi

• Screenshot_20250430-191008-902.png
    Screenshot_20250430-191008-902.png
    113.3 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250430-190857-588.png
    Screenshot_20250430-190857-588.png
    210.9 KB · Pregleda: 40
Планирам куповину 3 камере Имоу ип пое ,и снимача. Повезано ће бити са нетом,е сад питање за Вас,пошто ово радим сам и први пут,да ли апликација за мобилни може да буде за Имоу камере,или мора само апликација за снимач?Претпостављам да апликација за Имоу камере требала би да ради нормално лајв,а за снимач ако желим да погледам снимке,или грешим?
Preporuka da kamera i snimac budu istog proizvodjaca (imou i dahua) , ovaj snimac ti ne bi preporucio
Na istoj aplikaciji mozes dodati i kamere i snimac, mislim da nema razloga da dodajes i kamere na aplikaciju , kroz sam snimac mozes i gledati uzivo i vracati snimke

Predlog:
1. https://www.alarm.rs/ip-kamere/imou...a-imou-ir-30m-28mm-mikrofon-ip67-poe-ma201200
2. https://www.alarm.rs/nvr-ip-snimaci/dahua-nvr2104-4ks3
3. https://www.alarm.rs/lan-i-poe-opre...-poe-switch-60w-external-max-32wpoe-2-uplinka
I mene zanima isto pitanje ali bi meni trebale cetiri kamere a bukvalno sam gledao cene na istom sajtu.

Recimo ovaj komplet: https://svezavideonadzor.rs/proizvod/dahua-komplet-video-nadzor-sa-4-bullet-kamere/

U pitanju su AHD kamere koje snimaju u Full HD rezoluciji sto je meni zbog velicine dvorista vise nego dovoljno. Ovo bi ukombinovao sa starijim DSC alarmnim sistemom koji treba da osposobim (senzori rade i reaguju ali centrala nije ukljucena, kupuje se kuca koja ima ovaj alarmni sistem ugradjen).
Za taj novac skroz korektan video nadzor , evo ti slika sa istim proizvodima bez hard diska, hard disk ostaje izbor na tebi da li zelis 500gb, 1TB, 2TB itd...

1746133706613.png

Poslednja izmena:
Preporuka da kamera i snimac budu istog proizvodjaca (imou i dahua) , ovaj snimac ti ne bi preporucio
Na istoj aplikaciji mozes dodati i kamere i snimac, mislim da nema razloga da dodajes i kamere na aplikaciju , kroz sam snimac mozes i gledati uzivo i vracati snimke

Predlog:
1. https://www.alarm.rs/ip-kamere/imou...a-imou-ir-30m-28mm-mikrofon-ip67-poe-ma201200
2. https://www.alarm.rs/nvr-ip-snimaci/dahua-nvr2104-4ks3
3. https://www.alarm.rs/lan-i-poe-opre...-poe-switch-60w-external-max-32wpoe-2-uplinka

Za taj novac skroz korektan video nadzor , evo ti slika sa istim proizvodima bez hard diska, hard disk ostaje izbor na tebi da li zelis 500gb, 1TB, 2TB itd...

Pogledajte prilog 490439
Хвала ти на одговору,желим ип камере и пое напајање,због развлачења само једног кабла.Имам кућу и на 8 метара у равни још један објекат где бих и поставио две камере које би покривале дворишта,и једну на ћошку куће која би покрила ограду до улице и ауто који ми стоји напоље,други је у гаражи.Е сад дужина каблова за две камере један 10 мет. други 20 мет. а трећа камера би имала дужину око 30 мет.Каблове бих узео готове типа кат 6.Размишљао сам о куповини Имоу камера,јер у фирми имамо Дахау које се нешто нису показале ,редовно звекну после истека гаранције,узели су 6 ком. Имоу камере које су у погледу снимака ,како дневних тако ноћних небо и земља у односу на Дахау,и ове које сам одабрао су на предлог нашег администратора које је и он исталисао у фирми де радим.Он ме убеђује да идем на вај фај камере са микро сд картицама,без снимача ,што донекле има смисла али ипак ми се више свиђа и старомодан сам,жица је жица.

Хвала ти на одговору,желим ип камере и пое напајање,због развлачења само једног кабла.Имам кућу и на 8 метара у равни још један објекат где бих и поставио две камере које би покривале дворишта,и једну на ћошку куће која би покрила ограду до улице и ауто који ми стоји напоље,други је у гаражи.Е сад дужина каблова за две камере један 10 мет. други 20 мет. а трећа камера би имала дужину око 30 мет.Каблове бих узео готове типа кат 6.Размишљао сам о куповини Имоу камера,јер у фирми имамо Дахау које се нешто нису показале ,редовно звекну после истека гаранције,узели су 6 ком. Имоу камере које су у погледу снимака ,како дневних тако ноћних небо и земља у односу на Дахау,и ове које сам одабрао су на предлог нашег администратора које је и он исталисао у фирми де радим.Он ме убеђује да идем на вај фај камере са микро сд картицама,без снимача ,што донекле има смисла али ипак ми се више свиђа и старомодан сам,жица је жица.

Sve zavisi koje modele i koju seriju Dahua kamera imate u firmi... ja imam a i ugradio sam ih dosta baš iz serije WizSense Series i sve rade kao sat do današnjeg dana, tako da i ovde važi nepisano pravilo "koliko para toliko muzike"! ;)

Svakako predlog je da se ide na IP kamere i da se dokupi neki 100M Cudy PoE Switch, a za NVR i nije neophodno ako kamere treba da hvataju samo na pokret onda mogu i SD kartice da završe posao...

Poslednja izmena:
a za NVR i nije neophodno ako kamere treba da hvataju samo na pokret onda mogu i SD kartice da završe posao...
Da dodam da mi Imou Dual Cruiser 5 nedelja snima u najboljem kvalitetu i da je potrosila 115GB. Eto cisto da ako neko planira kupovati SD karticu ima predstavu oko izbora potrebnog kapaciteta kartice

Samo da na pocetku objasnima da je IMOU ustvari Dahua.
Najeftiniji dahuin brend je Imou, tako da za taj novac se dobijaju savrsene funkcije , kada bi hteo takvu dahuinu kameru , verovatno bi morao da izdvojis vise novca.
Preporuka je svakako ici na kabl , wi-fi je mozda okej za jednu kameru, malo posla oko postavljanja oprema , a za sisteme sa vise kamera svako nije preporuka ici na wi-fi, koliko god kamere bile blizu rutera.
Primer ako stavis kamere na wifi bez snimaca na sd karticu , najverovatnije da neces videti da postoji problem , ako se ipak odlucis za snimac i wifi kamere, videces u realnom vremenu seckanja slike i gubitak frejmova.

Oko bilo kakve konsultacije i izbora opreme mogu pomoci. Pozdrav

Trenutno imam 4 IMOU Bullet 2C 4MP kamere. Koristim wifi za povezivanje ali bih sve kamere prebacio na LAN. Planiram i dodavanje još 2-3 kamere, pa bih Vas pitao koji POE switch bi bio dobar za 6-8 kamera?

Ja sam danas dodao jos jednu Imou Dual Cruiser kameru putem wifi iako je na samoj granici sa vezom. I to nije toliki problem jer u aplikacijama pristojno sve radi, medjutim kada sam pokusao dodati strimove na TV desilo mi se da sam dobio strim samo PTZ kamere. I onda sam cackao, cackao, brisao sve kamere, i sad i na onim koje sam gledao putem TVa vise nemam strimove fiksne i PTZ vec samo PTZ. Ne znam sta se desilo. Linkovi su apsolutno isti kao i prosli put (razdvojeni su fiksni i ptz strim), al kad se pokrene na oba strima jedne kamere ide samo PTZ kamera. Ocigledno su nesto cackali i zabranili

Kakva su ova smart zvona tipa Xiaomi Smart Doorbell 3S, za stan? Drugo, je li možeš sam da postaviš, ima li nekih zakonskih problema oko toga?

Mene bi više brinulo da bi mi zvono brzo nestalo, a nije baš jeftino... Koliko ga je teško na silu skinuti?

Kakva su ova smart zvona tipa Xiaomi Smart Doorbell 3S, za stan? Drugo, je li možeš sam da postaviš, ima li nekih zakonskih problema oko toga?
Ja imam na dva mesta Blink i Ring Doorbell. Super rade, niko ih nikad nije pipnuo. Blink koristi 2x AA baterije. Ring ima svoju punjivu. Notifikacije stizu odmah u odnosu na xiaomi koju sam imao pre gde su stizale sa 20 sekundi zakasnjenja.

Ja bih nešto što može da se priključi u struju i da ne mora da se puni. Ima i ovih kao špijunka, ali to ne znam je li ima neka da valja, sve što sam video je neka krš rezolucija i mogućnosti.

Ja bih nešto što može da se priključi u struju i da ne mora da se puni. Ima i ovih kao špijunka, ali to ne znam je li ima neka da valja, sve što sam video je neka krš rezolucija i mogućnosti.
Mogu i ove da se povezu na taster od zvona i da odatle dobijaju struju, ali nikako da nadjem vremena da ih tako povezem.

Koje tačno modele koristiš? Je si li uzeo subscribtion? Ja bih to da izbegnem. Vidi li se u mraku nešto ili ne?
Blink Video Doorbell. Bez subscription, samo fleska od 64GB u sync module. Sync module je kao neki hub za blink uredjaje i ne rade bez njega. 2 kamere rade vec duze od godinu dana bez problema. Po specifikaciji stoji da moraju iskljucivo litijumske baterije. Ali ja koristim obicne punjive iz lidla i Ikea-e.

Ring Video Doorbell 2 sa integrisanom baterijom smo skoro ubacili kod brata. Verzija 1 mislim da koristi 2xAA. Moracu da proverim sa njim da li ima neki subscription.

Da sada kupujem kameru, verovatno bih isao na ring zbog integrisane baterije i punjenja na type c.

Mala napomena, uglavnom sve doorbell kamere na baterije ne snimaju 24/7, vec samo kada detektuju pokret.

Vrh Dno