Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

ja koristim neku 64gb sa alija na njoj i radi sasvim ok.Doduse placa se i cloud za tu kameru za detekcije posto je potrebno snimanje detektovanih pokreta 30dana
Za Imou kamere ne treba i za te novce radi fino . Ja godinama koristim sa Alija kartice ,sad probam dokle ce da traje ,Kodak i Lexar

Prilozi

• IMOU kartica.png
    IMOU kartica.png
    13.8 KB · Pregleda: 76
Kakve su kamere sa OMV, konkretno ova, za 9.5k

Ili da uzmem nesto sa temu za pola para :)

Dobar dan.
Pokusavam hitno da resim situaciju pa mi treba info.

Imam penzionera koji sve cesce pada i nalazim ga u stanu samo kada odem. Jedno od resenja mi je postavka IP kamere koja gleda na sobu.
Zanima me da li mogu da kupim bilo koju IP kameru na trzistu tj da li cu je moci vezati na Dahua XVR5108HE-4KL-I2.

Ne znam da li ima neke kompatibilnosti tj koja je preporucena kamera za unutrasnji nadzor (sa motion detection)?
Drugari su mi dali info koje imaju za njihove IP kamere ali to su samo host i MAC adresa i ne znaju ostalo jer pristupaju preko app.
hvala

Dobar dan.
Pokusavam hitno da resim situaciju pa mi treba info.

Imam penzionera koji sve cesce pada i nalazim ga u stanu samo kada odem. Jedno od resenja mi je postavka IP kamere koja gleda na sobu.
Zanima me da li mogu da kupim bilo koju IP kameru na trzistu tj da li cu je moci vezati na Dahua XVR5108HE-4KL-I2.

Ne znam da li ima neke kompatibilnosti tj koja je preporucena kamera za unutrasnji nadzor (sa motion detection)?
Drugari su mi dali info koje imaju za njihove IP kamere ali to su samo host i MAC adresa i ne znaju ostalo jer pristupaju preko app.
hvala
Imou uzmi bilo koju .ja imam ovaku i radi bez greske na telefon i pci

Ako nekome znači, 4300 dinara je trenutno na Temu. Dual 3+3 mpx. Ima led jako svetlo. Sledi monitranje posle Nove godine
Imou kamera

Prilozi

• IMG_20241218_194747.jpg
    IMG_20241218_194747.jpg
    190 KB · Pregleda: 60
Ovo do sad nije bilo, dobra cena i verujem da je dobra kamera, Vec imam jednu Cruiser model i jako dobro radi

Prilozi

• Imou cruzer.png
    Imou cruzer.png
    46.6 KB · Pregleda: 44
Zadovoljava li i ova 3+3 MP verzija, ili treba juriti jaču verziju?
Trenutno imam Bullet 2C od 4MP ne znam da li bi se primećivala neka razlika.

Nisam imao pojma da ima Imou na Temu. A razmišljao sam da kupim neki Cruiser model, ovo deluje kao fina cena baš.
Ima samo ovaj model od imou. Nijedna druga.
Zadovoljava li i ova 3+3 MP verzija, ili treba juriti jaču verziju?
Trenutno imam Bullet 2C od 4MP ne znam da li bi se primećivala neka razlika.
Ne mogu trenutno da uporedim kako izgleda napolju, imam i ja 2c od 4mpx ali instalaciju ove cruiser mogu uraditi tek za oko 3 nedelje. U sobi sam je isprobao, deluje ok, isprobano je praćenje osobe, led lampe bukvalno osvetle celu sobu kao da je dan. Imam i 2c na mestu gde mi je slab wifi pa ona ide na 1080p umesto 4mpx, tu se vidi znatna razlika u oštrini.
Moze li ova Dual Imou kamera da se poveze na Dahua DMSS aplikaciju?
Ne znam za direktno, nisam povezivao na taj način, ali preko dahua nvr-a jesam imou 2c i odmah je prepozna nvr, samim tim je odmah i vidljiva na dmss.

Jel te imou kamere beše ne mogu da se napajaju kroz poe, već mora zasebno napajanje?

Neke su bas i iskljucivo Poe, ali vecina ide 12V, s tim sto sve imaju i lan konektor, pa ako ne mora wifi, bolje je s kablom..

Neke su bas i iskljucivo Poe, ali vecina ide 12V, s tim sto sve imaju i lan konektor, pa ako ne mora wifi, bolje je s kablom..
Ja nisam uspeo da nađem te za POE, a sad me je kolega podsetio na priču sa spliterom, diskutovali smo već, hvala. Mada bih najviše voleo da izbegnem spliter, jer to tahteva dodatno petljanje sa kablovima i konektorima.

Sve zavisi da li već nešto imaš od opreme i koliko čistu postavku želiš da dobiješ na kraju. I ja sam amater u ovome ali sam iz potrebe za kućnim switchom od 1G uzeo model sa poe i samim tim obezbedio sebi napajanje raznih dodatnih uređaja. A poe spliter je samo jedna kutija manja od pakle cigara koja ti stoji pored kamere ili upakaovana u neku zaštitu. Ja ovde mislim na aktivni spliter ne na one pasivne koji samo komplikuju celu postavku i neće da rade sa nekim kamerama. Ja konkretno koristim TP-link spliter od 10e

Pa sistem već radi preko poe, nema nikakvih splitera, samo poe switch koji sve to napaja. Stvar je u tome da bih zamenio jednu kameru koju sam kupio na AE (koja radi sasvim korektno) čisto da probam imou, jer je u planu proširenje sistema. Ali ne bih proširivao sistem na taj način, da mi za svaku kameru treba još i aktivan spliter.

Ja koristim, vec duze odredjene Poe splitere i , za sada, sam zadovoljan..Ipak samo jedan kabl ide, a stavljam 3 kamere...
Naravno, kabl je cist bakar, puna zica, a kamere su entry level, trose ispod 10W, a stavljam u Poe+ izlaz na Poe switchu [jaci izlaz]...
pozz

Nazad
Vrh Dno