Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Pozdrav za forumase. Obzirom da imamo problem sa parkingom, odlucio sam na fasadu 13m visine da stavim kameru. Povrsina parkinga je oko 30m udaljenosti najveca.
Idem sa varijantom bez snimaca, sa SD karticom.
Dobio sam u ponudi:

Dahua SD49225GB-HNR (2 MP, 25× PTZ) 500e
Dahua SD49425GB-HNR (4 MP, 25× PTZ) 700e
Dahua P5D-5F-PV (Wi-Fi Dual Lens, 5+5 MP) 150e
Ugradnja, kablovi, dizalica je 100e

Sta izabrati ? Prioritet je slika po noci... Zahvaljujem :)

Poslednja izmena:
Pozdrav za forumase. Obzirom da imamo problem sa parkingom, odlucio sam na fasadu 13m visine da stavim kameru. Povrsina parkinga je oko 30m udaljenosti najveca.
Idem sa varijantom bez snimaca, sa SD karticom.
Dobio sam u ponudi:

Dahua SD49225GB-HNR (2 MP, 25× PTZ) 500e
Dahua SD49425GB-HNR (4 MP, 25× PTZ) 700e
Dahua P5D-5F-PV (Wi-Fi Dual Lens, 5+5 MP) 150e
Ugradnja, kablovi, dizalica je 100e

Sta izabrati ? Prioritet je slika po noci... Zahvaljujem :)

Pogledaj ovaj video na YouTube za SD49425GB-HNR pa ako ti odgovara to ti je malo skuplje ali odlično rešenje.

Imam, ovu slabiju [2Mp] na par lokacija i zaista extra radi. Pretpostavljam da jaca verzija radi i nesto bolje...
Jedino nisam nigde isao sa sd karticom, pa nemam iskustvo, kako snima, koliko je fluidno premotavanje, skidanje snimaka,itd.
pozz

Potrebne su mi kamere za vikendicu, da li uzeti imou dual cruiser 10mp ili tapo c520/530?

Vidim da dosta ljudi ovde hvali imou, ali takodje se spominju i razni neki problemi sa karticama i slično.

Ja već par godina imam kod kuće 2x tapo c310 i nisam imao nikakvih problema. Sad se dvoumim da li da eksperimentišem sa imou ili da ostanem u tapo ekosistemu.

Potrebne su mi kamere za vikendicu, da li uzeti imou dual cruiser 10mp ili tapo c520/530?

Vidim da dosta ljudi ovde hvali imou, ali takodje se spominju i razni neki problemi sa karticama i slično.

Ja već par godina imam kod kuće 2x tapo c310 i nisam imao nikakvih problema. Sad se dvoumim da li da eksperimentišem sa imou ili da ostanem u tapo ekosistemu.
Taj Imou Dual Cruiser slobodno zaobiđi, istu sam posedovao i skinuo posle 3 meseca, ima dosta laznih detekcija a desavalo mi se i da ne detektuje čoveka kad prođe. Od tih jeftinih kineskih kamera a dosta sam ih promenio najbolje se pokazala Dahua P5D-5F-PV, imas za 70€ na kupujem prodajem.

Taj Imou Dual Cruiser slobodno zaobiđi, istu sam posedovao i skinuo posle 3 meseca, ima dosta laznih detekcija a desavalo mi se i da ne detektuje čoveka kad prođe. Od tih jeftinih kineskih kamera a dosta sam ih promenio najbolje se pokazala Dahua P5D-5F-PV, imas za 70€ na kupujem prodajem.
Ja sam ih uzeo vise komada, i sem jedne koja je skripala (ptz bila pretegnuta), i problema posle proslog apdejta (nije mogla da se gleda kamera na dve aplikacije u isto vreme) koji je resen jos novijim firmverom pre par dana (njihova je greska bila, bagovit firmver) ni jedan drugi problem nije postojao evo 8-9 meseci kako ih koristim i prazdovoljan sam. Jedino sto su moje 3+3mpx

Vrh Dno