Message>Combine and Decode
Pa, ne treba da se salje nikakav sw, posto sam problem resio (gde drugde nego citajuci help).
I to na najprirodniji nacin, iz OE.
Dakle, ukoliko dobijete neku poruku (odnosno vise poruka sa po atach-om) a nazivi atach-a (npr: video_1/2.exe.dat i video_2/2.exe.dat) lice da su delovi jedne jedinstvene poruke, u OE (u npr. inbox-u) treba selektovati sve te poruke (koje su ustvari delovi jedne poruke), a zatim izabrati (na toolbaru) Message>Combine and Decode - nakon ove operacije dobija se jedinstvena poruka sa originalnim atach-om koji se otvara bez problema.
Inace (danas sam bio do problematicnog racunara) sve poruke koje su manje od 1mb se bez (dodatnih koraka) problema otvaraju.
.EXE atach iz price je u sustini spakovan neki rudimentirani logitech viewer + .rm snimljen kamericom. Uz poruku se i dobija ( logitech-ovo) obavestenje da se exe startuje, a ukoliko je dobijen .rm da treba instalirati RealPlayer.
Pregledom Inbox-a utvrdih da je covek dobijao i fajlove iz vise delova koji su imali extenziju ***.pps.dat (btw neke cice tipa playboy, penthouse i sl)
Dakle, uzrok je najverovatnije da je na posiljaocevom racunaru (koji koristi OE) u Advanced kartici mail acount-a chekirana opcija
Break apart messages larger than...
Cudno je to sto poneke poruke OE automatski spoji i dekodira (neposredno nakon sto se kompletno skinu sa servera provajdera), dok se za neke to mora da "rucno" uradi.
Kako stoje stvari "problem" je izazvala kombinacija sw-a za logitech kamericu koji nakon snimanja sekvencu salje na OE (i spakuje je sa sve viewer-om u .exe) ,setovanja na samom OE posiljaoca, i nemogucnosti da OE primaoca automatski odradi Combine and Decode.
Cudni su putevi microsoftovi
I (naravno) hvala svima koji su ucestvovali u ovom thread-u i pokusali da pomognu.
&pozdrav!
P.S.
Ono sto bi moglo da bude za cudjenje je cinjenica da covek koji se javio na telefon kada sam pozvao Beotel-ovu (kod koga korisnik racunara ima acount) podrsku, nije apsolutno imao nikakvu ideju kada sam mu opisao problem. Doduse i rekao je da se sa ovim problemom nije sretao, ali mi se ipak cini da je ovo u vezi Combine and Decode nesto sto bi ipak trebao da zna (s obzirom na kakvom mestu je primljen na posao), i sto je mogao da mi pomene kao moguce resenje problema.