Šta je novo?

Video Mail - vmailvid.exe.dat

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Dakle,
covek dobija od burazera iz kanade atachmente sa nazivom npr:
Logitech Video E-Mail vmailvid.EXE [2_3].dat ili slicno.
Pre nego je reinstalirao sistem (zato sto mu je crko processor), mogao je da ih otvara iz outlook express, i da vidi i cuje burazera i familiju (snimljene sa kamericom). Sada vise ne moze.

Koji mu sw fali?

Hvala vrlo,
&pozdrav!

to mi lici kao na video cd...

znaci windos media player pa file open show all files pa neka izabere taj dat

mada mi je malo cudno - zasto ima nesto.EXE.dat

da on to nije spakovao u exe (samoraspakujucu arhivu) pa samo dodao ekstenziju dat ...

Probao sam otvaranje ovog fajla iz svih media player-a koji su mi na masini al nista nece da ga pusti. Jedina sto mi jos pada na pamet je da je eventualno neki antivirusni sw, svim exe fajlovima dodao ekstenziju dat, pa bi u tom slucaju moglo da se primenovanjem ponovo u .exe (svih fajlova), eventualna sfx arhiva mogla da raspakuje.

Mozda mu fali samo yahoo messenger ili nesto slicno, al` nisam siguran u to. Koliko sam shvatio ljudi se nacrtaju ispred kamerice, ispricaju sta imaju i onda to posalju mailom. A covek u bgd-u samo izabere "open it" kada klikne na atach, i to gleda. Problem je sto uopste nije obracao paznju sta mu pusta video.

Inace pokusao sam jedan od fajlova da preimenujem u .exe i raspakujem ga, al` nema sanse.

Možda fali codec u kome je to snimljeno.

Ostavi mail da ti posaljem taj programcic za VideoMail od Simateka

Hvala Laki,
salji na [email protected]

Sto se kodeka tice, ne znam sta bih u tom smislu mogao da uradim. Ja imam instaliran wmp8, divx 5.02, quicktime... i nista od toga nece da ga otvori, niti prijavljuje da fali codec.

Message>Combine and Decode

Pa, ne treba da se salje nikakav sw, posto sam problem resio (gde drugde nego citajuci help).

I to na najprirodniji nacin, iz OE.
Dakle, ukoliko dobijete neku poruku (odnosno vise poruka sa po atach-om) a nazivi atach-a (npr: video_1/2.exe.dat i video_2/2.exe.dat) lice da su delovi jedne jedinstvene poruke, u OE (u npr. inbox-u) treba selektovati sve te poruke (koje su ustvari delovi jedne poruke), a zatim izabrati (na toolbaru) Message>Combine and Decode - nakon ove operacije dobija se jedinstvena poruka sa originalnim atach-om koji se otvara bez problema.

Inace (danas sam bio do problematicnog racunara) sve poruke koje su manje od 1mb se bez (dodatnih koraka) problema otvaraju.
.EXE atach iz price je u sustini spakovan neki rudimentirani logitech viewer + .rm snimljen kamericom. Uz poruku se i dobija ( logitech-ovo) obavestenje da se exe startuje, a ukoliko je dobijen .rm da treba instalirati RealPlayer.

Pregledom Inbox-a utvrdih da je covek dobijao i fajlove iz vise delova koji su imali extenziju ***.pps.dat (btw neke cice tipa playboy, penthouse i sl)
Dakle, uzrok je najverovatnije da je na posiljaocevom racunaru (koji koristi OE) u Advanced kartici mail acount-a chekirana opcija
Break apart messages larger than...

Cudno je to sto poneke poruke OE automatski spoji i dekodira (neposredno nakon sto se kompletno skinu sa servera provajdera), dok se za neke to mora da "rucno" uradi.

Kako stoje stvari "problem" je izazvala kombinacija sw-a za logitech kamericu koji nakon snimanja sekvencu salje na OE (i spakuje je sa sve viewer-om u .exe) ,setovanja na samom OE posiljaoca, i nemogucnosti da OE primaoca automatski odradi Combine and Decode.

Cudni su putevi microsoftovi

I (naravno) hvala svima koji su ucestvovali u ovom thread-u i pokusali da pomognu.

&pozdrav!

P.S.
Ono sto bi moglo da bude za cudjenje je cinjenica da covek koji se javio na telefon kada sam pozvao Beotel-ovu (kod koga korisnik racunara ima acount) podrsku, nije apsolutno imao nikakvu ideju kada sam mu opisao problem. Doduse i rekao je da se sa ovim problemom nije sretao, ali mi se ipak cini da je ovo u vezi Combine and Decode nesto sto bi ipak trebao da zna (s obzirom na kakvom mestu je primljen na posao), i sto je mogao da mi pomene kao moguce resenje problema.

Vrh Dno