Jednom sam pre godinu-dve gledao baš na HU poređenje DLSS i FSR ( kad su se tek pojavili ) i onda objašnjavaju kako su telefonske žice i grančice u nekim igrama iskrzane više nego na native tako što uvećaju sliku 300% i porede, pa onda kako je bara sa ivicama iskrzanija u ovome nego u onome, itd.
I nisam mogao da se ne zapitam - Kakva, bre, to budala u igri zaustavlja istu, uvećava sliku i zagleda da li su telefonske žice u daljini iskrzane jedino kada se uveća ili su kako treba i na 100%???
Mislim, DLSS i FSR su odlična stvar jer možeš da otpanjiš na max bilo koju igru koja to podržava i da to radi i na slabijim grafikama. Mislim, ako neko može zbog DLSS da na 3070 otpanji Cyberpank 2077 na max sa RT i ima pristojnih 60ak FPS taj će da slavi DLSS što može da igra kako CDPR zapoveda i sigurno neće gledati da li mu je neki prozor iscrtan jedva vidno krzavo ili ne. Bre, ako je igra dobra uživaš u igranju, a ne u builjenju nebitnih sitnica.
A što se tiče native u 4K, mnoge kartice to mogu ako spustiš podešavanja na medium/low, ali danas, izgleda, to niko ne uzima u razmatranje, nego samo mogu li najviša podešavanja u 4K na 144 FPS ili ne? Kad se setim koliko sam se lomatao u igri "Ečstatica" koja je u ono doba bila jezivo zahtevna pa smo na slabijim procesorima igrali u brzini od frejma u sekundi-dve.
I uživali.