Šta je novo?

Viber

AnaF

Zapažen
Učlanjen(a)
15.01.2025
Poena
1
Dobro veče! Do sada sam u Viber grupi, gde sam administrator, imala ime i prezime svakog člana grupe i njegovu sliku, tako da sam odmah znala ko piše. Sada je to nestalo. Ne dozvoljava mi da imenujem. Telefon nije stari. Nisam kupovala drugi i nisam vadila karticu. Ne znam šta se dešava? Vidim samo brojeve a ne i ime i prezime kontakata.

Prilozi

Da ne otvaram novu temu,imam propusten od broja kojeg imam u imeniku a na viber pise broj?
Mozda neko zna razlog? Isto ima i majka na svom telefonu,gledao sam dosta toga a nisam nasao resenje

Mislim da u podesavanjima treba da ugasis nesto vezano za AI. ja sam kod mene ugasio ali ne mogu da se setim tacno sta 🙂

Dugme "Translate/Prevod" se pojavljuje u poruci ako ti je telefon podešen na npr. engleski jezik a poruka u Viber ti stiže napisana na srpskom. AI prepoznaje da je pristigla poruka na "stranom" jeziku i dugme se automatski pojavljuje.
Podesiš li jezik telefona sa jezikom na kom stižu pisane poruke - dugme se ne pojavljuje, a koliko vidim za sada ne postoji opcija da se ovo isključi/onemogući...

Prilozi

• 2026-08-29_13-29-08-909.webp
    2026-08-29_13-29-08-909.webp
    48.2 KB · Pregleda: 21
Dugme "Translate/Prevod" se pojavljuje u poruci ako ti je telefon podešen na npr. engleski jezik a poruka u Viber ti stiže napisana na srpskom. AI prepoznaje da je pristigla poruka na "stranom" jeziku i dugme se automatski pojavljuje.
Podesiš li jezik telefona sa jezikom na kom stižu pisane poruke - dugme se ne pojavljuje, a koliko vidim za sada ne postoji opcija da se ovo isključi/onemogući...
Meni je telefon podesen na engleski i nemam taj translate.

Da li ima neko da koristi LineageOS 23.2? Od pre par dana viber me zeza. Ponasa se kao da nema konekcije na telefonu (ne moze nista da ucita), a internet radi u svim ostalim aplikacijama. Probao na Xiaomi 13 sa microG i na Xiaomi 11 Lite 5G NE sa TheMindGapps i isti problem. Ne mogu nista naci na internetu, a nema predstavu u cemu je problem. Nakon nekog vremena proradi i radi super, pa se onda opet zaglupi.

Da li ima neko da koristi LineageOS 23.2? Od pre par dana viber me zeza. Ponasa se kao da nema konekcije na telefonu (ne moze nista da ucita), a internet radi u svim ostalim aplikacijama. Probao na Xiaomi 13 sa microG i na Xiaomi 11 Lite 5G NE sa TheMindGapps i isti problem. Ne mogu nista naci na internetu, a nema predstavu u cemu je problem. Nakon nekog vremena proradi i radi super, pa se onda opet zaglupi.
Do vibera je. Mnogima u okruženju kao i meni ne radi kako treba.
Tipa, stigne ti obaveštenje o primljenoj poruci, i onda uđeš i čekaš minut-dva da se pojavi poruka.
U mom slučaju uređaj je pixel sa stock romom.

Cak sam probao i da ocistim kes i ponovom aktiviram broj i to sve prodje, ali nakon toga ucitava cetove i marketplace neko vreme i onda samo izbaci bazicnu gresku u fazonu no connection check your network. Sad sam ugasio telefon, prebacio karticu iz sim1 u sim2 i nakon paljenja ucitao je iste sekunde cetove i sad poruke stizu redovno. Videcemo koliko dugo.

Cak sam probao i da ocistim kes i ponovom aktiviram broj i to sve prodje, ali nakon toga ucitava cetove i marketplace neko vreme i onda samo izbaci bazicnu gresku u fazonu no connection check your network. Sad sam ugasio telefon, prebacio karticu iz sim1 u sim2 i nakon paljenja ucitao je iste sekunde cetove i sad poruke stizu redovno. Videcemo koliko dugo.
Meni uglavnom radi. Ali ume da zabaguje.. isto npr hoću da prosledim fotke i vrti u krug kao da nema konekcije a domet pun i sve ostalo normalno radi.

Nazad
Vrh Dno