Šta je novo?

vesh mashina ...

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
ni sam ne znam gde da stavim ovaj topic ... ako neki moderator nadje neko zgodnije mesto neka prebaci ...

nemam nikakav problem samo me interesuje jedna stvar ...

razmeshtao sam sobu ... nebitno ... i razmestio sam tako da mi monitor bude pored zida naravno ... e sad sa druge strane tog zida je kupatilo ... i vesh mashina ... sve je bilo ok dok se na vesh mashini nije upalila centrifuga ... tada je slika na monitoru pochela da se talasa ... ja ne znam da u vesh mashini postoje ikakvi magneti ... usled chega je doshlo do toga ... siguran sam da je do centrifuge jer kad je zavrshila centrifuga zavrshilo je i talasanje ... chisto me interesuje ako neko zna objashnjenje ...

monitor : SyncMaster955b
vesh mashina : zanussi konchar l55 :eek:

:Dmorao sam ...

ps. nije shala ozbiljno pitam ...

Kad sam video topic još dok ga nisam otvorio znao sam o čemu se radi. Imam potpuno isto problem kao i ti.

GORENJE ona srebrna
BELINEA 102030

Jedino da menjamo raspored ili da ne pustamo centrifugu sem ponekad ... :hump:

Probaj da promenis uticnicu u koju si prikljucio monitor.
Dovuci produzni iz neke druge sobe, pa vidi da li ce biti isti efekat.

probacu to sam utichnicom ... al i komp mi je na istom produzhnom ... zar se ne bi i on chudno ponashao u toku centrifuge?

Vocko je napisao(la):
Probaj da promenis uticnicu u koju si prikljucio monitor.
Dovuci produzni iz neke druge sobe, pa vidi da li ce biti isti efekat.

Nije masina za ves elektricni kotao ili sl. pa da zeza zbog struje...Trosi svega 2KW i to samo kad je grejac ukljucen(oko 20min) a problem se javlja pri centrifugiranju kada se se samo okrece motor...
Gadan bedak,nemam pametno resenje osim sklanjanja monitora sa tih lokacija.
Ajd...
:wave;

a u toj istoj sobi je stajao monitor ... imam samo dve utichnice ... bio je na ovo drugoj ... ali se to nije deshavalo dok nisam prebacio monitor ovde gde je sada ... jel mozhe to da shkodi monitoru? ako ne mozhe da shkodi onda mozhe da koristi jel da? ctp;

i svrha ovog posta ... zashto se zaboga to deshava??????

Cekaj malo...OK,jeste mi malo smesna cela tema sama po sebi :D ...ali ne vezano za to...Zasto na istom produznom drzis i komp i masinu(ako sam dobro shvatio)?

npetar je napisao(la):
...

Nije masina za ves elektricni kotao ili sl. pa da zeza zbog struje...Trosi svega 2KW i to samo kad je grejac ukljucen(oko 20min) a problem se javlja pri centrifugiranju kada se se samo okrece motor...
Ajd...

mozhda zbog toga ...

Pitanje

I meni slika igra ali nema ves masine. Da li neko zna mozda moguce uzroke? Da li da reklamiram monitor?
LG 900B Studioworks

npetar je napisao(la):
Cekaj malo...OK,jeste mi malo smesna cela tema sama po sebi :D ...ali ne vezano za to...Zasto na istom produznom drzis i komp i masinu(ako sam dobro shvatio)?

ne ne ... zaboravi produzhne ... komp je u mojoj sobi a ona je do kupatila ... na istom zidu se nalaze sa jedne strane (u mojoj sobi) monitor i sa druge strane (u kupatilu) vesh mashina ...

nisam bash toliko sumanut da drzhim komp i vesh mashinu zajedno ...

a to za kablove sam rekao :
probacu to sam utichnicom ... al i komp mi je na istom produzhnom KAO I MONITOR ... zar se ne bi i on chudno ponashao u toku centrifuge?

Re: Pitanje

PajaMe je napisao(la):
I meni slika igra ali nema ves masine. Da li neko zna mozda moguce uzroke? Da li da reklamiram monitor?
LG 900B Studioworks

nemoj da reklamirash monitor ... samo kupi vesh mashinu ... ctp;

Ne stvarno. Da li je do monitora ili do neceg drugog.

Ves masinu imam ali rucnu.

npetar je napisao(la):
...

Ajd...

ima on reshenje
Ves masinu imam ali rucnu.

ja ne znam stvarno ... ako je u garanciji nazovi pitaj ... vidi shta ce ti reci ... jel stalno idra il smao po nekad ?

e zabave li na ovom benchmaru cheers type; :D

mnogi monitori nemaju dobru izolaciju od uticaja drugog elektricnog, magnetnog polja koje emituju drugi uredjaji ili recimo kutija sa satom za potrosnju struje lift... ma svi ti uredjaji i elektricni motori i usled toga dolazi do problema sa slikom.Isto tako moze da bude ako su na istom osiguracu pored kompjutera jos neki uredjaj kao ves masina i sl. da dolazi do smetnji.Resenje u prvom slucaju je izmestiti monitor, ili napraviti izolaciju sot je dosta skuplje, a u drugom razdvojiti komp i drugi uredjaj na dva razlicita osiguraca.

sad si me opet zbunio ... pa jel do utichnica/osiguracha .. il do magnetnog polja motora mashine ...

i dal ce to shtetiti monitoru ako centrifuga traje po 10 minuta sedmichno ... a i imam degaus na monitoru?

kao sto rekoh, moze da bude i jedno i drugo ili jedno ili drugo.
Dakle obe varijante mogu da prave smetnje.

Svi koji imate problema pri centrifuZi:), sigurno je zbog loshih instalacija....imacete probleme i sa obichnim mikserom ili bushilicom...nabavite neki ups ili dobar surge arrest produzni.....

ali ljudi ne kapiram ... u istoj toj mojoj sobi imam samo dve utichnice ... pre je komp bio na drugoj i nije bilo problema nikakvih ... sad sam prebacio na ovu utichnicu i odjednom loshe instalacije ... kako mozhe da se u istoj sobi dve utichnice razlichito ponashaju?

lepo nisu na istom osiguracu...

Ups

Moze da bude deo problema i do magnetnog polja koje stvara motor, ali veci deo problema dolazi iz mreze. Stvar je u tome sto motor veliku reaktivnu snagu vraca u mrezu i generalno variraju i struja i napon zbog nje. To se deshava zbog nejednakog rada motora koji onda ima opako vrtlozno magnetno polje i stvara pomenute varijacije u mrezi. Najveci pikovi su kod ukljuchivanja ili iskljuchivanja motora, tzv. prelazne pojave (ogromni pikovi napona kod iskljucivanja ili pikovi struje kod ukljucivanja). Dakle, monitor bi morao da bude na drugoj grani, tj. osigurachu u kucnoj mrezi.
Problem bi bio manji ili ga ne bi ni bilo da je monitor kvalitetniji, tj. njegov napajachki deo. E sad, ko zna da li uopste postoje monitori koji taj problem u takvom okruzenju ne bi ni osetili, jer bi to znacilo da imaju bas OPAKO dobro uradjeno napajanje. Mozda neki Loewe Pro TV ili tako neshto.
Kao sto je driver rekao, dobar UPS ce resiti veci deo problema, mada ni oni ne peglaju frekvenciju, ali bar rese glavno - napon i struju.
Ne verujem da bi chak i kvalitetan produzni resio ove probleme, samo bi chesto iskljucivao comp, zbog haosa u mrezi. UPS - obavezno.

znachi vratim komp na staru utichnicu i nema problema ... ajd probacu ... samo moram cekati da se skupi vesha da ne palim na prazno ... javicu dal je do mrezhe il do motora ...

i shta je to kvalitetan produzhni ? koji su to?

lepo je to notaxe kuipio bi ja ups i bez da mi se ovo deshava al ... nema se vremena ;)

Re: Ups

notax je napisao(la):
...Stvar je u tome sto motor veliku reaktivnu snagu vraca u mrezu i generalno variraju i struja i napon zbog nje. ....

Jel mozes da pojasnis ovo? Posto ovo moje brojilo za struju sve vreme broji i "reaktivnu" struju koju izrazava u "kvarh", pa me interesuje sta je to :)

ma neka se preseli u drugu drzhavu ... :crash:

Nazad
Vrh Dno