Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

bilo je i vrijeme...
apsolutno najpodcjenjeniji novcic na trzistu.

...konacno " malo sunca " ,posle " depresije od padanja "...verovatno smo se svi pitali - dokle ce ovo dole...sad samo nek se oporavi, I neka makar za pocetak dostigne " staru poziciju " , da neide vise ispod 1 $...

Kojim minerom se trenutno vert kopa? Koji najviše daje? Je li i dalje onaj zuikkis sph-sgminer od 12.05.2014 i na kojim driverima? Ako ga uopšte neko kopa...

Poslednja izmena:
Kojim minerom se trenutno vert kopa? Koji najviše daje? Je li i dalje onaj zuikkis sph-sgminer od 12.05.2014 i na kojim driverima? Ako ga uopšte neko kopa...

....Ja ga kopam I dalje sa vertminer-om verzija 0.5.3 .... probao sam te koje pominjes I nije sa njima islo...ako uspes da pokrenes kopanje sa tim programom koji pominjes, okaci onda setovanja, pa da vidim da li ce I meni moci da pomogne..inace, ima jos nekih programa koje su pominjali na stranim forumima, ali meni se cini da se se oni placaju...

Poslednja izmena od urednika:
timeout /t 3
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
vertminer --scrypt-vert -o stratum+tcp://stratum.simplevert.com:3343 -u Vwt2TQvQYuuyLLmf26BLogdWoRXfYRLLQ8.m1 -p drkadrka -o stratum+tcp://www.hashharder.com:9950 -u Vwt2TQvQYuuyLLmf26BLogdWoRXfYRLLQ8.MRi5Ht9zR5TeBUuoDdWmJvieKvMLtjc6fA -p drkadrka -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u kamenaja.m1 -p drkadrka -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u kamenaja.m1 -p drkadrka --gpu-platform 0 -d 0 -w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2

To ti je moje .bat za 270 karticu.

Fala na odgovoru. :)

timeout /t 3
vertminer --scrypt-vert -o stratum+tcp://stratum.simplevert.com:3343 -u Vwt2TQvQYuuyLLmf26BLogdWoRXfYRLLQ8.m1 -p drkadrka -o stratum+tcp://www.hashharder.com:9950 -u Vwt2TQvQYuuyLLmf26BLogdWoRXfYRLLQ8.MRi5Ht9zR5TeBUuoDdWmJvieKvMLtjc6fA -p drkadrka -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u kamenaja.m1 -p drkadrka -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u kamenaja.m1 -p drkadrka --gpu-platform 0 -d 0 -w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2

To ti je moje .bat za 270 karticu.

Fala na odgovoru. :)

koji ti je to miner..koja verzija....ja koristim ova setovanja za isto R 9 270 kartice, a ako imas i R 9 270X kartice, vaze ti ISTA setovanja :

ovo je CONF file :

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://POOL:pORT",
"user" : "USER",
"pass" : "PASS"
},
{
"url" : "stratum+tcp://POOL:pORT",
"user" : "USER",
"pass" : "PASS"
}
]
,
"intensity" : "19,19,19",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-engine" : "1050,1050,1050",
"gpu-memclock" : "1450,1450,1450",
"shaders" : "1280,1280,1280",
"thread-concurrency" : "14208,14208,14208",
"expiry" : "30",
"gpu-threads" : "1",
"scan-time" : "5"
}

a, ovo mi je BAT file :

vertminer --scrypt-vert -o http://vtc.give-me-coins.com:3337 -u xxxx.xxxxx -p xxxx --temp-hysteresis 3 --auto-fan --temp-target 68

napisi mi koji ti je to tacno program..moj je vertminer version 0.5.3

hvala unapred...pozdrav .....jos jedno pitanje - imas li HW errora pri kopanju...

Poslednja izmena:
To je 0.5.3 vertminer. Nema HW errora. A držim karticu, čini mi se na 1050/1450 kao i ti. Nisu mi 13.12 instalirani trenutno da bih proverio, ali ako se sećam, baca negde oko 210 h/s... Onaj zuikkis i više od toga.

To je 0.5.3 vertminer. Nema HW errora. A držim karticu, čini mi se na 1050/1450 kao i ti. Nisu mi 13.12 instalirani trenutno da bih proverio, ali ako se sećam, baca negde oko 210 h/s... Onaj zuikkis i više od toga.

...hmmm...ja imam HW errore, ali iskreno receno, ne vredi da se obazirem na njih..reci cu ti I zasto..bitnije mi je da mi program za kopanje radi stabilno negoti HW errori..u principu,na nekih 8 sati kopanja imam ih oko 34 ( ukupno ) , sto znaci da ih nemam isto na svakoj kartici...zasto ih imam, stvarno NE ZNAM...danas mi je prepodne nestalo struje,nisam je imao od nekih 09.00 padonekih 12.10...@**** ga PROKLETA AVLIJA , SRBISTAN...nezna se ni zasto ni kako...ali..od nekih 12.22, kad sam pustio ponovo masine da kopaju, program mi SAD radi STABILNO...a u zadnjih nedelju dana, kao da je DJAVO usao u njega...stalno mi se SAM iskljucivao , a ja ne znam razlog..to mi se ranije sa njim NIJE desavalao...iskljucivao se bukvalno na periode od nepuna dva sata rada, pa do najvise sest sati, kao da ima u sebi @ebeni tajmer....SVE zivo sam probao da bi utrvdio razlog , i NISTA...trazio sam pomoc ovde od ljudi, i jedan decko mi je rekao da instaliram CG WATCHER...nisam to jos stigao da uradim, a evo ga sad od danasnjeg nestanka struje ovaj sada radi NORMALNO vec TACNO 8 sati...ja imam otprilike oko 205 h/s po kartici, i oje za sada ok...stose tice zuikkisa - nije hteo da mi radi...eto tako stoje stvari kod mene...

Plase se scryptn asica, ako previse dignu n nece moci ni GPU da kopa

Bezveze. Ni ovako se nece usreciti ali bar nece dati Kinezima da upropascavaju sa monopolom na HW.

Ma jok, to je tek za koji mesec na redu

skinuo ponovo 0.5.3 umesto 360 baca 325khs skinuo sa drugog linka baca starih dobrih 360 problem resen ...mnogo je prso sa cenom a ne svidja mi se sto diff prati nizbrdicu mozda sam bacio ovih 60 dana kopanja u prazno vreme ce pokazati

skinuo ponovo 0.5.3 umesto 360 baca 325khs skinuo sa drugog linka baca starih dobrih 360 problem resen ...mnogo je prso sa cenom a ne svidja mi se sto diff prati nizbrdicu mozda sam bacio ovih 60 dana kopanja u prazno vreme ce pokazati

sta mislite ima li nade za ovaj coin...drzi cenu ali je drzi previse nisko ...imam poprilicnu kolicinu...ne baca mi se dva ipo meseca kopanja po ovoj mizernoj ceni ali nemam zalihe da bi uleteo u drk i ltc tako da neznam sta da radim...

pomalo interesantan mesečni grafik

vu9ce3L.png

Lep volume lep...

@vojkan
Deluje kao da neko akumulira...mozda nije lose kupiti par hiljada komada dok je ovako jeftin.

Ja sam ga kupovao po 10-40x vecoj ceni, sad neka padne za jos jednu decimalu pa da oborim srednju kupovnu cenu, a za UTC da ne pricam

Ima li neko podesavanja za r9 290x? koji miner je preporucljiv?

edit: ovaj vertcoinminer nema sanse da podesim za r9 290x, ima li neko preporuku?

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari. Razmisljam da predjem sa maxcoin-a, koji umire polako, na vertcoin, jer mi se on cini trenutno kao najbolja opcija, pa me zanima vasa iskustva s njim i misljenje? Gde kopate, kaliko trose struje graficke, da li se greju isto, ili manje od scrypta?

Poceo sam da rudarim vertcoin i jedva sam nasao optimum za moje tri graficke Asus r9 270, intensity 12, gpu 1090 i memorija 1250, ali onda svaka daje samo 160 khs, a znam da moze i vise, ali ako dignem intensity, baca hw erore. Jel imako sweet spot, tj optimum podesavanja za moju grafu?
Hvala unapred!

Prošetaj temom, kad nabaviš dobar miner moraće preko 220-230. Npr kev's vertminer 0.5.2 se sećam da sam koristio, ima i podešavanja u temi

Jesam sve sam pregledao, ali nisam nasao podesavanja za moju karticu, uglavnom su za 270x ili 280x...a i koristim PIMP 1.4.2 tako da tamo kopam preko cgminera.
Da li moze i ako moze kako da se bira i promeni cgminer u recimo vertminer u PIMP-u?
Imas neki predlog optimalnih podesavanja za moju kartu Asus r9 270?

Ovo je scrypt-n, znaci proveri prvo n faktor, sa povecanjem n faktora hash se polovi

Vrh Dno