Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

Da, sa klauzulom o izlasku...
Ne treba mi ni jedan coin u šteku koji konstantno pada i kvari mi mojo :)

VTC je ok jer je najjaci novcic na svom algoritmu. Ono sto je lose je to sto je taj algoritam ne bas preterano popularan kod majnera tako da ne ocekujem nikakvo ludilo od njega. Jos uvek drzi solidnu cenu i pored poprilicno visoke isplativosti i to je ono sto mene ustvari najvise i cudi, kako ovaj novcic odrzava toliku isplativost sve vreme? Znam da ce to ipak malo pasti ali sa visestrukim skokom BTC-a taj novcic moze kostati nekoliko dolara bez problema. Samo je pitanje vremena kada ce i to da se desi. To vazi i za jos neke novcice tako da se treba istovarati na dobroj ceni.

Pa cudi te zato sto ti non-stop mesas minere i investitore.
Na isplativost novcica, u pozitivnom smislu, uticu investitiori koji u njega ulazu fiat ili btc i time podizu cenu a mi koji ga kopamo uticemo negativno jer mu povecavamo diff. Znaci da za ovaj novcic ima interesovanja i da se konstantno ulaze u njega.
Uporedi njegovo i kretanje ltc-a u poslednje vreme i primetices da su dosta slicni, po meni je to pokazatelj jakog i stabilnog novcica.
Tacno je da novcic nije mining frendly kad ga uporedjujes sa x11 novcicima. A zasto mu je isplativost konstantno velika? Zato sto se u isplativost uglavnom ne racuna potrosnja struje.
Ljudi na zapadu, sa njihovom cenom stuje, ne mogu da ga kopaju. Zamisli da placas 0.3-0.4$ po kilovatu, ne bi ga ni mi ovde mogli kopati.

Buducnost ovog nocica je svjetla.
Potrebno je ili da se pojavi ASIC za X11 ato ce se desiti ukoliko cijena bude u rastu kao sad, ili, da se desi prvi skandal i hapsenja vezana za DRK.... I jedan i drugi scenario su jako izvjesni.
S druge strane, iza VTCa stoji respektabilna zajednica koja radi sve da ovaj novcic postane dostojna zamjena LTCu kada su GPU rudari u pitanju.

Pa cudi te zato sto ti non-stop mesas minere i investitore.
Na isplativost novcica, u pozitivnom smislu, uticu investitiori koji u njega ulazu fiat ili btc i time podizu cenu a mi koji ga kopamo uticemo negativno jer mu povecavamo diff. Znaci da za ovaj novcic ima interesovanja i da se konstantno ulaze u njega.
Uporedi njegovo i kretanje ltc-a u poslednje vreme i primetices da su dosta slicni, po meni je to pokazatelj jakog i stabilnog novcica.
Tacno je da novcic nije mining frendly kad ga uporedjujes sa x11 novcicima. A zasto mu je isplativost konstantno velika? Zato sto se u isplativost uglavnom ne racuna potrosnja struje.
Ljudi na zapadu, sa njihovom cenom stuje, ne mogu da ga kopaju. Zamisli da placas 0.3-0.4$ po kilovatu, ne bi ga ni mi ovde mogli kopati.

Odakle tebi ideja da ja mesam bilo sta? Bez obzira koliko se kopa isti ce biti broj novcica tako da invertitori mogu da dodju do novcica i za manje para, o tome ja pricam. Svaki novcic koji je na vrhu isplativosti ide lagano na dole jer je za odrzavanje tolike isplativosti potreban jako veliki novac.
Sva sreca je sto nema nekog ozbiljnog dampovanja. Novcic jeste stabilan, to se slazem. Bice on ok ali kada bude pump btc-a i ltc-a ja bi ovo istovario obavezno za fiat. Eventualno kupiti posle pada cene ako neko bas veruje u njega. X11 ce ga usiti kao algoritam tako da ne ocekujem ne znam kakva cuda ali ako krene asic za scryptN moze na njemu da se ucari nesto ;)
Ne kopam ga zato sto mislim da je X11 perspektivniji ali pratim VTC kao mogucu investiciju u nekom trenutku.

Vtc je trenutno jedva 10% isplativiji od Ltc za kopanje, tako da definitivno nije u vrhu isplativosti.

nije ti baš dobar račun, proveri ponovo

Kopas Vtc ili ?
Juce sam prebacio dio rudnika, tacnije ~13mh/s sa Ltc-a i za 24h imam ~10% vise vrijednosti u $.

prebacujem se s vremena na vreme, gledam kalkulatore. oko 25% je razlika u korist VTCa. na kom si poolu? coinotron daje koliko treba, samo postavi rbpps plaćanje. jednom sam probao simplevert i dobio drastično manje nego što je trebalo.

Meni simplevert radi jako lepo, daje u % kolko treba, tamo sam 10-tak dana, give-me krade ~15% kad je kako raspoložen.

prebacujem se s vremena na vreme, gledam kalkulatore. oko 25% je razlika u korist VTCa. na kom si poolu? coinotron daje koliko treba, samo postavi rbpps plaćanje. jednom sam probao simplevert i dobio drastično manje nego što je trebalo.

Na coinotronu sam vec godinu i par mjeseci :), i naravno rbpps.
U teoriji bi trebalo biti oko 30% razlike u korist Vtc-a, al' praksa mi je pokazala dosta manju razliku. Mislio sam sav rudnik prebaciti (manjak slobodnog vremena), al' mi se sad ne da - a i mislim da ltc ima vise sanse za veliki pump :).

Ja kopam vec neko vrijeme na give-me-coin i sinoc sam podvukao crtu. Sa 2.8 Mh/s ni daje od 7.8 - 8.5 novcica, a u prosjeku mi je trebao davati od 10 pa i vise tako da on zna marnut dobrih 15%. Prebacujem se na coinotron.

Odakle tebi ideja da ja mesam bilo sta? Bez obzira koliko se kopa isti ce biti broj novcica tako da invertitori mogu da dodju do novcica i za manje para, o tome ja pricam. Svaki novcic koji je na vrhu isplativosti ide lagano na dole jer je za odrzavanje tolike isplativosti potreban jako veliki novac.
Sva sreca je sto nema nekog ozbiljnog dampovanja. Novcic jeste stabilan, to se slazem. Bice on ok ali kada bude pump btc-a i ltc-a ja bi ovo istovario obavezno za fiat. Eventualno kupiti posle pada cene ako neko bas veruje u njega. X11 ce ga usiti kao algoritam tako da ne ocekujem ne znam kakva cuda ali ako krene asic za scryptN moze na njemu da se ucari nesto ;)
Ne kopam ga zato sto mislim da je X11 perspektivniji ali pratim VTC kao mogucu investiciju u nekom trenutku.

Stekao sam utisak da mislis kako broj minera utice na cenu novcica.
Za odrzavanje ovakve isplativosti ne treba uopste puno novca. Broj dumpera je izuzetno mali, a i ko bi dumpovao kad zna da ovaj novcic s' vremena na vreme ode i do 0.003 btc.
Plus, sto ga multipoolovi ne siluju kao x11 novcice.
Isplativost scrypt-n novcica je generalno dobra ovih dana, ne samo za VTC. Ja trenutno kopam ENC.
Ako mislis da je x11 perspektivniji ti onda kupuj x11 umesto sto ga kopas, mnogo je logicnije i isplatljivije.

Ja kopam vec neko vrijeme na give-me-coin i sinoc sam podvukao crtu. Sa 2.8 Mh/s ni daje od 7.8 - 8.5 novcica, a u prosjeku mi je trebao davati od 10 pa i vise tako da on zna marnut dobrih 15%. Prebacujem se na coinotron.

Lepo sam reko da su give-me klasične lopine, kada sam kopao LTC kod njih bili su još gori, misle ako okače lepe grafikone i stave dopadljivu temu da su završili poso.....
Koliko sam u toku coinotron nepodržava merged mining.

Poslednja izmena:
Nema merged mining kod njih ali evo upravo sam prebacio svoje masine na njihov pool. Na give-me-coin sam vec vise od dvadeset dana. Kad sve saberem marnuli su mi oko 30+ novcica. Sve ides na to kao merged mining, primis se na to da kopas tri novcica odjednom, i sad kad bih sav MON (ali na napumpanoj vrijenosti) i PLX prodao taman bih zakrpao taj nedostatak.

Da li vam radi PLX wallet? Meni neće nikako da se sinhronizuje

@maxa2x lepo kopaj na simplevert ili hasharder nije give-me jedini sa merged mining naprotiv...

Isplati se merged, narocito ako cekas neki mini pump kao onomad na plx-u.

jel vam simplevert daje koliko calc kaže da treba da se dobije?

pre 4-5 dana sam merio daje kolko treba, sad ću ponovo da vidim za 24h šta će da kaže

ala je roknula cena... a diff ne mrda i dalje

pritisak je velik.
u isto vrijeme imamo rast BTCa, ocekuje se rast LTCa a X11 novcici izgledaju kao idelani za mesetare jer imaju obim i kretanje +-30% skoro na dnevnoj bazi.

dosta vertanaca se izvuklo iz VTCa u ocekivanju znacajnog rasta LTCa. ukoliko do njega dodje dio profita se sigurno vraca u VTC kao i dio profita od rasta BTCa. ocekujem i pad X11 novcica sto bi takodjer moglo rezultirati preljevanjem kapitala iz X11 novcica u VTC.
i na kraju, ali ne manje vazno, VTC ce dobiti stealth address i p2p node installer package krajem mjeseca tako da vjerujem da ce i to malo doprinjeti podizanju cijene.
takodjer, ne treba zaboraviti ni MON koji skokom cijene moze dovesti nove minere na VTC zbog merge mininga. vjerujem da ce se do kraja mjeseca i MON naci na Mintpalu.

sve u svemu, jos uvijek ne vidim razlog za paniku i pored znacajnog pada cijene.
hocu reci, ja pomalo i dokupljujem.

pritisak je velik.
u isto vrijeme imamo rast BTCa, ocekuje se rast LTCa a X11 novcici izgledaju kao idelani za mesetare jer imaju obim i kretanje +-30% skoro na dnevnoj bazi.

dosta vertanaca se izvuklo iz VTCa u ocekivanju znacajnog rasta LTCa. ukoliko do njega dodje dio profita se sigurno vraca u VTC kao i dio profita od rasta BTCa. ocekujem i pad X11 novcica sto bi takodjer moglo rezultirati preljevanjem kapitala iz X11 novcica u VTC.
i na kraju, ali ne manje vazno, VTC ce dobiti stealth address i p2p node installer package krajem mjeseca tako da vjerujem da ce i to malo doprinjeti podizanju cijene.
takodjer, ne treba zaboraviti ni MON koji skokom cijene moze dovesti nove minere na VTC zbog merge mininga. vjerujem da ce se do kraja mjeseca i MON naci na Mintpalu.

sve u svemu, jos uvijek ne vidim razlog za paniku i pored znacajnog pada cijene.
hocu reci, ja pomalo i dokupljujem.

...samo strpljenja...ako u ovoj do sada " ne zabelezenoj depresiji " VTC jako dobro odoleva, samo treba videti sta ce se desiti za nekih mesec -dva...posto svi ocekuju legendarni skok Bitcoina, ici ce ovo fino gore ...

da li je neko probao Greenpool?

Ne isplati se, to mozes da vidis i po tome sto pool ima snagu od 0.6mhs, znaci niko ne kopa tamo.
Kopati scrypt i menjati za scrypt-n valutu nema logike, da su stavili da se kopa x11 ili x13 onda bi bilo isplatljivo.
Ako vec neces da kopas direktno VTC onda kopaj na nicehash x13 gde dobijas BTC pa onda kupuj VTC.

Jel' ti to soliras? Kojom snagom kopas ako nije tajna?

Nije slika mog novcanika. Kopam na Give me coin sa 1mhs

Pozdrav
Koji program koristite kad kopate VTC...ja sam koristio vertminer verzija 0.5.3 i radio je ok, sve do pre nekih nedelju dana.Desava se cudna stvar, od DVE kartice, recimo, nultu kao da ne zeli da pokrene, pokazuje kao da je iskljucena, dok 1 radi sasvim normalno.Probao sam vec par dana SVE ZIVO, i jednostavno kao da se NESTO DESILO u samom programu..NE ZELI da ocitava NULTU karticu, ma koja god ona bila, kao da odbija da prihvati kopanje, sto je NEMOGUCE...

Vrh Dno