- Učlanjen(a)
- 12.01.2002
- Poena
- 1,180
VTC je ok jer je najjaci novcic na svom algoritmu. Ono sto je lose je to sto je taj algoritam ne bas preterano popularan kod majnera tako da ne ocekujem nikakvo ludilo od njega. Jos uvek drzi solidnu cenu i pored poprilicno visoke isplativosti i to je ono sto mene ustvari najvise i cudi, kako ovaj novcic odrzava toliku isplativost sve vreme? Znam da ce to ipak malo pasti ali sa visestrukim skokom BTC-a taj novcic moze kostati nekoliko dolara bez problema. Samo je pitanje vremena kada ce i to da se desi. To vazi i za jos neke novcice tako da se treba istovarati na dobroj ceni.
Pa cudi te zato sto ti non-stop mesas minere i investitore.
Na isplativost novcica, u pozitivnom smislu, uticu investitiori koji u njega ulazu fiat ili btc i time podizu cenu a mi koji ga kopamo uticemo negativno jer mu povecavamo diff. Znaci da za ovaj novcic ima interesovanja i da se konstantno ulaze u njega.
Uporedi njegovo i kretanje ltc-a u poslednje vreme i primetices da su dosta slicni, po meni je to pokazatelj jakog i stabilnog novcica.
Tacno je da novcic nije mining frendly kad ga uporedjujes sa x11 novcicima. A zasto mu je isplativost konstantno velika? Zato sto se u isplativost uglavnom ne racuna potrosnja struje.
Ljudi na zapadu, sa njihovom cenom stuje, ne mogu da ga kopaju. Zamisli da placas 0.3-0.4$ po kilovatu, ne bi ga ni mi ovde mogli kopati.
prebacujem se s vremena na vreme, gledam kalkulatore. oko 25% je razlika u korist VTCa. na kom si poolu? coinotron daje koliko treba, samo postavi rbpps plaćanje. jednom sam probao simplevert i dobio drastično manje nego što je trebalo.
Odakle tebi ideja da ja mesam bilo sta? Bez obzira koliko se kopa isti ce biti broj novcica tako da invertitori mogu da dodju do novcica i za manje para, o tome ja pricam. Svaki novcic koji je na vrhu isplativosti ide lagano na dole jer je za odrzavanje tolike isplativosti potreban jako veliki novac.
Sva sreca je sto nema nekog ozbiljnog dampovanja. Novcic jeste stabilan, to se slazem. Bice on ok ali kada bude pump btc-a i ltc-a ja bi ovo istovario obavezno za fiat. Eventualno kupiti posle pada cene ako neko bas veruje u njega. X11 ce ga usiti kao algoritam tako da ne ocekujem ne znam kakva cuda ali ako krene asic za scryptN moze na njemu da se ucari nesto
Ne kopam ga zato sto mislim da je X11 perspektivniji ali pratim VTC kao mogucu investiciju u nekom trenutku.
Ja kopam vec neko vrijeme na give-me-coin i sinoc sam podvukao crtu. Sa 2.8 Mh/s ni daje od 7.8 - 8.5 novcica, a u prosjeku mi je trebao davati od 10 pa i vise tako da on zna marnut dobrih 15%. Prebacujem se na coinotron.
jel vam simplevert daje koliko calc kaže da treba da se dobije?
pritisak je velik.
u isto vrijeme imamo rast BTCa, ocekuje se rast LTCa a X11 novcici izgledaju kao idelani za mesetare jer imaju obim i kretanje +-30% skoro na dnevnoj bazi.
dosta vertanaca se izvuklo iz VTCa u ocekivanju znacajnog rasta LTCa. ukoliko do njega dodje dio profita se sigurno vraca u VTC kao i dio profita od rasta BTCa. ocekujem i pad X11 novcica sto bi takodjer moglo rezultirati preljevanjem kapitala iz X11 novcica u VTC.
i na kraju, ali ne manje vazno, VTC ce dobiti stealth address i p2p node installer package krajem mjeseca tako da vjerujem da ce i to malo doprinjeti podizanju cijene.
takodjer, ne treba zaboraviti ni MON koji skokom cijene moze dovesti nove minere na VTC zbog merge mininga. vjerujem da ce se do kraja mjeseca i MON naci na Mintpalu.
sve u svemu, jos uvijek ne vidim razlog za paniku i pored znacajnog pada cijene.
hocu reci, ja pomalo i dokupljujem.
da li je neko probao Greenpool?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari